SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tecde Mahallesi Dayanışma Derneğinde Kongre

Tecde Mahallesi Dayanışma Derneğinde Kongre
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 9 yıl önce kurulan Tecde Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 3. genel kurulu yapıldı.

2013 yılında kurulan Tecde Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de 3. genel kurulu gerçekleştirildi. 3 yılda bir yapılan kongrede Mustafa Eserçelik tekrar başkan seçilirken, Gaffar Gülşen, İbrahim Çalışkan, Ahmet Türel, Yunus Han, Kemal Yaldız ve Murat Demir asil yönetim kurulu üyeliklerine getirildi.

Malatya’nın yeşil bölgelerinden olan ancak daha sonra imara açılması nedeniyle mahallelik kültürü de eskisine göre kaybolmaya yüz tutan Tecde Mahallesi'nin geleneklere sahip çıkılması ve komşuluk kültürünün canlandırılması için çalışma yürütüleceği belirtildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MEHMET YILMAZ (1 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. "Şair Arif Nihat Asya Tecde için şu dörtlüğü yazmıştı.. /Pembem,yeşilim,tadım, kokum müjde benim.../Altın yemişiyle dalları secde benim.../Diller derlerki:"Malatyanın gözbebeği"/Yaz kalbine ey yolcu,adım Tecde benim. Selahaddin Çekmegil Tecde ili şiiri. Tecde'yi görürüm, her bir taşında Sanki hazinemdir, gever başında Suların gözünde, gözün yaşında Hayata bakarım, canım Malatya. Fikrin tepesinde, bir güzel şehir Bir baraj, bir ova, bir ulu nehir Tecde'dir şehrime, her an panzehir Fırat'a bakarım, canım Malatya. Çekme yazısından, gelir sülâlem Derman şiirimde; okusun âlem Mürekkep kurudu, yazmıyor kalem Mirata bakarım, canım Malatya... Malatyamızın oksijen deposu olan sularıyla, dereleriyle, kiraz, kayısı, elma bahçeleriyle o güzelim yeşilliği rant uğruna yok ettiler. Derneğimiz mahalle ve komşuluk kültürünü yaşatmaya çalışıyor. Emeklerine sağlık.
    %100
    %0
    Yanıtla