SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Türkiye Kupası Malatya'ya Gelecek"

0
Güncellendi - 2019-03-28 21:23:17
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor'un takım kaptanı Adem Büyük, "Elimize bir fırsat geçmiş ve biz onu gerçekleştirmek istiyoruz. Herkesin bir hayali var; Türkiye Kupası'nı Malatya'ya getirmek. Bu avantaja sahibiz" dedi.

Lige verilen arada Antalya'da kamp çalışması yaptıklarını ifade eden Büyük, "Neşeli bir ortamda kamp çalışması yapıyoruz. Allah neşemizi bozmasın, her şey yolunda ve iyi gidiyor. Tam takım olarak antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Sakatlıkları olan arkadaşlarımız aramıza katıldı. Onların gelmesiyle daha güçlü olacağımızı düşünüyoruz. Ama burada olan arkadaşlarımızda özveriyle ve iyi bir şekilde mücadele ediyor. Bu şekilde de devam edeceğini düşünüyorum. Kamptan sonra İstanbul'a geçip, Galatasaray maçı hazırlıklarına devam edeceğiz" dedi.

Tecrübeli futbolcu, Ziraat Türkiye Kupasına ilişkin, "Kupada buraya kadar gelmemiz kesinlikle tesadüf değil. İyi maçlar kazanarak, bazen sıkıntı yaşayarak, yarı finale kaldık. Ben şansımızı çok yüksek görüyorum. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük takımlarından bir tanesi ama kupa maçları her zaman farklıdır. Sahaya çıktığın zaman her şey eşit. Bize göre öyle, inşallah eşit olur. Onun dışında ben final oynayabileceğimizi düşünüyorum. Bunu da her zaman aramızda konuşuyoruz. Biz, Göztepe maçını geçtiğimiz takdirde final oynayacağımızı arkadaşlarımızla konuşmuştuk. Yine aynı şekilde, kesinlikle hedefimizde bir sapma yok. Ziraat Türkiye Kupası maçları başlarken, 'gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz, final oynamak istiyoruz' demiştik. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağımız yarı final maçının ön hazırlıklarını da Antalya'da yapıyoruz. Şuana kadar her şey olumlu, umarım bu şekilde de devam eder" değerlendirmesinde bulundu.

Ligin ilk yarısının kendileri adına çok olumlu geçtiğini dile getiren Büyük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şey olumluydu. Taraftarlarımızla, camiayla bir bütündük. İkinci yarıda bir maç kazanamama serisine girdik. Buda doğal olarak taraftarla bizim aramızı biraz olsun açtı. Tabi ki sakatlıkların etkisi de olabilir. Tabi sonuçta sezon başından buyana oynayan bir grup daha sonra tamamen takımın iskelet kadrosunu bozup, yeniden bir şeyler yapmaya çalışan bir teknik ekip vardı. Tabi ki buda kolay değil. Sürekli oynamaya oyuncu içinde bu süreç zorlu geçti. Onların her zaman hazır olması biraz olsun iyi oldu, bazı eksiklerimiz gördük. Çok daha iyi bir yerde olabilirdik. Sakatlıklar var ama onların yerine oynayan arkadaşlarda var. Kesinlikle onlara da haksızlık etmek istemiyorum. Bu süreçte gerçek Malatyaspor taraftarını desteğini gördük. Kimi zaman tepki aldık. Bunlar futbolun içerisinde var. Her türlü eleştiriye hazırız ama hakaret boyutuna girince insanlar üzülür. Sonuçta bizde insanız ve burada kimse maç kaybetmek istemez. Malatya'da deplasman yolculuğu yaparken bile Malatyaspor taraftarı olduğunu düşünmediğim insanlar bize gereksiz sorular soruyor. Biz gerçek Malatyaspor taraftarını Ankaragücü maçından önce gördük. Tesisimizi ziyaret ettiler, maça gelenleri gördük. Bizde maç kazanmak istiyoruz. Bu bizim işimiz. Desteklerine sonuna kadar devam etsinler. Elimize bir fırsat geçmiş ve biz onu gerçekleştirmek istiyoruz. Herkesin bir hayali var; Türkiye Kupası'nı Malatya'ya getirmek. Bu avantaja sahibiz."

Büyük, Ziraat Türkiye Kupası’nı Malatya’ya getirmek istediklerini kaydederek, "Kamptan sonra bir kupa maçı oynayacağız. Final oynamak ve kupayı kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımızda bunu bizden fazla istiyor. Eleştirileri bir kenara bırakıp, bizi maça motive etmeleri gerekiyor çünkü önemli. Malatya halkı, taraftarlarımıza şunu söylüyor; Türkiye Kupası Malatya'ya gelecek. O zaman oraya odaklanalım. Geçmişe bir sünger çekelim. Kimin ne yaptığını bir kenara bırakalım. Bu takımda o kadar fedakarlık yapan oyuncular var ki, bunu bilsinler ona göre davranalım. Kimsede kimseyi üzmesin. Biraz daha yapıcı olmaya çalışsak, hepimiz için daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli futbolcu, sözleşmesiyle ilgili, "Tabi ki bana teklif gelirse seve seve kabul edebilirim. Ama böyle şeylerin bu süreçte konuşulması doğru değil. Çünkü çok önemli bir sürece giriyoruz ve çok önemli maçlar oynayacağız. Bu kupa bizim için önemli onun yanı sıra ligde önemli. Yoğun tempo atlatıldıktan sonra daha net bir şekilde konuşulur. İmkan verilirse, tabi ki kalmak isterim" açıklamasında bulundu.

Büyük, büyük maçlara ekstra motive olduklarını belirterek, "Tabi bir de yarı final olması dolayısıyla daha da bir motive ve hırslıyız. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Zorlayacağız hatta iyi bir sonuçla dönebiliriz. Çünkü ben Galatasaray'ın iki kulvarda çok fazla motive olabileceklerini düşünmüyorum. Onlar için lig daha önemli gibi. Herkesin özverisiyle eski günlerimize dönme sinyalini verdik. İlk yarıdaki o kompakt duruşumuzu sergileyip, birbirimize kenetleneceğiz. Ezerek ya da kafamıza vurarak kimse bizi yenmedi" diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu, bu sezon ligde hayata geçirilen VAR uygulamasıyla ilgili ise şunları söyledi: "Bir Rize maçı oynadık, Eren'e yapılan pozisyon vardı ilk penaltı verildi sonra iptal edildi. Bir ya da iki hafta sonra aynı pozisyon Konya-Rize maçında oldu, oyuncuyu attılar. Çok konuşmak istemiyorum ama geçen sezondan beri böyle bir algı var. Bu sene hedef takım olduk. Kimsenin beklemediği bir takım olduk. Diğer takımlara da güçlü bir model olduk. Tabi ki önümüze geçemeyecekleri için böyle yollara başvuruyorlar ama biz yolumuza devam edeceğiz. Açıkçası VAR sistemine de güvenmiyoruz. Benim kırmızı kart gördüğüm pozisyonda da aynı şekilde; kımızı kart verilebilir, verilmeye de bilir. Cüneyt Çakır ilk pozisyonda sarı kart verdi. Benim kırmızı kart gördüğüm maçta Caner'in uçan tekmesi var. Benim bastığımdan daha kötüsü Doğukan'ın yaptığı var. Gelsin de biri bana bunu açıklasın. Hakem hataları bizi etkiledi."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • erdoğan (5 yıl önce)
    Takımda kaliteli ayak varsa hakem de oyun yapsa başkası da yapsa o uzman ayak bir yolunu bulup golünü atar herkes de alkışlar ötesi yok Başak şehir ve Beşiktaş da bir kaç futbolcu hariç bütün takımlar ekip olarak birbirlerine denk takımlar ağlamaya sızlamaya gerek yok sen sivasla burada 4-4 berabere kalmışsan sivasda demek ki yeteri kadar oynamamışsındırelbette emeklerinize sağlık inkarcılık günahtır buraya da sizler getirdiniz bu takımı ancak Malatya takımı birçok karşılaşmada gerektiği gibi oynamadı ilk 7 ci dkda gol yenir mi yav gülünç birşey son dk lar her maç yüreğimiz ağzımızda böyle bir takıma sahibiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumunda hiçbirşey anlamadım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan kardeş,bu yorumu neye ve niçin yaptın,şu anda bir lig maçıda oynanmadı.geleceğe yönelik yorumlar yapsan daha iyi olmazmı? geçmişe yönelik yorumu burada zaten standart her hafta yazan bir sürü çakma taraftar var.Bunların ortak özellikleri ben demedimmi? işte böyle olur,bu maç için tahminimi söylüyeyim tarzında ve rutin burada rastlayabilirsin..Kardeşim takım ilk kez sakatsız ve eksiksiz ikinci yarıya başlayacak bizim bu saatten sonra köstek değil destek olmamız gerekmiyormu?.
    0
    0
    Yanıtla