SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi

Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesince bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediye katkılarıyla düzenlenen "14. Uluslararası Kısa Film Festivali" ödül töreniyle sona erdi.

Festivalin kapanış töreninde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri ile ses sanatçısı Züleyha Ortak müzik dinletisinde bulundu.

Müzik dinletisinin ardından finale kalan filmler ve 2021 ile 2022'de hayatını kaybeden sanatçıların kısa videoları gösterildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, programda yaptığı konuşmada, festivalin dolu dolu geçtiğini söyledi.

Festival Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın da festival ekibi ve festivale katılan sanatçılara teşekkür etti.

Kapanış törenine Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Festivalde, "Ulusal Kurmaca", "Uluslararası Kurmaca", "Ulusal Belgesel" ve "Uluslararası Belgesel" kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.

- Ödüller

Festival’de bu yıl Uluslararası kategoride 86 farklı ülkeden toplamda 876,  Ulusal kategoriden ise 186 olmak üzere toplamda 1062 eser yarıştı.

“Uluslararası Kurmaca” kategorisinde, birincilik ödülünü “The Savior” adlı eseriyle Shoeila Pour Mohammadi alırken, ikincilik ödülünü “The Table of Grave” adlı eseri ile Mirak Mentor Zymberaj, üçüncülük ödülünü ise “Still Life” adlı eseri ile Sina Shafie aldı.

“Uluslararası Belgesel” kategorisinde, birincilik ödülünü “I Won’t Remain Alone” adlı eseri ile Yaser Talebi alırken, ikincilik ödülünü “Hidden Collision” adlı eseri ile Emma Zukovic, üçüncülük ödülünü ise “Life On The Edge” adlı eseri ile Abhishek Dixit aldı.

“Ulusal Kurmaca” kategorisinde, birincilik ödülünü “Larva” adlı eseri ile Volkan Güney Eker alırken, ikincilik ödülünü “Plastik Rüya” adlı eseri ile Merve Bozcu, üçüncülük ödülünü ise “Babamın Öldüğü Gün” adlı eseri ile Emre Sefer aldı.

“Ulusal Belgesel” kategorisinde, “Gulab Gul” adlı eseri ile Semih Sağman birincilik ödülünü alırken, ikincilik ödülünü “Haymatlos” adlı eseri ile Mustafa Aydın, üçüncülük ödülünü ise “Geriye Kalanlar” adlı eseri ile Murat Berber ve Kerem Küçükökten aldı. Seyithan Kartal’ın “Çamur” adlı eseri ise bu kategoride jüri özel ödülüne layık görüldü.

AA- inonu.edu.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız