SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TYP İşçi Dağıtımında Partizanlık Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2018-05-01 05:18:17
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları,  İŞKUR’un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında belediyelere işçi dağıtımında partizanca bir tutum sergilendiğini savunarak “Metropol ilçeler hariç Hekimhan Malatya’nın 6’da 1’i kadar. Bizden küçük ilçelere 80-90 işçi verilirken Hekimhan’a 60 işçi verilmiş. Üstelik birçok ilçede işçilerin kim olacağını belediye başkanı belirleyecekken Hekimhan için kura ile belirlenmesine karar verilmiş. Bu, son derece adaletsizce ve partizanca bir durum” dedi.

CHP İl Binasında İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Millioğulları şunları söyledi:

“2018 yılı Nisan- Mayıs aylarında Malatya İli TYP Dağıtım Listelerinde İŞKUR kanalı ile çeşitli kurumlar ile il ve ilçe Belediyelerinde çalıştırılacak işçi dağıtımlarında adaletsiz bir dağıtım yapıldığı Belediyelere tanınan işçi sayıları konusunda partizanca bir davranış sergilenmiştir.

Metropol ilçeler hariç diğer 11 ilçede yüz ölçümü en büyük olan ilçe bizim ilçemizdir. Malatya yüz ölçümünün 6’da 1’i’dir. Nüfusu bizim nüfusumuzun 4’te 1’i  kadar olup yüz ölçümü bizim ilçemizin yüz ölçümünün 3’te 1’i kadar olan ilçelere bize tanınan işçi sayısından oldukça fazla işçi sayısı belirtilmiştir. Ayrıca diğer Belediyelere Liste Seçme hakkı verilmiş olup bize ise 60 kişilik sayı belirtilmiş olup %20’si seçme hakkı tanınmıştır.

Örneğin,  Kale Belediyesi 50 kişi olup Liste Seçme Hakkı Belediyeye verilmiş, Yazıhan Belediyesine 100 kişi verilmiş olup Liste Seçme Hakkı belediyeye aittir. Kuluncak Belediyesi 80 kişi olup Liste Seçme Belediyeye tanınmıştır. Doğanşehir Belediyesi 120 kişi olup Liste Seçme Hakkı tanınmıştır. Bunların yanı sıra Hekimhan Belediyesine 60 kişi olup yüzde 20 Seçme hakkı tanınmıştır. Bu dağıtımların adaletsizce ve partizanca olduğu bizleri üzmüştür. Bu adaletsizlikten bir an evvel dönülmesi gerekmektedir.  Kamu oyunun takdirine bırakıyoruz.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Emre (6 yıl önce)
    Aliseydi Millioglu 25 yildir partizanlik yaparken belediyeyi yandaslarla doldururken devletin halkin malini yandaslara verirken iyimiydi o zaman hic sorun sikayet yoktu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet demirhan (6 yıl önce)
    Benimle aynı partiden değilsin dolayısıyla benimle arkadaşlık bağı gönül bağı kuramazsın diyenleri gördü bu gözler işçi ayrımcılığıda neymiş.???
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Sayın başkan adaletli olsun diyorsun ama kuraya karşı çıkıyorsun.Kura çekmenin nesi adaletsiz Allah aşkına. Ama bu bile bize gösteriyor ki tüm siyasiler kendi nefsine çekiyor işi. Yani AKP'de olsa aynı CHP'de olsa aynı herkes kendi adamının peşinde...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ş@mpiyoN (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    işte boş kafalı birinin anlama kapasitesi ile karşı karşıyayız. adam demek istiyor ki niye akpli belediyeler kurasız adam seçme hakkına sahip iken bizim belediye ye kota konuluyor bu partizanca bir tutum sen anlıyorsun ki adam kuraya karşı bence haberi bir daha bir daha oku lakin okurken o at gözlüklerini lütfen bir kenara koy ANLADIN MI ŞİMDİ :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    Bu akılla bu fikirle hareket edip ayrımcılık yapılırsa devletin yasaları dikkate alınmayıp sadece o makamdakinin keyfiyetiyle yapılan yanlışlar ülkeye hiç bir yarar sağlamaz sonrada cemat cumat oluşur ülkede fetö gibi oluşumlara zemin oluşturur,bu harekette bulunan kuruluşlara gereken müeyyide derhal uygulanmalı bu ülke ve yasalar bu ülkedeki tüm vatandaşlara aittir bir gurubun keyfiyetine göre hareketi için değildir.
    0
    0
    Yanıtla