SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yavaş Yavaş Vatandaş Gördükçe Çarşıya Geliyor"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören esnaf, kurayla kendilerine tahsis edilen konteynerlere yerleşmeye başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, çok sayıda ev ve iş yeri ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü.

Ticaretin normale dönmesi ve depremzede esnafın yeniden ekonomik hayata dahil olması için valilik, belediye, ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin desteğiyle şehrin farklı noktalarına konteyner çarşılar yapılıyor.

27 Nisan'da kent genelinde yaklaşık bin konteyner iş yeri kurayla dağıtılırken bazı esnaf da faaliyetlerine başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki alanda kurulan konteynerlerde farklı mesleklerden birçok esnaf ürün satıp siftah yaptı.

- Konteyner iş yerlerinde hayata tutunmaya çalışıyorlar

Eczacı Metin Tay, AA muhabirine, 1992'den beri Malatya'da eczacılık yaptığını anlatarak, "Depremden önce iş yerimiz çarşı merkezindeki Akpınar Meydanı'ndaydı, maalesef depremlerde çarşı merkezinin neredeyse tamamı yıkıldı. Orada kasap, balıkçı ve sebzeciler pazarı, kuyumcular ve mısır çarşısı vardı. Malatya'nın ana merkezi yıkılınca çarşı konusunda sıkıntı çektik ama devletimiz hızlı şekilde şehrin çeşitli yerlerine konteyner iş yeri yaptırıp yerleştirdi." dedi.

Tay, Malatya'ya hizmete devam edeceklerini ifade ederek, "Raflara 2-3 gündür ilaçları diziyoruz, esnafımız siftah yapmaya başladı. Burası kentin merkezinde iyi bir çarşı olacak. Vatandaşımız her alanda iş yerleri olan bu çarşıdan faydalanacak." diye konuştu.

Saray Mahallesi esnafından kırtasiyeci Ergün Akdeniz de depremlerde iş yerinin tamamen yıkıldığını belirterek, "Çarşı merkezinde 30 yılık iş yerimiz vardı. Kurada burası çıktı, şimdi işimizin başındayız, hayata tutunmaya çalışıyoruz. Allah'a şükür rafları dizdik, siftah yaptık. Çok aktif olmasa da yavaş yavaş vatandaş gördükçe çarşıya geliyor." dedi.

Haluk Özpolat da 40 yıllık esnaf olduğunu, depremler nedeniyle iş yerlerinin yıkıldığını kaydederek şöyle devam etti:

"Devletimiz sağ olsun, böyle bir konteyner iş yeri verdi, bugün de 'Bismillah' deyip işe başladık. Tabii eksiklikler var, inşallah onlar kısa sürede giderilir. Yine de halimize şükrediyoruz. Rafları yeni dizmeye başladık, müşterileri bekliyoruz. İnşallah iyi olacak. Allah bir daha böyle afet yaşatmasın, çok zor durum."

Esra Kara ise depremlerde çarşı merkezindeki iş yerinin yıkıldığını, teslim aldıkları konteynerde işe başlamanın heyecanını yaşadıklarını anlattı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Depremden sonra bugün dönüş yaptım. Her yer alan edilmiş gibi. 3/5 karavan koymakla bu işler olmaz. Allah esnafın yardımcısı olsun. Kanal oyundaki konteynerlari gördüm. Hemen hepsi kapalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ergül (1 yıl önce)
    Ee şahin bey belediyede sözü geçer istediği yerde konteyner alır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bitikesnaf (1 yıl önce)
    Ben kesinlikle bu kura işine inanmıyorum, belirledikleri yerler istedikleri kişilere veriliyor gerisi normal olarak dağıtılıyor. Köşe başları ön cepheler kelli felli adamlara çıkması kesinlikle ve kesinlikle tesadüf olamaz.. her yermi tesadüf Allah aşkına, tüm bölgelerde bakın başı çekenler yada ciks yerlerde olanlar sanki nokta atışı yapılmış gibi gerçekten hoş değil. Kura çekiliyorsa bizde görelim, gözümüzün önünde yapın ikna olalım..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)Bitikesnaf isimli kullanıcı yorumuna
    Haberde adı geçen metin tay geçen dönem akp vekil adayı. Az sayı da konteynerdan birine sahip . Bu şehirde adamın kadar adamsın. Her issiyasi maalesef.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Esma bilici (1 yıl önce)
    Arkadaş çevreyolu üzerine kim müsade etti. Çarşıyı çevreyolu üzerine çadırların altına derme çatma rezillik içinde çarşı oluşturmuşlar . Bizede nikah sarayınının orada konteyner veriyorlar .Belediye başkanı bunu görmüyor anladıkta Malatya'nın valisi ne iş yapar . Nasıl bu duruma göz yumar . Yazık çok yazık .
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Fatih bey (1 yıl önce)
    Tecde fidanlık civarı yüzlerce konteyner indiren belediyeyi Allah'a havale ediyorum. Oradaki mevcut dükkanlar iş yapamazken biz nasıl iş yapalım . Çarşı esnafını oraya gönderiyorsunuz . Çevreyolu üzeri üzeri pislikten geçilmiyor peynir ile canlı tavuk yanyana satılıyor . Sebzeciyle berber yanayana çalışıyor . Tecdede konteyner kurarsan olacağı bu
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Canlı Tavuk (1 yıl önce)Fatih bey isimli kullanıcı yorumuna
    Biz ölek mi?
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Bayram (1 yıl önce)
    Bakıyorumda agalara köşe çıkıyor en kral yeri tutuyor nasıl bir şekilmiş kura öncelikle en kral yer agalara çıkıyor sizler bu depremde de akıllanmasınız Allah teale c.c helak olup gidecegiz sizleri Allah’a havale ediyorum
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Bu bahsedilen konteyner işyerleri bütün esnafın istediği yerler zaten. Şeker fabrikasının arkasına, Kuyuonu mezarlığının üst tarafına, Ve daha bilmem kaç tane iş yapmayacak yere konteyner çarşı kurulmuş. Esnaf için iş yapacak yerler belli diğerleri çöp ve biz yaptık oldudan ibaret. Ha ayrıca kura cekiliyorsa neden bu halka açık değil. Neden sonuçlar toplu bir şekilde ilan edilmiyor. Kura sonucu dükkan verilecek kişi aranacakmis. Bu iş midir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Zaten kuyuönü tecde taraflarına o konteyner iş yerini kim koyduysa onu bi götürün bakırköy veya Elazığ a bi baksınlar aklı yeridedir İnşallah
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Abi yanlış anlamayın ama sadece ben haber ve yorumlara bakıyordum yorumunuzu gördüm sadece yorum yapayım dedim. Yıkık binalar kaldırılınca inşaat faaliyeti başlayacak o konteynerler yenidenmi kaldırılacak ikincisi ben iki aydır konteynıtda kalıyorum küçük ama kullanışlı bence bizim esnafımız orda yerlerini tutsa vazgeçmezler diye düşünüyorum hem şehir merkezinin genişlemesi lazım diye düşünüyorum affınıza sığınarak.
    %100
    %0
    Yanıtla