SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Günata'dan Büyükşehir'e 'Uygunsuz Davetli' Uyarısı

0
Güncellendi - 2019-05-02 03:44:52
Günata'dan Büyükşehir'e 'Uygunsuz Davetli' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Büyükşehir Belediyesi ile kamu kurumlarına, düzenledikleri etkinliklere Atatürk ve milletin değer verdiği kavram ve kişilere hakaret edenlerin  davet edilmelerine yönelik tepkisini dile getirdi ve çağrılan bu şahıslarla toplum vicdanının yaralandığını ifade etti.

Günata, geçtiğimiz yıllarda da özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi'nin organizasyonlarına davet edilen, bu yıl da Kitap Fuarı'na çağrılan ve afişlerde buna ilişkin duyuruları yapılan bazı kişilerle ilgili olduğu değerlendirilen açıklamasında şu uyarılarda bulundu:

"Hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde Cumhuriyet değerleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin fertlerinin kıymet verdiği kavramlara ve sahsiyetlere hakaret eden, bölücü ve ayrıştırıcı dil kullanan şahısların Malatya Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumlarının organize ettiği ve edeceği programlarda boy göstermeleri bizleri ve toplum vicdanını yaralamaktadır.

Yetkililerin bu konuda gösterecekleri hassasiyet toplumsal barış ve birlikte yaşama iradesine verilmiş ciddi bir katkı olacaktır.

Malatya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilimiz yöneticilerinden beklentimiz budur."

Günata'nın tepkisini ve uyarısını, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür A.Ş. tarafından organize edilen ve 5 Mayıs'a kadar devam edecek kitap fuarına; Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü başta olmak üzere Cumhuriyet değerlerine yönelik düşmanlıkları, "uyduruk" iddiaları ve eserleriyle bilinen bazı şahısların davet edilmiş olması nedeniyle dile getirdiği belirtiliyor.

ADD'NİN TEPKİSİ..

Öte yandan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları da, 8. Kitap Fuarı'na davet edilen bazı yazarlara ilişkin tepkisini dile getirdi ve bu daveti "skandal" olarak nitelendirdi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • taner (4 yıl önce)
    Bu arkadaş değil miydi, eline metreyi alıp Atatürk heykeline elbise dikmek isteyen terzinin ardına takılıp, Atatürk heykeline şort giydirilmesi için kampanya başlatan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (4 yıl önce)
    Atatürk'ü sevmeyebilirsiniz bu durum normaldir.Ama saygı duymuyorsanız hele ona hakaret ve küfür ediyorsanız mutlaka ya çok cahilsiniz ya da Atatürk'ün ordusuyla beraber savaştığı işgal güçlerinin soyundan geliyorsunuzdur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hassan (4 yıl önce)
    Atatürk ve değerlere saygılı duruşu ile bildiğimiz Selahattin başkanın bu tür organizyonlarda kimleri davetiye verilmesi gerektiğini daha hassas davranması ni beklerdik
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    Birileri Kurtuluş Savaşımız döneminde ingiliz ajanlarının kurdurduğu İngiliz Muhipler Cemiyeti'ne yaptırılan saldırı ve iftiraların sahipleriyle aynı amaçlı, ne idüğü belirsiz bugünkü temsilcilerinin, belediye ve kamu kuruluşlarının imkanlarıyla getirilmesine Nadir başkanın tepki göstermesinden rahatsız olmuş. Nadir başkan çok doğru bir tavır koymuş, tebrik ediyorum. Buradaki platformda İfade özgürlüğü milli ittifak yansıması diye konuşanlara bu sözüm.Böyle konuşanlar kendilerinden başka hiç kimseye fırsat vermezler birincisi bu. Ayrıca Malatya'ya davet edilen TC karşıtlarını misafir edecek bir yığın derneğiniz vakfınız var. Hepsininpahalı lüks döşenmiş yerleri var.Belediyeye filan sürtmeyin, kendiniz, kendi yerinize çağırın, gidin dinleyin. Ona bir şey diyen yok.Atatürk'e saldıran Yunanlı yobazla aynı dili konuşan, Keşke Yunan işgal etseydi diye Kurtuluş Savaşına ve TC'nin kuruluşuna karşı kin ve nefretini gizleyemeyenlerin uzantılarını dinleyebilirsiniz, ama kendi yerinizde, kendi paranızla ağırlayarak.Anladınız mı?Ayrıca büyükşehirin şirketlerinin eski dönemden kalma yöneticilerinin, eski alışkanlıklarıyla, bugünün yönetimine de eski aymazlığı dayatma çabaları son bulmalı, hesabı sorulmalı. Kim neye göre çağırıyor bu adamları. Çağırdıklarından biri FETÖ gazetesinin uzun süreli yazarlarındanda biriydi. Evet FETÖ terörist, ama işi gücü Atatürk'e, TC'ye sövmek olan adamları lafı dinlenecek yazarlar öyle mi? Karşı çıkılan adamların İşi gücü TC'ye, Atatürk'e, İnönü'ye hakaret etmek, İngiliz Muhipleri Cemiyeti'nin misyonunu bugün de sürdürmek.İnönü'nün mekleketinde İnönü'ye küfrdeden adamların ne işi var?
    0
    0
    Yanıtla
  • NİZAMETTİN (5 yıl önce)
    Ağzına sağlık reis. Üzülerek yıllardır lahit oluyoruz.Ne kadar millet devlet ve Atatürk düşmanı varsa son on yılda tanamı getirildi ağırlandı taltif edilip ödüllendirildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskici (5 yıl önce)
    Çin atasözü ''büyük insanlar fikirlerle uğraşır küçük insanlar kişilerle uğraşır'' insanlar fikirlerini şiddete kaçmadan her şekilde ifade etme özgürlükleri vardır, herhalde 90 lı yıllara doğru gidiyoruz.milli ittifak meyvelerini vermeye başladı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    Kime göre neye göre bölücülük ? Açıklamanızı tam yapın kimseyi töhmet altında bırakmayın.Size tavsiyem dünyada farklı görüşlere saygılı olmayı , kabullenmeyi öğrenin.Irkçılık ve faşizanlıktan bir an evvel kurtulun
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (5 yıl önce)
    Sayın günata hislerimize tercüman oldunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan SOĞUKPINAR (5 yıl önce)
    Nadir Başkanım, Tepkinizi ve duruşunuzu takdir ediyoruz. Yazar kisvesi adı altında, bazı kurumların davetlisi olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında yalan ve bölücü yayınlar yapan birisini bu kadar mahkeme kararı, tutuklamalardan sonra Malatya da Kitap Fuarında görmek, konferanslar , imza günleri tertip etmek. Malatyalının aklı ile alay etmektir. Sizin bu görüşünüzü destekliyorum. Saygılarımla. Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (5 yıl önce)
    Bu yıl öğrencilerimi götürmeyecegim.Protesto ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehirli (5 yıl önce)
    Başka fikirlerede hoşgörülü olunmalı yoksa iyi olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (5 yıl önce)
    yorum yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Sayın günata haklı. Neden bu konularda adam gibi davranmıyoruz. Ülkenin ve vatanın temel değerlerine hakaret etsinler oh ne güzel kimse karşı çıkmasın. Gelecekte şehide hain derlerse şaşırmayalım beyler. Yavaş yavaş bir şeyler oluyor bu ülkede. Tepe farkında değil ama sayın günata gibiler bu işin peşini bırakmamalı. Bizlerde bırakmamalıyız. Bu ülke sahipsiz değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Tebrikler Sn. GÜNATA
    0
    0
    Yanıtla