SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tamamlanan Köy Evleri Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor

Tamamlanan Köy Evleri Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da yapımı tamamlanan köy evleri hak sahiplerine teslim ediliyor.

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, 77 bin 717 kalıcı konut, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 iş yeri ile ahır olmak üzere toplamda 130 bin 419 bağımsız bölüm için çalışmalar aralıksız sürüyor. Depremlerde büyük yıkım yaşayan 4 ilçeden biri olan Akçadağ’da ise Nisan ayında temeli atılan köy evlerinde yapımı tamamlananlar hak sahiplerine teslim ediliyor.

Akçadağ ilçesi Eğin Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 8 köy evinin hak sahiplerine teslimi yapılırken, Bahri Mahallesi’nde ise yaklaşık 100 konutun ay içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

“100 konut tamamlanmak üzere”

Depremler sonrası Akçadağ'da kalıcı konutların hızla yapımına başlanıldığını kaydeden Bahri Mahalle Muhtarı Yusuf Duman, ”Mahallemiz de 430 evimiz ağır hasar almıştı. Bu sayının içerisinde hak sahipliği onaylanan yaklaşık 250 evimiz var. Depremler sonrası 177 evin temeli atıldı. Temeli atılan evlerde 100’ü tamamlanmak üzere. Yapımı tamamlanan evlerin bir kısmının Ocak ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Konutların yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bahri Mahalle sakinlerinden Niyazi Aslan ise depremler sonrası devletin her daim yanlarında olduğunu belirterek, yıkılan evlerin yerine yenilerin yapıldığını söyledi.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Erdoğan (3 ay önce)
    Çok güzel evler Devletten allah razı olsun vatandaşın başını sokacağı bir evi olur hiç değilse zaten çoğu köylerde hayvan yetiştiriciliği yoktur genelde bahçe ve arıcılık üzerine reşberlik yapılıyor yani Ahır Ağıl gibi ek binalara gerek yok çevre yeşil alanı da vatandaş kendisi zamanla yapar.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • mAlatyalı (3 ay önce)
    İl genelinde başka yapılan veya tamamlan köy evi var mı ? Bırakın yapılanı daha ne yer belirleyebildiler ne ihale yapabildiler. Köy evleri konusunda çok sağlam bir tokat attılar kırsalda yaşayan vatandaşa. Seçimden önce hatırlarsanız şurada temel burada temel atma töreni. Biraz gerçekçi olun şimdi çoğu millet kırsalda çamurun içinde her tarafından su alan konteyner içinde. İyi oluyor da arada gariban var işte .
    %58
    %42
    Yanıtla