SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzatmayın, Geciktirmeyin, Devletin Sözünü Yere Düşürmeyin"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, “Kırsalda afetzedelerimiz için konutlarımız devam ediyor. Arkadaşlar bakın 7 bin 600 küsur kırsalda ihale yapmışız. Yaklaşık bir yıl önce. Başladığımız daha 2 bin 900. Sahada bir sürü sorun var. Hukuki problemler var.  Vatandaşın yeri olmuyor, uymuyor vs. çok problem var.”  dedi.

Malatya 2024 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Yatırımcı kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşarak, Malatya’da devam eden projeler hakkında bilgi veren Vali Yazıcı; “İlimizin 2024 Yılı Yatırım Programında toplam 776 adet kamu yatırım projesi uygulanmıştır. Uygulanan bu yatırım projelerimizin 540 adedi genel ve özel kuruluşlarımıza aittir.  Belediyelerimiz tarafından yürütülen yatırım projesi 236 adettir. 2024 yılı yatırımlarımızı yatırımcı kuruluşlarımıza ve belediyelerimize göre genel olarak değerlendirecek olursak; Proje Sayısı 776, Proje Bedelleri Toplamı  43 milyar 151 milyon 518 bin TL,  Önceki Yıllar Harcaması 5 milyar 462 milyon 330 bin TL,  2024 Yılı Ödeneği  17 milyar 321 milyon 899 bin TL,  2024 Yılı Toplam Harcama 13 milyar 661 milyon 625 bin TL ve  Parasal Gerçekleşme Oranı 79 seviyesindedir” dedi.

-“ Niye başlayamıyoruz bu inşaatlara?”

Vali Ersin Yazıcı açılış konuşmasında, “Kırsalda afetzedelerimiz için konutlarımız devam ediyor. Arkadaşlar bakın 7 bin 600 küsur kırsalda ihale yapmışız. Yaklaşık bir yıl önce. Başladığımız daha 2 bin 900. Sahada bir sürü sorun var. Hukuki problemler var.  Vatandaşın yeri olmuyor, uymuyor vs. çok problem var.  Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu yapmak mecburiyetinde. İlgili kurumlar yardımcı olmak zorunda.  Bu konutları yapacağız. Lütfen uzatmayın, geciktirmeyin. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sözünü yere düşürüyorsunuz, düşürmeyin. Niye başlayamıyoruz bu inşaatlara? İhalesi yapılmış, bir sürü problem var. Ya vatandaşın bireysel hukuksal problemleri, kardeşiyle, babasıyla, anasıyla. Onlara bizim yapacağımız bir şey yok. Eğer kişi yer gösteremiyorsa devlet olarak biz bulacağız. Yapacak bir şey yok. Vatandaş çözemeyince devlet sözünden vazgeçmiyor. Kamuya ait bir yer bulup yapıyoruz.” İfadelerini kaydetti.

Malatya’nın birinci gündeminin deprem ve sonrasında ortaya çıkan sorunlar olduğunu ifade eden Yazıcı, “Çarşıda inşaatlar devam ediyor. Büyük bir alanı ayağa kaldırmaya devam ediyoruz. Kurumunuzu ilgilendiren konularda hızlı hareket edeceksiniz. Kimsenin sabrı yok, bunu biliyoruz. En sabırlısı biziz, sizlersiniz ama bizim de sabrımızı zorlamayın. İdareci sabırlı olmak zorunda. Böyle gereksiz, lüzumsuz. Kusura bakmayın ben de biraz hukuk okudum, ben de biliyorum. Sizin kadar sizin mevzuata hakim değilim ama neyin gerçekten savsaklandığını da anlayabiliyorum. Kusura bakmayın 32 senelik mülki amirim ben. İlla da o bütün mevzuatı bilemem ama savsakladığınızı görüyorum arkadaşlar. Ben bölge müdürünü arıyorsam konu çözülüyorsa ne düşünmemi bekliyorsun. Niye arıyorum ben bölge müdürünü ya da ilgili müdür o müdürü bana niye aratıyor” şeklinde konuştu.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Taner (3 ay önce)
    Sayın valim evim 6 Şubat 2. Depremde yıkıldı. Kura yapılacaktı 2 defa Cumhurbaşkanı yerel seçimden dolayı erteletti. Gelirse milletin hayallaerini niye erletediğini de sorar mısınız. Eşya parası verilecekti neden verilmedi. Sorar mısınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin Karaaslanoğlu (3 ay önce)
    Sayın Vali; Hak sahipliğimi ÇSGB Malatya müdürü ve çalışan personelleri yüzünden alamadım. Defalarca dilekçe yazdım dilekçeme cevap bile vermediler. Malatya valisi olarak size yazdım sizde bir cevap veremediniz! Şimdi benim hakkımı gasp eden bu kurumun yöneticileri ve çalışanları hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz çok merak ediyorum. Malatyamız da kurumların başında duran zatlar bence kendi işleriyle ilgilensinler Vatandaşı mağdur etmekten başka ne işe yarıyorlar. Ben bir örneğim ve ÇSGB il idari amirlerinden ve çalışanlarından hiç memnun değilim. Resmi dilekçeme 7 aydır cevap vermeyen bu zat-ı muhteremler buraya yazıyorum herkes okusun!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    Görevini yapmayan yöneticilerin sicil amiri sayı valimizdir gereğini yapması gerekir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyali (3 ay önce)
    Güzel diyorsunda sayin valim tedaş a sizin aracilginizla dilekce verdik çevre yolunda malet 2 konteynır kente giden yolda bitane sokak lambası yok bizat sizede söyledik 5 ay oldu gelişme yok onu da geçtik malet 2 yol ayrımına bir yön tabelası da bırakılmadı zaten gece karanlık yön uyarı tabelası da yok büyükşehir trafik hizmetlerine de iletik ama malesef 200 mt aşağıda esenlik beton fabrikasına giden yola hemen koymuşlar az kaldı allah kerimdir 31 marta da ben oyumu vermeyecek orda nerde baksanız 1500 kişi kalıyor hepside debrem zede ancak mülteci muamelesi görüyor sorun olsa muatap bulunmuyor
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Erol (3 ay önce)
    Kimi kime şikayet ediyorsunuz.Devletin başı sizsiniz.Madem aksaklık var düzeltme işini siz yaparsınız.İsini yapmayanin cezasını verin acımayın.Bizim size soracağımız soruyu siz bize soruyorsunuz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyali (3 ay önce)
    Bu nasıl bir iş anlamadım. -Şimdi böyle bir durum varsa basın önünde bu söylemle vali bey bu savsaklamayı yapan müdürü affetmiş ve uyarmış mı oluyor? -Eğer böyle bir durum yok ya da cidden mevzuat/yönetmeliğe göre gri alanda olan bir iş için insiyatif almamış risk almamış bir müdür nedeniyle tüm kurum müdürlerine insiyatif alın mı demiş Gerçekten savsaklıyor ve bunu tespit ettiyse vali bey gereğini yapmayıp birde hem bu olayı hem de gereğini yapmadığını kamuoyuna neden açıklamak istemiş anlam veremedim
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İZZETTİN ASLAN (3 ay önce)
    sayın valim yeşilyurt duranlar köyünde onbir evlerimiz yıkıldı fakat bir yıl oldu gelen giden yok çok perişan haldeyiz bir an önce evlerimizin yapılmasını istiyoruz
    %34
    %66
    Yanıtla
  • ALP (3 ay önce)
    Yeni binalari depremde yikilan mütahhitlerle poz vererek acıklama yapan Vali bey mi soyluyor bunu ? Malatya da hicbirsey yolunda degil kurumlar halka güven vermiyor buna valilik de dahil.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Necati (3 ay önce)
    Sanki yetki mütahitte? Devletin sözü yerine gelmiyorsa sorumlusu ilin mülkü amiridir.Devleti aciz göstermeyin iş yapın, soğukta insanlar evlerine kavuşma hayali kuruyo.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (3 ay önce)
    Devlet milleti için var. Sayın valim lafım size. Eğer işini yapmayani görüyorsanız lütfen açık açık o müdürleri yazın. Siyasilerden ziyade bu millet size destek versin. O müdürleri görevden devlet değil halk alsın Halkın gözünde düşen müdür , müdür oarak görev yapamaz. Siz soruşturmayı açın ve ilan edin . Bakın bakalım işler nasıl hızlanıyor. Öyle yalvariri gibi lütfenli uyarılarla olmaz!!!!! Recep Yazıcıoğlu olsa.ne yapardı. Çoktan o müdürlerin ayakkabilarini mudurluklerin binasına aşmıştı. Valim lütfen uyarmayin gereğini yapın. Millet zorda. Millet kimsenin kahrını nazını cilvesini çekecek degil
    %67
    %33
    Yanıtla
  • fatih (3 ay önce)
    Malatya da ki kurum müdürlerinin kaç tanesi Malatyalı merak ediyorum. Kimse kusura bakmasın Malatya yı öz evladı ayağa kaldırır. Dışarıdan transfer bürokratların Malatya ya faydası olmadı, olmaz, olmayacak ta. Sayın valimiz de durumu özetlemiş zaten.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yavuzun Torunu (3 ay önce)
    Kuluncak ilçesi Hacıhasanlar mahallesinde 11 tane ağır hasarlı ev tesbit ediliyor. sonra farklı kişilere ait ağır hasarlı bu 11 evin yerine 3 tane haksahipliği veriliyor. ama yine de bu 11 kişiye de evleriniz ağır hasarlı, yıkacağız deniyor. Bugüne kadar deprem sonrası n e yapıyorsunuz nasıl yaşıyorsunuz diyen olmadı, sadece ağır hasar tesbiti için geldiler, iki defa da yıkım kararı tebliği için geldiler ve evlerimize yıkım numaraları yapıştırıp gittiler. Hem de 1800 rakımda ve de ocak ayında, ağır hasarlı evlerimizden çıkıp akrabalarımızla birlikte 2 aile 3 aile beraber yaşayarak, bizler devlete yük olmadan hayatımızı idame ettirerek devletin şefkatli elini beklerken, yetkililerin bize reva gördüğüne kırıldık. Artık hak sahipliği verilmeyecekse zulmederek evlerimizi yıkmayın, bize karışmayın lütfen, hiç bir şey istemiyoruz. İşin ilginç tarafı, bu kış şartlarında bizim ve hayvanlarımızın yaşayabileceği bir ortam oluşturulmadan ve de hayvanlarımızın yiyeceklerinin korunacağı ortam oluşturulmadan. hak sahipliği verilmeden neden yıkıyorsunuz dediğimizde, Valinin emri diyorlar. Sayın Valimizi şartlarımızı yerinde görmesi için mahallemize davet ediyoruz. Lütfen Ocak ayında buyursunlar misafir edelim. Bu, devletin gücü kullanılarak yapılan bir zulümdür. yetkililerin yaşam şartlarımızı ve hak mağduriyetlerimizi yerinde görmelerini istiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Sayın Vali siz bu sorunları çözmek için oradasınız. Siz de şikayet ediyorsanız vatandaş ne yapsın. Yetki vatandaşta değil sizde. Sık sık ziyaret ettiğiniz müsiattaki dostlarınıza söyleyin işlerini zamanında yapsınlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • hkb (3 ay önce)
    hic inanasim gelmiyor. medyaya gosteris.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Şeyho (3 ay önce)
    Sayın Valimizin bu duruşunu takdir ediyorum. Malatya ile dertlenmiş bir insan. Siyasilerde seçim dışında bazı çalışmalar ve baskılar yapmalı ortak bir payda için sözleri büyütmelidir. Sayın Valimiz gibi onurlu devlet adamlarının devletin asık suratının olacağını göstermeleri düzen için önemlidir. Malatyamız ve diğer depremden etkilenen illerimiz kısa sürede toparlanır inşallah. Gerçekten vatandaş zor durumda, deprem psikolojisi kolay değil bari böyle maddi yapılacak şeyler ile insanların hayatının düzene girmesine gayret edilmelidir. Saygılarımla.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Vatan daş (3 ay önce)
    İşini yapmayan her kimse hakkında soruşturma başlatın, varsa kusuru cezasını verin görevden alın bu kadar. Belediye aylardır güçlendirme projelerini onaylamıyor, ilk bu konuyu ele alın derim, mevcut mühendisler yetersiz ise diğer illerden destek isteyin 1 aylığına, gelsin bitirsinler şu işleri. 20 bin orta hasarlı konutun en az yarısı analiz yaptırdı, iş belediyede Kilitlendi. Tıkandı. Bu plan onayı ve güçlendirme firması seçimi ile ilgili Bir rant mı oluştu diye aklımıza da gelmiyor değil.. Bostanbaşının orta hasarlı denilen site yöneticileri ile bizzat görüşün Sayın Valim.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (3 ay önce)
    müsüadı ziyaret ederken yaptığı bina çöktüğü için tutuklanan eskti başkanı, kilise tamiri yüzünden deprem olduğunu söyleyen yine eski başkanı ile yanyana fotograf çektiren bunlarla şehiri ayağa kaldıracağını söyleyenr sayın vali beyin bu sözleri ne kadar dikate alınmalıdır.Vali o fotografı çektirmek suretiyle hayel kırıklığı yaratmıştır.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • abdullah bey sen halen ordamısın, sizin gibilerin var olduğunu düşündükçe bu şehirde durasım gelmiyor, vali bey şehri ayağa kaldırmak için mücadele verirken sen kalkmış halen klasik malatya mantığıyla konuşuyorsun, Allah aşkına artık bu şehrin yakasından düşün ki gerçek sorunlarımızla uğraşalım
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Nekadar alakasiz bi yorum
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hamdi (3 ay önce)
    Vali bey, kurum müdürlerine "savsaklamayın" diyerek uyarıda bulunamaz, savsaklayan varsa gereğini yapar ve soruşturma açar. Halen bir kurum müdürüne işini savsaklamaktan dolayı soruşturma açılmamışsa, konuşmalar bir devlet adamı adabına yakışmaz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yavuz Selim (3 ay önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Her kurumu artık torpilliler sardığı için Vali Bey de haklı, kime el atsa acaba arkasından kim arayacak, kimler araya girecek. Vatanımızda malesef liyakat bitmiştir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kazım (3 ay önce)
    Toplanıp istatistiksel veri paylaşacağınıza işini savsaklayanların haddini bildirin. El çektirin görevden. Yoksa toplantı yapıp dağılırsınız.Afet zamanında en lazım kurumlara bir defa telefon ile ulaşamadık. Ciddi bir savsaklama var her kurumda. Vali olarak tebdil-i kıyafet çıkarsınız meydana ve işini düzgün yapmayanın canına okursunsunuz. Yoksa nafile toplantılar ve muhabbetler.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Koray ince (3 ay önce)
    Bir an önce şehrimizde kamu düzeni sağlanmalıdır. Her isteyen istedigi yere tütüncü tatlıcı sebzeli açamamalıdır. Şehirde her yer oto park değildir. Trafikde herkes kafasına göre değil kurallara göre hareket etmelidir. Depremin ilk günlerinden kalma düzensizlik bitmelidir. KAMU DÜZENİ SAĞLANMALI VE KOLLUK BU DÜZENE SAHİP OLMALIDIR. düzensizlik düzen olmadan..
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Koray Bey çok haklı, kurumlar ve memurlar (özellikle ; trafik, emniyet, zabıta .... bu liste gider) çalışmıyorlar yada ....mış gibi gösteriyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Daha başharık TOKİ’nin eksikleri bitmemiş ve bu firmalar halen ihale alabiliyor. yanlışa dur demek istiyorsun vali bey ama yapılan hangi iş doğru ki özel sektörde. Parayı alıyorlar işin en kötüsünü yapıyorlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yavuz Selim (3 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    15 bin kira istiyorsunuz ama değil mi eksik dairelere ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 ay önce)
    Sayın Vali Malatya için bir şanstır gereken herseyi en iyi şekilde yapmak için sarf ediyor,Allah razı olsun
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Huzur (3 ay önce)
    Şubatta ev teslimi vardi 2053 Şubat galiba
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Allahın izniyle 2071
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (3 ay önce)
    Artık sıradan bir malatyalım ,beni sevin sarın ne olursunuz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya belediyesi için yaptığım yorum.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bir öğretmene yakışmayan yorum.biraz türkçe öğretmenden ders al
    0
    0
    Yanıtla
  • Sorun ,yorumu anlayamaman dan kaynaklanabilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeme bizi ruşen hoca.beni tanımadinmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ve aleyküm selam
    0
    0
    Yanıtla