SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ'nin 541 Konut Yapım İhalesinin Tarihi Belirlendi

TOKİ'nin 541 Konut Yapım İhalesinin Tarihi Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Yeşilyurt ilçesinde Yakınca bölgesine yapılacak olan 541 adet konut ile 22 dükkanın inşaat ihalesinin 2 Mart 2022 tarihinde yapılacağı açıklandı.

TOKİ tarafından yapılan duyuruya göre; Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 541 Adet Konut ve 22 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi 2 Mart 2022 tarihinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonunda ihale edilecek.

İşin niteliği, “Tünel Kalıp Sistemiyle 441 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 100 Adet Konut ve 22 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” olarak açıklanırken, proje ile ilgili şu bilgi verildi:

“Proje Tanıtım Dosyasına konu olan faaliyet, Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Yakınca Mahallesi adresinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Bakanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “541 Adet Konut (+5 K.D.) ve 22 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” faaliyetidir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında dar ve orta gelirli Vatandaşların ev sahibi olabilmeleri amaçlanmaktadır. İnşa edilecek yapılar 1. Derece deprem bölgesinde bulunmakta olup deprem yönetmeliğine uygun binalar inşa edilecektir.”

TOKİ Başkanlığı, Yakınca semtinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 Adet Konut ve 22 adet dükkanı kapsayan yeni bir konut projesini başlatıyor. Yeni projenin arsası Yakınca Oto Galericiler Sitesinin karşısında, Beton Santralinin arkasında kalıyor.

İnşaata sözleşmeni imzalanmasından sonra 10 gün içinde başlanılacağı ve yükleniciye inşaatı tamamlaması için 600 gün verileceği kaydedildi.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Konut ve dükkanların inşa edileceği alan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız