SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKB'den 'Eskimalatya Meydan Projesi'ne Ödül

TKB'den 'Eskimalatya Meydan Projesi'ne Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'nin Eskimalatya Meydan Projesi Tarihi Kentler Birliği’nden ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ndan ödül aldı.

Tarihi, doğal ve kültürel çevrenin korunmasını sağlayan ve değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması tarihin modern yapılarla bütünleşmesini sağlayan Eski Malatya Meydan Projesi, Tarihi Kentler Birliği’nden ödül aldı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından hayata geçirilen proje, Eski Malatya’nın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, yeni bir kimlik kazandırdı.

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ndan ödül alan Eski Malatya Meydan Projesi tarihi dokuyla birleşerek modern bir yapıya kavuştu. Projede 72 araçlık açık otopark, kitap kafe, iş yerleri, sosyal tesis ve meydan düzenlemesine yer verildi.

Tarihi Kentler Birliği’nin ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödül alan projeyle ilgili Başkan Güder, “Biz göreve geldikten sonra ilçemizi geliştirirken tarihi dokuya sahip çıkacağız demiştik. Selçukludan bize miras kalan Kervansaray’ın yapısını korurken aynı zaman modernize edilmesi gereken Eski Malatya meydanını yeniden inşa ettik. Vatandaşımızın kullanımına açılan Eski Malatya Meydanının Tarihi Kentler Birliği’nden böyle bir ödül alması bizlerin ne kadar doğru bir iş yaptığının göstergesi oldu. Bundan sonra da ilçe halkımızla beraber nice güzel işlere imza atacak, daha birçok ödülü ilçemize kazandıracağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • battal (1 hafta önce)
    o çim olan yerlere ağaç dikin ağaççç
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazeyin (6 ay önce)
    Başkana göre ödül alan meydanda Selçuklu Kervansarayı varmış hangisi acaba merak ettim. Orada bir tane kervansaray var ki 1637 tarihinde IV. Murat'ın silahtarı Bosnalı Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış olan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı. Acaba Selçukluların tarihi mi değişmiş yoksa Başkanın görüp bizim göremediğimiz bir başka yapı daha mı var. Üstelik depremi kendilerince fırsata çevirip oradaki Osmanlı mabedini yiktirip meydan yaptiran zihniyete ödül verenlerinde ne tarihle ne kültürle hiç bir işi olmadığını düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı (6 ay önce)
    merkez olmasına rağmen otobüs durağı düşünülmeden yapılmış bir proje
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (6 ay önce)
    Ulucamiyide yiksalardi kimden ödül alırlardı acaba.millet can derdinde iken camiyi yıktılar.birde ödül almışlar.komedi filmi gibi ancak ağlanacak halimize gülüyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Duyarlıvatandaş (6 ay önce)
    Haber şaka gibi tarihi Vakıf camisini depremin 4 günü (arama kurtarma çalışmaları devam ederken) yıkıp yerine meydan yapıyorlar tarihin gelecek kuşaklara vs vs ödülümü alıyorlar yazık çok yazık
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bilirkişi (6 ay önce)
    Kervansarayın önünden geçen sokakta hala iki araba yanyana geçemiyor biraz daha geniş yapılamazmıydi o yollar..
    %77
    %23
    Yanıtla