SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yanlış Teşhisin Faturasını Size Keserek Çözüm Bulmaya Çalışıyorlar'

'Yanlış Teşhisin Faturasını Size Keserek Çözüm Bulmaya Çalışıyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Yalçın Karatepe, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni işaret ederek, "Kullanacağınız oylarla sadece bir belediye başkanı ya da bir meclis üyesi seçmeyeceksiniz. Siz öncelikli olarak size hizmet edeceğine inandığınız kadroların göreve gelmesine katkı da sağlayacaksınız." dedi.

Karatepe, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partisinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba'ya destek istedi.

Veli Ağbaba'nın hemşehrilerine hizmet etmek için yola çıktığını belirten Karatepe, Ağbaba'nın herkese eşit mesafede durarak eşit hizmet almasını sağlayacak bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Ülkenin ekonomik açıdan çok zor bir dönemden geçtiğini, toplantının yapıldığı salona baktığında da bu zorlukları yaşayan pek çok kişi gördüğünü ifade eden Karatepe, "Yüksek bir enflasyon sorunumuz var. İktidar bu enflasyonla mücadele etmek yerine vatandaşın ümüğünü sıkacak işlere imza atıyor. Sanıyorlar ki Türkiye'deki enflasyonun sebebi sizin gibi insanların çok fazla para harcıyor olması. Çok mu para harcıyorsunuz hakikaten? Olmayan bir şeyi nasıl harcayabilirsiniz? Zaten ihtiyaçlarınızı zor karşılıyorsunuz. 'Emekliye para verirsek onlar gidip domates, biber alacak, bu da enflasyonun artmasına yol açacak'. Enflasyonun artmasına neden olan şey sizin temel ihtiyaçlarınızı karşılamanız değil. Yanlış teşhis koydukları için size fatura keserek çözüm bulmaya çalışıyorlar ama çözüm olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi oranlarında artışa gitmeyeceklerini söylediğine değinen Karatepe, "Doğru vergi oranlarını sabit tutacak ama bazı ürünlerin ait olduğu vergi gruplarını değiştirecek. Şu anda genel KDV oranı yüzde 20 olmasına rağmen örneğin gıdada yüzde 1 vergi alınıyor. Tekstilde yüzde 10 alınıyor. Onlar o listeden çıkarıldığı anda otomatik olarak vergilerde ciddi bir artışa gidilmiş olacak." diye konuştu.

Karatepe, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin yaklaştığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Siz kullanacağınız oylarla sadece bir belediye başkanı ya da bir meclis üyesi seçmeyeceksiniz. Siz öncelikli olarak size hizmet edeceğine inandığınız kadroların göreve gelmesine katkı da sağlayacaksınız. Bu kadrolar sadece yol su işiyle ilgilenmeyecek, sizin refahınıza doğrudan etki eden projeler de hayata geçirecek. İktidara ciddi bir sarı kart göstereceksiniz. 'Biz sizden razı değiliz' diyeceksiniz. Sizi içine soktukları bu yoksulluktan onların kurtarma şansı olmadığını yüksek sesle söyleme imkanına sahip olacaksınız."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Osman (1 ay önce)
    Sayın Veli ağbaba kurtarın şu Malatyayı...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ahmet bürge (1 ay önce)
    CHP'ye değil ama VELİ AĞBABA ve ALPER GÜRSOY'a oy verceğiz.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Taş Medreseli (1 ay önce)
    İl başkanı Barış denen şahsiyetin 3-4 ay önce bıyıkları ben komünistim ben solcuyum diye bağırıyordu. Seçim vakti geldi bıyıklar düzeltilmiş. Merak etmeyin barış bey ancak siz inanırsınız kendinize. Bizden size oy çıkmaz. Sorun şimdi bütün solculara ekonomi kötü şu bu bize oy verin diyorlar. Peki sormazlar mı adama bu ülkede her şey çok iyiyken siz solcular sağ partiye oy verdiniz mi ? Cevap : Hayır. Peki ben soruyorum size .Siz ülkede her şey iyiyken sağ partilere oy vermediniz de ben neden ülkede bazı şeyler kötü olunca oy veriyorum size ? Çakma muhalefetliğiniz sizin olsun. Adam gibi adamlara selam olsun.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Hala sağ sol davası. Kardeşim sen hangi yüzyılda yaşıyorsun bilmiyorum ama ülke ekonomisi iflas etmiş, tüm kurumların halı ortada, mülteci yuvasi olmuş ülke, 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı işini gücünü bırakmış İstanbul Ankara için oy topluyor hala bana sağ sol anlatıyorsun. Siz böyle oldukça ülkenin neden bu halde olduğuna şaşırmamak lazım ... Selametle saygilarimla
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Savunduğunu sandığın sağ kesim örneğin Selçuklu ve Osmanlı Sultanları fethettiği yerlerde ki gayrimüslümlere dilediğiniz gibi yaşayabileceklerini söylemişler. İsteyen istediği bıyığı bırakır. Sen kimsin hayırdır. Allah senin gibilerinin eline düşürmesin kimseyi. Azab olursunuz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Taş medreseli (1 ay önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Biz zalim değiliz zalime karşıyız.Biz haktan yanayız.Siz batıldan yana.Samimi değilsiniz..Gördük biz sizin yüzünüzü.Ayrıca isteyen istediği bıyığı bırakır tabiki.Barış sadece oy kapmak için uyanıklık yapmış o dikkati paylaştım.Senin niye bu kadar zoruna gitti kardeşim.Barışın adamımısın yoksa ? :) ;)
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Bu zihniyet sağlıklı bir zihniyet değildir. Ayrım yapmadan herkese hizmet eden Agbabadan biz razıyız. Oyumuzu da seve seve vereceğiz. Sen ve sağlıklı olmayan zihniyetin sana uygun bir parti olacaktır elbette ...
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Taş Medreseli (1 ay önce)Umut isimli kullanıcı yorumuna
    Allahın izniyle Malatya’da yine zafer yazılacak Sami erle Malatya ayağa kalkacak !Daha çok beklersiniz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya 20 senedir ayakda. Bir türlü rahat edip oturamadı.Oy moy yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Git de o zaman Barış'ı berbere götür, bak gör o zaman ülkede ve memlekette tüm sorunlar ortandan kalkar.....
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Bu işin solu sağı yok Başkan Çerçiyi zamanında destekledigimiz göz ardı edilemez önemli olan Ranta bir kısım gurup derneğe ihale ve Ranta kurban etmemek
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Badem bıyık bırakmasını istermisin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (1 ay önce)
    Yine, TUİK tarafından 2023/Mayıs ayı enflasyon oranı, o tarihte dünyanın hiç bir gelişmiş ve kalkınmış ülkesinde bile olmayan düşük bir oranda, doğalgaz fiyatının ücretsiz olduğu varsayımına dayanılarak % 0,04 (binde dört) olarak açıklanmış olup, "ÜLKEMİZDEKİ ÜCRETLİLERİN ve EMEKLİLERİN TAMAMI DOĞALGAZ KULLANMADIĞI HALDE" Hakka, Hukuka, Kul Hakkına, Akla ve Mantığa uygun olmayan bir şekilde, tüm İşçilere, Memurlara ve Emeklilere, TUİK tarafından, sanki Ülkemizde tüm ücretliler doğalgaz kullanıyormuş gibi, açıklanan bu oran üzerinden zam yapılarak, enflasyona ezdirilmiştir. Ancak, muhalefet partilerinden birinin genel başkan yardımcısı daha önce TUİK başkanlığı yaptığı halde, bu durumun iptali için yargıya gidilmemiştir. Bence Ülkemizde, yaklaşık çeyrek asırdır tek başına iktidarda olan ve ülkeyi yöneten, girdiği her seçimi kazanan ve ZAFER SARHOŞU olan, diğer tarafta ise girdiği her seçimi kaybeden ve İKTİDAR HARSI yüzünden sağlıklı düşünemeyen bir muhalefet anlayışı yaşanmaktadır. Zaten iktidar partisinin genel başkanı ve lideride, belkide dünyada başka örneği olmayan bir şekilde muhalefeti yetersiz olmakla eleştirmektedir. Bence (mecazen) iktidar hakkıyla % 48 oranında iktidarlığını yapmakta olup, % 52 oranında muhalefet sorunu vardır. Görüş ve kanaatindeyim.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Recep (1 ay önce)
    Artık akp ye oy vermemek için ne olmalı bilmiyorum ama bakalım Malatyayi ayağa kaldıracak Agbabayi seçecek mi bu millet?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Taş medreseli (1 ay önce)Recep isimli kullanıcı yorumuna
    İzmir’de chp ye oy vermemek için de çok sebeb var ama bak izmire silme chp alır.Zorunuza gidiyor demi.Ak partiye oy çıktığı için.Sizin derdiniz devlet değil.Sizin derdiniz belli.İzmirde ne zaman chp zihniyeti değişirse Malatya da o zaman değişecek.Rast gele
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Hayatında İzmir'e gittin mi? Malatya'nın abartısız 50 sene önünde bir şehir. Trollüğü bilmeyen birine yapabilirsin ama ben yemem. Sert kayaya çarptın. Siz Almanya'ya gitmeden Almanya'da raflar boş diyen tayfasiniz çok umursamıyorum :)
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Taş Medreseli (1 ay önce)Recep isimli kullanıcı yorumuna
    Ah benim cahil ve geri kalmış kardeşim.Seninle tartışmaya bile gerek görmüyorum.Trol değilim bu bir.Sen bile İzmir’de hizmet olmadığına eminsin bu iki.Hadi kardeşim yoluna bak bizden size yar olmaz!
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yazdığım yorumdan İzmir'in geri kaldığını kabullendigim anlamını ancak sizin gibi malum TV kanallarını izleyenlerden çıkardı tebrikler rengini belli ediyorsunuz hemen. 100 km öteden anlasiliyorsunuz :) maaşlar nasıl ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (1 ay önce)
    Sayın KARATEPE, Ülkemiz nüfusunun tahminen yaklaşık en az % 80 ni İŞÇİ, MEMUR, EMEKLİ, KÜÇÜK ESNAF, KÖYLÜ ÇİFTCİ ve İŞSİZLER' den oluşmaktadır. Asgari ücretin 17.000 TL. Emekli aylığı 10.000 TL olduğu, bu % 80 lik kesimin yıllık toplam gelirleri belli olduğu halde, Fert başına düşen milli gelirin 13.000 ABD DOLARI olduğu iddia edilmektedir. Yine VERGİNİN gelirden, kazançtan ve kardan alınması gerekirken, maalesef Ülkemizde toplam verginin yaklaşık % 70' i dolaylı vergilerden alınmaktadır. Yani asgari ücretli veya emekli bir vatandaşımız (örnek olarak) marketten temizlik yapmak için SABUN aldığı zaman, ürünün beşte biri oranında yani % 20 KDV ödemektedir. Bu itibarla, özet olarak ülkemizde CEZA HUKUKU, VERGİ ve GELİR DAĞILIMI ADALETİNDEN söz etmek maalesef mümkün değildir. Mesela, 2023 Temmuz ayında, ANAYASAMIZIN EŞİTLİK ve FIRSAT EŞİTLİĞİ ilkesine, hakka, hukuka, adalete ve vicdana aykırı olarak çalışan memurlara 8077 TL. seyyanen zam verildiği halde, bu zamın öncelikle MUMUR EMEKLİLERİNE ve diğer emeklilere verilmesi gerekirken verilmemiştir. Muhalefet partileri (CHP) tarafından, deprem nedeniyle daha önceden öngörülmeyen olağanüstü giderlerin karşılanması için iktidar tarafından çıkarılan "Ek Taşıtlar Vergisi" ni, sebep sonuç bakımından, yüzde yüz ret edeceği belli olduğu halde, iptali için Anayasa Mahkemesine götürmüş ve de malumun ilamı gibi Anayasa Mahkemesi tarafından ret edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı da 28.02.2024 tarihinde yapılan Kütahya mitinginde aynen "SEYYANEN ARTIŞLARIN EMEKLİ MAAŞLARI ARASINDA YOL AÇTIĞI ADALETSİZLİĞİNDE FARKINDAYIZ" diye itirafta bulunduğu halde, açıkça ANAYASAMIZIN EŞİTLİK VE FIRSAT EŞİTLİĞİ İLKESİNE, HAKKA, HUKUKA ve ADALETE aykırı olan bu SEYYANEN ZAM uygulaması, muhalefet partileri (CHP) tarafından neden Anayasa Mahkemesine götürülmemiştir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • yıldırım (1 ay önce)
    veli ağbaba 31. mart akşamı bizleri sevindirecek inşallah
    %74
    %26
    Yanıtla
  • rüyanızda demi :)
    %37
    %63
    Yanıtla
  • AA diyorlar
    0
    0
    Yanıtla