SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu'nun 'Yaşar Abi'si Anısına At Yarışı Düzenlendi

Sultansuyu'nun 'Yaşar Abi'si Anısına At Yarışı Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Hayatının 69 yılını haralarda geçiren, 46 yıl tay satışlarının değişmez müzayedecisi olan merhum Yaşar Esin adına, Yaşar Esin Koşusu düzenlendi.

1951 yılında, Sinop Ayancık'ta doğan  ve babası Mustafa Esin'in Sultansuyu Harası'ndaki görevi nedeniyle 3,5 yaşında Sultansuyu Harası'nda yaşamaya başlayan Yaşar Esin, ilkokul yıllarından itibaren, okul dışı zamanının büyük bölümünü atlar arasında geçirdi. 

Veliefendi Hipodromu'nda 23 Ekim 2018 yılındaki son müzayedesinde, kendisiyle özdeşleşen, "Var mı talip?" sorusunu son kez ve göz yaşları arasında soran Yaşar Esin, çok sevdiği Malatya'da yaşıyordu. 

Yaşar Esin'in, 2 Mart 2021 tarihinde Kanalboyu Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi'ndeki evinde kalp krizi geçirerek vefat etmişti.  

3,5 yaşında geldiği Sultansuyu Harası'na 44 yıl fiilen hizmet eden, atçılık camianda 58 yıl "münadi" olarak hizmet sunan Yaşar Esin için TİGEM’in talebi ve Türkiye Jokey Kulübü ’nün de uygun görmesi ile 5 Temmuz 2022 Salı günü saat 17.00’de Ankara Hipodromunda adına At Yarışı yapılacak.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatya44 (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Çok değerli bir büyüğümüzdü. Güzel insanlar güzel izlet bırakıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ALİ CENGİZ (1 yıl önce)
    Yaşar abiye Allahtan rahmet diliyorum özellikle böyle bir vefa örneği gösteren Tigem genel müdürü Dr Hasan Gezginci ve Atçılık dairesi başkanı Dr. Murat Durmaz a TJK Yönetim kuruluna ve atçılık camiasına yürekten teşekkür ederim
    %60
    %40
    Yanıtla