SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali'den Nemrut Dağı Ziyareti

Vali'den Nemrut Dağı Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Vali Hulusi Şahin, Adıyaman Kâhta ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Pütürge İlçesinden de kolaylıkla ulaşılabilen, Kommagene Kralı I. Antiochos’un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için, Nemrut Dağı’nın yamaçlarına yaptırdığı mezar ve anıtsal heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı Milli Parkını ziyaret etti.

Vali Şahin’e Pütürge Kaymakamı Özgü Özen, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük ve Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Hakan Demir eşlik etti.

Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel seyredildiği mekânların başında gelen, 2150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı Milli Parkında incelemelerde bulunan Vali Şahin, burada bulunan heykeller, anıt mezarlar ve yazıtları inceleyerek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz’den bölgenin tarihi dokusu hakkında bilgiler aldı.

Vali Şahin, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ziyaretçilerin yemek ve dinlenme ihtiyaçlarını giderebileceği, Nemrut Dağı Milli Parkı ile ilgili film ve görseller ile ziyaretçilere ön bilgilerin  aktarıldığı, Ören Yerine 2 km mesafede bulunan Karşılama Merkezinde incelemelerde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sümeyye (1 yıl önce)
    Sayın valim Nemruta yol yapınız.
    %83
    %17
    Yanıtla