SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Meydan ve Tören Alanı İçin Ön Hazırlıklar

0
Güncellendi - 2021-05-31 11:02:33
Yeni Meydan ve Tören Alanı İçin Ön Hazırlıklar
A- A+ PAYLAŞ

TÖREN MEYDANI İÇİN ALINACAK OKUL ALANLARININ YERİNE BAŞKA YERDE OKUL PROTOKOLU İMZALANDI.. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleri sonucunda Malatya’ya kazandırılacak olan yeni meydan karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli okul için imzalar atıldı. Bu arada, Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili basın bülteninde, Atatürk Anıtı ile ilgili herhangi bir bilgi yer almazken,  ekinde paylaşılan tören alanı maket görsellerine göre, mevcut Atatürk Anıtı'nın da yeni meydanda olmayacağı, meydana Atatürk'ün tek olarak yer aldığı başka bir anıt konulacağı anlaşılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Malatya Valisi Aydın Baruş ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra, AKP MKYK Üyesi Milletvekili Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, İş adamı Rıdvan Mertöz ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları katıldı.

"MALATYA İLE GURBET ARASINDA SIKI BİR KÖPRÜ KURACAĞIZ"

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen bir alan üzerine okulun yapılacağını belirten Başkan Gürkan tören sırasında yaptığı konuşmada, “Şehrül Emin olarak Dar-ül Rifat Malatya’nın seçkin insanlarına seslenmek istiyorum. Video Konferans sistemi ile düzenlediğimiz toplantıda Sayın Rıdvan Mertöz’le yapmış olduğumuz konuşma sırasında Malatya’nın tören meydanının olmadığını ve Milli Eğitim Bakanlığımız ve Valiliğimizle birlikte bir çalışma yürüttüğümüzü ifade ettim. Meydan karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğümüze okul yapacağımızı belirttim. İş adamımız yapılacak olan okulun masraflarını karşılayabileceğini ifade etti. Bugün tören alanı ile okul alanının protokolünü imzalamak için bir araya geldik.

Malatya huzurun adıdır, Malatya seçkin insanların şehridir, Malatya sevginin temayüz ettiği tarih, medeniyet ve kültürün buluştuğu gerçekten huzurun bütün ihtişamıyla temaşa ettiği bir şehirdir. Malatyalı hemşehrilerimin Malatya’ya yatırım yapmalarını temenni ettiğimi belirtmek istiyorum. Malatyalı iş adamlarımızı Malatya’ya davet ederek Malatya’daki gelişmeleri, Malatya’daki değerleri onlara tanıtarak Malatya ile gurbet arasında sıkı bir köprüyü kurmak istiyoruz. Malatya’da şu anda yapılan yatırımlara baktığımız zaman Türkiye’de dikkat çeken, Türkiye’ye rol model olan güzel hizmetler yapılıyor. Malatya’da örnek bir Belediyecilik anlayışı sergilenmektedir. Başta Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimiz, Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüze ve hayırsever iş adamımız Rıdvan Mertöz’e şükranlarımı sunuyorum.

Malatya’da yapılan törenler sırasında 8 yol birden kapanıyordu. Bu durum hem trafiği olumsuz yönde etkilerken hem de günümüz dünyasında bir tören meydanının olmaması hiç de hoş değildi. Milli Eğitim ile yapmış olduğumuz protokol muhaceresi içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü ek binalarının bulunduğu alan altı otopark üst kısmı ise güzel bir meydan düzenlemesiyle trafikte yaşanan sıkıntıların yaşanmayacağı törenlerin rahat bir şekilde yapılacağı bir alan inşa edeceğiz. Bu alana başlanılmasıyla birlikte aynı anda da okul inşasına başlanacak. Hayırsever İş Adamımız ile yapılacak protokol çerçevesinde MESAN Şirketimiz Okulu en kısa süre zarfında yaparak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına kavuşturulması noktasında ilgili arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışarak en kısa sürede 24 derslik olacak okulumuzu Malatya’mıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Öğrencilerimize armağan edeceğiz. Bu sevinci ve bu coşkuyu bize yaşatan başta Hayırsever İş Adamımız Rıdvan Mertöz’e şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Bakanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu tür örneklerin artmasını temenni ediyorum” dedi.

İş Adamı Rıdvan Mertöz ise kendi şehrine okul yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Yaptıracağımız okulda, Malatya’yı seven, ülkesini seven faydalı bireylerin yetişmesi için gayret gösterecek olan Milli Eğitim Camiasına şimdiden teşekkür ediyorum. Elimden geldiği kadar eğitime katkılarımız devam edecek. Eğitim gönüllüsü bir insan olarak inşallah güzel bir eser oluşacak. Yapılacak olan bu modern okulda ülkesine faydalı bireyler yetişecek diye düşünüyorum. Şehrimize güzel hizmetler yakışır. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Böyle güzel bir günde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AKP MKYK Üyesi Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yaptığı konuşmada, “Yapılacak olan okul herhangi bir okul değil aynı zamanda şehrimizin gelişmesine de katkı sağlayacak. Şehrin gelişimine ve bir meydana kavuşmasına katkı sunacak bir okul yapımı için atılacak olan imzalara şahitlik etmek bizleri de mutlu ediyor. Malatya için güzel ve vizyon projelerden olan Yeşil Kuşak Projesini de bir anlamda tamamlayan o bölgenin gelişmesine ve dönüşmesine sebep olacak. Büyükşehir Belediyemiz o bölgeye bir vizyon kazandırmış olacak. Sevindirici bir diğer yönü ise hayırsever iş adamımız Rıdvan Mertöz’ün bir eğitim gönüllüsü olarak kendi memleketinde vücut bulacak bir okulun yapımını üstlendiği için kendisini ayrıca tebrik ediyorum. Bu işe ön ayak olan, sahiplenen ve gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

"MALATYA’NIN BİR MEYDANA İHTİYACI VARDI"

İlimiz adına güzel bir işbirliğinin neticesini aldıklarını ifade eden Malatya Valisi Aydın Baruş ise, “Merkezi idare kurumları ile Yerel idarelerin birlikte çalışması sonucunda ne tür işlerin başarılabileceği ve bir şehir için hayırlı işlerin neticeye ulaştığını burada görmekteyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla zaman zaman şehrimizin cadde ve sokaklarını geziyoruz. Malatya’nın gerçekten çelenk sunma programlarında bir tören alanına ihtiyacı olduğu kanısına vardık. Bu alanda yaptığımız istişareler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait olan ek hizmet binalarının bulunduğu alanın uygun olacağı kanısına vardık. Bu alanın altının otopark olarak düzenlenmesiyle birlikte otopark ihtiyacının da giderileceği kanısına vardık. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız bu alanın meydan olarak düzenlenmesi karşılığında Belediye olarak bir okul yapabileceklerini ifade etmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız okul alanını kendisi satın alma yoluyla arsa temininde bulundu. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız okul yapımı için İlyas Mahallesinde de Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir arsa temin etti. Bu arsaların temini karşılığında bu alan takası gerçekleştirilecek. Bu ilin Valisi olarak bir insanın yetişmiş olduğu, çocukluğunu geçirdiği ekmeğini yediği ili unutmaması çok güzel ahlaki bir erdem buda beni çok mutlu etmektedir. Malatyalı iş adamlarının bu manada yaptıkları Türkiye’de örnek gösterilecek bir katkı. Eğitime yapılan katkı kutsal bir katkı. Bu işbirliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Sayın Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi.

MEVCUT ANIT DEĞİŞİYOR..

Bu arada, meydanla ilgili protokol imza haberinin yeraldığı belediye basın bülteni ekindeki görsellerde yer alan meydan maket görüntülerine göre, meydanda Atatürk Anıtı'nın yeri değiştirildiği gibi, mevcut anıtın yerine başka bir kompozisyonlu Atatürk Anıtı'nın yer alacağı anlaşılıyor.  Mevcut 1948'de yapılan mevcut Atatürk Anıtı'nın kompozisyonunda Atatürk'ün yanında yer alan çıplak erkek figürü muhafazakar çevrelerin sürekli eleştirilerine yol açıyordu. Bu anıtın değiştirilmesiyle ilgili muhafazakar çevrelerce geçmişte imza kampanyaları da yapılmıştı.

Bülten- malatyahaber.com

Meydana katılacak olan okul alanları

Meydan düzenlemesiyle ilgili maket görselleri

Mevcut Atatürk Anıtı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Biz hala heykelin çıplaklığına takılıp kaldıysak, daha çook fırın ekmek yememiz lazım. Biz hala sanatı anlayamadıysak daha çook gerilerdeyiz. Ya da ne diyeyim, bize sanat çok fazla. Bence sanatı kaldıralım ortadan. Ancak büyük Atatürk ün veciz sözü "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" hatırlatmadan geçemeyeceğim. Çünkü Atatürk çoğu zamanı cephelerde geçmesine karşın 4 bine yakın kitap okumuştur. 9 Tane kitap yazmıştır. O, yüz yıl önce bile, şu ankinden daha ilerideydi. Zamanın İngiltere başbakanı "Talihsizliğimize bakın ki dünyada yüz yılda bir dahi çıkar ne yazık ki bu Türklere nasip oldu" demiştir. Atatürke laf edenlere bakınca üzülüyorum hallerine. Çünkü Atatürkün zerresi etmezler. Keşke Atatürke hakaret etmeden önce okuyup onu gerçekten anlasalardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    biz eskiyi yok etmekte mahiriz...bu proje için fazla söze gerek yok. bundan bilmem kaç sene önce şehrin en eski yapılarından olan Söğütlü Cami yıkılmış ve avlusundaki taş minare, numara verilen taşları sökülerek TCDD misafirhanesi (hani şu buharlı lokomotif önünde olan) yanındaki arsaya bırakılmıştı. aradan yıllar geçti ne o taşlar nede camiden geriye hiç bir şey kalmadı. sanırım yakında Yeni Cami restorasyonu da biter yanlışlık olursa da silinir gider. malatya'nın eskik olan birçok parçası artık yeri dolmayacak bir değer olarak kalacak, tıpkı silinip giden yeşili gibi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa44 (2 yıl önce)
    Tek dertleri oradaki heykeli kaldırmak kimsenin tören alanıyla ilgili bir derdi yok şayet çok ihtiyaç duyuluyorsa belediyenin çevresinde her yer müsait yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Meston firması okul yapacak denmiş, ihalesini hangi kurum yapmış pek anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Birşeyi çok merak ediyorum ,proje gerçekleşirse o meydana cephe arsa,arazi ve dükkanlar kimlerin :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (2 yıl önce)
    Bu meydan, şehre nefes aldıracak ve çevresindeki Atatürk Evi, Gazi İlkokulu, Kent müzesi ve Beşkonaklar ile dışardan gelen misafirler ve turistler için Kanalboyunu da içine alarak bir gezinti mekanı haline gelecektir. Düşünenlere, emeği geçenlere ve okul yapacak olan değerli işadamı hemşehrimize teşekkürlerimizle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Orduzu Pınarbaşındaki baraj kaysı sulamaya yetmiyor, fiske sulama olmasına rağmen. Bırakın meydanı süsü gerçek sorunları tespit edin, tarım bitti mi bu yenilenen meydanlarda birbirimizi yeriz artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarım işine belediye mi bakıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    amanha putperestliği elden bırakmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Heykeli öyle görünce ahlak elden gidiyor galiba. Ayrıca ilk yorumumu yayınlamayan demokrat ! malatyahabere selam olsun. Heykele bakınca bile ahlak elden gidiyor hemen demek ki ahlaki zemininiz aşırı kırılgan önce onu onarın
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (2 yıl önce)
    bu kalite heykel yapacak heykeltraş var mı.alttaki çeşme ve yuvarlak top gibi metal ile arka taraftaki acayip şelaleler kaldırılsın Türk bayrağını denizden çıkarıp Atatürk e teslim eden genç
    0
    0
    Yanıtla
  • mamoy (2 yıl önce)
    O heykelin hatırası çok bence kaldırılmamalı kaldırılsa dahi hürriyet parkının içine alınabilir yok etmemek gerek değişim iyidir ancak eskiyi saygı duyarak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Çıplak heykel Malatya'ya yakışmıyor. Bir de orası bir meydan değil. Meydan kararı doğru ama umarım beton yığını olmaz. Ha bir de Selahattın Gürkan heykel sever. En iyisini yapar merak etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Ticaret Lisesinin içindeki yeşil alan korunup meydan yapılmalı..Meydanda çoklu aydınlatma direkleri kullanışsız olur,bunun yerine çoklu projektör aydınlatması olan tek direk ortaya yetecektir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Yerinde bir karar ama umarım Gazi Parkı gibi beton yığını ve çöl gibi olmaz. Allah rızası için suyu ve yeşili bol bir meydan olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim neredeyse çoğu büyük şehir yeşil ve su ağırlıklı yatırımlar yapıp şehir prestijini cazibesini artırırken bizim vizyon yoksunu siyasetçiler yeşil Malatyayi beton yaptı hangi kafaysq bu kesinlikle yeşil ağırlıklı meydan olmali
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    o anıtın yeri ve anıt değişmemeli....anıt şehrin hafızası
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir Asaf (2 yıl önce)
    Okulu yapacak iş adamı Rıdvan Mertöz’ün adını ilk defa bu haberde duydum, tam da üstüne Youtube da bir kanalda hayat hikayesine denk geldim. Bugünlere kolay gelmemiş, zor dönemler yaşamış ama bugün Türkiye’nin en büyük kilit firmalarından biri olmayı başarmış. Yolu daima açık olsun. İzlemek isteyenler için linki aşağıda paylaşıyorum. https://youtube.com/watch?v=bYRuGR_N4QY&feature=share
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Çok isabetli bir karar o heykel acilen kaldırılmalıdır yenisi daha güzel duruyor, o heykel Hürriyet Parkı içine alınıp törenler de orada yapılabilir böylece trafik sorunu da çözülmüş olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (2 yıl önce)
    Çok güzel bir proje.Süper olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen herşeyi yıkın ! Beton meydan yapın süper olur evet. Meydan lazımsa gidin başka bir yere yapın .
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem Akdogan (2 yıl önce)
    Eski haykelimizi degiştirmeyın yeni yerıne taşinsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (2 yıl önce)
    Çok güzel olur. Oradan geçerken artık çocuğumun heykelle ilgili ilginç sorularına cevap vermek için düşünmeyecegim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimse sormuyor senin çocuğun mu soruyor . Bahaneden çok ne var ki . Siz her şeyi cinsellige bagladığınız için çocuklarınız da sizin gibi düşünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (2 yıl önce)Erdal isimli kullanıcı yorumuna
    Velide bilgi donanımı olmayınca sorunlar başlıyor. Bel ki de sorun kendini geliştirmeyen velinin kafasındadır. Ortaçağ kafası ile çocuklarımızı bu çağa uygun yetiştiremeyiz. Çağ ortaçağ değil, günümüz insanı kafası da orta çağa uygun değil. Zamanın ruhuna uymayan toplumların geleceği karanlıktır kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çıplak heykelin gelişmişlikle ilişkisini açıklarsanız seviniriz. Çıplak heykel yapınca uzaya mı çıkıyoruz?
    0
    0
    Yanıtla
  • ruhlar zamana mı,zamanlar ruha mı=doğru cevap, zamanlar ruha uymalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Afedersin çıplak heykel koymak neyin nesi ? Bu mudur modern cagdas bilmem ne olmak . Ya abi yorumlari okudukca insanin nutku tutuluyor ya .... Biz heykel istemiyoruz dedikce bize bilmem kac oncesinin kafasıni yaşıyorsun diyenlerin kafa yapisi ile islamiyet öncesi müşrik toplumlarin kafa yapisi arasinda ne gibi fark var ? Burdan kimseye müşrik su bu demiyorum yanlış anlaşılmasın ama heykelcilik / putperestlik neden savunulur?
    0
    0
    Yanıtla
  • Orta çağ karanlığı ifadesi o zamanki Avrupa için kullanılan bir sözdür. İslam alemi orta çağda zirvedeydi, Batılılar birçok şeyi Müslümanlardan öğrenerek Rönenansla Orta çağ karanlığından kurtuldular ama bu kurtuluş çıplak heykellerle olmadı. Bilimle, fenle oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Mimar Sinan a ne oldu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)Erdal isimli kullanıcı yorumuna
    Benim çocuklarım o bölgede büyüdü ve o bölgede okudu. Hiç bir gün heykelle ilgili hiç bir şey sormadılar. Hep Atatürk heykeli olarak gördüler. Nasıl baktığına ve nasıl yetiştirdiğine bağlı.
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)Erdal isimli kullanıcı yorumuna
    Çocuğun okuma yazması varsa sana yakında bazı vakıfları sorar. Cevabını şimdiden düşün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Anıt yeri değişecekmiş. Anıt değişecekmiş hepsinin tek bir gayesi var O Anıtının Kaidesinde yazan "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" sözü Bu konu bir Malatya ata sözü ile çok daha güzel anlaşılıyor. "Kime iyi dedikse koltuğunun altından hac çıkıyor"
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Bu konuyu 5 madde ile açıklayacak olursam: 1. Madem o kadar kırılgan ve hassasınız. Yani heykele bakınca aha ahlak elden gitti diyecek kadar kırılgan bir ahlak yapısına sahipseniz (Aslında alakası yok. Maksat çığırtkanlık yaparak hamasetle şov yaparak ortalıkta mağdur edebiyatı yaratmak. ) sokağa zaten hiç çıkmayın gerek yok. 2. Lütfen ağaçları kesmeyin 3.Lütfen ağaçları kesmeyin 4.Lütfen ağaçları kesmeyin 5.Lütfen ağaçları kesmeyin Teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla