SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Baruş, Marketlerde Denetleme Yaptı

Vali Baruş, Marketlerde Denetleme Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Vali Aydın Baruş başkanlığındaki heyet, zincir ve yerel marketlerde denetlemelerde bulundu. Vali Baruş’un başlattığı denetimleri, ekipler devam ettirecek.

Vali Aydın Baruş, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ ile marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik stokçuluk, fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı. Ayrıca denetimlerde, KDV indiriminin uygulandığı ürünlerde bu indirimin yansıtılıp yansıtılmadığını da kontrol etti. Fuzuli Caddesi, Kernek Meydanı ve İpek Caddesindeki marketlerde fiyat, etiket ve stokçuluk yapılıp yapılmadığı konusunda marketleri gezen Vali Baruş, marketlerdeki rafları dolaşarak temel gıda ürünlerinin etiketlerini tek tek inceledi. Denetlemede, reyon ile kasa fiyatları kontrol edildi, güncel fiyatlar ekipler tarafından kayıt altına alındı.

Marketlerin depolarının da kontrol edildiği denetimde Vali Baruş, “Vatandaşımızın aleyhine gerçekleştirilecek suiistimallere müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin kontrollere ve denetimlere devam edeceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Birisi (2 yıl önce)
    Iyi gezmiş mi bari malatyada malatya şekeri yok raflar torku şeker dolu oda 79.90 tl çik fiyatlar okadar kdv indirimi e göre aldı başını gidiyo devlet kendinden ödün verip vergiden kesiyo halk rahat etsin diye başka taraftan marketler zammı dayıyı indirim.diye şuan bütün dünyada kıtlık var kabul ama bolluk içindeki ülkemizde sadece kendi ekimizle yapıyoruz zamları.halk ta marketleri boykot etse 1 hafta marketlere gitmese anlayacaklar ama yapalar mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (2 yıl önce)
    Denetlenmesi gereken o kadar çok yer var ki nereye el atsan elinde kalır öyle bir memlekette pandemi başinda 6 TL olan 50 lik paket belediye markette en ucuz 160 T i görmüştü Belediye markete (Esenlik kayıtlarında vardır şimdide aynı oyun kamunun ürettiği şekerde stokçunun eline düşmüş en başta sözü geçen vekiller bu şeker stokçuluğun göbeğinde , Rabim bizi bu açgözlü siyasetçilerden korusun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vural (2 yıl önce)
    İyi güzel sağolun varolun ama sonuç nedir devlet yetkilisi gezince olay çözülüyormu anlamadım ben bazı marketler indirim adında Halkı soyuyor evimizden çocuğumuzdan kısa kısa bir hal olduk bu milleti bu hale kim getirdiyse Allah bildiği gibi yapsın herşeyin fiyatı 3,4 katı artı bunu yetkililer görmüyormu neden bu fiyatlara dur diyen yok kim stokçu kim kasasını dolduruyor hepsini biliyorsunuzdur neden bunlara dokunamıyorsunuz hiç bir devletin kurumu görevini yapmaz arkadaş bu Halk bu milleti açlık ile korkutup 4 5 tane şahıs servetine servet katıyor buna eminim .sonrada marketten evine 5 adet yağ alan insanlara laf ediyorsunuz herkes herşeyi biliyor ama en iyisini bilen Allah'tır, bu kadar milletin ahı çıkar elbet
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Malatya da Syn. Vali Bey ve Ahmet Kızılay bir tarafa diğerleri bir tarafa, gerçekten çok beyefendiler. İnșallah bu tarzda beyefendilerin sayısı Malatya da artar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Baktığı stantda toz şeker yok ... Öyle bakar bakar dururuz millet olarak....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bütün depolara baskın yapıp ürün stoklayanların ürünlerine el konulmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kıranta (2 yıl önce)
    Sonuç ne ? Ayrıca yaptırımı ne ? Serbest piyasa var kimse en ufak bir müdahale edemez..Boşuna haber yapmışsınız sadece vatandaşa biraz görüntü....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Sayin valim marketleri denetliyorsunuz cok guzel birde seker fabrikasini denetleyin sekerin kilogrami kac liradan tuccarlara veriliyor piyasede kac paraya satiliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali İhsan Aladag (2 yıl önce)
    Vali beyi Yeşilyurt Yeşilçam sosyal tesislerinde ailesiyle birlikte çok mütevazı bir şekilde akşam yemeğinde gördüm çok hoşuma gitti ne mutlu böyle bir valimiz var konu ile ilgili değildi ama paylaşmak istedim
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    İlimizde Esenlik market heryerde var,tarım kredi markette hızla çoğalıyor buralarda ürünleri piyasanın altında ucuza satarsınız piyasayı siz belirlersiniz , özellikle KDV idrimleri fiyatlara gerçek anlamda yansıtılmiyor benim gördüğüm KDV indiriminden tüketici yararlanamıyor devlette vergi kaybına uğruyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • sorusoran (2 yıl önce)
    Sayın Valim. Bir belediye arsa satışı için bilboardlara ilan vermiş. Belediye hizmet alanları, kimin malını kime satıyorlar. Bunu da denetleseniz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Huseyin (2 yıl önce)
    Valimiz iyidir adam çikmis yine gezmis birtane millet vekili gormedik ne işe yarıyorlarsa belden kiravatlilar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Sayın Valim inşallah esenlik markete gitmişsinizdir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Anlamadım gezdiniz pahallilik görmedinizmi mesela 70tl tuvalet kagidi mesela kahvaltılık peynir 50tl 1kg dandik helva 50tl 1koli yumurta 45tl bakliyat 3kati yoksa d vlet ve birimlerine hayat ucuzmuuuuuuuuu
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ferit (2 yıl önce)
    İyide hiç uygunsuzluk yakalayamamış mı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Boşuna denetleme yapılıyor zaten herkes fırsatçı olmuş KDV iniyor fiyatları yükseltiyorlar herkes bir kılıf buluyor herkes birbirini suçluyor ama suçlu herkes temel gıda ve genel temizlik fiyatlarına tek fiyat gelmezse bu iş çok su götürür günlük zam yapıyorlar yazıklar olsun fırsatçılara nasıl bir millet olduk!!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    Sayın valimiz, Esenlik marketlerinide denetleyin, belediye marketi ama, en pahalı market
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Barut (2 yıl önce)
    Eee ee sonuç??????
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    Sayın Valim boşuna denetlemeyin. Hiç kimseyi takmıyor marketler. Hergün düzenli zamların devam ediyorlar. Devlet gıda da temiz lik ürünlerinde KDV yi kaldırdı. Ama bunlar bırakın KDV yi indirmeyi daha da bindirdiler. Herşey ellerinde Reis i bile takmıyorlar.Ama millet bazı faiş ürün satan market leri bırakıyor artık. Hangisi 1 TL ucuz satıyorsa takip ediyor ve ucuz olana gidiyor. Yani bundan sonra halk pahalı olan kazık olan marketlere gitmiyor. Mecbur düşürmek zorundalar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Arif (2 yıl önce)
    Zahmet olmuş valiye
    %78
    %22
    Yanıtla