SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkemizin En Büyük Parklarından Biri"

A- A+ PAYLAŞ

100. Yıl Parkında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “100. Yıl Parkımız, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde inşa ediliyor” dedi. 

100. Yıl Parkında incelemelerde bulunan Başkan Gürkan’a AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Park Bahçeler Dairesi Başkanı Berkan Samanlıoğlu ve ilgili şube müdürleri eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı üzerinde bulunan yaklaşık 300 bin metrekarelik alana yapılan 100. Yıl Kent Parkında, çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 

Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen yapılan 100.Yıl Kent Parkı, Malatya Büyükşehir Belediyesinin kendi imkânları ve kaynaklarıyla yapılıyor. Öte yandan park içerisinde biyolojik gölet, bitkisel renk ve koku bahçeleriyle birlikte tıbbi ve aromatik bahçeler, endemik bitkiler, bisiklet yolları, yürüyüş yollarıyla birlikte çocuk ve yetişkinler için eğlence alanlarının yanı sıra birçok etkinliğin yapılacağı alanlar bulunuyor. 

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK PARKLARINDAN BİRİSİ 

100. Yıl Parkı ile alakalı bilgiler aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, “100. Yıl Parkı bölgemizin hatta ülkemizin en büyük parklarından birisidir. Şehir içinde bu denli büyük olan bir park alanı ülkemizde yok, parkımız 300 bin metrekarelik alana sahiptir. Parkımızın en önemli özelliklerinden bir tanesi kırsal peyzaj ile kentsel peyzajı birleştiren özelliğe sahip olmasıdır. Vatandaşlarımız parkımıza geldiği zaman hem endemik bitkileri hem kırsal alanda karşılaşacağı bitkileri hem tıbbı bitkileri hem de kentsel mimaride kullanılan bitkileri bir arada görme imkânı bulacaklardır. Parkımız kompleks bir yapıya sahip, vatandaşlarımıza yeşil alanıyla nefes aldıracak, bunun yanı sıra en son model kuracağımız çocuk parkında kay kay pistleri ve oyun grupları kuracağız. Ülkemizin en büyük parklarından olan 100. Yıl Parkımızda bin metrekare alana sahip biyolojik havuzumuz bulunuyor. Parkımızı, Cumhuriyetimizin 100. yılından önce açmayı planlıyoruz. Parkımızın yüzde 80’ini tamamlamış bulunuyoruz. Çalışmalarımızı hızla sürdürerek, 100. Yıl Kent peyzajını Cumhuriyetimizin 100. yılında öncelikle Malatya’mıza, bölgemize ve ülkemize kazandıracağız” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ YOĞUN ÇALIŞMA İÇERİSİNDE 

Büyükşehir Belediyesinin önemli çalışmalara imza attığını belirten AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “100. Yıl Parkı sadece Malatya’nın değil bölgenin ve Türkiye’nin en önemli parklarından birisidir. İnsan eliyle oluşturulan hem endemik bitkilerle hem modern park anlayışıyla hem de doğal parkları birleştirerek bölgenin en büyük parklarından birisini Malatya’ya kazandırıyoruz. Pandemi ve deprem sürecini de dikkate aldığımızda Malatya’da belediyecilik anlamında yapılan işlerin Türkiye’ye örnek gösterecek hem hızda hem kalitede hem de kapsamda olduğunu görebiliyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan olmak üzere emeği geçen her arkadaşımıza, milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz bir deprem felaketi yaşadık ve bu sürecin yaralarını sararken de hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacağımızı ifade ettik.  Bu konuda da büyük gayretler gösteriyoruz. Çadır ve konteyner kentlerin tamamının alt yapısı Büyükşehir Belediyemizin gücüyle ve emeğiyle yapıldı. Bizim diğer deprem bölgelerinden daha hızlı konteynere geçmemiz, Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaların neticesidir” kelimelerine yer verdi.

HİZMET YAPAN BELEDİYE HÜVİYETİNDEYİZ

100. Yıl Parkında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gürkan, “100. Yıl Parkındaki çalışmaları yerinde gördük ve inceledik. Parkımız yüzde 80 oranında tamamlanmış, diğer kalan kısmında yeşillendirme, ağaçlandırma, çimlendirme ve yüzeysel düzenleme eksikliklerin kaldığını görüyoruz. Mevsimin sıcak olması hasebiyle ağaç ve çim ekiminin yapılamayacağından dolayı eylül ayının ikinci haftasından sonra ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarını da tamamlamayı planlıyoruz. Daha sonra parkımızı 29 Ekim’e hazır bir şekilde Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır, yaraşır ve yeşil alanı şehrin ortasında 300 dönüm ve çevresi ile beraber 400 dönümlük alana park inşa edeceğiz.

Parkımız, 20 dönümlük havuzuyla, çevre düzenlemeleriyle, peyzajıyla, oyun, yürüyüş, piknik alanlarıyla, bisiklet yollarıyla, oturma yerleriyle, kafeteryalarıyla birlikte kampüs şeklindedir. 100. Yıl Parkımızın yapımında emeği geçen Park Bahçeler Dairesi Başkanlığımız, ilgili genel sekreterliğimiz ve müellif firmaya teşekkür ediyoruz. Üstelik bu çalışmalar namüsait şartlarda devam ediyor. Bir taraftan ekonomik ve küresel kriz bir taraftan da asrın felaketi olarak adlandırdığımız deprem şehrinde bu çalışmalar yapılıyor. Sadece bunlarda değil yollar, alt yapı, üst yapı,  kuşak yolları, 3 milyon 300 bin metrekarelik kamp alanları ile beraber Türkiye’nin en büyük parkları Malatya’da inşa ediliyor. Malatya tarihinin toplam yeşil alanlarının 10 katı, yeşil alan ihdas ediliyor. Bir taraftan da hizmet yatırımları yapılıyor. Okullar, Polis Evi, Özel Harekât Merkezi, Fuarcılık Merkezi, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Lisanslı Depo, Ekmek ve Yemek Fabrikası yapıldı ve yapılıyor. Belediyecilik anlamında her alanda çalışma yapan bir belediye hüviyetindeyiz. Diğer taraftan da depremin yaralarını sarmak için belediyemiz, Malatya’mızdaki esnafımıza geçici iş yerleri yapıyor. MATİM İş Merkezi, 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulu, Cumhuriyet Meydanı, sığınak ve otopark alanı olarak yaptığımız yerler esnaflarımıza tahsis edildi. Bizlere destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen bütün herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Parkımızın da hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • Ahsaf (8 ay önce)
    Şimdi söyleyince tahammül gösterecek bir kitle var mı.yıl 2018 öncesi ve sonrası.bu topraklarda ne eski ne yeni.maalesef çoğu zaman insanın bir değeri olmamış .kim derse var bilinmeli ki kendi hayalleri ve hevesleri için var olduğumuz gerçeği büyük bir gerçek.deprem gerçeği ülkenin en büyük ve hepimizin bütün canlıların en hassas aciz kaldığımız hayat evresi.yiten, yakınlarını kaybeden tarifi imkansız acıları yaşayan canlarımız,işini evini kaybedenlerimiz daha ne acılar ve maddi manevî imkansılıklar.kusura bakmayın park bahçeleri 2018 vizyonu diye bize yüzyıl vizyonu olarak sunanlar mı geleceğimizin mimarı olacak.bizleri zelil kıldılar.kusur,basiretsizlik eski ve yeni idareciler dahil hepimiz de.fark etmeksizin hayvan bile olsa dünyanın manası bizlerin sağlıklı ve güvenli yaşamı,yapılan camilerden, aksaraylardan,açılan Ayasofyadan ve aklınıza gelebilecek her türlü dünya işlerinden ve maddi değerlerden daha önemli değil mi.işte yapılanlar göstermiştir ki ülke gerçeği böyle değil miş.şimdi birileri çıkıp diyebilir saray,cami, Ayasofya, inşaatlar, İstanbul finans merkezleri gibi meseleler ne alaka.arkadaşım ülke yönetimi yaptıklarıyla önceliğin bizler olmadığını acı olarak biz sefillere gösterdiler.20 yılı aşan iktidarı döneminde muktedir güç en büyük hayat memat meselesi olan zelzele işini hiç umurların da olmamakla beraber israfın ve yolsuzluğun dibine vurdular.şimdi kimse kusura bakmasın cennet ülkemiz,bize yaşatılan reva görülen unsurlar;keyfi,bilimden uzak şahsi anlayışlarla nasıl yönetildiğimizin işte en müstesna örneği ülkemiz.elbet vicdansız ve körü körüne laf söylemek edepli olmuyor amenna.çok güzel işler de yapılıyor.ama naçizane eminim ki ülkemiz bilime göre değil şahsi anlayışlara göre yönetilmekte.ben ne dersem o anlayışı herkesi tersten kucakladı.kimse kusura bakmasın.herkes düşüncesi beyan ediyor.İnşallah ülkemize de güzel şeylerin yaşaması ümidiyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan yılmaz (8 ay önce)
    devletin parasını milletin başını sokacak bir evi ve yiyecek ekmeği yok iken bu tür şeylere harcayanlara hakkımızı helal etmiyoruz.Doğruya ekmek yoksa pasta yesinler demedikleri kaldı herşey güllük gülüstanlık evde sıkılınca parka gider dinleniriz öyle ya.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat TUNÇ (8 ay önce)
    Depremden dolayı şimdilik Malatya dışında yaşıyoruz.Evimiz az hasarlı 10 gün önce tadilat için gitmiştik malesef 5.3 lük depreme evde yakalanınca tadilatı iptal ettik.Nasipse sonra dedik yalnız Malatyadan çıktan sonra Malatyaya yeni gittik çok kötü durumda park,bahçe,görsellik,lüks ve eğlence adına herşeyin ama herşeyin bir kaç yıl iptal edilmesi gerek hayat normale döndüğünde mutlaka yapılmalıdır.Bu efendiler marketlerede gitsin görsün martketlerde hazır su bulunmuyor olan yerde pahalı olduğunu gördüm.Deprem Allahtan geldi amenna itiramız yok.Malatya habere günde birkaç kez bakarım sizden ricam bunların şimdi şuan şöyle gereksiz işlerini haber yapıp bizleri üzmeyin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1Vatandaş (8 ay önce)
    Tek eksiğimiz park zaten tamam yapın zaten dünyanın alanını ınşaata çevirdiniz o inşaatlarda depremde moloz yığını oldu unutmayalım. evime giremiyorum binam sağlam ama sağımdaki solumdaki hasarlı bir artçıda üstümüze düşecek diye bekliyoruz resmen şu yıkımları Allah rızası için hızlandırın artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fani Gani (8 ay önce)
    Bu iş önceden planlansada,tüm kaynaklar öncelikle, insanların evlerine ,esnafın dükkanına kavuşmasına yönelik olmalıdır.Burada amaç afet seferberliğidir.Amaç üzüm yemekse,parkı 3 sene 5 sene sonra yapın,yada yapmayın. çok mu önemli?Yüklenici firma 3-5 sene beklesin.Herkes bu sıkıntıya ortak olmalıdır.Sıkıntıyı hep vatandaşa yüklemek nedir?Afet bu!Bu millet bu zihniyetle daha çok kışı dışarıda geçirir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fth (8 ay önce)
    Malatyamızdaki tüm eksikleri bitirip tek eksiğimiz olan bu parkı çok hızlı bir şekilde bitirdiği için (!) belediyemizi tebrik ediyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet Özçelik (8 ay önce)
    Aynen park önceliğimiz bütün kuşlar bitti bi sıra leyleklere geldi.Dısarıdan memleketime gelen biri olarak söylüyorum sahipsiz kaldı Malatya.Şimdi bir de deprem konutları için seçilen alanın yani ikizce Bölgesinde çalık ve ağbabanın aldığı iddia edilen araziler konusu dolaşıyor eğer böyleyse vay Malatyamın hâline.Tabii yerel seçimde bir de Öznur hanımın aday gösterilme düşüncesi konusu var yani Malatya'nın Fatma ŞAHİN'İ olma umudu.Şehre Rahmetli Ahmet Vefik ALP gibi bir mimar lazım.İşi ehline vermezsek daha Malatya çok daha gerilere gider.Ak Partiye oy veren bir seçmen olarak söylüyorum Memleketimin bu hallerde olması gerçekten beni üzüyor.He birde hızlı tren muhabbeti vardı ben Diyarbakır'a kadar gelir diye düşünüyordum ama şimdi hızlı trene Malatya'dan yolcu taşıyoruz.Ne oldu acaba vekiller uyuyor mu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gurbet (8 ay önce)
    Önceliğimiz tabiki parktı.yazıklar olsun milletin parkami ihtiyaci vardll
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (8 ay önce)
    Ülkemizin en büyük beton yığınlarından biri. Yani siz de haklısınız. dogal toprak zemin çok yıllık ormanımsı ağaçlar ile park olursa müteahhit nasıl para kazansın, onun içinde kafe lokanta işletecekler ne yapsın. Betonlaşmayı uygarlık sanan bir Ortadoğululuk. Bırakın büyük Doğal ve toprak kalsın. İnsanlar ağaç gölgesinde yürürken öyle bir orman doğa hissi olsun ki araba sesleri bile parkın içine giremesin. O zaman park ve doğanın ne demek olduğu anlaşılır. Siz havuz yapın fıskiye koyun ışık şov olsun. Birde ses kirliliği oldu mu tamamdır al sana ülkenin en büyük sizin ve sizin zihniyetinizin becerebileceği en büyük park.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Derdo (8 ay önce)
    Malatyada yol yok yol. şehir içi yollar tam bir çileye dönüşüyor. Yeni yerleşim yeri olan bostanbaşının yolu bile tek şerit. gezin ülkeyi büyükşehirlerin hangisinde böyle bir çile var. ancak semt konağı, fotoğraf makinası müzesi yapıyorlar. arabayla bir yere gitmek insanı canından bezdiriyor. malatya sahipsiz memleket
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Şehrimizin önceliği park mı? Depremi yaşamış diğer illerde de park vb çalışmalar mı yapılıyor şu an? Ne yapsa da tekrar seçilecek nasıl olsa o da bunu bildiği için mantıksız işler yapıyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • yusuf (8 ay önce)
    basiretsiz yönetim...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (8 ay önce)
    park betondan kaybolmuş ...parkta bile beton sevdası var ..ağaç dik yürüyüş yolu yap güvenlik kamerası o kadar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulvahap (8 ay önce)
    Sen önce enkazları kaldır. İşlerin sıralamasını bilmiyorsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Cahil (8 ay önce)
    Soru basit Önceliğimiz ne olmalı. Parkmı evmi. Dünyanın en büuük felaketi yaşanmış insanların durumu ortada yapılan ile bak. Olmadı sinemada yapın. Eğlencenin kralını yapın. Yazıklar olsun. Üniversite bitmiş, malatya bitmiş yapılan işlere bakın. Rabbime havalesiniz. Gösteriş ve böbürlenme sevdalıları.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet akbaşlı (8 ay önce)
    yapılan güzel işlerden dolayı teşekkürler ama eksik yapılan hatalı yapılan işler mevcut park etrafı demirle çevirmek hangi kafaya hizmet park faydanılmak üzere yapılır kısıtlama gereksiz masraf etrafı restaurant çay bahçesi cafe eglenme ve dinlenme hobi bahçeleri evcil hayvanları gezdirme ve spor yapılabilecek tesisler olmalı ticari işletmelerle canlandırılsa malatya ya canlılık katan bir yapı olur belediye sürekli gelir elde eder park içinde üç beş yapılan ticari işletme mecburi gidilen yer olur ama etrafı işletmelerle dolu olsa cıvıl cıvıl olur göstermelik işler değil faydası olan tesisler olur yapılan işler her kesimi mutlu etmeli dikilen çamlar şimdiden kurumaya yüz tutmuş ehil insanlar proje yapmalı ve yapılan işi takip etmeli
    %34
    %66
    Yanıtla
  • mahmıt (8 ay önce)
    geçen gördüm parkın etrafı demir korkuluklarla çevrilmiş bura park yapılıyor diye biliyorum içindeki yapılara bakınca falan gene birileri sağlam oturmuş pınarın başına elinde tas götürüyor!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Kişi bilmediğinin körüdür derler Parkın %60 'ı deprem öncesi tamamlanmıştı ihalesi yapılmış yüklenici firma 23 Nisanda teslim edecekti bu nedenle bütün park alanında kullanılacak malzemelerin tamamı alınmıştı deprem sonrası yapılan bir ihale yok.Park iptal edilip o kadar emek ve para heba edilseydi daha mı iyi olacaktı. Elbette bindirilmiş kıtalar var başkan Selahattin Gürkan ne yaparsa yapsın yapılan bindirilmiş kıtalar başkanın hizmetlerini değersizleştirme yoluna gidecekler. Bakınız yemek fabrikasının deprem sonrasında tek öğünde 300 bin kişilik yemek çıkarttı ama birileri buna da bir kulp taktılar
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Hasmalatyalı (8 ay önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Hergün oradan geçiyoruz,depremden önce ortada birşey yoktu.zaten yazdıklarından anlaşıldığı kadarıyla sen normal vatandaş değilsın,ihale işlerinin tarihlerine kadar biliyorsun.İnsanlar ne durumda ama bu dönemde başkanımız bize gezmek için park yapmış!!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan (8 ay önce)
    herkes yazmış ama bende aynı şeyleri yazacağım. önümüz kış ve bilim adamlarının söylediklerine ve yaşadıklarımıza bakarsak önümüzde daha çok 5 -6 şiddetinde depremler olacak. hadi şimdi parklarda yatıyor insanlar, kışın böyle olunca nerede yatacak insanlar? park yerine bunları düşünseler daha iyi olacak. sonuçta evlerinde yaşayan yüzbinler var. deprem olunca bu insanlar evlerine giremeyecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akif (8 ay önce)
    Parkın içine kendisi için yaptığı misafirhaneyi de açıkladımı millete acaba,milletin evi yok ama bize park lazım kışı parkın içinde geçirecek millet büyüksün başkan
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ferit (8 ay önce)
    Ben şu an prefabrik ev yapımı ile uğraşıyorum 50 M2 si 200 bine malolyor burayı belediye destekli bir prefabrik ev alanı yapsa idi kışın millet rahat kısi geçirirdi ama park önemli hiç kış gelmeyecek ya
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı n (8 ay önce)
    İnsanların oturacak evi yok, sanki Malatya depremden etkilenmemiş, belediye olarak barınmaya yönelik elinizden ne geliyorsa yapın artık.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Şehir boşalıyor göç devam ediyor gidenlerle görüşüyorum dönen çok az olur bir an önce çarşıyı yapın enazları kaldırın evlerimizi yerinde toki yapsın 1 milyona ev yapılmaz, güldürmeyin beni şu anda ihtiyacımız parkmı kaldı, lütfen bir an önce şehrin imarına hız verin Altay kışlası konut için dururken bu ikizce sevdası nereden çıktı ikizceden kimler arazi aldılar o gün bu sitede bir haber okudum isimleri geçenlerden biz ikizceden arazi aldık veya almadık diye açıklama bekliyoruz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Erol44 (8 ay önce)
    Deprem olmuş enkazlar olduğu gibi duruyor adam park yapmayla övünüyor yuh size. Yaptıkları da birşeye benzese bari. Depremden dolayı şu an Ankaradayım gelin göründe ne parklar ne bahçeler var. Ağaç desen ağaç var peyzaş desen peyzaş var kaliteli işçilik desen işçilik var. Geçen Malatyada battalgazi belediyesinin yaptırdığı baraj kenarındaki parkı gördüm dökülüyor açılmadan. Kamelyaların betonu kimi yere gömülmüş kimi faliyete geçmeden daha betonu kırılmış kaldırımları egri çukuŕ. Gerçi bu millete çok diyorum artık böyle saça böyle tarak misali. Vizyon yok işten anlayan yok kalite yok işi bilen yok yok yok.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vallahi haklısın eski malatyaya bir meydan yapmışlar eski hali daha güzeldi
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Crisis (8 ay önce)
    Milletin canı gitmiş, evi barkı gitmiş, ne kadar büyük park yapıldığı ile övünülüyor.üstelik gördügüm kadarıýla bu parkın yapımına depremden sonra başlandı.Parka harcanan beton,insan gücü,devasa arazi farklı degerlendilebilirmiydi diye düşunüyor insan.Söylenecek o kadar çok şey var ki..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (8 ay önce)
    Selahattin başkanım 300 dönümlük park gerçekten de Malatya mız için çok önemli ve şehrimize değer katan bir yatırım oldu. Bizim sizden bir ricamız olacak Malatya da yaşayıp burayı terk etmeyen ve bu memleketi gerçekten sevenler olarak. Malatya da villa ve villa arsaları fiyat olarak abes rakamlara yükseldi.İnsanlar müstakil bir yer yapıp başını sokma derdinde. Artık Malatya mizin imarini açıklayın ve müteahhit firmalara izin verin.ruhsat vermiyorsunuz.ne zaman belediye ye gitsem karşımda şuan için belli bir şey yok deniliyor.Bakan Haseki bey durmayın hemen başlayın diyor ama yerinde dönüşüme gidiyoruz adam akıllı bilgi alamiyoruz. Kış geliyor bir çok insan Malatya yi deprem korkusu ile terk etti zaten ama burayı terk etmeyen veya etme imkanı olmadığı için gidemeyen insanlar nerede kalacak.Konteynirlar bir yere kadar ve herkese verilemiyor Bu kış çok zor geçecek. MALATYA DA VİLLALIK ALANLAR AÇIN İNSANLAR KENDİ VİLLALARINI YA DA MUSTAKİL EVLERİNİ DİKSİNLER.MALUM BU PİYASADA ALAMIYORUZ AMA SECENEK COK OLURSA FİYATLARDA GEVSEME OLACAKTİR 2 BİN KUSUR DONUM TARİM ALANI ADI ALTİNDA GECEN BOLUMDE TARİM NAMİNA BİR İCRAAT KALMAMİSTİR.ACİN ORAYİ İMARA BAKİN 2 SENE DE NASİL DOLUYOR. RANTCİLARİN KOLUNU KIRIN SAYIN BAŞKANIM.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Park görmemiş büyük diyor ki ayrı bir konu orası uçsuz bucaksız doğal bir parktı. Sayenizde beton yığını oldu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Dejavu (8 ay önce)
    Parkiyla övünen bir belediye başkanı depremin yaralarını sarmak gerekirken vatandaş bir çıkmazın içindeyken böyle şeylerle uğraşmak reklam yapmak tuhaf park karın doyurmaz şimdi şov zamanı değil
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kazım (8 ay önce)
    Millet temiz su, temiz kaldırım ve cadde istiyor. Parka gidecek psikoloji ve durum mu kaldı. Park yapın ama önceliğiniz olan işleri aksatmayın. Bu siyasetçiler kendi kendilerine başka bir hayat yaşıyorlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • emrah aydın (8 ay önce)
    tecde de oturacak evimiz yok bostanbaşında yeni evimiz yerle bir ama parkımız var oylemi yazıklar olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sami (8 ay önce)
    Bu haberi mişmiş parkta otururken okumaya başladim ve gūldūm nedenmi nedeni şu Burasi tam bir pislik yuvasi olmuş çöpler,mangal kūlleri,bakimsiz yollar ,kırık dökūk çeşmeler,bakimsiz kamelyalar,insanlari yonlendirecek herhangi bir uyari ve yon levhalari,bozuk yollar yuzlerce köpek ve kedi sanki burasi insanlar degilde kopeklere yapilmis gibi neyse vs vs daha ne soylesem bilmiyorum sadece bildigim dogunun kaderi buymus vesselam.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Pırasa (8 ay önce)
    Olmaz olmaz deme olmaz olmaz . Milletin derdine bak adamlardaki derde bak. Hatunsuyu şu yok üç gündur diyorlar bize park lazım.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (8 ay önce)
    Malatya'da bir laf vardır. { Ayranı yok içmeye tattaravali ile gider fotoğraf çektirmeye! }Malatya toz duman viran adamlar yapılacak parklara ağırlık veriyor. Milletin aklıyla alay etmeyin. En azından şu eski Malatya yolunu yapın millet az rahat etsin. Malatya nüfusu yarışı orada yaşıyor ama tek şeritli yol var yola da yol demeye bin şahit lazım.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Yangına bakmadan saçımızı da tarar keyfimize bakarız.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    He he milletin derdi ev. Artık depremlerde yatacak bir park daha
    %72
    %28
    Yanıtla
  • metehan gürkan (8 ay önce)
    başkan gibi başkan vatandaşlarına yeni uyuyacak yer yapıyor çadır merkezi kurun da oraya millet uyumaya gidince çadır hizmeti sağlarsınız
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Parkametre (8 ay önce)
    Milletin bir eli yağda bir eli balda. Park acil! Neyen peşindesiniz? Evi yuvası yıkılmış yübinlerce insan sürünüyor gurbette. Ev yapmak nemalandırmıyor belli ki! Adam utanır biraz!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (8 ay önce)
    Önce deprem konutlarını yapın. Millet açıkta kalacak yerleri yok. Parka ihtiyaçları yok. Ha parkta yatsınlar diye yapıyorsanız tamam o zaman.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • alageyik (8 ay önce)
    300 bin değildir o 30 bindir başkan abartmayı sever
    %88
    %12
    Yanıtla