SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuatlı Sözde Gazeteciye Bir Mahkumiyet de 'Malatya Haber'den..

Vukuatlı Sözde Gazeteciye Bir Mahkumiyet de 'Malatya Haber'den..
A- A+ PAYLAŞ

Adı yolsuzluk ve hırsızlık olaylarına karışan, hakkında hapis cezaları bulunan, geçtiğimiz günlerde de 24 Ocak 2020'deki Elazığ- Sivrice depreminden sonra Malatya'daki hasarlı okul binalarıyla ilgili 'İhaleye Fesat Karıştırma' suçlamasıyla dava açılan sözde gazeteci Ahmet Turan G.  (üstteki fotoğrafta) hakkında, malatyahaber markasını haksız ve izinsiz olarak kullanarak 'başkasına ait marka hakkına iltibas veya ihtibas suretiyle tecavüz ederek mal üretmek veya hizmete sunmak' suçunu işlediği gerekçesiyle  mahkumiyet kararı verdi.

OLAY NEYDİ?.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2022 yılı sonbaharındaki seçim döneminde, malatyahaber markasını kullanarak internet ve gazete yayını başlatılmış, bir adayı destekler yöndeki yayınına malatyahaber.com'un yayını izlenimi verilmesiyle ilgili olarak,  6 Eylül 2022'de "malatyahaber.com'dan Kamuoyuna Önemli Duyuru" başlığıyla, şu haber yayınlanmıştı:

"Malatya'da 20 yılı aşkın süredir güvenilir gazeteciliğin tek adresi olan malatyahaber.com'un saygınlığından kendilerine pay çıkarmaya, yararlanmaya çalışan kişi ve grupların, bu saygın markaya yakın isimler oluşturarak internet mecrasında yapmaya çalıştıkları etik dışı faaliyetleri, bizce bilinen 'kriminal' birileri tarafından bir aşama ileriye götürülmesiyle, malatyahaber adını başka bir uzantıyla kullanmak suretiyle kendilerine başkalarının yarattığı saygınlık üzerinden çıkar sağlamaya yönelik çaba içerisine girildiği görülmektedir.

Adı malatyahaber.com'un, depremden zarar gören yapıların yıkılması ve yeni yapılacak kamu inşaatlarıyla ilgili yolsuzluklarla gündeme gelen, bu konularla ilgili olarak Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'Kamu Malına Zarar Verme' suçundan 2 yıl 1 ay, bir okulun malzemelerini ihalesiz söküp götürmesi nedeniyle de 'Hırsızlık' suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün olmak üzere toplam 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Ahmet Turan G. adlı şahsın da bulunduğu bazı kişiler, 'malatyahaber'in adını başka alan adıyla kullanarak, internet yayıncılığının yanı sıra gazete yayını yapmaktadırlar.

Geçtiğimiz günlerde bu faaliyetlerini alenileştiren, internet ve gazete yayıncılığına başlayan şahıs ve şahıslarla ilgili olarak malatyahaber.com, gerekli hukuki işlemleri başlatmış, ilgililere bu yayınları derhal durdurmaları için ihtar çekilmiştir.

malatyahaber'i bir başka alan adıyla kullanan bu şahıslardan önce, aynı alan adını kullananlar olmuş, malatyahaber.com'un yargıya başvurması sonucu bu engellenmişti.

Aynı alan adıyla yayına çıkan ve 'Malatya Haber' markasını yazılı basında da kullanarak, kendilerine malatyahaber.com'un 20 yılı aşkın sürede oluşturduğu saygınlıktan yararlanıp, malatyahaber.com'un ilkelerine tamamen aykırı şekilde çıkar sağlamaya çalışanların, bu amaçlarına yönelik ilk icraatlarından biri maalesef, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olan bir isme angaje olarak, 'Malatya Haber' markasıyla onun reklamına yönelik gazete basıp, ücretsiz dağıtmak olmuştur. 'Malatya Haber'in saygın ismini kullanarak, tamamen genel ahlak ilkeleri dışında yayın yapanlar kadar, onları araştırmadan, soruşturmadan, kriminal sicillerini bilmeden (!), onları kullanarak böylece onlardan yararlanacaklarını düşünen zeka düzeyindeki birilerinin, bu unsurların desteğine muhtaç olarak önemli bir kuruluşun yönetimine talip olmalarının Malatya adına nasıl bir şanssızlık olduğu, kendilerini bir basın kuruluşuna yönelik ‘sahtecilik’le gündeme gelenlerle işbirliğine götürmelerinin vahameti de tartışılmaz bir gerçektir.

malatyahaber.com, 'hırsızlık'tan hüküm giymişlerin aralarında bulunduğu bir grubun internet ve yazılı basın mecrasındaki faaliyetlerinin engellenmesi için, hukuki tüm işlemler için hukuk servisini harekete geçirmiş, ceza ve tazminat davaları için de avukatlarına talimat vermiştir.

Durumu Malatya kamuoyunun bilgilerine, saygıyla sunarız."

HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI..
malatyahaber markasının kullanılmasıyla ilgili şikayet yargıya intikal ettirilmiş, sorumlu sözde gazeteci Ahmet Turan G., Malatya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanmıştı.

Dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme, sanığı önce 1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezasına çarptırdı. Pişmanlık, yargılamadaki hal gibi gerekçelerle 1/6 oranında indirimle ceza 10 ay hapise ve para cezası da 4 güne düşürüldü. Mahkemenin kararında, ayrıca daha önceden de çeşitli cezaları bulunan sanığın durumunun 'mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesi', ceza infazından sonra denetimli serbestlik tedbirlerinin de uygulanması kararlaştırıldı.

Bu şahıs hakkında,  ayrıca yayın yoluyla hakaret nedeniyle de Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

HAKKINDA BİR DAVA DAHA VE ÖNCEKİ MAHKUMİYETLERİ..
Geçtiğimiz günlerde, Çevre ve Şehircilik Malatya İl Müdürlüğü ve Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) yetkilileri ve bazı siyasilerle bağlantılı olduğu ileri sürülen ve kendisini ‘gazeteci-yazar’ olarak tanıtan birçok suçtan kaydı bulunan Ahmet Turan G. adlı şahıs vasıtasıyla, deprem sonrası hakkında yıkım kararı verilen okul yıkımlarının usulsüz bir şekilde ihale edilmesi iddiasıyla ilgili soruşturma sonucunda Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, dönemin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve YİKOB harcama yetkilisi Fikret O. (54), daha önce Hırsızlık ve Kamu Malına Zarar Verme suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edilen sözde gazeteci Ahmet Turan G. (54), YİKOB  Müdür Vekili N.S. (44), YİKOB Şefi  A.Y. (39),  dönemin YİKOB İhale Komisyonu Üyeleri E.D. (43), H.G. (64), K.A. (58), M.S. (45) ve  Ş.Ş. (51) hakkında “Kamu Kurum veya Kuruluşlarının İhalesine Fesat Karıştırmak”  suçlamasıyla Malatya 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açılmıştı.

Ayrıca, Elazığ- Sivrice merkezli 24 Ocak 2020 tarihli 6.8 büyüklüğündeki depremde etkilendikleri iddia edilerek, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım listesine alınan, ancak usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenince dava ve soruşturma konusu yapılan okullarla ilgili ilk dava 2 yıl önce sonuçlanmış ve davanın sanığı Ahmet Turan G., Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Malatya'da, 24 Ocak 2020'deki depremden hasar gören okul binalarının yanı sıra yıkılacak binalarla ilgili skandal, Akçadağ'a bağlı Kürecik- Kepez'deki bir skandalla ortaya çıkmıştı. Kürecik- Kepez'de depremden hasar gören Çok Programlı Lise binasında, bazı şahısların, okul yöneticileri ve muhtardan habersiz söküme başlamaları, tepki üzerine “Okulun yıkım ihalesini bana verecekler. Yağmur yaş gelmeden sökümümüzü yapalım” yanıtını verdikleri yolunda jandarmaya yapılan şikayetin ardından, bu işi yapan Ahmet Turan G. adlı şahıs, yakalanarak gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanmış, bu durum yıkımlarla ilgili soruşturmaları başlatmıştı.

Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada,  bir süre sonra tahliye edilen Ahmet Turan G. adlı sanık, hırsızlık ve kamu malına zarar verme suçlarından cezalandırılmış, Ahmet Turan G.'ye kamu malına zarar verme suçundan 2 yıl 1 ay, hırsızlık suçundan ise 7 yıl 3 ay 15 gün olmak üzere toplam 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Ahmet Turan G.'nin bir başka davada da, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'na hakaret ettiği için mahkum edildiği öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ekrem (1 ay önce)
    Ah güzelim Malatya sen ne hale geldin böyle, hırsızlar üşüşmüş üzerine, ihaleciler dadanmis, kurumlardan ayrilmayip ne koparirsam kâr diyenler dolmuş, gözlerini hırs bürüyen, ne oldum delisi, taklitçi, şehrin menfaatini değil kendi menfaatini önde tutan cahil,para, makam delisi yöneticiler dolmuş. Yazık çok yazık, deprem insanları birazda daha dünyadan uzaklaştırmaya gerekirken tam aksine insanlar dahada dünyaya harama eğilim göstermeye basladilar
    %100
    %0
    Yanıtla