SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tecde'de İmar Yollarımızı Teker Teker Açıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Pandemi, doğal afetler ve en son yaşadığımız büyük depremlerin ardından müstakil ev taleplerin arttığı, vatandaşlarımızın da yoğun ilgi gösterdiği Tecde mahallemizin ulaşım ağını akıcı ve güvenli hale getirmek amacıyla imar yollarımızı teker teker açıyoruz.” diye konuştu.

Pandemi dönemi ve ardından meydana gelen depremlerin ardından nüfusu artan mahalleler arasında yer alan Tecde Mahallesindeki imar yolları da bu kapsamda açılarak bölgeye ulaşım daha rahat ve kolay hale getiriliyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, imar yolları açma çalışmaları devam eden Tecde Mahallesini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.

İmar yollarının açılmasının mahalleye ulaşımı daha kolay hale getireceğini söyleyen Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunarken şunları söyledi; “ Mahallemizde sıcak asfalt serimi, kaldırım yenileme ve diğer yatırımlar noktasında sürekli çalışan Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yine önemli bir hizmetin altına imza atıyor.  6 Şubat depremlerinden sonra müstakil ev talepleri artınca vatandaşlarımızda Yeşilyurt Belediyesine mevcut yolların yenilenmesi ve imar yollarının açılmasıyla ilgili yoğun bir talepte bulundu. Tamamı imarlı olan kanal üstü mevki dediğimiz bu bölgede yaklaşık bin 250 metrekarelik yolun açılmasına yönelik Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yaklaşık iki aydır çalışıyor. Zeminin kayalık olmasına rağmen çalışmalarını büyük bir özveri ve gayretle yürüten Yeşilyurt Belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz. Yolun açılmasıyla birlikte yeni yapılaşma alanlarını da görmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, merkez ve kırsal bölgelerdeki yol ağını genişletip, araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya yönelik yatırımlarına her geçen gün bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Pandemi ve doğal afetlerden dolayı nüfusu artan Tecde Mahallesine ulaşımı rahatlatmak amacıyla bölgedeki imar yollarını teker teker açtıklarını dile getiren Başkan Çınar, “Vatandaşlarımızın güvenli alanlarda hayatını sürdürme noktasında en fazla tercih ettiği bölgeler arasında yer alan Tecde Mahallemizde ki yaşam şartlarını kolaylaştırmaya yönelik yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Son yıllarda yaşadığımız pandemi süreci ve depremlerden sonra çok fazla ilgi gören bu güzel mahallemizin hem yol ağını genişletmek hem de vatandaşlarımızın evlerine rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak içinde yol yatırımlarına ağılık veriyoruz. Muhtarımız Ali Yiğit ve mahalle sakinlerimizin de katkılarıyla bu bölgenin taleplerini çözüme kavuşturmak amacıyla ekiplerimiz yoğun bir tempoyla çalışıyorlar. Sert ve kayalık bir bölge olduğu için sağlam bir zemine sahip Tecde mahallemizde yeni yapılaşma alanlarının ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Şehrimizin en güzel lokasyonuna sahip mahalleleri arasında yerini alan Tecdemiz hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Bizlerde vatandaşlarımıza hizmet ettikçe daha fazla motive oluyoruz. Zemini kayalık olan bu bölgede müstakil ev talepleri artınca bizlerde bölgeye ulaşımı rahatlatıp yollarımızı güvenli ve konforlu hale getirmek içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Yol yatırımlarımızla birlikte bölgenin gelişmesine de güçlü bir destek vermiş oluyoruz. Bütün hizmetlerimizde olduğu gibi yol açma çalışmalarımıza da destek sunup, ekiplerimizin yanında olan mahalle muhtarımıza da bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler işte böyle birlikte hareket ettikçe, her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Belediye olarak yarınlarımızın bugünlerimizden daha iyi ve güzel olması için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Çınar, Fen İşleri Müdürlüğünün 2023 yılı için 28 km. imar yolu açma hedefinin olduğunu, Ocak ile Eylül ayları arasında 22 km. imar yolunun açıldığını ifade ederken, yıl sonuna kadar bu hedefe ulaşmak için çalışmaların yoğunluk kazandığını sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Salih (7 ay önce)
    Ben 17 yıldır tecde mahallesi kanal üstünde oturuyorum biz mahalle sakinleri olarak şu anki belediye başkanından hiç memnun değiliz adam buraya bir çivi çakmadı inşallah yerine gerçekten cslişan mahalle ayrimi yapmayan başka bir aday gösterirlerse çok iyi olu çünkü biz mevcut başkana oy vermeyeceğiz çok geç kalındi
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 ay önce)
    Sayın Başkanım defalarca yazdık,defalarca telefon açtık beton mikser araçlarının yola döktükleri betonlar yola çok zarar veriyor,araçlarımıza zarar veriyor.İlgilenen yok.Şehit Mehmet Şimşek sokak berbat.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selahattin (7 ay önce)
    Dağlara yapılacak o villalara yol açın tabiki nihayetinde rant var orada anlarsınız siz ne demek istediğimi diğer taraftan nerdeyse yıl olacak orta hasarlı binalar için aman ha kilinizi kıpırdamadan oturun çünkü orada rant yok degilmi sizi Allah'a havale ediyoruz fakat siz acaba bunun bir vebal olduğunu bilecek kadar bu dini biliyormusunuz. ...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kutalmış (7 ay önce)
    Keşke Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'de biraz Mehmet Çınar'a baksa da, O da kendi bölgesinde biraz imar yolları açsa.Mesela Çamurlu bölgesi TÜV TÜRK arkası imar yolları açılsa orada da çok güzel müstakil evler yapılacak arsalar var.İmar 2015'te bitti ama ne yol var ne altyapı var.Yani böyle bir zamanda oralar yapılaşmayacaksa daha ne zaman yapılaşmaya açılacak.TOKI Deprem konutları yapıyor ama başkada bir hareketlilik yok.Adam Yeşilyurt-Gündüzbey-Tecde bölgesinde dağlara yol yaptı hertaraf Villa oldu,bizim buralar şehrin göbeği ama Birtane yapı yok. Neden acaba;çünkü yol yok,altyapı yok.Lütfen Battalgazi belediyesi 'de bir an önce bu bölgelerde alakalı gerekli altyapı çalışmalarını tamamlasa da bizde evimizi yapsak güven içinde otursak..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 ay önce)
    Tarım arazisi dedikleri aslında tarım olmayan yuzaki ara sokaklarında hiç olmasa bi kaç yol var asfalt dökülebilir çöpleri daha düzenli alınabilir sıvrisinekten gecilmedi oralar çöp konteynerleri dolmadan alinmiyordu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tecde (7 ay önce)
    Önce kanal hizası ve mevcut yolların köstebek yuvası haline gelen durumunu düzeltsin yeşilyurt belediyesi. Bir zahmet.
    %100
    %0
    Yanıtla