SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeni Kaymakamlık Binası Kaç Katlı Olacak, Karıştı?!

0
Güncellendi - 2020-11-13 03:34:45
Yeni Kaymakamlık Binası Kaç Katlı Olacak, Karıştı?!
A- A+ PAYLAŞ

10 KATA KARŞI ÇIKILDI AMA, AYNI YÜKSEKLİĞE ONAY VERİLDİ!.. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Çarşamba günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında toplanan mecliste, CHP’nin yerleşim alanlarının aradan 6 yıl geçmesine rağmen hala tanımlanamaması eleştirisi, nazım imar- uygulama imar planı değişiklikler, fonksiyon değişiklikleri, trafo alanı tahsisi, Pütürge Belediyesinin ek bütçesi, Başkan Gürkan’a GES kurulumu için 140 Milyon Lira kredi kullanma yetkisi verilmesi gibi konuları görüşerek karara bağladı.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu yıl 82. seneyi devriyesini hep birlikte idrak ettik. Kurtuluş savaşında ve daha sonraki süreçte bu vatan toprağı için şehit olmuş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Cumhuriyetimizin de ilelebet payidar olmasını temenni ediyorum.

30 Ekimde İzmir depremini yaşadık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Belediyeciler olarak buradan çıkaracağımız çok dersler var. Özellikle çok katlı binalar, güçsüz binalar, zemini sağlam olmayan binalar ile genel kontrollerin sağlam yapılmaması bu gibi sonuçlar doğurmaktadır. Belediyeler her türlü yetkiye haizdir. Uygun olmayan her şeye belediyeler müdahale edebilir. Yasaya uygun olmayan hiçbir şey uygun değildir. İlçelerimizde ve şehrimizde deprem toplanma alanları oluşturulması noktasında azami hassasiyeti göstermeliyiz. Belediye Başkanları olarak binalar inşa edilirken zemin etütlerine ve jeolojik etütlere çok dikkat edilmelidir” dedi.

İmar Barışının da yanlış algılandığını belirten Başkan Gürkan, “İmar standartlarına uygun bir şekilde yapılan yapıların imar barışından faydalanması gerekir. Bizdeki algı ise, o yasanın hafzına uygun bir algılama değil. Kim ne yaptıysa yasadan faydalansın, geçsin. İmar barışını da doğru algılamamız gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"Yerleşim alanlarının net bir tanımı yok!"

Başkan Gürkan’ın konuşmasından sonra, yerleşim alanlarının tanımlanmasının net bir şekilde yapılmaması nedeniyle yaşanan sorunlar ve İzmir Depremi ile ilgili olarak CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel söz aldı.

Grup sözcüsü Tabel; “Büyükşehir yasası ile köylere MASKİ eli ile yapılan yatırımlar ve uygulamalar tanımsız bir şekilde yürüdüğü görülmektedir. Su abonelerin çoğu yerde hala tanımlanmadığı ve ortaya çıkan problemlerin çözümünde MASKİ, ‘Hala aboneliğiniz yok’ diyerek kenarda durduğu, vatandaşın da ilçe belediyelerini sürekli yorarak hizmeti belediyeden beklediklerini, bu durumun bir an önce açıklığa kavuşturulması ve bir teknik ekip ile etkin ve yerinde yapılacak incelemelerle sorunun çözülmesi Büyükşehir Belediyemiz açısından önemlidir.” dedi ve şöyle devam etti:

“Kırsal mahallelerin köy meydanlarına kadar yol ağları Büyükşehir Belediyesine aitken, tanımsızlıktan ilçe belediyeleri sınırlı imkânları ile sürekli yol ağları ile uğraşmakta, Büyükşehir Belediyesinin yol ağları bir pafta üzerinde belirlenip ilan edilmesi ve muhatabının ortaya konulması temel arzumuzdur.

Kış ve yağmur ile birlikte kırsalımız sadece toprak dökülerek, araçların yürüyeceği yol isterken, halen bir kamyon stabilize malzeme dökülmeyen çok sayıda yerleşim yeri olduğu bilinmektedir.

Büyükşehir yasasının bütün sahayı eşit görmesi, ancak bunun uygulamada mümkün olmadığı ekip ve kaynak bulunamadığı dolayısıyla kırsalın göçe sürüklendiği gerçeğini duyurmak istiyoruz. Hizmet ederken biz seçilmişlerin, bu durumda yasanın boşluklarının ortaya çıkardığı suçlamaları sürdürmek istemiyoruz.”

Yapılan konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçildi.

Çırmıhtı'da '10 kat.. 7 kat.. 30 metre..' yükseklikteki Kaymakamlık binası karmaşası

Meclis, Yeşilyurt- Çırmıhtı'daki eski Jandarma binasının yerine yapılacak olan Yeşilyurt Kaymakamlık Binası ile ilgili akıl almaz bir kararı onayladı. Çırmıhtı'da (Hasan Çalık Devlet Hastanesi yanı) yapılmak istenen 10 katlı  resmi kurum binası (Kaymakamlık) maddesi görüşülürken, Başkan Gürkan’ın “10 Katlı kamu binası olur mu?” sorusu ile meclis kararı ile plandaki farklılık ortaya çıktı.

Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay “ Yeşilyurt Belediyesinin talebi 10 kat ama bizler plan paftasına 7 kat olarak işaretledik” sözleri ile yapılacak olan binanın planda 7 kat olarak işaretlendiğini belirtti.

Okyay’ın bu açıklamasına rağmen teklif, Yeşilyurt Belediyesinden geldiği “30 metre yükseklik verilmesi” şekliyle karara bağlandı.

Görüşülen maddeler

Görüşülerek kabul edilen gündem maddeleri şöyle;

-Üniversite karşısına yurt

-Mevcut planda konut fonksiyonunda olan Bulgurlu Mahallesi 5229 ada 2 nolu parselin (İnönü Üniversitesi karşısı) konut-turizm ve ticaret alanı fonksiyonu verilmesini içeren 1.5000’lik nazım imar planı değişikliğinin kabul edilmesi,

-Trafo alanı tahsisi

-Bölgenin enerji ihtiyacını karşılama amacıyla Kaynarca Mahallesi 6042 ada 7 nolu parselin bir kısmına trafo alanı tahsisi yapılması,

-Mevcut planda Resmi Kurum Alanında kalan Yakınca Mahallesi 5181 nolu parselin (Çalık Hastanesi yanı eski Jandarma alanı) Yeşilyurt Kaymakamlık Binası yapımı için 30 metre yükseklik (10) kat verilmesi

-Bahçebaşı Mahallesi 510 ada 79 parsel (Gelincik Tepe)için talep edilen 1.1000’lik uygulama imar planı değişikliğinin 1.5000’lik nazım imar plana uygun olarak hazırlandığı gerekçesiyle kabul edilmesi,

-Plansız alanda olan Çamurlu Mahallesi 104 ada 13 nolu parsele akaryakıt istasyonu- ticaret ve turizm fonksiyonu verilmesi,

-Pütürge Belediyesince hazırlanan 1 Milyon 700 bin lira ek bütçenin kabul edilmesi,

-Yaka Mahallesine kurulacak olan 1MGW gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın İller Bankasından 140 Milyon Lira kredi kullanma yetkisi verilmesi maddeleri ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

-Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumculuk Daire Başkanı iken Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne naklini yaptıran Mehmet Sığırcı’nın geçici olarak Genel Sekreter Yardımcılığına atanması meclisin bilgisine sunulması ve bir sonraki oturumun 16 Kasım günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra Meclisin Kasım Ayı 1. Oturumu sona erdi.

MASKİ VE KAYHİB TOPLANTILARI

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Toplasının ardından MASKİ Genel Kurul Toplantısı yapıldı. MASKİ Genel Kurul Toplantısı Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında toplandı. Toplantıda MASKİ yatırım programları ile alakalı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Malatya Belediyeler Birliği toplantısı ise Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder Başkanlığında Gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülürken 2021 Mali Yılı Bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB) toplantısı ise Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk Başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem maddeleri ile 2021 Mali Yılı Geçici bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

Bülten- malatyahaber.com- gazetemalatya.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Porgalı (3 yıl önce)
    1 MW dediğiniz güneş santrali için 140 milyon muu? Siz çıldırdınız mı kardeşim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Kaymakamlık binası yapılan yer yanlış keşke bostanbasi fahri Kayahan bulvarı Karakavak bölgelerine yapılsa oralarda alt merkezler oluşurdu diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    türkiyede ve dünyada ilk. hiç borç yapmayacağız diyen belediye borçlanma yetkisi alıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (3 yıl önce)
    O tepenin başında kaymakamlığın ne işi var. Gariban adamın işi olur kaymakamlık ta, nasıl gidip gelecek oraya .Belediyeyi oraya yapın, müteahhitlerin araçları var onlar rahat gidip gelebilir. Bu vebaldir, lütfen iyi düşünün .
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (3 yıl önce)
    Battalgazi kaymakamlığını eski Malatya' da yaptık, Belediye binasını şehir merkezinde yaptık. Vatandaş kaymakamlığa gelmek için iki araç değiştiriyor. Belediye binasının yanına kaymakamlık binasına yapılabilirdi. Aynı hatayı Yeşilyurt için de yapmayalım. Belediye binası için ayrılan alanda kaymakamlık binasını'da yapalım, insanların metrobüs ile ulaşabileceği ulaşımın rahat olacağı bir yerde olsun. Sivil toplum kuruluşlarından ricamız bu konuyu gündeme getirsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alibaba 44 (3 yıl önce)
    Büyükşehir çok ilerde aya çıkalı çok oldu yeşilyurt Marsa son metrelerde battalgazi daha okadar gelişmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Alibaba 44 (3 yıl önce)
    Malatyada beylerderesi köprüsünden uzaya yeni Köprü temeli atılacak ama özellikle egimli halk Tabiriyle( halay çeken) köprü olacak uzay çagını yaşayan Malatyanın uzay bilimci siyasileri sayesinde malatyanın 150 sene daha yatırıma ihtiyacı kalmadı süpersonik Belediyelerimiz ve süpersonik başkanlarımız var Çırmıktıdan marsa yürüyüz yolu yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • HACI BABA (3 yıl önce)
    1 GW = 1000 MW Haberi daha okumasını bilmeden eleştiri yapmayı alışkanlık haline getirmişsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 1GW nerede yazıyor? Bende 1MGW görüyorum açılımı Megawatt, bence siz haberi okumadan yargılama yapıyorsunuz çünkü 1MGW=1MW sadece (G) fazladan yazılmış. Diyelim gerçekten 1GW olsun, sizin hesaba göre 1GW x 1000MW ise maliyet 7.000.000.000 yani yedi milyar TL oluyor ve bi küçük araştırma daha yaparsanız 1MW yaklaşık 20.000 metrekare üzerine kuruluyorsa 1GW için 20.000.000 metrekare yani yirmi milyon metrekarelik alan gerekiyor, şimdi mantıklı düşünürsek bu kadar büyük bir alan için GES projesi varmıdır? Ve 140 milyona 7 milyarlık GES kurulabilirmi? Yaptığım maliyet ve alan hesapları Google üzerinde çeşitli firmalar tarafından verilmiş bilgilere dayanarak yapılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • HACİ BİLEN (3 yıl önce)
    1 mw güneş enerjisi için 140 milyon borçlanma yetkisi almış. 1 mw güneş enerji santralinin yapım maliyeti taş çatlasa 900.000 dolardır. yani takriben 7 milyon TL dir. Geri kalan 133 milyon TL nereye harcanacak acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Acaba belediye meclisinde bu santralin maliyetini bilen bir tane üye var mı acaba? Belediye meclisinde hiç mi bir elektrik mühendisi yok? Meclisin kalitesi o şehrin kalitesini ifade eder. Ya da o meclis üyelerinin seçilme kriterinin kalitesizliğini ifade eder.
    0
    0
    Yanıtla