SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Adalet Binası İçin Bu Yıl 750 Milyon Lira Harcanacak

Yeni Adalet Binası İçin Bu Yıl 750 Milyon Lira Harcanacak
A- A+ PAYLAŞ

Çevre Yolu üzerindeki 'Adliye Sarayı olarak adlandırılan binanın 6 Şubat depremlerinde hasar görmesi nedeniyle yıktırılmasından sonra Malatya'da, Yeşiltepe'deki eski Asker Hastanesi'nin yerinde ‘Malatya Adalet Binası’ adı altında inşa edilmesi kararlaştırılan hizmet binası  2024 yılında 750 milyon lira ödenek ayrıldığı bildirildi.

TOPLAM PROJE BEDELİNİN 3'TE 1'İ ÖDENEK..
Toplam proje tutarı 2 milyar 250 milyon lira olan ve 'Adalet Binası' olarak adlandırılan inşaatı için, 2023 yılı sonuna kadar 150 milyon lira harcandığı, 2024 yılı için yatırım programında 750 milyon lira ayrıldığı, bunun da proje tutarının üçte biri oranına denk geldiği belirtiliyor.

Malatya Adalet Binasının yapımı 2023 programına alınmış, deprem süreci nedeniyle ihale Eylül 2023'te sonuçlandırılabilmişti.

Adalet Binası için Ağustos ayında yapılan ilk ihalede yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verilmesi nedeniyle ihale iptal edilmişti. Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, yaklaşık maliyeti 1 milyarn 394 milmyon lira olarak belirlenen Malatya Adalet Binası inşaatı için 29 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen ikinci ihalede Enez İnşaat A.Ş. + SRL İnşaat Ltd.Şti. ortaklığı tarafından 1 milyar 461 milyon lira ve Haliç Makine Ltd.Şti. + Nurpa Mühendislik A.Ş. ortaklığı tarafından da 1 milyar 538 milyon lira teklif verilmiş, ihalenin  Enez İnşaat A.Ş. + SRL İnşaat Ltd.Şti. ortaklığına verildiği açıklanmıştı.

7 AYRI BİNADA ADLİ HİZMET..
Türkiye’de ve depremi bölgesi 11 elde şuanda Adalet Binası olmayan tek il olan ve 7 ayrı binada vatandaşın adalet aradığı Malatya’da, yeni bina tamamlanıncaya kadar, ayrı yerlerde bulunan birimlerin tek bina altında hizmet verebilmesi için, eski SSK Hastanesi'nin yerinde inşa edilmekte olan Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın tahsisi Baro tarafından istenmiş, bu konuda şu ana kadar bir gelişme olmamıştı.

malatyahaber.com

GÖRSELLER: (Üstte) Malatya  Adalet Binası'nın maket görüntüsü, (Altta) Depremde hasar gördüğü için yıktırılan ‘Adalet Sarayı’ binası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Serdar (3 ay önce)
    Bu iş de Malatya' nın Kuzey çevre yolu meselesine döner.İnsaatin bitirilmesi, o da en iyimser tahminle, 2026 ya sonra da 2027 ye sarkar.Ama şurası bir gerçek, topluluklar layık olduğu idareciler ile yonetilirler.Durumun farkında olup da imkanı olanlar zaten Malatya'dan gittiler .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (3 ay önce)
    Sözleşme bedeli 1 milyar 400 milyon TL ise ayrılan 750 milyon TL ödenek nasıl 3'te 1 oluyor proje bedeli 2,5 milyar deniyor geçen sene 150 milyon harcandı deniyor haberdeki bilgilerde tutarsızlık var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Goktug (3 ay önce)
    Adalet binası için 750 milyon TL ha şaka gibi . 750 milyon TL ile 10 bin kişiye 75 bin tl verilebilirdi:)
    %10
    %90
    Yanıtla