SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tuna: "Kazanmak İstemiştik, Olmadı"

0
Güncellendi - 2018-10-08 21:27:39
Tuna:
A- A+ PAYLAŞ

Demir Grup Sivasspor'un Teknik Direktörü Tamer Tuna, futboldan büyük keyif aldığını ancak skor dolayısıyla moralinin bozuk olduğunu söyledi.

4-4 sona eren Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması sonrası basın toplantısında konuşan Tuna, "Müsabakayı sonuçtan sonra değerlendireyim. 4-4'lük bir maçtı. Moral olarak berabere bitirdiğimiz için kötüyüm ama futbolun heyecanı, keyfi, burada izleyenlerin o zevki yaşaması, Malatyaspor'un biz 10 kişi kaldıktan sonraki o coşkusu, bizim mücadele gücümüz, özellikle 3-1 öne geçişimiz, 10 kişiyle 4-2 yapışımız olumlu gördüğüm faktörlerdi. Tabi iki şey var; 10 kişi kaldıktan sonraki oyun, 10 kişi kalmadan önceki oyun. Bunu ikiye ayırmalıyız. Öne geçtik. 10 kişiyle 2 farklı üstünlüğü bulmak, oyunda bu devamlılığı sağlamak önemliydi ama maalesef 2 tane art arda yediğimiz gol var. 45 dakikaya yakın bir süreyi 10 kişi oynamak, Douglas bizim adımıza hiç olmayacak bir kırmızı kart gördü. Oyun planımız, o beklerden çıkışımız, oyun kuruşumuzun Douglas ile daha iyi olduğunu biliyoruz, bu da bizi etkiledi. Ne olursa olsun kazanmak istemiştik. Burada olmadı. Futbolun heyecanı, keyfi, Sivasspor'un lige kattığı renk ve olumlu futbol adına takımımı keyifle izliyorum. Bugünkü oyunu da keyifle izledim. Sadece keyif, zevk almadığım tek şey; kazanabilecekken buradan berabere ayrılmak oldu. Hatta 10 kişiyle mücadele ederken, son dakikalarda mağlup duruma da düşebilirdik. Ama 4-4'ken de yakaladığımız pozisyonlar var. Oyunun özeti bu" ifadelerini kullandı.

Tuna, bir gazetecinin 'kırmızı kart sonrası takımı geri çekmediniz, oyun anlayışınızda neler değişti?' sorusuna, "Takımımızı geri çekmedik ama normalde ligde de kaleye 35 metrenin üzerinde uzaklık ve derinlikle oynayan ve bu konuda da lig seviyesinin üzerinde bir takımız. Kaleye uzak olduğunda tehlikeyi daha az yaşıyorsunuz ama biz gol yeme oranında maalesef duran toplarda bugünde ilk golü öyle yedik. Lig'deki en zaaflı takımlardanız. Bunu ne kadar analiz etsek, bu konuda geçen hafta iyiydik, bu haftada da pek pozisyon vermedik, Mina'nın pozisyonu hariç ama yaşadığımız bu olumlu futbol oynayan, bunu geliştirmeye çalışan bir takımız. Süper Lig'de bir şey var, Anadolu takımlarında bu çok yaygın; takım savunmasını yapacaksınız, oyun disiplini dediğimiz hadise var, 10 kişi topun gerisinde bir şeyler üretmeye çalışıyorsunuz. Oyuncu ilerlemiyor, siz ilerlemiyorsunuz oyun olarak ve hep tek düze bir tarzınız var. Biz, kendimize göre oynamaya çalışıyoruz. Tabi ki rakibi iyi analiz ediyoruz, onlara göre bir oyun kültürü oluşturuyoruz ama 'kendi oyunumuz her şeyin üzerinde' diyoruz. Bu hafta 10 kişi kalmadan öncede biz deplasman takımı olarak burada oynanabilecek en iyi futbolu oynadık. Hem topa sahip olma oranı hem de pozisyonu oranı olarak ama maalesef 10 kişiden sonra değişebiliyor. Oyunu tutmak istedik, iyi pas yapan oyuncularımızda var. Ama yediğimiz goller, sol tarafta desteğimizin az oluşu, Malatyaspor'un ters ve uzun toplarla iyi oynayan bir takım olduğunuz biliyoruz ama sorun yaşadık. Malatyaspor deplasmanında 4 gol bulduk. Bundan önce 5 gol yemişlerdi. 4 gol atabiliyoruz ama berabere ayrılıyoruz" cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız