SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türk Milleti'nin Onur Günü.."

0
Güncellendi - 2016-10-30 03:54:16
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıldönümü nedeniyle kutlama törenleri Cuma günü başladı. Malatya’da ilk tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla gerçekleştirildi.

İLK TÖREN..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri kapsamında, Cuma günü saat 13.00'de Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı.

Cumhuriyet'in 93. yıldönümü kutlama törenleri Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Toprak, Anıt Şeref Defteri'ni yazarak imzaladı.

Vali Toprak, Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk,

Necip Milletimizin kayıtsız ve şartsız egemenliğinin ifadesi olan Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünde yüreğimiz Vatan, Millet, Bayrak, Cumhuriyet ve Devlet sevgisiyle dolu olarak manevi huzurlarınızdayız.

Binlerce yıllık şanlı mazimizden edindiğimiz tecrübe ve Türk Milleti’nin fıtratında mevcut olan cesaret, azim ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi bölgemizde ve dünyada layık olduğu yere getiriyor olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Aziz Türk Milleti, yüz yıl önce Önderliğinizde Alevi’si Sünni’si, Türk’ü Kürt’ü, kadını ve erkeğiyle ye’se kapılmaksızın yekvücut olmuş, milli birlik ve bütünlüğüne kast eden dış mihraklar ve onların içimize sızmış hain uzantılarının karanlık planları karşısında adeta demirden bir yumruk gibi kenetlenmiştir. Necip Milletimizin bu kutlu kıyamı, ülkemizi Cumhuriyet’in aydınlığına ulaştıran kapıların ardına kadar açılmasına, gelişmiş ve güçlü bir Türkiye’nin Anadolu topraklarında yükselmesine vesile olmuştur.

Dün Anadolu’yu işgale yeltenen Haçlı Orduları, “Geldikleri gibi giden” ve işgal hayalleri Ege’nin serin sularında son bulan Sevr planlayıcıları gibi bugün de onlara uşaklık eden yıkıcı, bölücü, FETÖ’cü hainler, Türk’ün çelik iradesi karşısında hüsrana uğramıştır.

Aziz Atatürk,

Emsalsiz bir mücadele neticesinde Anadolu’nun her karış toprağına nakşettiğiniz Cumhuriyetimizi, birliğimizi, dirliğimizi ve kadim kardeşliğimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağımızdan, 15 Temmuz ihanet girişimine karşı olduğu gibi istiklal ve medeniyet yolumuza tuzaklar kurmaya çalışan dâhili ve harici bedhahlara fırsat vermeyeceğimizden emin ve müsterih olunuz.

Türk Milleti’nin bu onur gününde başta Zat-ı Aliniz olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarınızı, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız Şanlı Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıralarınız karşısında saygıyla eğiliyoruz.

Ruhlarınız şad olsun. “

CUMARTESİ GÜNKÜ KUTLAMALAR...

29 Ekim Cumartesi günü yapılacak kutlamaların programı şöyle:

"29 EKİM 2016 CUMARTESİ GÜNÜ

* TEBRİKLERİN KABULÜ:

Malatya Valisi Sayın Mustafa TOPRAK tarafından tebriklerin kabulü

Yer: Valilik Makamı

Saat: 09.30

* KUTLAMA TÖRENİ:

Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmi Geçit Töreni

Yer: Abdullah Gül Parkı (Sümerpark) Önü

Saat: 10.00

* BANDO KONSERİ:

Yer: Malatya Park AVM

Saat: 15.00

CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU:

Yer : Anemon Oteli

Saat:16.00-18.00 saatleri arası.”

Bu arada CHP'liler de, Cumartesi günü saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

VE MESAJLAR..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla siyasiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından mesajlar yayınlandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimizin 93. yılını kutlamanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşında milletimizin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen gösterdiği destansı direnişinin sonucu olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tarihimizin en önemli dönüm noktasıdır. 29 Ekim, yeniden doğuşun ve mucizenin yıldönümüdür.

Cumhuriyetle birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescillenmiştir. Millet yönetimde söz sahibi olmuş, demokratik değerler her alana yansımıştır.

Hükümetlerimiz döneminde Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar, demokratik kazanımlarımızın korunması ve millet iradesinin yönetimin her alanına yansıması için gayret gösteriyoruz. Türkiye ilk kez millet iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanına sahiptir ve milletin iradesini her şeyin üzerinde tutan bir hükümetle yönetilmektedir. Hükümetlerimiz döneminde millet devletiyle kucaklaşmış, bütünleşmiştir.

Son 14 yıldaki temel düsturumuz şudur ki, istikameti çizecek tek kuvvet millettir. Söz de karar da millete aittir. Millet iradesini yok saymaya çalışanlar geçmişte olduğu gibi bugün de hüsrana uğramışlardır.

93 yıl önce olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde devletimizi ve cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak için hep birlikte mücadele ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef almaya çalışanlar, Türkiye’nin istikrarına, ilerlemesine engel olmak isteyenler karşılarında millet iradesini bulmuşlardır. 15 Temmuz’da tanklara ve mermilere karşı duran milletimiz, cesareti ve dirayeti ile vatan hainleri önünde duvar örmüş, yeni bir başarı hikayesine imza atmıştır.

Herkes bilmelidir ki bu ülkede terör örgütlerine, ihanet şebekelerine yer yoktur. Hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndüremeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti olarak, istikametimizi hep daha ileriye çevirdik. Demokrasimizi geliştirdik, hak ve özgürlükleri genişlettik, hukuk düzenimizi güçlendirdik. 2023 hedeflerimizi koyduk ve her türlü engellemeye rağmen icraatlarımızı bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Birilerine inat Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz. Ülkemizi, dünyanın en güçlü, en saygın ülkeleri arasına yükselteceğiz.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

Malatya Valisi Mustafa Toprak

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Tarih boyunca kurduğu devletler ve inşa ettiği medeniyetlerle üç kıtada iz bırakmış, tüm dünya milletlerine mertlik, yiğitlik, cesaret, vatanseverlik, hak, hukuk ve adalet kavramlarının anlamını öğretmiş Yüce Türk Milleti’nin evlatları olarak, Cumhuriyetimizin 93. yılına ulaşmış olmanın heyecanını ve sevincini yaşamaktayız.

Vatan, Millet, Bayrak uğruna, Devletimizin bekasını tesis etmek maksadıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde varını yoğunu ortaya koyan Kahraman Ecdadımız, Orta Asya’dan Avrupa’ya yankılanan emsalsiz destanlarına birini daha ekleyerek Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış ve bu zaferi Cumhuriyet’le taçlandırmıştır.

Makûs talihimizin yenilmesi ve üzerimizdeki kara bulutların dağıtılması sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Milletimizin azim ve kararlılıkla mücehhez çalışmaları neticesinde dev adımlarla ilerleyerek bölgesinde ve dünyada parlayan bir yıldız hâline gelmiştir.

Asya ve Avrupa’yı ilk kez deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi, İstanbul Boğazı’nı devasa bir gerdanlık misali süsleyen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, otoyollarımız, gelişen teknolojiye uygun yerli silah ve savunma sanayimiz, eğitim ve sağlık alanlarında geldiğimiz nokta, büyüyen ekonomimiz Cumhuriyetimizin kat ettiği mesafenin, Devletimizin gurur verici gelişmesinin göstergesi olmuştur.

Aziz Milletimizin malumları olduğu üzere, kurulduğundan bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz çeşitli zaman dilimlerinde küresel şer odakları tarafından zayıf düşürülmek, çökertilmek ve yıkılmak istenmiş, içimizde çöreklenen hıyanet şebekeleri de bu karanlık odaklara hizmet ederek ekmeğini yiyip suyunu içtikleri Kutlu Vatanımıza ihanet etmekten çekinmemiştir. Fakat şükürler olsun ki feraset ve cesaret sahibi Aziz Türk Milleti her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiş, ihanet çetelerine de onlara kol kanat geren mihraklara da asla geçit vermemiştir.

Hıyanet ve sinsiliğin tescillendiği tarih olan 15 Temmuz 2016 akşamında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli üniforması ile kendisini kamufle eden, sirayet ettikleri kurumlarda bu hain kalkışmaya destek sağlayan okyanus ötesinin maşalarına karşı verilen demokrasi mücadelesi, Türk Milleti’nin Vatanına ve Milletine olan sadakatinin şerefli bir ifadesi olmuştur.

Unutulmamalıdır ki şan ve şeref dolu binlerce yıllık bir maziye sahip olan Türk Milleti bir kez olsun hürriyetinden taviz vermemiş ve katiyen devletsiz kalmamıştır. Hiçbir gücün baş eğdiremediği bu Necip Millet canından vazgeçmiş fakat Vatan’ından vazgeçmemiştir.

Bu nedenle biliyor ve inanıyoruz ki sömürü, kan ve gözyaşı üzerine bina edilmiş güya medeniyetler ve onlara uşaklık eden PKK, FETÖ/PDY ve ismi ne olursa olsun yıkıcı ve bölücü terör örgütleri Türk’ün sarsılmaz iradesi karşısında tutunamayacak ve kadim zamanın çöplüğünde yitip gidecektir.

Türk Milleti asla aklından çıkarmamalıdır ki kanımız ve canımız pahasına kurmuş olduğumuz Cumhuriyet’in bütün unsurlarıyla ilelebet korunması kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı ayırmaksızın hepimizin ortak vazifesidir.

Bizlere miras bırakılan Kutlu Vatan’ın, Yıkılmaz Cumhuriyet’in, Şanlı Al Bayrağın manevi yükü istisnasız hepimizin omuzlarındadır. Türk Milleti Mukaddes Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, Milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara layık oldukları karşılığı vermekten asla imtina etmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yâd ediyor, Şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimizin ve Gazi Ailelerimizin her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyor, Saygıdeğer Malatya Halkının ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugün 93. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla büyük fedakarlıkla inşa ettiğimiz cumhuriyetimiz; demokrasimizin, çağdaşlığın ve uhuvvet anlayışımızın en temel taşıdır. Hep birlikte havasını teneffüs ettiğimiz Anadolu topraklarının ilelebet gerçek sahiplerinde kalacağına inancımız tamdır. Her bir karışı şehit kanıyla sulanan bu topraklar, milletimizin bağımsızlık ve bütünlüğünü daima bir tutan yegane değerimizdir. Biliyoruz ki bu toprakları bize vatan kılan, aziz şehitlerimizin ebedi istirahatgahlarıdır.

Türkiye, 15 Temmuz’da büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Cumhuriyetin arkasına saklanan şer odakları; milleti sırtından, cumhuriyeti ve demokrasiyi de kalbinden hançerlemeye cüret etti. Milli Mücadele’de ecdadın göstermiş olduğu kahramanlık, 15 Temmuz’da bir kez daha tekerrür etti. Ülkemizin istiklal ve istikbaline, milletimizin menfaatlerine yerleştirilmeye çalışılan dinamit, yine milletin öngörüsü ve dünyada eşi benzeri görülmemiş cesaret timsaliyle hainlerin elinde patlatıldı. İkinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesinin yaşandığı bu cefakar topraklarda milletimiz bir kez daha düşmana ve hainlere geçit vermedi. Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçen bu girişimin bir daha yaşanmaması adına demokrasimize her zamankinden daha çok sahip çıkmanın vaktidir.

Bugün bir milletin küllerinden dirildiği gündür, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin payidar kalacağına, milletin imzasını attığı gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 2023 mefkuresine büyük bir azim ve kararlılıkla ilerlediğimiz bu günlerde, ülkemize ateşten gömlek giydirmeye çalışanlar bilmelidirler ki Türkiye hedefine emin adımlarla yürümektedir, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine asla engel olamayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere; kahraman silah arkadaşlarına, vatanımızı düşmandan kurtarmak adına, hiçbir tereddüt göstermeden canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha sonsuz minnet, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ebediyen var olacak Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Ağbaba yayımladığı Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Adına başkan,diktatör, kral vs ne denirse denilsin tek adamcı yönetim anlayışının sonuçlarını görmek için çok uzağa gitmeye gerek yok. Yanı başımızda Irak’ta, Suriye’de, Lübnan’da, Mısır’da yaşananlara, kardeş kavgasına, kan ve gözyaşına bakıldığında Cumhuriyetin ve parlamenter sistemin değeri bir kez daha ortaya çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı mesajında parlamenter demokrasinin önemine vurgu yaptı. Laik Cumhuriyetin dil, din, ırk, mezhep, inanç farkı gözetmeden insanlara kucak açılması anlamına geldiğini belirten Ağbaba, Cumhuriyetin tutuculuğa, gericiliğe, ümmetçiliğe karşı çağdaşlığın, özgürlüğün, demokrasinin ve aydınlığın ismi olduğunu ifade etti.

AKP Hükümeti’nin 14 yıllık süreçte , Cumhuriyet’in değerlerini teker teker ortadan kaldırmak için, çağdaş, demokratik ve Laik Türkiye’nin geriletilmesi için mücadele verdiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Cumhuriyeti içine sindiremeyen AKP İktidarı inatla ve ısrarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyor.Türkiye’nin en önemli bayramlarından biri olan Cumhuriyet Bayramını sınıflara hapsedip,resmi yazılarla çocukların, gençlerin bayram kutlamasına engel olmak isteyen zihniyetin asıl hedefinin ne olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Cumhuriyetimizi adına yakışır şekilde kutlamamıza engel olmak isteyenler, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine göz dikenler unutmamalıdır ki, CHP olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyeti, onun kazanımlarını ve değerlerini koruyacağız, savunacağız, yaşatacağız.”dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Adına başkan,diktatör, kral vs ne denirse denilsin tek adamcı yönetim anlayışının sonuçlarını görmek için çok uzağa gitmeye gerek yok. Yanı başımızda Irak’ta, Suriye’de, Lübnan’da, Mısır’da yaşananlara, kardeş kavgasına, kan ve gözyaşına bakıldığında Cumhuriyetin ve parlamenter sistemin değeri bir kez daha ortaya çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

Parlamenter sistemi savunmanın Türkiye’de demokrasiyi, insan haklarını, eşit yurttaşlığı ve çağdaşlığı savunmak anlamına geldiğini vurgulayan Ağbaba, “Bize bu sistemi armağan eden ve bu yıl 93. Yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi bizlere armağan edenleri içtenlikle anıyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Bütün imkânsızlık ve olumsuzluklara karşı milletimizin zaferle taçlandırdığı İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğumuz Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümünü büyük bir onur, gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bundan tam 93 yıl önce ortak istiklal duygusu ve ideali etrafında toplanan milletimiz, 15 Temmuz’da bu duygu ve ideali test etmeye kalkanlara gerekli cevabı vermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, bünyesinde barındırdığı 78 milyon vatandaşıyla, büyük ve güçlü bir demokratik ve hukuk devletidir. 93 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün kurarak bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyet, gösterdiği hedef doğrultusunda her geçen yıl daha da büyüyerek, gelişmektedir. Bizlere düşen görev, birlik ve beraberlik içerisinde, el ele gönül gönüle Cumhuriyetimizi gözümüz gibi koruyarak, ona sahip çıkmaktır. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı vesilesiyle ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara da verilecek en güzel cevaptır.

Bu duygu ve inançla 93. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ayrıca, 15 Temmuz şehitleri ile terörle mücadele sırasında şehit olan kahramanlarımıza da Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. "

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay

"Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, ‘Türk milletinin en değerli eseri Türkiye Cumhuriyeti’dir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bu gün millet olarak Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü kutlamaktayız. Tüm imkânsızlıklara rağmen verilen kurtuluş mücadelesinin en değerli eseri, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da O’nu koruyacak ve yaşatacak olan yine aziz milletimizdir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine hediyesi olan Türkiye Cumhuriyeti, emperyalist güçlerin her zaman hedefinde olmanın yanında iştahını kabartmıştır. Kurtuluş savaşında istediğini elde edemeyen dış mihraklar, terör örgütleri eliyle ülkemiz üzerindeki hain emellerini sürdürmektedir. Bunun son örneği 15 Temmuz’da yapılan darbe girişi ve kalkışma olmuştur. Atatürk’ün milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne yine bu millet sahip çıkmış, dış güçlerin desteği ile yapılan darbe girişimini bastırmıştır. Bu ülke üzerinde emelleri olanlar bilmelidir ki; bu millet kendisine emanet edilene her zaman sahip çıkmıştır, bundan sonra da sahip çıkacaktır. Söz konusu vatan olunca etle tırnak olan milletimizin bu birlikteliği, dosta güven, düşmana korku vermiştir. Bu birlikteliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça ebediyete kadar sürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyeti bizlere hediye eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhuriyet´in 93. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin 93.yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Başkan Polat yazılı mesajında, “Millet olarak Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Her karış toprağı atalarımızın kanıyla şereflenen bu aziz vatanımızda, farklı dil, din, ırk ve görüşlerdeki insanlar asırlar boyu kardeşçe yaşamıştır.

Aziz milletimiz, kendini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitirmiş, Cumhuriyet’le birlikte tarih sahnesinde hak ettiği yeri yeniden almıştır. Cumhuriyetimiz; gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır.

Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen dış güçler, ülkemizin ulaşmış olduğu bu başarı seviyesini baltalamak isteyen güçlerdir. Her zaman fitne tohumları ekmeye devam etmişlerdir. Ancak bizler Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndaki ruhla ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza mücadele vermeliyiz.

Ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Birlik beraberlik ve bölünmez bütünlüğümüze hep birlikte sahip çıkalım.

Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer Malatyalı ve Yeşilyurtlu hemşerilerim olmak üzere Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, canlarını feda ederek, bu vatanı bize miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi."dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

Millioğulları da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Bugün Cumhuriyetimizin 93 üncü yıldönümü, bayramımız kutlu olsun.

Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan Özgür birey/yurttaş 'a giden yolun yapı taşları, CUMHURİYETLE atıldı; İnsanı "KUL" SAYAN CEMAATLERLE, ETNİK TABANA-MİLLİYETLERE AYRILMIŞ TOPLUMSAL YAPI YIKILDI."KUL" BİREY OLDU/YURTTAŞ OLDU

YİNE CUMHURİYETLE "SİYASİ EGEMENLİK ANLAYIŞI "KÖKÜNDEN DEĞİŞTİ; EGEMENLİĞİN KAYNAĞI İLAHİ OLMAKTAN ÇIKTI, "KAYITSIZ ŞARTSIZ "MİLLETE DEVREDİLDİ.

İSLAM DÜNYASININ TEK " LAİK "ÜLKESİ OLAN TÜRKİYE, DEMOKRATİK YAPIYI BU ÖZELLİKLERİ SAYESİNDE KAZANDI.

Bugün başta siyasi iktidar temsilcileri olmak üzere tarihi olayları çarpıtıp halkı yanlış yönlendirmek isteyenler bulunmaktadır.

Bu çevreler, Lozan'ı diline dolamış, bazen ege adalarını bazen Musul'u verdik diyor, Cumhuriyet döneminde tarihimizle bağımızın koparıldığını söylüyorlar. Şimdilik doğrudan söyleyemezlerse de maksatları, Atatürk'ü ve kurtuluş savaşı kahramanlarımızı itibarsızlaştırmaktır.

Ege Adaları; Osmanlı hükümetleri döneminde, 1830'dan itibaren Birinci Dünya Savaşı öncesi ve süresince tamamen kaybedilmiştir.

Şimdi siyasi iktidara düşen görev ise, Ege'deki hak ve menfaatlerimizin korunmasıdır. Oysa Yunanistan'ın antlaşmalara aykırı uygulamalarına, siyasi iktidar ses çıkarmadan izleyici durumundadır.

Musul, 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşmasına aykırı olarak İngilizlerce işgal edilmiştir.

Padişah ve İstanbul Hükümeti buna sessiz kalmış, antlaşmanın değişik bölgelerde çiğnenmesine karşı tutum alan ve tepkisini gösteren yine Mustafa Kemal Paşa olmuştur.

LOZAN ANTLAŞMASI, TÜRK BAĞIMSIZLIĞININ BİR ZAFERİDİR. YAPILMASI GEREKEN, LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI VE KAHRAMANLARINI İTİBARSIZLAŞTIRMAK DEĞİL, ANTLAŞMADAKİ KAZANIMLARIMIZI KAYBETMEMEKTİR.

Tarihimizle bağın koparıldığı savına gelirsek, Türklerin ve Anadolu'nun binlerce yıllık tarihini araştırmak, gün ışığına çıkarmak ve yurttaşlarımızı tarihiyle tanıştırmak, Atatürk'ün bizzat ilgilenmesi, Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumunu kurdurup teşvik etmesi, ilgili üniversite bölümlerini açtırmasıyla mümkün oldu.

Mustafa Kemal ATATÜRK, cumhuriyetin ilanından sonra 15 yıl süren ömrüne, Türk aydınlanma dönemi dediğimiz yeni devrimler ekledi. İçeride, geleceğe umutla bakan, peş peşe gelen devrimlerle dinamik bir ulus devletin bireyi olma kıvancı yaşanırken, dünyada saygın yeri olan bir konuma geldik.

BUGÜN İSE; Ülkemizin yönetimi, sınırlarımız ötesinde süren vekâlet savaşlarının içinde yer almak için çabalayan bir SİYASİ İKTİDARA teslim edilmiş durumdadır.

Cumhurbaşkanı, devletimizin kuruluş senedi Lozan antlaşmasını tartışmaya açarak, Türkiye'nin sınırlarının değişmesini isteyenlere koz vermektedir. Diğer bir siyasi lider, gündeme BAŞKANLIK konusunu getirerek, toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecek ortama zemin hazırlamaktadır.

Irak'ta Musul, Suriye'de Rakka diyerek, sınırlarımız ötesindeki savaşa katılmak ülkeyi böler. Çünkü Musul'u göstererek Rakka tuzağına ülkemizi çekmek isteyen emperyalizmin bölgedeki büyük hedefi Türkiye'dir.

BAŞKANLIK HEVESİ ve ANAYASAYI bu isteğe göre değiştirmek, toplumsal gerilimi artırır, DİKTATÖRLÜĞÜ getirir. Çünkü parlamenter sistemde, güçler ayrılığı ilkesiyle iktidar; yasama, yürütme ve yargı gücü arasında paylaştırılır. Parlamenter sistemin özünde DİKTATÖRLÜĞÜ önlemek vardır."

Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara

Kara'nın yayınladığı mesaj şöyle:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümünü, Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz.

Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.

Ancak bugün Cumhuriyetimizin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. İşte bu nedenle bugün, içeride, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan siyasi iktidara, dışarıda emperyalist güçlere karşı Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Atatürk ve dava arkadaşlarına, bağımsızlık uğruna büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur.

Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak bizler her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

bayram1

bayram2

bayram3

bayram4

bayram5

bayram6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız