SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yağma ve Hırsızlık Konularında Vatandaş Müsterih Olsun"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, depremin ardından halkın can ve mal güvenliği ile kamu düzenini sağlamak için 6 bine yakın personelle hizmet verildiğini açıkladı. Depremin ardından hırszlık ve yağma iddalarıyla ilgili çok yoğun bir ihbar trafiği olmasına karşın, Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, hırsızlık olaylarında azalma olduğu da edildi. Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü'nde, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı genel güvenlik, asayiş ve trafik konularının görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.

“EMNİYET TEDBİRLERİ EN ÜST DÜZEYDE ALINMIŞTIR”

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen ve ilimizde de ciddi bir yıkıma neden olan deprem hadisesinde ilk andan bu yana devletimiz tüm kurumlarıyla seferber olmuş enkaz altında kalan son canlıya ulaşana kadar teyakkuza geçmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü olarak kentimizde başta enkaz alanları, toplanma alanları, ağır hasarlı binaların bulunduğu alanlar, çadır kurulum alanları, yardım dağıtım alanları ile havalimanı, otogar, tren garı, hastaneler, şehir mezarlığı ve ilgili diğer alanlarda gerekli emniyet tedbirleri ivedi bir şekilde en üst düzeyde alınmıştır. Ayrıca artan trafik yoğunluğunun düzene sokulması ile iş makinaları ve yardım araçlarının kentimize ulaşımı konusunda ilave tedbirler alınmıştır.

Kamu düzenini sağlamak, halkın can ve mal güvenliğini muhafaza etmek ile hayatın normale dönmesi adına 2.279’u diğer İl Emniyet Müdürlüklerinden desteğe gelen personel olmak üzere toplam 5.873 personel ile aktif ve etkin olarak 7/24 görev başındayız. Bu bağlamda İl merkezinde oluşturulan 17 bölgede 140 ekip ile 24 saat huzur ve asayişin temini yönünde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Emniyet Teşkilatı olarak tüm unsurlarımızla yaralarımızın sarılması ve kentimizin yeniden ayağa kalkması için sürekli sahada olacağız. 

Tüm mahalle ve sokaklarda ekip ve yaya olarak devriye ve kontrol faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği, hırsızlık olaylarında kamuoyunda yer alan haberlerin aksine azalma olduğunu, yağmalama ve hırsızlık konularında da vatandaşlarımızın müsterih olmasını, can ve mal güvenliğinin muhafaza edilmesine yönelik yürütülen asayiş faaliyetlerinin hassasiyetle takip edildiğinin bilinmesini isteriz.

Bu vesile ile kentimizi, ülkemizi ve tüm insanlığı her türlü afetten muhafaza eylemesini yüce Allah’tan diler, deprem hadisesi sonucu vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."   

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE GENEL GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI..

Bu arada, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yetkililerin de katıldığı genel güvenlik, asayiş ve trafik konularının ele alındığı bir toplantı yapıldı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu'nun başkanlığındaki toplantıya  EGM Güvenlik Daire Başkanı Cüneyt Ünal, EGM İnşaat Emlak Daire Başkanı İlker Saraçoğlu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, müdür yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürleri, şube müdürleri katıldılar.

EGM yetkilileri, İl Emniyet Müdürü Dağdeviren ile birlikte sahadaki çalışmaları da inceledi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kısas (1 yıl önce)
    Sayın yetkililer Allah devletimizden ve siz devletin fertlerine hepinizden razı olsun lakin şu ortamda bile kahpelik yapıp bozgunculuk yapanın elini kolunu kesin caizdir hak katında da devlet katındada uygundur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı (1 yıl önce)
    şahsen ben çok sayıda hırsızlık ve yağma olayı olduğunu biliyorum. Ama emniyetin açıklamasına göre eskiye göre azaldıysa bu garip.Çünkü dışardan bile bir sürü hırsız uğursuz gelmiş duyduğumuza göre.Ama normal zamana göre azaldığı açıklamasına bakarsan o zaman Malatya'nın asayiş durumu aslında normal zamanda demekki çok daha bozuk.Emniyet açıklaması bana bunu düşündürdü.
    %82
    %18
    Yanıtla