SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yapılacak Kalıcı Konutlara İlk Kazma Vuruldu

Yapılacak Kalıcı Konutlara İlk Kazma Vuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle ilk etapta 1073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğunu bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından Battalgazi ilçesindeki kalıcı konut çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Afet konutlarının yanı sıra Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında inşa edilen konutların da hızla yükseldiğini belirten Kurum şunları kaydetti:

"Malatya Battalgazi'de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında 'İlk Evim' projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. 'İlk Evim' de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek."

Bakan Kurum'un paylaşımında yer alan videoda deprem konutları için istişareler yapılarak kanaat önderleri ve STK'lerin görüşlerinin alındığı ifade edildi.

Yeni yerleşim bölgelerinde mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının ardından konut yapımına uygun zeminlerde çalışmalara başlandığı vurgulanan videoda, Malatya'da ilk kazmanın vurulduğu anlara ilişkin görüntülere de yer verildi.

- "Hızlı bir şekilde bir yıl içinde teslim edeceğiz"

Bu arada görüşlerine yer verilen TOKİ Teknik İşler Daire Başkanı Arif Güney Gültekin de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da yeni yerleşim yerlerinin belirlendiğini aktardı.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Gültekin, "Zemin etütleri yapıldı, projeleri yapıldı ve ilk kazmayı vurmuş bulunuyoruz. Deprem konutları yatay mimari zemin artı 3 veya zemin artı 4 olarak yapılacak. Hızlı bir şekilde bir yıl içinde teslim edeceğiz." açıklamasında bulundu.

- "11 ilde 244 bin konutun temelleri atılacak"

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise 11 ilde 11 ayrı master planla çalışıldığı ve TOKİ tarafından her şehrin dokusuna uygun özel konutlar inşa edileceği vurgulandı.

Dükkanların, yeni yapılacak konutların altlarında yer almayacağı bilgisine yer verilen açıklamada, "Bugün itibariyle 21 bin 244 konutun yapımına başlanıyor. 2 ay içerisinde de 11 ilde 244 bin konutun temelleri atılacak. İnşaat süreçleri merkezlerde, rezerv alanlarda ve köylerde eş zamanlı şekilde yürütülecek." ifadesi kullanıldı.

Yapımına başlanan konutların Orduzu Gelinciktepe mevkisinde olduğu öğrenildi.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

53 yorum yapılmış

  • Oğuz (1 yıl önce)
    Malatyanın tüm geneline en az 200 bin konut yapılmalıdır 44 bin çok az
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    750 konut derken Malatya'da girilecek bina sayısı sayılıdır...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Bu engamede zemin etüdü ne zaman yapıldı proje ne zaman yapıldı. Vatandaş olarak hiç güvenimiz kalmadı. Daha çadırı olmayan var.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Doğru (1 yıl önce)
    Afet konutları 7269 sayılı kanun hükmünde yapılacak. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanundur. İki kanun tamamen farklıdır. Şahsi fikrim afet konutları verilecek, bunun yanında yıkılan evin bulunduğu arsa için kentsel dönüşümle yeni imar planıyla konut yapılır ya da arsalar hazineye devredilirse bu arsalar yerine başka bir ev daha verilir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 7269 sayılı kanun afete müdahale ile ilgili olup çok zorlarsak geçici barınma yani çadır kent veya konteyner kentte tahsisi kapsar. afet konutu yapılması ile ilgili herhangi bir hüküm içermemektedir. yakın zamanda yaşadığımız İzmir ve Elazığ depremlerinde yapılan tüm konutlar 6306 kanun kapsamında yapılmıştır. eğer yeni bir kanun düzenlenir, bu depreme özel olarak bir kanun çıkarılırsa onu bilemem ama haberde geçen inşaatlar halihazırda mevcut 6306 kanun kapsamında yapılmaktadır. Allah ömür verirse yaşayacak ve göreceğiz. inşallah yeni bir düzenleme getirir devletimiz ve bu kadar büyük bir yıkım yaşayan insanlarımız bir de borçlanma yoluyla zora sokulmaz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bende sizin verdiğiniz kanun madelerine baktım. Çevre şehircilik bakanlığının açıklamasında afet konutlarının 7269 sayılı kanunla yapılacağı belirtildi. Gazetelerde ve tv haberlerinde bu linkte ayrıntılı açıklanmış. https://www.finansgundem.com/haber/deprem-konutlari-icin-kimler-basvurabilecek-odemeler-nasil-olacak/1725066
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fatih (1 yıl önce)
    bilen bilmeyen yazıyor burada. deprem konutlarında hak sahibi olacakların mevcut binalardaki kat irtifakına bağlı arsa tapuları 6306 Sayılı yasanın 6A maddesi uyarınca hazineye devir edilecek. şimdi daha sıcağı sıcağına yapılmamıştır ama bir süre sonra tapularınıza riskli alan şerhi konulacak ondan sonrada hazineye devir edilecek. buna karşılık Toki size yapılacak deprem konutlarından birini verecek. buna itiraz etme veya kabul etmeme gibi bir hakkınız yok. kanun idareye bu hakkı veriyor. yeni yapılacak konutun değeri mevcut arsanızın değerinden fazlaysa; eğer hak sahibi olmuşsanız 20 sene faizsiz, birden fazla adınıza kayıtlı gayrimenkul varsa ve hak sahibi değilseniz faizli ve ipotekli olarak bu parayı ödeyeceksiniz. bazı uyanıkların sandığı gibi hem beleşe deprem konutu alacam hem Fahri Kayahan'da arsa payım kalacak diye bir durum yok. Elazığ depreminde bu sistem uygulandı onlardan sorun anlatsınlar size.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Sende iki madde ezberlemiş her yorumda aynı şeyleri yazmışsın.Kimsenin beleşcilik uyanıklık yaptığı yok. Millet merak ediyor mevcut yerim ne olacak diye
    %73
    %27
    Yanıtla
  • İlgisi yok. Elazığda uygulanan durumu anlatayım sana. Elazığda deprem sonrası ağır hasar alan binalar yıkıldı. Hak sahibi olanlara şehrin 5 noktasında yapılan deprem konutları verildi. 2 yıl ödemesiz 20 yıl vade ile. Yıkılan binaların arsalarındaki hak payı devam etti. Bazı mahallelerde ise yıkılan binaların yerine yapıldı. Mustafapaşa Mahallesi böyleydi. O mahallede yıkılan binanın arsasında yenisi yapıldığı için arsa payı hakkı kalmadı. Olay bundan ibaret.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • bilmeyencokkonusur (1 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    evet doğrusu o afad da görevli bir komsum var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hankoylu (1 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle elazigdaki depremde boyle birsey olmadi kimden nerden nasil duydun da boyle bir kaniya varip insanlari yanlis yonlendiriyorsun. İşin özü hak sahibi olanlara rezerv alanlardan 1 ev yapilir verirlir. Kendi evinin bulunduğu yerdeki hissesi kalir daha sonra ne yaparlarsa yapilir. Diyelim ki kendi oturduğu alanda toki kentsel dönüşümle ev yaparsa burada bir ev verilir hak sahibi olarak. Ayrica bina bedeli de dusulur sonrasinda kalan miktar 18 senede ödenir. Baskada bi yerde ev verilmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    depremde belirsizlik devam eder iken (halen e-devlette malatya yok) yangından mal kaçırır gibi şov yapılyor f.kayahan gelincik tepesinemi dönecek muamma
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Esra (1 yıl önce)
    Merhaba değerli okuyucular Öncelikle herkese çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın ... Çok soran olmuş lakin kimse cevap yazmamış sadece merakımdan soruyorum yeni konutların yapıldığı bu mevki neresi acaba tam olarak ? Bilgisi olan var mı Teşekkürler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ridvan (1 yıl önce)
    Malatya Bostanbaşın'da bizim 5 yıllık binayı da Toki binalarını yapan müteahhit firma olan Güç yapı yapmıştı. Bu firmanın aynı bölgede yaptığı nerdeyse bütün binalar yıkılacak. İnşallah bu yeni Toki binalarını da aynı müteahhit firmaya vermezler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bakın vatandaş uyarıda bulunuyor......... Dinleyecek misiniz... HALK öldü biliyorsunuz...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Beydağları etekleri büyük ölçüde boş. Neden buralarda yapılmıyor anlamakta güçlük çekiyorum. Beydağı eteklerinde daha sonra ayrı bir imar çalışması ve şehircilik planlaması mı yapılacak acaba?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yimpaş (1 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    arkası üniversiteye kadar birleşecek büyük ihtimalle
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çoğu yer mülkiyetli sattı belediye zamanında güzel yerleri devletin elinde oralarda az yer var tabi yine istenilse bulunanilir ve yapılabilir yapilsinda nerde oluyorsa olsun artık gerçekten hic.onemi yok bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı n (1 yıl önce)
    Evimiz az hasarlı ama oturmak istemiyoruz, çünkü Malatya fayında büyük deprem bekleyen bilim adamları oldukça fazla ve evimiz on katlı bir binada, yeni tokilere bizde başvuru yapabiliyor muyuz, yoksa tamamen sevdiğimiz Malatya yı terk mi edeceğiz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Binanız ağır hasarlıysa başvurabilirsiniz. Aksi durumda başvuramazsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim K (1 yıl önce)
    https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-sitede-villa-4-plus1-referansli-pazarlik-olur-1080026970/detay Bu eve 12.5 milyon TL istemiş sahibi. Bu fiyat normal midir? Eğer fırsatçılık ise haber yapmanızı rica ediyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı n (1 yıl önce)Selim K isimli kullanıcı yorumuna
    Fiyatı normal değil,tokinin yaptığı villa sitesi, depremden önce maksimum 4,5 milyondu, düpedüz fırsatçılık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kendi işini kendin yapacaksin... kale taraflarindan 1 dönüm arazi al.. üstüne çelik konstrüksiyon lu dubleks evi yap.. bağ eği geçiyor sorunda olmuyor.. milyonlarini kaptırma
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Burası gelincik tepesi mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    1.si burası neresi, 2. si de 2 ekskavatör 2 kamyon 10 işciyle ne kadar zamanda yapılacak?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Yorumlara bakiyorum hiç degismemis insanlar. Yine menfaat kokuyor.. arkadaşlar malatya nin yüzde 60 yıkılmış yok olmuş.. şehirden 500 bin kişi gitmiş belki de daha fazla.. evler tabiki dağa yapılacak.. evlerimiz yapılsın bakalım.. 1999 depreminde ecevit hükumeti ev mi yaptı Allah aşkına.. gönül ister ki yerinde yada civarında kentsel dönüşüm olsun.. ama bu saatten sonra izin vermezler.. tarım arazisine önce fore kazıklar yapilacak sonra ona uygun sağlam temel ve kolonlar ile bina yapılması lazım.. paraniz varsa buyurun kendiniz yapın.. ayrıca yıkılan bina 15 katliydi şimdi izin verilen yapı 4 kat. Bostanbasi mesela o kadar daireyi aynı yerine 4 kat olarak nereye sığacak ti.. komik olmayın.. bu arada o bölge nin cazibesi bitmiştir.. arsa sahibi şu bu artık 100 daire yapilacak binaya 50 daire isteyemiyecek... bedava zengin olma dönemi de bitti... 4 katta kaç daire olursa yarısı kadar alir. O da mutahiti kurtarmaz zaten maliyet açısından...
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Merak etme kardeşim, senin hükümetin zenginini, müteahhidini korur! Bostanbaşı bölgesine yapılan yol, elektrik, su, doğalgaz altyapıları yerinde duruyor. Onlar bir çare düşünür, bakarsın onların zararı devletten (benim vergimden) karşılanır, sen yine yaya kalırsın. Hafife alma bunların müteahhit sevdasını...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yazdiklarimdan bunu anladığına ve nereye oy verdiğimi yada hangi şehirde yaşadığımı dahi bilmeden yaftaladigina göre şöyle izah edeyim.. senin oturduğun bina 15 katlı 50 daireli.. Devlet izin veriyor 4 katlı 16 daireli.. sen kendi binani yıkıp nereye yapacaksın? 50-16=34 daire açıkta kalıyor... hanginizin evini aynı yere sigdiracak.. Atatürk havalimaninda da metro ve alt yapı vardı.. ne oldu istanbul havalimani yapıldı.. yetersiz gelince yapilirmis değil mi.. orda istediği kadar alt yapı olsun zemin çürük.. tarım arazisi.. ölmek isteyen otursun eski yıkılmayan evinde.. unutma malatya hala tehlikede...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yeni havalimanı tartışılır ancak eskisi yetersiz değildi. Daha doğrusu, yeni pist ve bina yapılacak alan vardı. Velakin gel gör ki istenen boyutta rant yaratamıyordu, kusuru oydu. Bu tartışmalara girmeye gerek yok, "rant" bunların göbek adı. Bostanbaşı meselesi de imar iznine, yükseklik limitlerine indirgenerek sulandırılıyor, medya da farkında olmadan bunu sulandırıyor. Oysa sen istersen bataklığa bile 50 katlı yer yaparsın doğru teknik ve uygulamayla. Mesele sadece imar değil, müteaahhitlere masraf çıkmasın diye sağlam bina şartı koşulmaması daha büyük sorundu.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Atatürk havalimani yetersizdi.. hem inişte hem kalkista sıraya giriyordun. Bu da tehir yapmana neden oluyordu. Uçaklar evlerin catisinin üstünden geçiyor pist denizin dibinden baslayarak gidiyordu.. tehlikeliydi.. şehir içinde havalimani olamazdi.. ikisini kıyaslamak ile tartışmak bile gereksiz 1 tane pist ilave etmek 10 tane pisti olan ile kıyaslanamaz ilerisi yok.. bir tuttusmussunuz rant.. rant dediniz kentsel dönüşüme karşı çıktınız evler yıkıldı.. o zaman hiç bir şey yapılmasın.. adam açık açık konuştu.. ben geminin kaptaniyim ama turnike deki kaçak yolcu alıyor.. oraya kendi adamımızi koyacam. Tabiki ihaleyi verecek koç holdinge tank ihalesini verdi fiyatı 2 katı çekti. Almanya dan tank alsak daha ucuza gelecekti.. araba yapmak intihar dedi Mustafa Koç.. eee muhalefetin istemezuk davranisi buna neden oldu. Kendi düşen ağlamaz. Kendi adamları hiç itiraz etmeden çatır çatır ne görev verildiyse yaptılar. Hükumet değişir sen saniyormusun ki kendi adamlarına vermeyecekler... konserleri bile belediye başkanları solcu sanatçılar para kazansın diye yapiyorlar. Daha bu konser.. devler ihalesini geçtim..
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet Bey, sen pilot musun, tank uzmanı mısın, inşaat mühendisi misin de her şeyi ekece savunuyorsunbu ların yaptığı? Şehir içinde havalimanı olmaz buyurmuşsun. Bunu başka yerde deme, sana gülerler. Araştır da gör bakalım dünyanın en işlek havalimanları hangi büyük şehirlerin içinde? Sabiha Gökçen de şehir içinde, apartmanların üstünden iniyorsun, onu da mı kapatsınlar?Deniz kenarı konusu da saçma, sanarsın sahilde kumsalda... O yüzden mi yıllarca uçaklar sorunsuz inip kalktı oraya?.. Tank konusu da çok basit: Bir şeyi sıfırdan inşa edecek sistemi kurmak, hazırını satın almaktan pahalıdır. Bunlar orta ve özellikle uzun vadeli yatırımlardır. Koç Grubu da Türk sanayisinin yüz akıdır. Kentsel dönüşümü de cacık yapıp fukaranın malına çökülmesi de sır değil. Çoğu plan hakkaniyetli değildi. Velhasıl, senin gibi partizanlar da her şeyi alkışlayarak tüm veballere ortak oldu. Sana hayırlı algı çalışmaları, sana daha fazla laf yetiştiremem.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bana verdiğiniz her eksi puan ne kadar doğru yorumlar yaptığımin göstergesidir... Ama unutmayın dogru duvar eğilmez.. ama bakın sizin evler duvarlar egrildi
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Olayı hemen siyasete dökmüşsünüz. 1999 depreminde bahsettiğin hükümette ev yaptı. Kocaelinin dağlarına bakarsan o evleri görürsünüz. Sakarya ili büyükşehir statüsünü taşımadığı halde toparlansın diye büyükşehir yapıldı. Olayı siyasete dökmek yerine olması gerekenleri yazmak lazım.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • bostanbasının zemini su yatağı 4 kat yapmak bile akıl mantık dısı yeşil alan ilan edilecek
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Metin (1 yıl önce)
    Yetkilileri tebrik ediyorum. Bazıları masa başında kavga ederken daha depremin enkazı kaldırılmadan yeni konutlara kazma vuran çalışkan kadroları kutluyorum. Garibanın halinden anlayanları kutluyorum. Bu millet bunu unutmaz
    %42
    %58
    Yanıtla
  • imar affını çıkaranlar kim peki aynı kadrolar degilmi yapılan binaları sözde denetleyenler kim imar affi olmasaydı bu kadar bina yıkılırmıydı
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Yıkılan binaların çoğu eski ne imar affından bahşediyorsun şuan devlet olmasa orada enkaz kaldıracak kepçe bile bulamazsın aklınızı başınıza alın devletinize sahip çıkın devlet olmazsa millet hiç olmaz.iyi veya kötü sonuçta adam verdiği sözleri turçtuyor evi yapıyor daha ne istiyorsun yapmıyorum herkes basının çaresine baksın dese Ecevit gibi ne yapablirsin
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Bilip bilmeden ezbere konuş sen devam et marmara depreminden sonra bayındırlık bakanlıgı 45.130 adet kalıcı konut yaptırdı bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken hala ecevit hükümeti ne yaptı diyorsun
    %74
    %26
    Yanıtla
  • başlarının çaresinemi baksınlar dedigini nerden duydun nerden okudun demiycem çünkü okusan gerçekleri ögrenirdin kutsal kitabımızın bile ilk emri oku eminim kuran'ı kerimi bile bir okumamış sındır her bilgi ezbere
    %65
    %35
    Yanıtla
  • İsmet (1 yıl önce)
    Sübhanallah! Burası hangi mevki böyle. Kursunlunun dağlarına benziyor. İse git gel her sene maaşın yarısı yola gidecek. Şehrin üstündeki Beydağı etekleri halen boş. Hava lojmanlarında şehir içinde eğitim uçuşu havaalanı yapıldı. Oralarda konut yapılabilir. Altay kislası açılırsa havaalanınin görüş acisinda sıkıntı olacak ve binlerce evin üstünde tek motor uçaklar risk ile uçacak. Bunu düşünen de yok.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Beğenmeyenler (1 yıl önce)
    oturmasın, dağbaşıymış, zaten zemin sağlam olduğu için dağlık alanda yapılıyor, allah akıl fikir versin yorumculara
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı Mücadele (1 yıl önce)
    Vallahi billahi ağlıyorum artık sinirden ağlıyorum bu nedir ya bu nedir ? 20 senedir başta kıymetli naci görür olmak üzere tüm bilim insanları deprem gelecek kentsel dönüşümler iyiyapun depreme hazırlanın dedi o zaman gidip bostanbasinu imara açtılar deprem olmadan zemini sağlam yere ev yapmak akıllara gelmedi. Şimdi uzmanlar bağırıyor ne diyorlar en az 1 sene deprem bölgelerine kazma vurmayın Malatya'da aktif fay var deprem tehlikesi halen bitmedi 6 ay içinde büyük bir artçı deprem veya bunlardan bağımsız yeni keşfedilen Malatya fayinda bir deprem olabilir bunu ben değil prof Naci gorur prof celal Şengör söylüyor yeter artık ya gerçekten yeter yeter..
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Nur (1 yıl önce)
    Yahu şu habere 3tane yorum yapılmış. Beğenmeyen beğenmeyene. Yandaşlar sizi.. başınıza ne gelse mustehak. Yapılan onca şeye göz yumuyorsunuz halen. Haksızi bile savunuyorsunuz. Allah sizi ıslah etsin
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Nur (1 yıl önce)
    Uzmanların uyarıları gerçekten hiç değer görmüyor. Artçı depremler devam ederken kazma vurmak ne kadar mantıklı? Baslanan inşaat zarar görmeyecek ki? Şehir merkezi enkazı halen yerinde onlar ne zaman kalacak? Soru soru soru ama cevabı yok
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Sanane (1 yıl önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Siz ne önerisiniz muhalefetci hanım?
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Mutayyip (1 yıl önce)Sanane isimli kullanıcı yorumuna
    adamlar hergün tvde basbas bağırıyorlar, artçılar geçmeden temel atmayin diye. Yapanlar hem rant hem oy peşinde.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Burası nere ömrümde görmedim? Milleti bu bilinmeyen dağ başına atıp şehir merkezinin kaynağı yenilecek
    %49
    %51
    Yanıtla
  • İstersen seni tekrar bostanbaşına yollayalım olmaz mı? Sıfır diye milyonlarca liraya satılan süslü evleri gördün mü? Evlerin sağlam zemine yani kayalık alanlara yapılması lazım. Onun için dağlara yapılacak. Şehir merkezinde senin hakkın varsa orada kalacak. Nasıl değerlendirirsen değerlendir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Bostanbaşında oturduğu mu nerden biliyorsun? Aklını kendine sakla işine bak hele
    %48
    %52
    Yanıtla
  • fatih (1 yıl önce)
    bura hangi dağın başı? milleti buralara yollayıp şehrin içinde yıkılacak binalardan çıkacak arsaları ne yapacaklar? kime verilecek oralar hele bir deyin bize. kanaat önderleri ve STK'lerin görüşleri alınmış? kimmiş bunlar onu da deseydiniz.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Devlet yıkılacak her binanın yerine yenisini yapmaz. Hak sahibi olanlara bir yerde topluca yapar. Ağı hasarlı binaları yıkar. Arsa olduğu yerde kalır. Senin hakkının olduğu arsaya devlet karışmaz. Hala dağın başı bir de diyorsunuz. Binlerce insan öldü. Bilim insanları bina kadar zemin de önemli dedi her halde duymamışsınız. Kaya zemine evler yapılıyor. Artık düz ova mantığından çıkın. Biraz yorulacaksın ama evin kaya üzerinde olacak.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • herkes bilip bilmeden konuşuyor hiç kimse şehir içindeki yerinizi almıyor tokide hak sahibi oluyorsunuz kendi yerinizde yine sizin..... kimseye iyilik yaramıyor...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • bilgin yok fikrin var. deprem için toki ev yapınca mevcut tapunuz iptal edilerek hazineye devir ediliyor. kanun bu şekilde. Elazığ depreminde toki tarafından ev verilenlere sor anlatsın sana. itiraz etme, kabul etmeme şansın yok. sen bekle hem çarşıda arsam kalsın hem beleşe bana ev versinler diye. memleketin uyanığı sensin ya.
    %31
    %69
    Yanıtla