SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ulusal Egemenlik Bizim Onurumuzdur"

0
Güncellendi - 2020-04-24 03:30:26
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de açılışının 100'üncü yıldönümü, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sadece Atatürk Anıtı önünde yapılacak çelenk sunumuyla kutlanacak. 1924'ten itibaren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan bu yıldönümü dolayısıyla, 23 Nisan Perşembe günü saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenleneceği belirtildi. Bu arada, bayram dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri birer mesaj yayınladılar.

KUTLAMA MESAJLARI

Malatya Valisi Aydın Baruş

Vali Aydın Baruş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir iftihar ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası oluşturan tarihlerden biridir. Bundan tam bir asır önce ülkemizin istiklaline ve birlikte yaşama iradesine kast eden şer güçlere karşı her türlü imkânsızlık içerisinde verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın devam ettiği süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı milletimizin bağımsızlık iradesinin sarsılmaz ve dokunulmaz olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde oluşan milli irade yurdumuzun dört bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızı bağımsızlık mefkûresi etrafında tek bir ses olarak birleştirmiş, İstiklal Mücadelemizin zafere ulaşmasını temin etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ortaya koyduğu bu sarsılmaz irade esaret altında yaşayan diğer milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinde sergilenen bu ruh o günden bugüne ülkemizde milli egemenliğin teminatı olmuştur. 15 Temmuz 2016’da milletimizin bağımsız ve hür yaşama iradesini esaret altına almayı amaçlayan melun darbe teşebbüsüne karşı milletimizin ortaya koyduğu mücadele ruhu “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” düsturunun insanlarımızın benliğinde yok edilemez bir sağlamlıkta yer ettiğinin en güzel numunesi olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan gününün bayram olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye Cumhuriyetinin daima payidar kılınmasında ve milletimizin bağımsızlık iradesinin yaşatılmasında yeni nesillere verdiği önemi ve güveni göstermektedir. Ülkemizin her köşesinde coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının kalplerinde dostluk ve kardeşlik hislerinin yeşermesinde ve yaşatılmasında önemli bir vesile teşkil etmektedir.

Sevgili çocuklarımızın belleklerinde ve kalplerinde yer eden vatan ve millet sevgisi, onların gözlerindeki yaşama sevinci ve geleceğimizi aydınlatan umut ışığı ülkemizin mutlu yarınlarına olan inancımızı bir kat daha güçlü kılmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümü vesilesiyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve özgür yaşama iradesini borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz sevgili çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Tüfenkci

Bülent Tüfenkci yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Bağımsızlığımızın ve demokrasimizin güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının ve tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Milletimizin aziz temsilcilerinin meclis çatısı altında birleşerek kudretli devletimizin temelini atmalarının üzerinden 1 asır geçmiştir. Milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimiz, çocuklarımıza ve tüm milletimize daha müreffeh bir Türkiye sunmak için 1 asırdır dimdik ayakta durmaktadır.

TBMM’nin açılışıyla milletimiz, esareti kabul etmeyeceğini ve istikbali konusunda kendisinin karar vereceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Gücünü milletin egemenliğinden alan meclis; azim, inanç ve kararlılıkla istiklal mücadelesine yön vermiş ve eşi benzeri olmayan bir kurtuluş öyküsüne imzasını atmıştır.

Yüce Meclisimiz, kurulduğu ilk günden itibaren milletimizin sarsılmaz iradesini temsil etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yarınlarımız olan çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı gün, onlara verilen önemin tezahürü olmuş, dünya çocuklarını barış, kardeşlik ve birlik vurgusuyla bir araya getirmiştir. İnanıyorum ki geleceğimizin teminatı çocuklarımız geçmişte olduğu gibi, milli ideallerimize dört elle sarılarak ülkemizi geleceğe taşıyacaklardır. Bizlere düşense onlara huzur, kardeşlik, refah ve barış içinde yaşayacakları bir dünya bırakmaktır.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve yüce meclisimizin açılış yıl dönümünü kutluyor, tüm çocuklarımıza sevgiler sunuyorum”

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

"Ülkemizi işgale teşebbüs edenlerin karşısında dimdik durduğumuz gündür 23 Nisan 1920. Tam 100 yıldır aynı ruhu koruyoruz.

Bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğin tescilinin 100. yıl dönümü vesilesiyle ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek milli iradenin hakim olduğu bir yönetim şekli ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ceddimizi saygıyla yad ediyoruz.

100 yıl önce Millet Meclisi işgalcilere karşı nasıl mücadele ettiyse bugün de milli iradenin sesi olan TBMM, milli egemenliğe ve ülkeye kast eden, kumpasa, oyuna, propagandalara ve teröre karşı mücadelesini sürdürecektir.

Diğer yandan; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz.

En büyük servetimiz, aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızın gözlerindeki parıltının, yüzlerindeki gülücüklerin eksik olmaması, onların sağlıklı, eğitimli, mutlu bireyler olarak yetişmesi bizlerin en büyük gayesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir çocuğun kalbindeki saflığın ve masumiyetin, barış ve sevgi dolu bir dünyaya vesile olmasını diliyor, aziz milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Gazi Meclis'imizin kuruluşunun 100. yılını en kalbi duygularımla kutluyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

Malatya Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Çakır 23 Nisan dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin vicdanını ve aklını temsil etmektedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir.

23 Nisan; milletimizin bağımsız yaşama azminin tescillendiği bir gün olmasının yanı sıra dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olması dolayısıyla da benzersiz bir gün olarak tarihteki yerini almıştır.

Değerli Çocuklar; tüm dünyayı ve Ülkemizi etkileyen COVİD 19 salgınını en kısa zamanda atlatacağız inşallah. Bu zaman zarfında göstereceğimiz bu zorlu mücadele ki, özveri, sabır ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim. Hepinize ailenizle, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı mutlu günler dilerim.

Bu vesileyle; Bizlerin hayatları ve huzuru için kendi hayatlarını riske atan başta Sağlık Bakanlığımız ve Sağlık Personellerine, Güvenlik Güçlerine ve emeği geçen tüm kamu ve özel sektördeki görevlilere şükranlarımı iletiyor, hayatını kaybeden tüm görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza şifa, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Vatanı ve Milleti uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; masumiyetiyle dünyamızı güzelleştirip zenginleştiren tüm çocuklarımızın 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu

“Hem ülkemizde, hem de tüm dünyada görülen korona virüs salgını nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Ülkemiz en başından itibaren tüm tedbirleri alarak, hem hazırlık, hem müdahale, hem de mücadele konusunda sağlam bir duruş sergilemektedir. Bu kapsamda çok şükür kayda ve takdire değer sonuçlara ulaşılmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin yüzüncü yaşını coşkuyla ve yoğun katılım eşliğinde ifa ve ifade edememenin burukluğu da herkesin malumudur. TBMM'nin açılışından tam 100 yıl sonra Devletimiz ve Milletimiz bu salgınla azim ve karrralılıkla mücadelesini sonuna kadar devem ettirecek ve ümitle beklenen, özlenen günlere ulaşılacaktır.

Hangi şart altında olursa olsun, Gazi Mecilisin Kuruluşunun 100. Yılını idrak etmenin gururu tarifsizdir.

İlk Meclis aziz Türk milletinin ruh kökünden doğmuş, Milli Mücadele’nin sevk ve idare merkezi olmuş, kurtuluş ve kuruluşun simgesi, 23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi ve hukuki alt yapısının hazırlandığı bir dönemin miladıdır.

İlk Meclis’in manevi harcı dualarla, salavatlarla, Kuran-ı Kerim tilavetleriyle, ihlaslı ve milli gönüllerle karılmıştır.

Bir Cuma günü, kurbanlar kesilerek, Hürriyet aşığı Türk milletinin zalimlere teslim olmayacağını, tarih sahnesinden çekilmeyeceğini hem asra mühür vurup Milli iradeyi destanlaştırmış, hem de yedi düvele ilan etmiştir.

Böylesi tarihi bir gün; 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin sembolü olarak gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir. Türkiye’nin kuruluş ilkeleri arasında yer alan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesi, bu topraklarda ilelebet devam edecek bir idealdir.

Ülkemizin, Ülkülerimizin teminatı ve Milli Egemenlik mirasını devralacak çocuklarımızın, bayramlarını yürekten kutluyor, bu zor günlerden sonra , daha pek çok bayramı doyasıya ve sevinç içinde kutlayacakları günlerin yakın olduğunu belirtmek isterim.

Ayrıca TBMM'nin ilk Başkanı, ilk Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Başbuğu Mustafa Kenal Atatürk'e, Türk milletinin şerefli tarihinde izi bulunan tüm kahramanlarımıza, ilk Meclisin saygıdeğer üyelerine, kanlarıyla toprağa vatan mührü vuran bütün şehitlerimize şükran ve minnetle Cenab-ı Allah'tan rahmetler diliyorum.

Rahmet ve bereket ayı 11 Ayıın sultanı Ramazan-ı Şerifimizin mübarek olmasını, Türk milletine ve Türk-İslam dünyasına hayır, huzur, bereket ve dirlik getirmesini niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Meclis’imizin 100’ncü Kuruluş yıl dönümünü saygıyla kutluyor, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum”"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Başkan Gürkan, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığını ve ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ifade ederek, “TBMM, bağımsızlık ve egemenliğimizin, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın teminat altına alındığının bir nişanesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’ni açarak millet iradesini her şeyin üzerinde tutmuştur. 23 Nisan bağımsızlık ve egemenlik demek, 23 Nisan millet ve halk iradesi demektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 100’üncü yıl dönümünü, dünyada büyük bir hızla yayılarak insanlığı tehdit eden korona virüs salgını dolayısıyla buruk bir şekilde kutlayacaklarını belirterek, “Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100’üncü yıl dönümünü hüzünlü bir şekilde kutlamaktayız.

İnşallah temennimiz odur ki bundan sonraki yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ruhuna uygun bir şekilde coşku içerisinde milletçe kutlarız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

Başkan Han mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milleti için büyük önem taşıdığını belirterek “Muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra TBMM'nin açılışıyla birlikte yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiştir” dedi.

Ulu önder Atatürk‘ün Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesinin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesi olduğunu dile getiren Han, mesajını şöyle sürdürdü:

“23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir. Unutulmamalıdır ki; çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatıdır, barışın ve umudun simgesidir. Dolayısıyla Türk çocuklarını mutlu edebilmek, onlara iyi bir gelecek sunabilmek, çocuklarımızı milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler oluşturmak hepimizin görevidir. Küreselleşmenin olumsuz etkilerinden koruyarak, çocuklarımızı tarih ve millet sevgisiyle yetiştirmek güçlü bir Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, onların bu bilinçli çabalarıyla, dünya devletleri arasında, hak ettiği seçkin yeri alacaktır. Şu zor günlerin geçmesini temenni ederiz. Ülkemiz ve dünya salgın tehlikesi altındadır.

Alınan ve alınacak tedbirlerle kısa sürede salgın hastalığın biteceğini ümit ediyoruz. Salgın hastalığın bitmesi ve sağlıklı günlerde bir araya gelmek tek duamızdır. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. Yılını kutluyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “23 Nisan 1920 tarihi; milletin egemenliğinin bütün saldırı ve zorluklara göğüs gerilerek ilan edildiği destansı bir gün, bir dönüm noktası, Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür.” dedi.

Prof. Dr. Karabulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılını büyük bir onur ve gururla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyerek vatanı parçalayarak paylaşmaya yeltenen azılı düşmanlara karşı direnişin başlatıldığı, milletin egemenliğinin bütün saldırı ve zorluklara göğüs gerilerek ilan edildiği destansı bir gün, bir dönüm noktası, Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı; bayrağın ve vatanın anlam haritasıdır, yüce milletimizin özgürlük ve bağımsızlık sembolüdür, istikbalden ve egemenlikten asla taviz verilemeyeceğinin dünyaya ilanıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi; Kurtuluş Mücadelesinin gelecek nesillere ebediyete kadar çiğnetmeyeceği bir emanetidir. Bu nedenle tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmesi çok anlamlıdır. Vatanın tehlikede olduğu en sıkıntılı günlerde bile çocuklarının yarınlarını düşünen bir millet olarak bugünde çocuklarımıza huzurlu bir vatan, büyük bir Türkiye bırakma hedef ve idealindeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve egemenliğin ilanına dair dönemin şartlarının bugün ve yarının nesillerince iyi bilinmesi, anlaşılması ve her zaman canlı tutulması gerekmektedir. Bugün de 23 Nisan 1920 ruhuyla kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü, birliğimizi muhafaza etmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz.

Bugün 23 Nisan’ı çocuklarımızın koronavirüs tedbirleri nedeniyle kutlayamıyor olması onları asla üzüntüye sevk etmesin. Bütün çocuklarımız bilsinler ki; bugünlerde alınan tedbirler onların yarınlarda daha sağlıklı, daha mutlu ve daha da büyük coşkularla bayram yapmalarını sağlamak içindir. Çocuklarımız ve gelecek nesiller dünya var oldukça çocuk bayramını kutlamaya ve yaşamayı sürdüreceklerdir.

100. yılını yürekten büyük bir onurla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı kadroları başta olmak üzere, vatanın her karışında yurt savunmasında şehit düşen kahramanlarımızı ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu tarihi günün dünyanın bütün çocuklarına sağlık, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Mehmet Çınar, TBMM’nin açılışının 100 ncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyete giden yolun çizildiği 23 Nisan, esaret altına alınmak istenen bir milletin bağımsızlık adına attığı tarihi adımlardan birisidir. Milli egemenliği tesis eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olmuştur.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ Dünya’da ve ülkemizde binlerce insanın hayatına mal olan koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde bulunan tüm evlatlarımızın ve aziz milletimizin öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bizler hayatımızın her evresinde, nerede olursak olalım, her türlü şart ve durumda ülkemizin ve milletimizin kalbinde müstesna bir yere sahip olan zaman dilimlerini aynı heyecan ve aşkla yaşamasını bilen kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Çocuklarımız, 100 ncü yılını büyük bir gurur ve onurla kutladığımız T.B.M.M.’nin Kuruluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını evlerinde her zaman olduğu gibi farklı duygular içerisinde geçireceklerine yürekten inanıyorum.

Çünkü; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Her ne kadar çocuklarımız bu dönemde bir arada olamasalar da aynı duygular ve düşüncelerle aynı heyecanı birlikte yaşayacaklardır.

“Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100 ncü kuruluş yıldönümü olan bugün, milletimizin tarihinin en parlak sayfalarından birisi olarak tarihte yerini almıştır.

Çocuklar bizim geleceğimiz ve her şeyimizdir. Bizlerin yerini alacak olan çocuklarımız kentleri, ülkeleri, dünyayı yöneteceklerdir. Gelecekte barış, sevgi dolu, daha yaşanabilir bir dünya, bugünün çocukları tarafından kurulacak. Bizlerden aldıkları bayrağı çok daha yukarıya taşıyacaklarına ve bizim yapamadıklarımızı hayata geçireceklerine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bütün dünyanın salgınla mücadele ettiği bu zor günlerde kutlandığını dile getiren Başkan Güder, “Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bütün dünyanın salgınla mücadele ettiği bu zor günlerde kutluyoruz. Biliyorum ki hepinizin gönlünde caddelerde, sokaklarda, parklarda ve okullarda hep birlikte bu coşkuyu paylaşmak ve duygularımızı hep bir ağızdan haykırmak yatıyor. Fakat böyle zamanlarda emin olun yüreklerimizin sesi bir olup, büyüyecek. Bugün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılı. Bundan tam 100 yıl önce tüm dünyaya egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu haykırdığımız gündür. Atatürk, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi olan bugünü tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Dünyada çocuklara bu kadar kıymet veren ve bayram hediye edilen başka bir ülke de yoktur dur. Bugünün çocuklara armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini ve umudunu göstermesi açısından çok önemli olduğunu unutmayalım. Evet salgın tehdidi karşısında herkes önlemlerini alıyor ama diğer yandan yüreğimiz coşkuyla dolu. Çocuklarımızı ileride işlerini zoraki şekilde değil severek, gönül vererek, vatanına milletine ve devletine bağlı olarak bu şanlı ülkeye hizmet etmelerini sağlayalım. Biz büyüklere bu aşamada çok iş düşüyor. Buradan yarınlarımız olan çocuklarımıza da seslenmek istiyorum. Sevgili Çocuklar, Türkiye’yi yarınlara siz taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında belirleyici rol oynayacaksınız. Sizlerin sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir hayat yaşamanız en büyük temennimizdir. Ülke olarak bütün çabalarımızı bu istikamette yürüttüğümüzü bilmelisiniz. Her hizmetimiz sizler içindir. İnanıyorum ki, insanlığın en büyük arzusu olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Hepinizi çok seviyor ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve ulusal egemenlik mücadelesinin 100. Yılını kutlayarak, “23 Nisan, kurtuluş ve bağımsızlık savaşının milli bir meclis yönetiminde kazanılması ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescilidir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çeken Kiraz, 23 Nisan’ın birçok anlam ifade ettiğini belirterek, “23 Nisan, tarihimizde egemenliğimizi, bağımsızlığımızı, demokrasimizin temellerini, cumhuriyetimizin önemli temel taşlarını ifade ediyor” dedi.

Kiraz, 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasıyla birlikte halkın özgürlüğüne kavuştuğunu kaydederek, bu noktada her zaman halkın iradesine sahip çıktıklarını dile getirdi.

Çocukların coşkuyla bekledikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu sene koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle evlerinde kutlayacaklarını ifade eden Kiraz, “Ülkelerin gelişmesinin; çocukların ve gençlerin ülkelerine sahip çıkması ile mümkün olacağını biliyoruz. Çocuklara olan sevgisini ve güvenini her fırsatta gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli tarihlerinden biri olan 23 Nisan’ı bayram olarak çocuklara armağan etmiştir. Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak devletimizin ve birey olarak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Dolayısıyla çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye'dir. Ne mutlu ki bu ülkenin çocukları ve bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmuşuz” diye konuştu.

Kiraz, halkın iradesinin, halkın tercihinin sonuna kadar ülkede egemen olması için mücadele verdiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 100 yıldır önemi bir mücadele veriyoruz. Tarihimizde egemenliğimizi, bağımsızlığımızı, demokrasimizin temellerini, cumhuriyetimizin önemli temel taşlarını ifade ediyor. Bu noktada her zaman halkımızın iradesine sahip çıkacağız. 23 Nisan’ın ruhuna uygun olarak, bu ülke de demokrasi, barış, özgürlük, eşitlik mücadelemizi, tam bağımsızlık, egemenli mücadelemizi sürdürmeye de devam edeceğiz."dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"Ulusal egemenliğimizin ilanının 100. yılını kutlarken; ülke ve dünya olarak oldukça zorlu bir süreçten geçtiğimizin altını bir kez daha çizmek istiyoruz…

Milletimizin ve insanlığın yaşadığı sıkıntıların nedeni bellidir: insanı öncelemeyen; hak, hukuk ve adalet gibi değerlerin içini boşaltan; doğayı bencilce yok eden, sömürgeci zihniyetler ve işbirlikçi yönetimler milletimiz içinde insanlık içinde temel sorundur.

Sorun; emperyalist sömürücü sistem ve acımasız kapitalizmdir. Bunların içimizdeki uzantılarıdır. Çözüm; ulusal egemenliğin yeniden şahlanmasındadır… “Halkçı”, “devletçi”, “milliyetçi”, “cumhuriyetçi”, “devrimci”, “laik” ve “tam bağımsızlıkçı”; “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” diyen ATATÜRK DEVRİMİ yani ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE’dir.

Atatürk Devrimi; Milli Kurtuluş Savaşı’nın amacını teşkil eden milli egemenlik esası üzerine inşa edilmiştir. Böylece milli bir devlet yapısı, yani, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.Atatürk Devrimi; emperyalizmi, sömürgeci uluslararası güç odaklarını dünya tarihinde ilk kez yenilgiye uğratarak; tüm mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur.

Ulusal egemenliğin çatısı, TBMM’dir. 23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulan TBMM, dünya siyasi tarihinde “Gazilik” unvanına sahip tek parlamentodur. Milli karargahtır… Milletimizin varlık nedenidir. Bugünkü asıl mesele ise; TBMM’nin bu tarihi çizgisinden uzaklaştırılmış olmasıdır.

Gazi TBMM tarihinde; emperyalizmi yenmiştir… Sömürgecilerin tüm planlarını bozmuştur… Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur... Yasalar yapmıştır... Hükümetler oluşturmuştur... Her bir cumhuriyet hükümetini denetlemiştir... Hükümetleri değiştirmiştir...

Gazi TBMM; milli iradenin göz bebeği, rotası ve ışığıdır. 100. yılında, bugün; TBMM, işlevsizleştirilmiştir. Denetim başta olmak üzere birçok yetkisi elinden alınmıştır. Dönüştürülen ve değiştirilen yönetim sistemiyle birlikte Gazi TBMM adeta dışlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün eşsiz liderliğinde, 19 Mayıs 1919’da çıkılan yol milli egemenlik yoludur… 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışı; milli egemenliğin vazgeçilmezliğidir. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanı ise milli egemenliğin devlet sistemine hakimiyetidir. Bu tarihler; milli varlığımız açısından yaşamsal önemdedir. TBMM’nin açılışının 100. yılında ne yazık ki ulusal tarihimiz bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırılmaktadır. Bu tehlikeli bir oyundur…

...Ulusal egemenliğimizin 100. yılı kutlu olsun. Yaşadığımız tüm sıkıntılardan daha da güçlenerek çıkacağımıza olan inancımız tamdır.

Yaşasın Ulusal Egemenlik… Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Bugün ulusumuzun bağımsızlık destanının bir asra kavuşmasının günüdür. Bugün, bu toprakların insanlarının tebaa olmaktan millet olmaya geçtiğinin tescillenmesinin 100. yıldönümüdür.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Meclis'inin kurulmasının 100. senesidir. Bugün, dünyada çocuklara bayram adamış tek millet olmanın kıvancını doya doya yaşamanın günüdür.

Tüm emperyalist devletlerin parça koparmak istediği bu toprakları, bütün mazlum halklara ilham olacak bir destana kavuşturan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu destanı Türkiye Büyük Millet Meclisi ile taçlandırmıştır.

Zor şartlar altında kurulan bu Meclis, bu vatanda artık milletin kendi kendini yöneteceğinin, iradesini hiçbir baskıcı güce teslim etmeyeceğinin ilanı olmuştur.

Bugünün önemi“23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder. Egemenlik ulusundur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başka hiçbir makam, ulusun alınyazısında etkin olamaz. ” sözleriyle anlatan Atatürk, bugünü neden çocuklara ithaf ettiklerini de şu ifadelerle açıklamıştır:

"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

AKP iktidara geldiğinden beri çeşitli yöntemlerle sönükleştirilmek istenen ancak milletimizin Cumhuriyet sevgisi nedeniyle her şeye rağmen coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Korona kabusu koşullarında kutlanacaktır.

Her zaman bilimi öncüleyen Atatürk'ün eğitim neferleri olarak, bu salgın kabusuna karşı kutlamaların bilimin verdiği talimatlar çerçevesinde gerçekleştirilmesini önemsiyoruz.

Gelin, Korona için dışarı çıkmanın tehlikeli oluğu şu günlerde, balkonlarımızı ufak şölen alanlarına dönüştürelim! Ailece balkonlarımızı, sınıfları süslediğimiz gibi süsleyelim, bayraklar ve balonlarla donatalım. Hep bir ağızdan söyleyeceğimiz İstiklal Marşımız ile bu kara günlerde birbirimize umut olalım. Ulus olmanın bilinci, coşkusu; uzaklıklarla ölçülmez; salgın koşullarına rağmen balkonlardan birbirimize kuracağımız gönül köprüsüyle dünyaya tekrar ilham olalım!

"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyen önderimiz Atatürk'e layık olalım!

Gururun, coşkunun, ulus olmanın 100. yılında tüm yurttaşlarımıza sevgilerimizi sunuyor, nice 100 yıllara diyoruz!"

Yeni Malatyaspor Kulübü

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100'üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sarı kırmızılı kulüp resmi sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un 23 Nisan mesajı şöyle: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılında, ülkemizin umudu, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyoruz.”

Bülten- malatyahaber.com- Görüş Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Birisi (4 yıl önce)
    Şanla şerefle onurla gururla nice 100 yıllara. Ne mutluki bize böyle. Gurur duyulacak. Günler. Bırakan basta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarina. Aç susuz elde avuçta. Yokken binbir zorluğa. Rağmen. O meclisi açıp bağımsızlık savaşı. Verenlere. Allah rahmet. Eylesin. Ne mutlu ki bize bu egemenliği verdiler. Bunun kıymetini bilmeyen tüm cumhuriyet düşmanlarinnda Allah. Belasını versin o nankolerinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Savaştan çıkmış okuma yazma oranı kadınlarda yüzde bir erkeklerde yüzde 5 olan ordusu terhis edilmiş toprakları işgal edilmiş bir metre kefen bile üretemeyen kapitülasyonlar la bir çok ülkeye imtiyazlar verilmiş bir ülkeyi Samsun'dan çıkarak Anadolu'yu Erzurum Amasya Sivas dahil gezerek kuvayi milliye yi kuran 1920 yılında Ankara'da meclisi açarak istiklal savaşını başlatan yedi duveli mağlup eden 1929 dünya ekonomik krizine rağmen ülkede şeker Sümerbank uçak demircelik ve birçok fabrika kuran eğitimde büyük hamleler yapan ülkeyi demiryolu ve karayolu ile donatan Osmanlı'dan kalan bütün borçları ödeyen borçsuz bir ülke bırakan hakimiyeti millete devreden Mustafa Kemal Atatürk aziz hatıran önünde saygı sevgi ve minnetle eğiliyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.TBMM nin açılışının 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu ATATÜRK ü ve Yakın Silah Arkadaşlarını Rahmet ve Minnetle Anıyoruz.Nice 100 Yıllara...
    0
    0
    Yanıtla