SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın En Kalabalık İlçesine Meslek Kıdemi 6 Yıl Olan Kaymakam!

Malatya'nın En Kalabalık İlçesine Meslek Kıdemi 6 Yıl Olan Kaymakam!
A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Malatya’da 6 ilçenin kaymakamı değişirken, 5 yeni vali yardımcısı ataması yapıldı. Malatya’dan 2 Vali Yardımcısı ise başka ile atandı. Kaymakamlık kıdemi 6 yıl olan Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak (fotoğraftaki), Malatya'nın en kalabalık ilçesi Yeşilyurt'a atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayınlanan atama kararnamesine göre; Yeşilyurt, Akçadağ, Darende, Arapgir, Doğanşehir ve Yazıhan Kaymakamları değişti. Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Kaymakamı olarak atandı. Kaymakamlarının ataması yapılan Yazıhan ve Arapgir’e yeni atama yapılmazken, bu ilçelere görevlendirme yapılması bekleniyor.

Kararnamede Malatya atamaları şöyle:

GİDENLER

Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin – Karabük Vali Yardımcısı
Malatya Vali Yardımcısı Kenan Eskin – Çorum Vali Yardımcısı

Malatya - Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu- Gaziantep – Nizip Kaymakamı
Malatya-Akçadağ Kaymakamı  Ümit Fırat Böçkün – Bayburt -Aydıntepe Kaymakamı
Malatya-Darende Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu – Erzincan – Kemah Kaymakamı 
Malatya-Arapgir Kaymakamı Adnan Doğan – Kahramanmaraş – Çağlayancerit Kaymakamı
Malatya-Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç – Erzurum – Pazaryolu Kaymakamı

GELENLER

Tokat-Reşadiye Kaymakamı Talat Tabur – Malatya Vali Yardımcısı
Erzurum-Tekman Kaymakamı Reşit Özer Özdemir – Malatya Vali Yardımcısı
Kütahya -Dumlupınar Kaymakamı Bilal Basrı – Malatya Vali Yardımcısı
Giresun -Eynesil Kaymakamı Abdulselam Bıçak – Malatya Vali Yardımcısı
Ordu- Akkuş Kaymakamı Osman Kural – Malatya Vali Yardımcısı

Balıkesir – Gömeç Kaymakamı Şeref Gülyer  -Malatya-Darende Kaymakamı 
Ağrı-Taşlıçay Kaymakamı Adem Topal – Malatya – Akçadağ Kaymakamı 
Rize-İyidere Kaymakamı Hasan Musab Okatan – Malatya-Doğanşehir Kaymakamı

EN KALABALIK İLÇEYE 6 YILLIK KAYMAKAM..

2022 yılı itibarıyla 341 bin 654 kişilik nüfusuyla Malatya'nın en kalabalık ilçesi olan merkez Yeşilyurt Kaymakamlığı'na getirilen Kutsal Baytak, 2022'nin Ağustos ayındaki kararname ile Eskişehir'in Seyitgazi İlçesi'nden Malatya'nın Yazıhan İlçesi Kaymakamlığına atanmıştı.

Baytak ile ilgili olarak Yazıhan Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde sadece “11.08.2022 tarihli ve 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya ili Yazıhan ilçesi Kaymakamlığına atanmıştır. ” bilgisi yer alıyor.

Baytak, Eskişehir Seyitgazi'de görevli iken kendi verdiği kısa bilgiye göre ise, 1994 yılında Kocaeli’nde doğdu. Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi Kamu yönetimi mezunu. 2017 yılında Kaymakamlık mesleğine giriş yaptı. 

Evli olan Kutsal Baytak'ın eşi Erhan Baytak'ın Eskişehir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda Yatırım İzleme Müdür Vekili olarak görev yaptığı öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Acımıyorum (8 ay önce)
    Oy verirsiniz sonrada eleştirmeyin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet Türkoğlu (8 ay önce)
    Şehrimizin mesleki kıdemi en yüksek web sitelerinden olan malatyahaber.com' un 21. yılında yaptığı bu haber; objektif eleştiriden uzak, habercilikte 21. yılını devirmiş bir portal için son derece sığ, tarafsız habercilik anlayışı ile tezat, hisleri haberciliğin önüne geçiren itinadan uzak, önyargılı bir yazı olmuştur. Şehrin nüfusu ile mesleki deneyimin ortak bir paydası yoktur. Yapılan haber, Çandarlı Halil Paşanın İstanbulun fethinde sergilediği davranışa benzer olmuştur. Makamlar kıdemle değil, akıl ve bilgi ile yönetilir. malatyahaber.com da 6. yılında bu şehrin en kalabalık ilçeleri hakkında haberler yapıyordu. Lâkin bizler hiçbir zaman kıdeminiz az diye sitenize önyargı ile yaklaşmamıştık.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Çok haklısınız, zaten bu sitenin adı Malatya haber değilde, Malatya ya muhalif haber sitesi olmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (8 ay önce)
    Kadın düşmanlığı yapmayı ne kadar seviyorsunuz. Bir de yorumlara sanki okur gibi editörün cevap vermesi çok komik. Yapmayın böyle işler. Yakışmıyor ve gazetecilik bu değil.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kadir (8 ay önce)
    Sayın İhsan KOCA, yıllarca bu memlekette il başkanlığı, millet vekilliği yaptın. Çık bu adama cevap ver. Adam resmen negatif propaganda yapıyor. Senin söyleyecek hiç bir sözün yok mu? Bu sefer de istemeye istemeye kerhen sana oy verdik. Kalk milletin içine karış, sorulara cevap ver, saldırıları karşıla. Malatya halkı bunalımda. Sen neredesin.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mustafa (8 ay önce)
    İnşallah tecdeye imar açar hiç. Olmasa altinkayisi bulvari bostanbasi arası tarım arazisine yol açılması için uğraş verir aksi halde belediye baskanlari kendilerini aklama peşinde.bahcemiz var ev yapamıyoruz bu nasıl iştir yıllardır bekleniyor.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Volkan (8 ay önce)
    Baytardan belediye başkanı, 2 yıllık öğretmen okulundan mezundan büyükşehir belediye başkanı oluru diye bir haber yapsaniza!!!!! Bizde diyelim ki liyakat liyakat liyakat Bayan aslan gibi sınavı kazanmış gelmiş. Derdiniz ne medyacilar Siz fakir fukaranın hakkını yiyenlere bakın. Vekiller ve belediye başkanları 300 dönüm park yapiyor millet depremde yatsın diye. Anladınız mı şimdi Dokunun bakalım liyakatsizlara bende diyeyim ki helal Geçin bu haberleri. İns bu bayan hepinizi uyandırır. Bu başlık atanlarda çatlar
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Üniversitelerde belediye başkanlığı diye bir bölüm mü var her meslekten de belediye başkanı olabilir önemli olan seçilen kişilerde millete hizmet aşkı olması baytardan başkan olmaz diyerek mesleğimizi küçük düşürmeye çalışmayın Osman Güder in yönetimini beğenmiyorsanız o onun şahsi ile ilgili
    %20
    %80
    Yanıtla
  • hakkı (8 ay önce)
    Şimdi belli olmaz az bekleyin, bir sonraki mevkisini görelim. Malatya bürokrasi için zıplama basamağı. Milli eğitim de aynısı oldu. Kimsenin haberi yok ama, hava alanı işletmesine bakın, müdür olarak gelip 3 gün kalıp istifa esip daha üst mevkiye atananların yeri oldu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Hızlı yükselmesi gerekiyordur ondan.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Memlekete hayırlı olur inș. Seçimle gelen Syn Belediye Bașkanlarından bir hayır görmedik, inșallah atanan Syn Vali ve Syn Kaymakam hayırlı olur.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Fatih (8 ay önce)
    Kaymakamın 6 yıllık olmasının bir önemi yoktur büyük şehir belediye başkanı 25 yıllık belediyeci olduda neoldu sanki başkan milleti aptal yerine koyuyor fakat bu millet aptal değil açıklama yapıyor kaptajdaki suyu tekrar bulabilmek için 400 trilyon harcadım diyor bu neymiş ki bu para tutuyor yerse tabi
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bu adamı tekrar aday göstersinler%68 oy alır denemesi bedava adamda sorun yok sorun bu ilde yaşayanlarda onun için bu ili terk eden erken yol alır kimse kimseyi kandirmasin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • mevdem (8 ay önce)
    yeşilyurt yeni görevlendirilen kaymakam hamfediye başarılar diliyorum yeşilyurt eski kaymakamı vardı adam gibi adam yaptığı hizmetleri asla unutamıyacağımız herkesin derdine derman olan babacan gittiği her yerde yaptığı hizmetlerle herkesin sevdiği gönüllerin kaymakamı olan sayın NESİM BABAHANOĞLU BİR FETO KOMPASINA HARCANAN VE BÜTÜN MAHKEMELERDE BERAAT EDEN VEDE HALEN GÖREV VERİLMEYEN VE BU SÜREÇTE MALATYA MİLETVEKİLLERİN SAHİP ÇIKMADIĞI SAYIN NESİM KAYMAKAMIN YERİNİNİ ACABA GELEN KAYMAKAM DOLDURACAKMI SENİN YERİN ASLA DOLDURULMAYACAKLAR GÖNLÜ GÜZEL ADAM SAYGILARIMLA
    %62
    %38
    Yanıtla
  • halktan (8 ay önce)
    Devlet her zaman 18 yaşındadır. Gelen kişi devleti temsil ediyor ve devletin ona verdiği yetkileri kullanıyor. Haber başlığı ve içeriği haberden uzak ve maksatlı ...
    %59
    %41
    Yanıtla
  • ilyas (8 ay önce)
    Kaymakam hn. yeni görevinde başarılar dileriz. Genç olması, görev şevki ve enerjisi ile başarılı olacaktır.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (8 ay önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...?
    %59
    %41
    Yanıtla
  • 2 senedir cevap veriyorum.Ya anlamıyorsun yada anlamamazlıktan geliyorsun.Şahnahana kapalı sulama yapılacağını size kim söyledi?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Marko Paşa (8 ay önce)
    Arkadaşlar merkez ilçede kaymakamın ne kadar etkisi/işbitiriciliği olabilir. Gereksiz bir makam..Bu kadar vali yardımcısı varken..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    yeşilyurt kaymakamlığı önemli bir makam değil, tüm makamlar gibi içi boşaltılmış ,önemli kararlar hep merkezden verildiği için ,yaptırım gücü yok ,düzene uyan oturmasını kalkmasını bilen biri olursa tamamdır.deprem tüm dengeleri bozmuştur önemli gibi görülen vekillik,bel başkanlığı ,valilik ,kaymakamlık vs hiçbir yaptırım güçleri olmamıştır.tüm kararlar bakanlık ve müsteşarlıklar tarafından alınarak ve hiç bir yerele danışılmadan uygulanmaktadır.sadece danışılıyormuş gibi yapıyorlar bizim yerel siyasilerde kendileri karar veriyormuş gibi yapıyor halk zaten bilmezse daha iyi olur.29 yaşında 3 yıllık bir bayan kaymakam yeşilyurt değil bu günün türkiyesinde istanbul valisi bile olur.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • malatya sever (8 ay önce)
    Deneyimlilerde geldi geçti-genç dinamik birisi lazımdı ilçe için en iyisi olmuş başarılar kaymakam hanıma
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Cero (8 ay önce)
    Her şeye muhalefet olmayı kendinize borç mu biliyorsunuz ki. Bence derdiniz onun yaşı ya da tecrübesi değil sizi asıl rahatsız eden onun bayan olması ve başının da kapalı olmasıdır. Bazı çok gelişmiş Avrupa ülkelerin başbakanları dahi genç bayanlardan oluşurken sizdeki bu huzursuzluk nedir. İnsanlara kendilerini gösterme fırsatı vermeden hemen atağa geçmek büyük bir haksızlık oluyor.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    6 Şubat Depreminde sahada aktif çalışan ve başarılı bir Kaymakamımız.Yaş ve kıdem hiç önemli değil önemli olan liyakat.Kanada başbakanı 31 yaşındaydı.Başarılar dilerim.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Nadir (8 ay önce)
    Bu kaymakam nedense bana çok egoist ve kaprisli geliyor acaba yanında çalışanlar ne düşünüyor
    %47
    %53
    Yanıtla
  • seyyan (8 ay önce)
    Kaymakam hanıma başarılar. Devletimizde artık böyle gençleri görmek çok güzel. Akıl yaşta değil baştadır.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Kerim (8 ay önce)
    En büyük en sorunlu ilçeye memuriyeti 6 yıl olan bir kaymakamın atanmasına dikkat çekmek kadar normal bir şey olamaz.Ama bakıyorum hemen maneviyat, baş örtüsü istismarcıları balıklama dalmış habere.Biride başörtülü birinin kaymakam olmasına tahammülsüzlük olarak yazmış.Ben bu sayın kaymakam kıdemine göre ilçede görev yapıyorken burada aleyhte bir şey yazıldığını okumadım.Maneviyat İstismarcıları nasıl isterse öyle yorumluyorlar.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Hazımsızlık yaptı sizde (8 ay önce)
    Valla bu haberin başlığında içeriği de saçma. Ama yazdığınız haberin derdi belli. Tecrübesiz miş kıdemli 6 yıl. Geç bunları. Hazımsızlık yaptı her halde. Soda için geçer.
    %51
    %49
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Tabiki herşey yaş yada kıdem meselesi değil ancak bu haldeki ilçemize daha kıdemli ve daha tecrübeli bir mülki amirin atanması yerinde olurdu.Günümüzde her alanda pek önemsenmesede tecrübe uzun zaman gerektiren zor ve pahalı bir şey.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • mamo kirve (8 ay önce)
    mesleğinde 20 sene kıdemi olan kaymakamlar ve vali yardımcıları Yeşilyurtu stockholm tarzı bir belde haline neredeyse çevirecekti ki kıdemi altı sene olan bu genç kaymakamımız planlarını başlarına yıktı :) cahiliyet bu haber sitesinde de varmış.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Yazıhanlı (8 ay önce)
    6 yıllık kıdemi olunca ne oluyormuş yani. Yazıhan da gayet başarılı olan bir kaymakamın yine aynı ilin en Büyük ilçesine atanması çok doğal.ayrıca sayın kaymakamımız deprem sürecinde vali yardımcısı olduğu için çok çalıştı.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Tabi ha İstanbul ha Malatya.Ha Yazıhan ha Yeşilyurt.Ne fark var değilmi?Hepside devletin dükkanı!!!!!
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Ramazan (8 ay önce)
    Bu ne bağnazlık?? Sırf kadın başörtülü diye ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.. Neymiş 6 yılmış.. Zaten kaymakamlar hep genç atanır ve başka görevlerle devam ederler. Hep gençtirler... Devlet politikası böyle... Sizinki neyin kini böyle.. Örtülü insan kaymakamlık yapamaz mı.. Yazık size...
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Tam bir din istismarcısı yorumu.Birde çarpıtıyor.Zaten kaymakamlar hep genç atanırmış devlet politikasıymış.Bu kafadan bu yorum çıkar.Devlette liyakat ve kıdem diye bir şey var efendi yada vardı.Senin gibiler nereden bilecek.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Kaymakam elbette genç atanır ama Yeşilyurt büyük bir merkez ilçe... üstelik deprem sonrası sıkıntılar mevcut. Hemen başörtüsü sömürüsü yapmayın. Biraz onurlu olun. Sen kesin Kemal Sunal filmlerindeki din tüccarlarındansın.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Efendiler bırakın bu işleri. Milletin değerlerini alaya almayı bırakın artık. İstismarı sömürüyü yapan o dediğiniz zihniyettir. Yıllarca milletin değerleriyle alay ettiler. Sanki dindarlar hep sahtekarmış gibi lanse edilip alay edildi filmlerde. Kuru batı hayranlığının dışa vurumu. Anadolunun fethinin önünü Erenler açtı. Zalim Bizans öyle ortadan kalktı. İslamiyet bu milletin çimentosudur ve öyle kalacak. Batının ne sömürgeci alçak olduğu en açık şekilde afrikada görülüyor. Hamdolsun Osmanlı'nın tarihinde böyle bir şey yok... Atalarımızı, değerlerimizi hor görmek yerine övünmeliyiz. Gerçekleri görelim....
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Malatya deprem nedeniyle boşalınca ortalık işte böyle doğru ve yerinde bir tespit içeren haberlere fitne diyen tiplere kaldı. Liyakat liyakat liyakat... Yıkılmış Malatya'nın en büyük ilçesine 6 yıllık kıdemli birini kaymakam olarak atamak sadece ve sadece yaşananları hala idrak edememiş olan bir idari zihniyetin yansımasıdır. Sayın Kaymakamın Yazıhan'daki görevine kimse birşey demiyor, ama iş Yeşilyurt'a gelince o çok farklı, keşke anlayabilseler.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • murat (8 ay önce)
    Kıdeminden dolayı "küçümsediğiniz" Kaymakam hanım halihazırda Malatya Vali Yardımcılarından biri olarak görev yapıyordu.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Yasin (8 ay önce)
    Başarılar tüm gelene de gidene de. Deprem zamanı Yazıhan kaymakamı olmasına rağmen Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde en çok emeği olan kaymakamı Yeşilyurt ilçesine vermeleri gayet normal. Siz depremde fitne haberler yayarken onlar sahada çalışıyorlardı yani. Yorumu da yayınlar mısınız bilmem gerçi chp li kafasınız yayınlamazsınız :)
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Yasin dediğin gibi sadece saçma haber fitne başka birşey yok
    %64
    %36
    Yanıtla
  • 3 yıllık mülki idare amirliği kıdemi olan birisi( kalan 3 yıl staj+yurtdışı dil eğitimi) alleme-i cihan olsa depremde yerle bir olmuş koca bir merkez ilçeyi yönetemez... Nokta...Kimbilir belki de istenen odur, zira şu an malatyada, yeşilyurtta rantçılar cirit atıyor.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mahir (8 ay önce)
    Fatih sultan Mehmet in Istanbul u fethettiği zaman ki yaşını unutmayalım.Akıl yaşta değil baştadır.Ben başarılı olacağına inanıyorum.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Fatih Sultan Mehmet dediğin adam da bir anda avuç kovuğunda yetişmedi. Cihan imparatorluğuna daha küçük yaşta imparatorluğun tüm imkanlarıyla hazırlandı. Yani yine olay liyakata geliyor farkındaysan.
    %86
    %14
    Yanıtla