SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Adliye Sarayı İnşaat İhalesi Yapıldı

Yeni Adliye Sarayı İnşaat İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe'deki eski Asker Hastanesi'nin arazisinde inşa edilecek olan Malatya Adliye Sarayı'nın ihalesi gerçekleştirildi . Davet usulü yapılan ihaleye 5 firma teklif verdi. İhale de en düşük teklif 1 milyar 500 milyon TL olurken, en yüksek teklif ise 1 milyar 923 milyon TL oldu. Tekliflerin değerlendirilmesinin ardından ihalenin sonuçlandırılacağı bildirildi.

Malatya’da 1990’lı yılların başında yapılan Malatya Adliye Sarayı 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görmüş ve yıkılmıştı. Yeni Adliye Sarayı için ise Yeşiltepe’de bulunan yıkılan askeri hastanesinin alanı ayrılmıştı.  

-5 firma teklif verdi 
Adalet Bakanlığı tarafından Malatya Adliye Sarayının yapımına yönelik ihaleyi gerçekleştirdi. Davet usulü yapılan ihalede teklif veren firmalar verilen teklifler ise şu şekilde:

1- Epsilon İnşat+ Elekrotek Yapı: İlk teklif 1 milyar 640 milyon TL, ikinci teklif 1 milyar 500 milyon TL, 
2- Diy-Mar İnşaat: İlk teklif 1 milyar 647 milyon TL, ikinci teklif 1 milyar  647  milyon TL,  
3- Biser İnşaat + Güngör Tarım: İlk teklif 1 milyar 649 milyon 500 TL, ikinci teklif 1 milyar 652 milyon 500 bin TL, 
4- Metro Mühendislik + Mustafa Özaydın: İlk teklif 1 milyar 652 milyon 000 TL, ikinci teklif 1 milyar 652 milyon TL, 
5- Aras İnşaat: İlk teklif 2 milyar 375 milyon TL, ikinci teklif 1 milyar 923 milyon TL,

Malatya Yeni Adliye Binası yapımı için 2023 Yılı Yatırım Programında 139 milyon TL ödenek ayrılmıştı.  

-6 ayrı binada hizmet veriliyor 
Depremler sonrasında Malatya’da adalet hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor. Bu kapsamda, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü depremden zarar gören Adliye karşısındaki 2 ayrı binada,  Malatya İdare Mahkemeleri, Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki binada, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde TEDAŞ binasının karşısındaki TÜİK binasında hizmet veriyor.

-"Yakından takip ediyoruz"
AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yıkılan eski adliyenin 34 bin metrekare büyüklükte olduğunu hatırlatarak, yeni adliye binasının ise 82 bin 547 metrekare üzerine inşa edileceğini belirterek, “Yeni Adliye Sarayı’nın belirlenen süre içinde hizmete girmesi için projeyi yakından takip ediyoruz. Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra Adliye hizmetlerinde yaşanan sıkıntıları biliyor ve çözümünü takip ediyoruz. Malatya’mıza yeni adliye sarayının yapımı konusunda destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve ihale sürecini hızlandıran Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ise, “Malatya’da Adliye hizmetlerinde 6 Şubat depremlerinden öncede bina konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Malatya’ya modern ve adalet hizmetlerinin aksamadan yürütülecek alt yapıya sahip bir binaya kavuşması konusunda her türlü katkı ve desteği sağlayacağız.” diye konuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hacı (8 ay önce)
    Her zaman olduğu gibi yine davet üzerine yandaş müteahhitlere ihale Tekliflere bakar mısınız? 1.640 milyar 1.647 milyar 1.649 milyar 1.652 milyar 2.375 milyar İhalenin kime verileceği önceden belli değil mi?
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Adem (8 ay önce)
    Elbet ev inşaa işiyle bu tarz inşaat işleri arasında farklılık olsa da nihayetinde inşaat.işte sayın çevre şehircilik bakanımız ulusal kanallarda boy gösterip,sanki bu işin üst başı siz değilmişsiniz gibi,birkaç müteahhit arkadaştan aldığım saha bilgisine göre yerinden dönüşüm için inşaat m2 br fiyatını 10.000 bin olduklarını söyleyip bize yutturma gayretinde olduğunuz bir devlet ihale projesiyle daha ifşa oldu.kaldi ki adliye binası projesinin bu fiyata biteceği de muamma olan bir ülke duzlemindeyiz.ya işte böyle 1.5 milyar bedelle ihalesini yapılan adliye binasının m2 yapım fiyatı yaklaşık 18.000 TL.işte sayın bakan yerinde dönüşüm elbet güzle bir gizmet ancak şahsi gücü olana.güç getiremeyenin evini zorla yikmak abesin abesi.zaten 7 ayımızı da babanızın kesesinden yer gibi hiç ettiniz.erken davranılsaydı bu günün yarı fiyatına yapmak varken kalkıp maddi olarak da kesemizden caldirttiniz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 ay önce)
    Yeni adliye binasının zemin etüdü yapıldı mı? Depreme dayanıklı mı oradaki zemin?
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hakim (8 ay önce)
    Ülkemizin geldiği duruma bakın.ne acınası bir hale gelmişiz.çok değil 3-4 sene öncesine kadar bu ölçekte ihaleler 200-300 milyonu bulmazdı.işte her şey gösteriyor ki sözde yaptığımız en iyi şey inşaat yapmak o da rezilliğin rezili olmuş.zaten evvelde de Avrupa'da yapılan inşaat maliyetini 8-10 katı maliyete yapıyorduk.nedenini izah etmek sizlere hakaret olur.şimdi görüyoruz ki maalesef milyarlar 100-200 milyon hükmünde fakirleşmişiz.işte sıcağı sıcağına bu ihale dahi enflasyonun nasıl hararet göstergesini patlattığını izahı için dediğimi dedik Cumhurbaşkanına, Çevre şehircilik bakanına, Selahattin başkana gerek var mı.7 ayımızı zelil eylediniz.vereceğiniz 1 milyona ev yapın diyorsunuz.elbet iyi bir destek.sorun isteyen orta hasarlı evini yıkar isteyen güçlendirme yapar diyeceklerine bizlere çok büyük maddi destek sağlanıyormuş gibi zorla orta hasarlı evleri yıktırıp alın 1 milyon yapın evinizi demek ağalar bizlen eğleniyor edasında zorbalıkla evleri yıktırıp, var yok bir evimiz makul onarmak varken, bizleri daha da kepaze ve zelil eğlemeye çalışıyorlar.işte bu adliye binası ihalesi dahi neyi ne olduğunu fevkalade özetliyor.kaldi ki bu fiyata,bir cok ihale de olduğu gibi bitip bitmeyeceği de muamma, inşaat maliyetlerinin nereye geldiğini ve gerçek maddi destek verilmediği müddetçe kimsenin evini zorla yıkamanın haddine olmayacağını idrak etmiyorlar.isteyen gücü yeten yapar gücü ve imkanı olmayana Ali kıran başkesen kesiomek nedir arkadaş.şahsi maddi imkanlar olmadan yerinde dönüşümün yapılamayacağı gösteren adliye binası projesi.yazık yazık aylarimizi kahrettiniz.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • fxlive (8 ay önce)
    Editör; başlık olmamış. "Adliye", mahkemelerin bulunduğu bina demek. Tek başına kullanılır. Bu şekilde yazarsanız, "Adalet Binası Sarayı" olur ki anlamsız bir tanım ortaya çıkar. Ama ne yazık ki birçok adliyenin tabelasında da bu hata yapılmış durumda. Doğrusu" Adalet Sarayı" olmalı.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Vatandas (8 ay önce)
    Ayrilan butceyle verilen teklifler yakin olmus ortada bulusup adliyemizi hemen yapin bitirin sakkidanak
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Hasan (8 ay önce)
    Umarım ardı gelir, bu kaçıncı baslayis, yıllar önce baslansaydi bugün bu mağduriyetler yaşanmazdı
    %59
    %41
    Yanıtla