SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Tıp Mezunu TUS Birincisine, Prof.Dr. Beytur'dan Plaket

İnönü Tıp Mezunu TUS Birincisine, Prof.Dr. Beytur'dan Plaket
A- A+ PAYLAŞ

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda (TUS) birinci olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Dr. Aytaç Bülent Kuku’ya Fakülte Dekanı Ali Beytur tarafından plaket takdim edildi.

2023 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1.'likle mezun olan Dr. Aytaç Bülent Kuku, 2023 Sonbahar Tıpta Uzmanlık Sınavı Klinik Bilimler Dalı’nda Türkiye birincisi oldu.

Kuku’yu tebrik eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, “Doktor Aytaç Bülent Kuku çok sevdiğimiz, takdir ettiğimiz bir öğrencimiz. Altı yıl önce ilk sırada tercih ettiği ve birinci sırada kazandığı İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden yine birinci olarak mezun oldu” dedi.
6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi sonrası tüm olumsuzluklara rağmen yaklaşık 25 bin doktorun katıldığı TUS’da Türkiye birincisi olarak üstün bir başarı gösteren Dr. Bülent Kuku’yu tebrik eden Beytur, “ Bundan sonraki hayatında başarılarının devamını diler, memleketimize faydalı bir hekim olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Dr. Aytaç Bülent Kuku ise, “Türkiye’nin en zeki, en çalışkan ve en donanımlı insanlarının katıldığı Tıpta Uzmanlık Sınavı Eğitimi Giriş Sınavında başta fakültem olmak üzere içinde çocukluğumun geçtiği Üniversitemi ve doğduğum şehir olan Malatya’yı en güzel şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Klinik bilimler Türkiye 1’incisi olmamda emeği geçen, bu meslekte insanlara faydalı olmayı gaye edinerek mutlu olabileceğimi öğreten, her zaman çok çalışkan ve çok bilgili olmayı tembihleyen tüm Hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu başarıyı nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum. Bu başarıya benimle birlikte sevinen, benim için en güzelini isteyen herkese ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dekan Beytur, bu başarısından dolayı TUS birincisi Dr. Bülent Kuku’ya plaket takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Dr. Kuku'nun, uzmanlık eğitimini Plastik ve Estetik Cerrahi branşında yapmayı planladığı öğrenildi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mustafa Şenol (6 ay önce)
    Değerli öğrencimizi bu üstün başarısından dolayı tebrik eder, babası kıymetli arkadaşım Prof. Dr. İrfan Kuku, annesi Dr. Deniz Kuku ve kardeşi, doktor adayı Ayşe Kuku'ya da sağlık ve mutluluklar dilerim!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Tebrikler. Malatya'nın zor zamanlarında ve beyin göçünün yoğunlaştığı bir dönemde şehrimiz ve üniversitemiz adına gurur duydum. İnşallah bu eğitimi veren tıp fakültesi hocalarının Malatya'da devam etmesini sağlayabiliriz ve İnönü Üniversitesi tıp eğitiminde cazibesini korumaya devam eder.
    %94
    %6
    Yanıtla