SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik'ten 'Hane Başı Destek Ödemesi' Açıklaması

Valilik'ten 'Hane Başı Destek Ödemesi' Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, vatandaşları hane başı destek ödemeleri konusunda bilgilendirerek, “Hane başı destek ödemesinde fiili ikametgah adresi esas alınmaktadır” denildi.

Valiliğin açıklamasında çeşitli sebeplerle fiili olarak oturduğu adresten farklı bir ikametgah adresinde kaydı görünen afetzedelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için istene belgeleri sunmaları durumunda sorunun giderileceği kaydedildi.

Malatya Valiliği’nin Hane Başı Destek Ödemesi konusundaki açıklaması şu şekilde:

“Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilimizde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10.000-TL "hane başı destek ödenmesine" devam edilmektedir.

Bugüne kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1.506.317 haneye yönelik "hane başı destek ödemesi" aralıksız devam etmekte olup ödemeler son aşamaya gelmiştir. 
Hane başı destek ödemesinde fiili ikametgah adresi esas alınmaktadır. Bununla birlikte çeşitli sebeplerle fiili olarak oturduğu adresten farklı bir ikametgah adresinde kaydı görünen afetzedelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için aşağıda belirtilen süreç dahilinde ödemeleri gerçekleştirilecektir.

Afetzedelere, fiilen ikamet ettiği halde ikamet adresi farklı bir konutta ise; 
1- Halihazırda bulunduğu ilin, İl AFAD Müdürlüğüne başvurmaları, 

2- Hasarlı konutta ikamet ettiğini kanıtlayan belgeleri (doğalgaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı) sunmaları, 

3- Bu belgelerin temin edilememesi durumunda, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığı ile fiilen oturulup oturulmadığına ilişkin düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır.

4- İl AFAD Müdürlüklerimizde; ikameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra gerekli kontroller yapılarak afetzedelerin T.C. Kimlik numarası üzerinden (T.C Ziraat Bankası'na) hane başı destek ödemesi yapılacaktır. Yukarıda belirtilen süreçlerin tamamında İl AFAD Müdürlüklerimiz, afetzedelerimize her türlü kolaylığı sağlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Osman (1 yıl önce)
    10 bin tl yardım bizede yatmadı nasıl oluyo bu durum çoktan yatması lazımdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Aykan (1 yıl önce)
    Evime sel vurdu heryerden hava alıyor çocuklarım rezil olduk Allah için yardım edin oturacak yer yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Aykan (1 yıl önce)
    Evim deprem çatlamış otururmaz hala gelmiş bide sel vurdu rezil olduk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    Faturaları ibraz ettim kira kontratımı oturduğum evin aidat makbuzları na kadar teslim ettim adres tespiti yapalı 25 GÜN oldu hala ses yok beklettimiz kalmadı ne 10bin nede 15 bin tek kuruş dahi alamadık hakkımızda hayırlısı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdo (1 yıl önce)
    Vatandaşın derdi orta hasarlı yı az hasarlıya çevirmek evini satmak devletin derdi az hasarlıyı hasarsıza çevirmek 10 bini herkese vermemek kısacası herkesin derdi para
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Etrafında herkese yattı para ev sahibıme bile yattı ama biz hala alamadık. Hatta benim evime bakıp ev sahibine para verdiler .kayin pederimin hafif hasarlı evi bile aldı para ben ağır hasar eve alamadım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih unal (1 yıl önce)
    Ben 7 yıldır aynı konuttayim osmaniye içindeyim ve hala yatmadi inaninki suriye uyruklu insanlar çoktan aldi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Fatma (1 yıl önce)
    Merhabalar bende depremzedeyim bende 40 gündür rezillikler içendeyim göçebe gibi ordan oraya oraya kendimizi atıyoruz özel sektör de çalışıyorum maaş yok hiç bir şey yok perişan bşr durumdayız eviniz hasarsız ödeme yok eviniz hasarsız barınma yok acaba güvenip girebiliyor muyuz herkese verilen 10.000 TL bizlerin de hakkı bize neden ödenmiyor biz o depremi rezillikleri perişanlıkları yaşamafık kı acaba bu ülkenin vatandaşı olarak bşr Suriyeli kadar kıymetimiz yok hakkımızı istiyoruz bu yapılanlarında gördüğümüz bu muameleyi de unutmayacağım
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Uğur (1 yıl önce)
    45 gün oldu demiyorlarmi bu insanlar ne yiyer ne içer ev ağır hasarlı beş kuruş para yatmadı bir de eşya yardım parası vereceklermiş inanmıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Habib rahman (1 yıl önce)
    Konteyner lazımdı
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Acil Destek Ödemesi (1 yıl önce)
    İkametgahımızın olduğu ev ağır hasarlı halihazırda destek görmedik. Hasar tespit bilgilerinde değerlendirme dışı başka adres gözüküyor. Düzeltilmesi için Afad'a gidiyoruz adres değişikliği yapmışsınızdır deniyor ben beş yıldır aynı adresteyim. Afad dilekçe bile almıyor bekleyin diyor, e-devletten itiraz başvurusu yaptık hala bekliyoruz. Acil destek ödemesi adı üzerinde ama kırk beş gün oldu kayda değer bir şey yok. Zaten kira yardımı, çadırmış, konteynermiş onlardan bahsetmiyorum bile hak getire.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • dnz (1 yıl önce)
    ben farklı adresde görünüyordum kendi adresime aldım elektrik doğalgaz faturalarına kadar götürdüm hatta elektrik doğalgaz sözleşmelerini edevlette çıkarıp götürdüm afad da dilekçe yazdık ona rağmen para yatmadı bunun adı vermemek için elinden geleni yapmak ev benim adıma olmasına rağmen yine vermediler
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Abdo (1 yıl önce)
    Sayın editör inş bunu yayınlasın saçma bir depremzedelik ortaya çıktı şimdi benim evim hasarsız bina 40 yaşında bana para çıkmadı hiç bir şekilde 40 gündür evime giremiyorum hala ne olacağı belli değil özel sektördeyim ama maaş yatmıyor ohal bölgesi işten çıkarmıyorlar parada yok benim bir dünya masrafım oldu kiracıyim ev hasarsız diye depremzede degilim sayın devlet büyükleri öyle değerlendiriyor suriyeli olanlara 40 milyar veririm diyorlardı kendi vatandaşına bu hainliğini asla unutmyacam benim binlerce hatta milyonlarca kişi var ailelerini hesaplarınız Allah bize yardım ede ama bize müstahak akıllanmayız biz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Doğanyol (1 yıl önce)
    ALLAH a hamdolsun Milletimiz Varolsun.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Tekederesi (1 yıl önce)Doğanyol isimli kullanıcı yorumuna
    Allaha hamdolsun,milletimiz varolsun,Afiyet olsun derdik karavanadan önce!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Devlet kimin ne zaman nerede ne olarak ikamet ettiğini bilmiyor mu? Vatandaşdan normal şartlarda dahi istenmeyecek şeyler isteniyor. Böyle devlet yönetme biçimi olamaz. Allah Akıl,vicdan, insaf versin. Vatandaşa da sabır. Sabır. Sabır versin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Fgh (1 yıl önce)
    Orta hasar olmayacaktı az ve ağır hasarlı olacak idi. Ama şimdi orta hasar vermeye başlamışlar. Bina sahipleri de orta hasarı az hasara çevirme pesindeler. Amaçları güçlendirip satmak.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ramazan türkmen (1 yıl önce)
    Hâlâ 10 bin yatmadı nasıl oluyor da ödeme yapıyor diyor 45 gün oldu hala birşey yok
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Taşınma ve kira yardımı (1 yıl önce)
    Hala taşınma yardımı olarak açıklanan 15.000 tl ile kira yardımı olan 3.000/5000 tl acaba ne zaman yatacak. İşimiz gücümüz yok şimdilik. Elde avuçta ne varsa harcadık. Başka ile taşındım ve fahiş fiyata evi ancak bulabildim. Rabbim hiç kimseye göstermesin
    %87
    %13
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Fiili olarak oturduğumuz adreste yatmadı daha birşey.afad ı arıyoruz telefona bakan kimse yok.afadın yeri deseniz taa malatyanın bir ucunda.işsiz kaldık paramız bitti.evimiz acil yıkılacak.son kuruşa kadar verdik parayı taşıma için.şimdi yatmayacaksa ne zaman yatacak..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Tamamda şehir kalmamış ki .il afet müdürlüğü nerede bilen varmı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Yazıyorsunuz muhtarlığa gidiyoruz yok öyle böyle bir şey diyip gonderiyor...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Seçimde oy kullanmak için adresini başka illere alanlar da herhangi bir sorun olur mu?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bekir Özyılmaz (1 yıl önce)
    Başvurular İnternetten yapılabilirmi?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • depremzade (1 yıl önce)
    sayın valim az hasarlı binalara baktınız mı vicdanınız el veriyor mu? geçin oturun demeye benim binam orta hasardan ikinci incelemeden sonra az hasar çevrildi evin içerisinde durmak mümkün değil hiç bir yardımdan faydalanamıyoruz. Bile bile canlı canlı mezarlara girmek istemiyoruz.
    %88
    %12
    Yanıtla