SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terör Finansmanıyla Suçlanan Suriyeli'nin 'Malatyalı' Yapıldığı İddiası!

Terör Finansmanıyla Suçlanan Suriyeli'nin 'Malatyalı' Yapıldığı İddiası!
A- A+ PAYLAŞ

Halk TV'deki 'Kayda Geçsin' adlı programda, ABD'nin Terör Destekçileriyle ilgili olarak Türkiye'de terör örgütü IŞİD'e finans sağlanmasına ilişkin faaliyetler hakkında bilgi veren Gazeteci Timur Soykan, bu konuda Gaziantep merkezli olarak yapılan bir operasyonda adı geçen Suriyeli bir şahsın, Türk adıyla Malatya nüfusuna kayıtlı olduğuiddiasını dile getirdi.

Şule Aydın'ın moderatörlüğünde,Gazeteci Murat Ağırel'in katıldığı programda, ABD'nin teröre destek veren- terörün finansmanı konusunda Türkiye'ye yaptığı bildirim üzerine Gaziantep merkezli bir operasyon başlatıldığını bilgisini aktaran program katılımcılarından Timur Soykan, IŞİD'in Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul, Bursa ve daha birçok yerde döviz bürosu, kuyumculuk, marketçilik diye kurdukları işyerlerinde, hawala* denilen yöntemlerle çok büyük para transferlerinin yapıldığını, bununla örgütün yüz milyonlarca dolarlık parasal iş hacmi oluşturduklarını öne sürerek, 2018 yılında yapılan bir operasyonla ilgili şu çarpıcı iddiaları dile getirdi:

"..Bir tane örnek vereyim, bir tane İbrahim Marketçilik diye bir tane yapı var. Bu İbrahim Marketçiliğe baskını bir yapıyorlar, İbrahim Marketçilik şöyle bu arada, 2018 yılında sadece 9 bin TL’lik cirosu olan bir market bu, marketin kapısına bir geliyorsunuz içerde mal yok, ama kapıda bir dolar logosu var, orada anlıyorsunuz ki bu bir döviz bürosu. Gizlemiyor göz göre göre yapıyor bunu. Buraya baskını yapıyorlar, 9 bin TL cirosu olan o yapının, içerdeki defterlerde  on milyonlarca dolarlık  transferlerin yine kayıtlarını buluyorlar.  Ve bu market insanlara makbuz veriyor.  O transferleri yaptıklarına dair artık makbuzlar basmışlar, o kadar iş kontrolden çıkmış ki, sen götür 100 bin dolarlık para gönderiyorsun, sana 100 bin dolarlık para gönderdiğine dair makbuz veriyor. O aşamaya gelmiş. Bir süre sonra soruşturma derinleştikçe hem Türk vatandaşlarına dayanıyor, hem Suriyeli olup Türk vatandaşı olmuş isimlere dayanıyor ve bu isimlerin IŞİD ile bağlantılarına dayanıyor.

Bakın burada çok ilginç bir şey var, bu olayda suçlanan isimlerden bir tanesinin adı, bir Türk ismi Ahmet Ziya Ç.. Ahmet Ziya Ç.., bakıyorsunuz Türk vatandaşı. Bakıyorsunuz Malatya, nüfusa kayıtlı olduğu yer. Ama aslında o bir Suriyeli. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı almış, uluslararası legal bir para transfer sisteminin acentesi görünümünde. Ama ismine baktığınızda bir Türk vatandaşı, ama Suriyeli. Orada bir giriyorsunuz işlemlere, para transferlerine, sadece 133 tane yasal para transferi yapmış. Baskın yapılıyor içerden binlerce kimlik çıkıyor. Yani binlerce kişinin para transferini o yapmış..."

ABD'nin bilgilendirmesi üzerine Türkiye'de polisin, istihbaratın ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptıkları 2018'deki çalışmalarda 21 şahsın gözaltına alındığı, daha sonra tamamının serbest bırakıldığı iddiaları da aynı programda dile getirildi.

*"Hawala sistemi kişi ya da şirketlerin, bulundukları ülkelerin dışındaki kişi ve kuruluşlara mevcut uygulama ve kuralların dışında, dolasıyla kayıt altına alınmadan para transfer edilmesini sağlayan sistemin adıdır.”

Halk TV- malatyahaber.com

VİDEO KAYIT: Halk TV'deki programın ilgili bölümü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bugünler daha iyi günlerimiz. Bugün iflas haline olan Lübnan aldığı aşırı göç ile bu hale geldi. Türkiye yi iflas ettirip dağılmasını isteyenler bu göçe engel olmadılar. Çocuklarımız bu ülkede yaşayamayacak, muhtemelen avrupaya gidebilenler terkedecek.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    İran, Irak, Suriye, Afgan, Pakistan... Malatyalı hariç memlekette yok yok. Birleşmiş Milletler gibiyiz MaşAllah.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    misafirlik bitti mal mülk vatan sahibi oldular hemde hiç zahmet sıkıntı çekmeden atalarımıa dedelerimiz gece gündüz aç susuz bunlar için çalışıp ülkemizi bunlar için kalkındırdı araplar rahat zevki sefa sürsün diye editör bu yazımı da yayınlama tamammı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    O kadar gec ki artik film bitti… Üzgünüm ama 10 yil sonra tahmin edemeyeceginiz kadar berbat olacak!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Biz bunları söyledik. Biz ensarız onlar muhacir dediler. Rızkın onda dokuzu ticarettedir dediler. Mallarında gözümüz yok alınteriyle çalışıyorlar ne güzel dediler. Adamlar sözde savaştan kaçtı geldi. Malatya’da bugün Suriyeli kuyumcular var. Bu adamlar sırtlarında altınla mı geldi. Malatya’nın adamı hatta şehirdeki yabancılar başka yerlerden gelen memurlar bile tanıyıp bilmediği selamı sabahı olmadığı kuyumcudan altın almaz. Bu teker nasıl dönüyor. Kim alıp satıyor. Bu para nerden geliyor nere gidiyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Önünüze gelene vatandaşlık verin bakalım sonunda ne olacak merak ediyorum..
    %91
    %9
    Yanıtla