SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Usule Aykırı Değişiklikler, Kazanılmış Hak Görülmemeli"

0
Güncellendi - 2021-02-16 00:20:55
A- A+ PAYLAŞ

Kat artış talebi, Mehmet Ali Aydınlar’a okul yapımı için arsa ve Battalgazi Belediyesi'ne benzin istasyonu, otel ve ticaret için alan tahsisleri gibi konuların görüşülerek karara bağlandığı Büyükşehir Belediye Meclisi 2. oturumu, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden kısa bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Pençe Kartal-2 harekâtı kapsamında 3 askerimiz şehit oldu. Akabinde terör örgütü elinde rehin olarak tuttuğu 13 vatandaşımız PKK’nın hain kurşunuyla şehit edilmiştir. Memleketimizin, ülkemizin başı sağ olsun. Silahsız vatandaşların öldürülmesi tek kelimeyle telin edilecek canice bir harekettir. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bunu kınadığımızı ve hain kurşunla şehit olanlara Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı temenni ediyorum. Temennimiz ve dileğimiz odur ki bu terör musibetinden milletimiz ve insanlık kurtulsun” dedi.

Başkan Gürkan Meclis Salonu’nda yaptığı konuşmada özellikle imar konusundaki hassasiyetini dile getirerek, parsel bazlı imar çalışmalarına karşı olduğunu ve ada bazlı imar çalışmaları yapılması gerektiğine değindi. Konuşmasının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

GÜRKAN KAT ARTIŞI TALEBİNİ ERTELETTİ..

Gündemde yer alan ve İmar Komisyonunca uygun görülen “Battalgazi İlçesi Eskimalatya- Meydanbaş Mahallesi 578 ada 1 ve 2 nolu parsellerde kat artışına yönelik plan değişikliği” maddesi hakkında bilgi isteyen Başkan Gürkan’ı İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Bayram “Kat artışı yoktur. Daha önce verilen kat artışı kararının, taliplinin taahhüdünü yerine getirmemesi nedeniyle kat artış kararının iptali ve talep sahibi, taahhüdünü yerine getirince, daha önce verilen kat artışı yeniden verilmesidir” ifadeleriyle bilgilendirdi.

Başkan Gürkan bu kez “Usule aykırı olarak verilen değişiklikler kazanılmış hak olarak görülmemeli. Bu tür talepleri- değişiklikleri parsel bazlı değil ada bazlı değerlendirmeye dikkat edelim. Sonraki süreçlerde bu taleplerin altından kalkamayız.” ifadeleriyle usule aykırı olarak verilen kat artış taleplerinin kazanılmış hak olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Kat artış talebi, İmar Komisyonunca uygun görülmesine rağmen Başkan Gürkan’ın “daha ayrıntılı incelenmesi için” ertelenmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, 2017 yılında söz konusu kat artış talebini, talep sahibinin maliki olduğu arsalardan bir bölümünü Battalgazi Belediyesine terk etmesi koşuluyla kabul etmişti. Aradan geçen süre zarfında, talipli, Battalgazi Belediyesine taahhütlerini yerine getirmeyince, Battalgazi Belediyesi, kat artış talebinin alındığı meclis kararını iptal etmişti. Kat artış kararının iptali üzerine harekete geçen talipli, Belediyeye olan taahhütlerini (belediyeye terk edeceği arsa) yerine getirerek iptal edilen kararın düzeltilmesini istemiş, taahhüt edilen arsaları alan Battalgazi Belediye Meclisi yeniden kat artış kararı alarak Büyükşehir Meclisi'nin gündemine taşımıştı.

OKUL İÇİN AYDINLAR'A YER TAHSİSİ

Arapgirli işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ın okul binası yapımı için arsa tahsis talebini uygun gören Büyükşehir Belediye Meclisi, mülkiyetindeki yaklaşık 10 dönümlük Bahçebaşı Mahallesi 578 ada 1 ve 2 nolu parselleri (Orduzu Pınarbaşı Spor Lisesi yanı) alanı, eğitim tesis (Lise Binası) alanı olarak İş insanı Aydınlar’a tahsis etti.

Bu arada, Çolaklı Mahallesi 216 ada 1 parseldeki yaklaşık 6.5 dönümlük alanın bir kısmına akaryakıt servis istasyonu, bir kısmına da turizm ve ticaret alanı olarak Battalgazi Belediyesi'ne tahsisi maddeleri oylanarak kabul edildi. Bazı maddelerin ertelenmesi ve bir sonraki oturumun 16 Şubat tarihinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin 2. oturumu sona erdi.

malatyahaber.com- gazetemalatya.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Turgay (3 yıl önce)
    Ne güzel önüne gelen arsasını petrol istasyonuna çevirsin ne güzel İstanbul.Yazık günah değil mi rantiye merkezi haline gelmiş heryer araştıran yok mu bu durumları.
    0
    0
    Yanıtla