SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

TOKİ'den Yakınca'da 542 Konutluk Proje

0
Güncellendi - 2021-12-31 00:34:54
TOKİ'den Yakınca'da 542 Konutluk Proje
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Yakınca bölgesinde 542 konuttan oluşan bir projenin uygulanacağı bildirildi.

TOKİ Başkanlığı, Yakınca semtinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 Adet Konut ve 22 adet dükkanı kapsayan yeni bir konut projesini başlatıyor. Yeni projenin arsası Yakınca Oto Galericiler Sitesinin karşısında, Beton Santralinin arkasında kalıyor.

TOKİ tarafından ÇED süreci başlatılan proje hakkında şu bilgiler veriliyor:

“Proje Tanıtım Dosyasına konu olan faaliyet, Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Yakınca Mahallesi adresinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Bakanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “541 Adet Konut (+5 K.D.) ve 22 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” faaliyetidir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında dar ve orta gelirli Vatandaşların ev sahibi olabilmeleri amaçlanmaktadır. İnşa edilecek yapılar 1. Derece deprem bölgesinde bulunmakta olup deprem yönetmeliğine uygun binalar inşa edilecektir.”

Projenin bedelinin 32 milyon 760 bin TL olduğu kaydedildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin sona ermesini ardından projenin inşa sürecine başlanacağı belirtildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Tarık bağ (2 yıl önce)
    17 yıldır kiradayım çeşitli olumsuzluklardan dolayı ev sahibi olamadım 4 kişilik çekirdek bir ayleyiz. Yakınca da yapılan tokiler çok güzel oldu inşallah adil ve tarafsız bir yol izlenir. İnsanların başka evlerinde kira gelirleri var ama onunda yolunu bulmuşlar. Benim bir dikili ağacım yok yetkililerden Allah rızası için bana yardımcı olmalarını istiyorum. Tek isteğim çocuklarımı kendilerine ait bir ev sahibi olması. Lütfen bu konuyla alakalı bana yardımcı olun. Dile kolay tam 17 yıl ev sahiplerine çalıştım.yetkili kişilerin vicdan ve merhametine güveniyorum. 5415390547 bu yazıyı sabahın beşinde yazdım.Umut dedikleri bu olmalı herhalde.prefabrik bir eve bile razıyız.inşallah bu yazdıklarımı empati yapan vicdanlı biri okur. Benim ailemde Bi nefes alır. Önce huzur sağlık. Ama (Allah kimseyi kiracı etmesin)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • asım (2 yıl önce)
    fiyat 200 bin civarı olaca deniyor doğru mu
    0
    0
    Yanıtla
  • adasdsad (2 yıl önce)asım isimli kullanıcı yorumuna
    Gelincikteki evler 390 taksitle 600 buluyor ne 200 :))) Peşin 600 olur burası
    0
    0
    Yanıtla
  • Ardın (2 yıl önce)
    Malatyahaber yakınca nekropol ( ölüler şehri) yaz google a. Sit alanı olabilir. Hemen 100-150mt ileri de 1 .derece sit alanı var ve hemen dibine toki binalar yapti
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Evet katiliyorum orda kaya mezarlari var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Karabulut (2 yıl önce)
    Konutu olmayanlar da ne zaman TOKİ konut yapacak diye bekliyoruz hayırlı olmasını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl, alabiliyor musunuz... sadece izleyip mutlu mu oluyorsunuz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dilek (2 yıl önce)
    İnşallah bu sefer bu toki evlerinden bizde girebiliriz yıllardır uğraşıyoruz ama nasip olmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • güngör (2 yıl önce)
    bahsettiğiniz inşaat bitti neredeyse. bu nasıl habercilik? EDİTÖR'den: Geçtiğimiz 14 Aralık'da ihalesi yapılan ve değerlendirme süreci devam eden projenin inşaatı mı bitmiş?!!! Başka bir yer ile karıştırıyor olmalısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uydu görüntüsünde yer alan bitme aşamasındaki sıralı konutlarda Toki. Bilgiler eksik, sağınık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Editör Güngör doğru söylüyor.ama sizde doğru söylüyorsun üz.haberin başına 2.etap yazsaydınız Güngör anlardı 2.etabı kastettiğinizi bu arada sözleşmenin bu şartlarda imzalanacağını da sanmıyorum yani başka bahara kalır
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben o bolgede bir okulda çalışıyorum. Güngör bey sizin dediniz ilk görselde okulun arkasındaki toki gurubu o depremzedeler için yapıldı.ikinci görselde gösterilen yer final okulları ile fetih gemuhluoglu fen lisesi arasındaki yolun sağ ve sol tarafında kalan parseller.
    0
    0
    Yanıtla