SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yassı Kadayıfa Coğrafi İşaret Belgesi

Malatya sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ‘Yassı Kadayıfı’ Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan

Yassı Kadayıfa Coğrafi İşaret Belgesi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ‘Yassı Kadayıfı’ Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret belgesi aldı.

Malatya’nın coğrafi işaretli ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Kayısısı, kömbesi, üzümü, pestili, padişah sarması, Arapgir dolamasına kadar yöreye ait birçok üründe coğrafi işaret belgesi alan Malatya, bu kez de lezzetiyle damakları tatlandıran, özellikle ramazan ayında sofların vazgeçilmezi olan Yassı Kadayıfı, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun onayıyla tescillendi. Malatya’da hamurun taş ocaklarda pişirilmesinin ardından içerisine tercihe göre ceviz, fındık, fıstık, kaymak gibi ürünler de konularak kızartılıp şerbete batırılarak hazırlanan Yassı Kadayıfı Yeşilyurt Belediyesi ve Kent Konseyinin girişimleriyle coğrafi işaret belgesi aldı.

Yassı Kadayıf imalathanesi işleten esnaflar ise Yassı Kadayıfının yöreye özgü bir lezzet olduğunu tescillenmesinden mutlu oldukları belirterek, yassı kadayıfının tescillenmesinde emeği geçen Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve kent konseyine teşekkür etti.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız