SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Adliye Binasının Yıllardır Yetersiz Olduğunu Biliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, genel kurul toplantısı ile yeniden güven tazeleyen Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez’i ziyaret ederek yeni dönem görevinden dolayı tebrik etti.

Kendisi de avukat olan Milletvekili Tüfenkci beraberinde AKP İl Başkan Yardımcısı Avukat Namık Gören ve AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı  Avukat Muhammet Yalçınkaya ile birlikte geçtiğimiz hafta gerçekleşen seçimde Malatya Baro Başkanlığına yeniden seçilen Onur Demez ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Baro Başkanı Demez, ''Yeniden Başkanlığa seçildiğimizden dolayı bizleri ziyaret gelen Bülent Tüfenkci bakanımıza teşekkür ediyorum. Geçen yılda ilk hayırlı olsun ziyaretinde bulunan misafirlerimizdendi. Bakanımız daha öncede mesleğimizi beraber icra etmemiz ve hala Malatya Barosuna kayıtlı olmasından dolayı bu mesleği beraber icra ettik. Bize olan desteği bu konuda devam etmekte. Bakanımıza geçen yıl da Malatya Bölge Adliye C kurulmasından dolayı ricada bulunmuştuk. Bizlere destek sağladı ve Malatya Bölge Adliye Mahkemesinin Malatya’da açılması kararı alındı. Bu konuda Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Geçen dönemde Adliye Mahkemesinin 2022 bütçesine girmesi projenin yapımına başlanması ve devam etmesi de Bakanımızın desteğinden dolayıdır. Bu yılda Adliyenin temel atma noktasındaki desteğini de göreceğimizden şüphemiz yok. Ziyaretleri için Bakanımıza tekrardan teşekkür ediyorum’’ dedi.

Mesleği Avukatlık olan Milletvekili Tüfenkci ise ‘’ Başkanımıza ve yönetimine yeni dönem için hayırlı olsun diyorum. Güzel bir seçim icra edildi. Bu seçim neticesinde tek aday olarak Başkanımız yeniden güven tazelemiş oldu. İnşallah bu dönem içerisinde yine Malatya’mız için Adliyemiz için birlikte çalışacağız. Malatya’da adliye binasının yıllardır yetersiz olduğunu biliyoruz. Bunun için arkadaşlarımızla beraber çaba sarf ediyoruz. Netice itibariyle geçtiğimiz yıl bir proje çizildi. İnşallah 2023’ün başında veya bu senenin sonunda ihalesini yapar duruma gelmiş olacağız. Yeni bir adliye binasını da Malatya’ya kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Bölge Adliye Mahkemesinin Malatya’ya kazandırılmasının Malatya yargı camiası için ve Avukatlar için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, “Hem Malatya’lı vatandaşlarımızın davalarını takip noktasında hem de meslektaşlarımızın bu konudaki zaman problemlerini yenmeleri noktasında avantajlı bir konuma geliyor. Bize destek veren Adalet Bakanımızda buradan teşekkür ediyoruz. Adalet önemlidir. Adaletin gerçekleşmesi noktasında da Avukat arkadaşlarımızın duruşu, gayreti de hiç azımsanmayacak kadar önemli. Özellikle Malatya Barosunun stajyer Avukatlar noktasında ki gayretleri ve çalışmaları mesleğe adım atan arkadaşlarımızın bu konuda gerçekten donanımlı bir şekilde mesleğe hazır hale gelmesi de ayrı bir önem arz ediyor. Malatya Barosu büyüyen bir baro. Bu baronun ve burada görev yapan meslektaşlarımızın mesleğe ve kendilerine yakışan ortamlarda görev icra etmeleri ve sosyalleşmeleri önemli. Bu noktada bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeni dönemde görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Başkanımıza da bu dönemin kendisi için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Battal (1 yıl önce)
    Adliyenin yanında boş bir arazi vardı yıllarca hırsızlık mallarının satıldığı bit pazarı diye tabir edilen bir arsa devletin gücü ile o kocaman arsa alınsa altı otoparkli kat sınırı yüksek kocaman bir ek bina yapılabilirdi eski binaya da sağlam bir tadilat güçlendirme ve dizayn verilip tüp tünel ile bağlantı kurulup yıllarca bina ihtiyacı giderilmiş olup ayrıca ekstra maliyet yık yap isinden de kurtulmuş olunurdu ve merkezi yerde olan vatandaşın kolay olarak ulaştığı bir konum korunmuş olurdu. Bir vatandaş olarak bunu düşünen bizler gibi acaba memleketin ileri gelenleri tarafından düşünülmedimi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUHAMMED MUSTAFA KESKİN (1 yıl önce)
    Adaletin Olmadığı Bir Ülkede,Binayı Yenilesiniz Ne Değişecek?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Nevzat (1 yıl önce)
    Bina yapıldı'mı bütün sorunlar çözülmez on beş yirmi yıl süren davalar var bunları çözecek kararlı Hakime Savcıya Yargıtay çalışanlarına ihtiyaç var.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Bölge adliyenin yeri nerde acaba
    %50
    %50
    Yanıtla
  • faramir44 (1 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    henüz net belli değil bina bakıyorlar
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Yıllardır Adliye sorunu bir türlü çözülemedi. İnanıyorum ki önümüzdeki sene çözülecektir. Yaşasın yeni malatyaspor, yaşasın Haci Osman.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Malatyalı değilim (1 yıl önce)
    Yıllardır yetersiz durumda olan adliye binası yerinde görülmüş tebrikler..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Evet Adliye binası yetersiz inşallah kısa sürede Malatya'ya yakışır bir bina yapılır. Gerek adalet çalışanları gerekse vatandaşlar daha güzel bir binada hizmet verip hizmet alırlar. İş hanında hizmet vermek gerçekten hem çalışanlara hem de vatandaşa çok zor oluyor. İnşallah hepsi bir arada olacak. Böylece Malatya için önemli bir bina ihtiyacı giderilmiş olacak. Bu gibi meselelerde partizanlık yapmak doğru değil önemli olan Malatya'nın menfaati. Emeği geçen herkese hem kim olursa olsun çok teşekkürler.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Bi hukukcu'nun bı siyasetçiden ne tür bı isteği olabilir de yanında oluryorsunuz vekil bey
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hehe (1 yıl önce)
    4 yıl bakanlık yaptı beyefendi. Malatya Türkiye’de işhanında adalet dağıtan tek il. Hiç bir avukat, hiç bir hakim savcı ve davası olan hiç bir vatandaş Bülent beye inanmaz. . Matimde adliye nedir ya
    %90
    %10
    Yanıtla