SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüs Hattı Uzatıldı

0
Güncellendi - 2017-09-21 03:18:04
Trambüs Hattı Uzatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Trambüs Sistemi ÖZSAN Sanayi Sitesi Kavşağı’na kadar uzatıldı.

Konuyla ilgili MOTAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun talep üzerine yapılan değerlendirme sonucunda böyle bir karar alındığı belirtilerek; “Devreye alındığı günden itibaren büyük bir teveccühle kullanılan ve geri bildirimlerin tamamına yakınında memnuniyet gözlemlediğimiz trambüs sistemini biraz daha uzatarak ÖZSAN Sanayi Sitesi Kavşağından dönüşünü sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde alınan bu kararla sanayi esnafı ve civar yolcularının da bu ulaşım rahatlığını yaşamasını istedik.

Söz konusu bölgeye katener hattı çekmeden araçların üzerindeki batarya ile bölgenin ulaşımını sağlamayı planlıyoruz. Yaptığımız testler sonucu MAŞTİ ile ÖZSAN Sanayi Sitesi Kavşağı arasındaki mesafeyi batarya ile kat edebileceğimizi gözlemledik. Ulaşım planlamalarımızı buna göre yaptık. Okulların açıldığı ilk gün olan 18 Eylül tarihinden itibaren de seferleri başlattık.

Türkiye’de ilk; Bataryalı Toplu Taşıma

Malatya’da hayata geçirdiğimiz Trambüs Sisteminde beklenen performans ve tasarrufu sağladığını gördük. Edindiğimiz bu sonuçla Trambüs sistemiyle ne kadar isabet ettiğimizin sonucuna vardık. Tüm bunlar göz önüne alınarak Türkiye’de tek örneği olan ve yakında Şanlıurfa ilimizde de işletmeye alınacak Trambüs sistemini katanersiz, yani elektrik enerjisi olmadan batarya ile ÖZSAN Kavşağına kadar uzattık. Bu da Türkiye’de elektrik enerji hattı olmadan; bataryanın gücüyle yapılan ilk toplu taşıma örneğidir” ifadelerine yer verildi.

ÖZSAN Trambüsünde yolculuk yapan Mehmet ismindeki yolcu, yapılan hizmetten memnun olduğunu ve Trambüsün ferahlığını kendilerine yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiğini belirterek; “halkına kendisini adamış başkan diye buna derim ben. Bir yılda Malatya’nın tüm cadde ve sokaklarını ters çevirerek alt ve üst yapısıyla modern bir görünüm kazandırdı. Tüm karşı kampanyalara rağmen Trambüs Sitemini Malatya’ya kazandırdı. Şimdi de büyük bir açılım gerçekleştirerek Trambüs hattını uzattı. Yöre halkı olarak çok memnun olduk. Bundan sonra konforlu bir seyahat etme imkanı bulacağız” sözleriyle duygularını ifade etti.

ÖZSAN Sanayi Sitesinde esnaf olduğunu söyleyen Ramazan isimli vatandaş da uzatılan trambüs hattından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “sabahları işyerimize gelmek bir sıkıntı idi. Ancak bundan sonra ferah bir ortamda, sessiz, serin ve dinlenmiş olarak iş yerimize ulaşacağız. Evimizin yakından geçen trambüslere binerek iş yerimizin önünde ineceğiz. Bu bizim için büyük bir nimet. Sebep olanlardan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamada, "MAŞTİ-ÖZSAN Sanayi Sitesi Kavşağı arasında yolcu taşıyan trambüslerin sefer aralıklarının bilgisi de paylaşıldı. 06 54’te MAŞTİ’den başlayacak seferler 08 30’a kadar 12 dakikada bir, yine 14 06’da başlayan öğlen sonu seferleri 15 30’a kadar 12 dakika aralıklarla sefer yapacaktır. Yine çıkış noktası MAŞTİ olan seferler ÖZSAN Kavşağından dönüşte de Üniversiteye kadar uzayacak. Talep halinde ve ihtiyaç duyuldukça hattın uzatılması, sefer sayısının artırılması ve tüm güne yayılması planlanabilecektir." denildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • fahri (6 yıl önce)
    Ulaşıma yapılan zam seçimde oy olarak geri dönecektir motaş!! Motaş 'a artık zam yapmayacak yönetim gelmeli..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Yorumları okudukça ıyıki İstanbul da yasıyorum dıyorum! Cehalet çok kötü... saatte 10 bin yolcu tasıyabılen raylı sıstem dururken buna alkış tutmak şaka gibi! Bu saatte en fazla 3 bin kışı tasıyabılıyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Raylı sistem ile bunun maliyet farkını da biliyor musun?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Sen de gunu kurtarmak ile sehrin en 50 yilini kurtarmak arasindaki farki biliyor musun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz Karaca (6 yıl önce)
    Yapılan hizmetlerin takdiri halkımız tarafından değerlendirilir.Temenni ediyorum aktarmalıdır olsa hava alanına hatta örüşkü'ye kadar hattın uzatılması ve bu güzergahta Yen'i imar alanları oluşturmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    İnşallah 2020 yılında da ucan araba projesini malatya da uygulanacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Buna çok güldüm ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI44 (6 yıl önce)
    HELE ŞU PEMBE OLAN MALATYA İÇİN ÇOK AYIP BİR PROJE BEN YOLDA BEKLEYECEM İŞİM OLACAK PEMBE GEÇECEK BİNEMİYECEĞİM O ZAMAN DİĞERLERİNEDE BAYANLAR BİNMESİN BELEDİYE OTOBÜSLERİNE DE BAYANLAR BİNMESİN BU NE SAÇMALIK VE ADALETSİZLİK
    %100
    %0
    Yanıtla
  • arkadaş sapla samanı karıştırma..pembe otobüs belli saatlerde özellikle akşam geç ve sabah erken saatlerde üniversiteye giden kız öğrencilerin rahat korkmadan huzur içinde okullarına gitmek için talep üzerine uygulamaya konuldu...sende kızının rahat bi şekilde okula gitmesini istemezmisin..bunda ne var..bu bir alternatif yaratiyor kız öğrencilere ozellikle tedirgin olanlara...buna binmek istemeyen diğerine binebilir..erkeklerde illa buna binmesi gerekmiyor..zaten diğer trambusler eskisi gibi çalışıyor..pembe trambus ek olarak sefer yapiyor..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahsen Vahsen (6 yıl önce)
    bence bu trambüs konusunda herkesin işe ve okula gidiş saati olan 07:00-08:00 ve 17:00-19:00 saatleri arasında bedava binişlere izin vermesin sistem. yaşlılar günün o saatlerinde binmesin çok yoğunluk oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum, yaşlılar o saatte binmesin. Tabi mecbur ve acil işleri yoksa. Bu konuyu ben biraz araştırdım, belediyelik değilmiş bu mevzu. Hükümetin, meclisin bununla alakalı karar alıp, düzenlemesi gerekiyormuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman (6 yıl önce)
    evet uzatıldı özsana kadar geliyor lakin yolcu almıyor acaba nedendir
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    motaş çalışanlarını kutluyorum herkesin iki yılda bu fikir çürür dediği trambüse kimin ne dediğine aldırmadan dört elle sarıldılar ve araç sayısını her geçen gün arttırarak çok güzel bir hizmet örneği ortaya koydular ve bugün elektrikli otobüsten bataryalı otobüse geçişi sağlayarak başarı ve azimlerini taçlandırıyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahsen Vahsen (6 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    mecbur tutulacak. diğer otobüsler ya gelmiyor ya da çok geç geliyor. diğer otobüslerde klima açmıyorlar. vatandaş mecbur zaten onunla gitmeye. ha ne zaman fiyatlar normal seviyeye gelir insanlar araba yerine tercih etmeye başlarlar o zaman başarı var derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakınkent seni illaki Büyükşehir sahiplenecek! (6 yıl önce)
    ŞÜKÜR! Büyükşehir Belediyesi, üvey evlat Yakınkent'i nüfusuna almaya niyetlendi sonunda!
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Trambüsler bu memleketin kalbi kıymetini bilelim onlar olmasa ne yaparız biz dünya devi bir proje maşallah Hele bide pembesi çıktıki o dahada dev bi proje
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar (6 yıl önce)
    Peki Zeki Müren de bizi görecek mi :-)
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    Trambüs çok iyi tuttu Malatya'da ve örnek oldu. Geçenlerde öğrendim bir arkadaşım gelmişti Şanlıurfa'dan, orada da başlamış çalışma. Hattın uzaması da ayrı bir güzel olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Urfa da yol ortasından gıdecek ama unutma! Yan yoldan degıl.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berrin (6 yıl önce)
    Bu konuda Bostanbaşında oturan bir öğrenci olarak, farklı platformlarda bunu dile getirmiştim. En sonda belediye başkanı ile karşılaşmıştım. Talebimi dile getirmiştim. Çok sevindim ve çok teşekkür ediyorum. Özellikle de vatandaş talebinin dikkate alınmasına çok mutlu oldum. Şimdi de temennim inşallah tüm güne yayarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Bu süper bir haber, bence en çok dile gelen taleplerdendi. Belediyenin bunu dikkate alıp, bu uygulamayı başlatması mükemmel olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    ak parti yapar.gardaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Orhan (6 yıl önce)
    Bence pembeler de gitsin. Katılanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep Nazif (6 yıl önce)
    Daha da uzaması lazım bence. Trambüa tuttu malatyada çünkü.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali mutlu (6 yıl önce)
    Pembeler de Özsan kavşağına kadar gidecek mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mavi Sami (6 yıl önce)
    Malatyayi bir ucundan bir ucuna taşıyor, Allah razı olsun Motaş...
    0
    0
    Yanıtla
  • neyi taşıyor efendi, hangi şehirde minibüsler 1,75 belediye aracı 2.15 tl. bu nasıl mantık. işte o zaman o minibüsçü dediğimiz adamlar şehrin trafiğini altüst eder, ç.evre yolunu tıkar kent trafik ve ya polis göstermelik olarak sıkıntılı bölgeye ekip gönderir ama adamlar takmıyor bile kaç defa şikayet ettim. her sabah ve saatlerinde çevre yolu emeksiz kavşağı ak parti il binası karşısı, emeksiz alt geçidi malatya lisesi çıkışı yeşilyurt ve gündüzbey minibüsleri akpınar gross market yanı bu belidiye m,i çalışıyor. ben yazdım inanmıyorsanız yarın çıkın dediğim yerlere bir bakın. vah memleketim vah,
    0
    0
    Yanıtla