SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Türkiye'nin En Büyük Atatürk Maskı' Yapılıyor

'Türkiye'nin En Büyük Atatürk Maskı' Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da polyester kalıp tekniği kullanılarak yapımı büyük oranda tamamlanan Türkiye’nin en büyük Atatürk maskında sona gelindi.

Arapgir ilçesinde yapımına üç ay önce başlanan Türkiye’nin en büyük Atatürk maskında sona gelindi. Kuluncak Belediyesinin talebi üzerine Heykeltıraş Furkan Ekici ile birlikte dört kişilik bir ekibin aylar süren çalışmaları sonrasında, Aralık ayı ortalarında tamamlanması planlanan mask için yedi ton çamur kullanıldı.

“Türkiye’nin en büyüğü”
Türkiye’de bugüne kadar bir benzeri yapılmayan dört buçuk metrelik mask için son rötuşların yapıldığını kaydeden Heykeltıraş Furkan Ekici, “Kuluncak Belediyesinin seyir terası projesi talebi üzerine polyester kalıp tekniği kullanılarak Atatürk’ün 4,5 metre yüksekliğinde maskını yapıyoruz. Dört kişilik bir ekiple üç ay süren bir çalışma ile sona yaklaştık. Tahmini olarak 15 veya 20 gün içerisinde maskı tamamlayarak talep edilen yerine montelemeyi hedefliyoruz” dedi.

“Yedi ton çamur kullandık”
Maskın, polyester kalıp tekniği kullanılarak yapılan ülkenin tek Atatürk çalışması olduğuna dikkat çeken Ekici, "Birden çok aşaması var. Demir iskele kurduktan sonra yedi ton çamur kullanarak, kalıp ve ayrı yerlerini belirleyerek yirmi parçadan polyesterden kalıbı aldık. Bugün dördüncü kat dökümünü yaptık. Demir ve betondan yapılmış biri İzmir, diğeri Antalya’da olan masklar var. Polyester kalıp tekniği kullanılarak dört buçuk metre yüksekliğinde yapılan ilk mask diye biliyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • murathan (1 yıl önce)
    Şu sahte Atatürk sevdasını bırakın artık. Yok en büyüğünü, yok en ağırını yok en heybetlisini, bunlar boşşşş işler... Atatürk ilkelerini sayamayan tipler Atatürkçüyüm diye ortalıkta geziniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (1 yıl önce)
    en büyüğünü yaptırınca ne olacak ben onu anlamadım? vizyona bak.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Rıza (1 yıl önce)
    Böylece Kuluncağımızın bütün sorunları çözülmüş oldu.Artık başka hizmetlere gerek yoktur.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Çamurdan yapmasanız daha iyi olurdu diye düşünüyorum
    %0
    %100
    Yanıtla
  • İlk aşamada rölyefi yapmak için çamur(kil) kullanılır .2.aşamada rölyefin kalıbı alınır(kopyalamada diye bilirsiniz).3.aşamada rölyefı koyacağıniz mekana gore istedığınız malzemeyle beton,bronz,demir veya poleyster negatif kalıba dokum yapılır.Kabartma rölyef tekniğini uyguluyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • ERHAN (1 yıl önce)
    Ne yazık ki bazı şeyler değişmiyor, vizyon çok farklı bir şey sonradan edinilmiyor bu partininde bu düşünce dışına çıkması imkansız, ülke kalbura dönmüşken bu denli ahlak vs sorunu yaşanıyorken, sosyal ekonomik durum patlamışken tek dert heykel olmamalı, biraz empati imkansız belki biliyorum ama biraz akıl kullanın sayın bilmem ne partililer, zira karşıdan görünüşünüzü bilmek istemezsiniz...!
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Toprak (1 yıl önce)
    Çok mu lazım
    %53
    %47
    Yanıtla
  • PUTPERESTDEGİLİZ (1 yıl önce)
    Bunu yapacağınız islama,ümmete,ülkemize daha hayırlı işler yapsanız daha iyi değil mi?
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Burdan her zaman sarayın israfından bahseden kadrolu yorumcu arkadaşlar bu fuzuli israfa neden ses çıkarmıyor??
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Süper bir çalışma...
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Doğanyol (1 yıl önce)
    Ahiret için ameller sağlammı.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • selim (1 yıl önce)
    Türkçe maske yazmak varken neden İngilizce mask?
    %83
    %17
    Yanıtla