SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı 'Trafik Çilesi' İle Başladı!

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı 'Trafik Çilesi' İle Başladı!
A- A+ PAYLAŞ

3 aya yakın süren yaz tatilinden sonra, yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Yeni eğitim-öğretim yılında Malatya'da yaklaşık 183 bin 650 öğrenci ile 12 bin öğretmen ders başı yaptı.

2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk gününe 'trafik çilesi' de eşlik etti. Okulun ilk gününde öğrencilerini okula bırakmak isteyen veliler, araçlarıyla trafikte uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle Fahri Kayahan Bulvarı, Çevreyolu ve Anayurt Bulvarı'nda trafik kilitlenme noktasına geldi. Fahri Kayahan Bulvarı'nda bulunan Nihah Sarayı'ndan  Çevreyolu'na kadar olan yaklaşık 1,5 kilometrelik mesafe, 30 dakikalık bir sürede gidilirken, sürücüler arasında da zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Çevreyolu'ndaki kavşaklarda ve özellikle bu bölgelerde bulunan okulların yakınlarında trafik ekipleri görev yaparken, bunun da trafiğin aşırı yoğunluğunun önüne geçemediği görüldü. 

Savaş Barış- Görüş Gazetesi/malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Malatyalı2023 (1 yıl önce)
    2023 de trafik sorunuda bitecek lozanın gizli antlaşmasında okudum. Biraz sabır 3 ay kaldı sıkın dişinizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • isa (1 yıl önce)
    Trafik sorun değil de memleket mazisine layık istikbale koşamıyor :D
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zorba (1 yıl önce)
    Dolmuş,servis otobüsleri,kamyon,vb.araçların şehir içinde ne işi var? Şehir içine hastaneler,poliklinikler, marketler,AVM'ler, hiçbirinin oto parkı yok . bunlara ruhsat verilirken UKOME denen makamdan görüş alınıyor mu? Yıl 1940 toplam araç sayısı 10-15 yıl 2022 araç sayısı 200-250 bin hala aynı cadde aynı yol..Yenisi yok eskiyi boya cilala devam.. sonra destan şehri de ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Malatyaya 20 yıldır söz verilen çevreyolu şart. Beledi araçları yolun ortasına park edip 4'lüleri yakıp gidiyor. Artık o 4'lü ne hak tanıyorsa...Bir de direksiyonun sol tarafında bir çubuk var. bazı arkadaşlar bilmiyor olabilirler. O çubuğun fonksiyonu karşıdaki araç ve yayaların ne tarafa döneceğinizi anlamalarını sağlıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bi konu hakkında bilgi almak istiyorum ve düşüncemi paylaşmak istiyorum öncelikle ; Malatya'ya yapılan kocam göbekler stantlar gereğini yapılıyor yoksa geniş olan yolları darltıp çile haline getirmek için i yapılmakta bilen varsa yardımcı olurmusunuz bu konuda. Gelelim yollara destan şehre yakışan yollarına okadar il gezdim bizim Malatya'da olan kasis başka hiç bir ilde yok en basit örnek paşa köşkü den yeşil yurt a kadar olan yol güzergahında rahat 20 kasis tabi fazla değilse diğer yandan meşhur cevreyolumuza tabi bunları örnek olarak veriyorum daha bir çok yer var polis okulundan Ramada otele kadar olan kısımda asfalt asfaltlıktan cıkmış sanki tarla yolundan gidiyorsun asfalt benim hatırladığım en son çakır döneminde atılan asfalt rezalet hangi şehirde böyle bi yol var Allah aşkına Gelelim viyadüğe Malatya'da ki viyadük sanırsam dünyada tek o kadar bakanlar devletin ileri gelen yetkilileri geliyo hiçmi fark etmiyolar yav bi tanesi demiyo ya kardeşim bu nasıl bir viyadük gün geçtikçe iyce zigzak almaya baslıyo tabi Malatya milletvekillerimiz bile geçmiyo ordan Elazığ hava alanına iner devletin araçlarıyla Malatya'ya gelirler yolu kullanan yokki belediye baskanımı kullanı yo millet vekilimi kullanıyo ne bilim efendim diğer kurum kuruş müdürlerimi kullanıyoki yolların sıkıntılarını bilsinler tabi kullandılar bile son model arabalar onlara göre otoban gibi yol Vel hasıl Vel kiram Malatya'da düzgün bildiğim tek yol tecdeden maştiye inen yol tabi büyük göbekler dısında bi kazı yapılır yama tarzında bir asfalt off cillop gibi yol ne güzelsin ben Malatya hakikaten Allah aracı olupta böyle yolda giden vadaşlarımızın yardımcı olsun nediyelim başka VESSELAM....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bir şehirdeki kasis sayı o şehirdeki sürücülerin eğitim seviyesi ile ters orantılıdır. Yavaşlatılmış veya modern döner kavşaklar doğru kullanıldığı taktirde çok faydalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakan (1 yıl önce)
    Malatya daha çok çeker bu trafikten. Siz alt geçitleri yapmayın. Ağanın paşanın evinin estetiği bozulur diye. Vatandaş da bayram da okul döneminde mesai çıkışında bu keşmeşkele uğraşsın. Ya Allah aşkına sayın Gürkan ve kara yolları batı illerine hiç mi gitmiyorsunuz ya da oraya gidince gözlerinizi mi kapatıyorsunuz. Küçücük Uşak'ta şehrin bir ucunda girdiğinizde diğer ucunda alt ve üst geçitlerden geçip hiçi durmadan diğer ucunda çıkıyorsunuz. Daha ne diyeyim KOS KOCA adamlar bunlar.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çelebi (1 yıl önce)
    Malatya’da gerçekten ciddi bir sinyalizasyon problemi var örneğin üniversiteden dönüşte, istasyon kavşağından dönüp temelliye çıkarken yeşil yandıktan sonra göbekte tekrar kırmızıya yakalanıyoruz. Akabinde arkadaki araçlara da yeşil yanmasıyla tüm araçlar göbekte birikiyor. Fakat bu 10-15snlik süre zarfında herkese kırmızı yanıyor (yaya geçitiyle de ilgisi yok) böyle de ilginç bir durum var.Örnekler çoğaltılabilir. Ayrıca yoldan göbeğe girerken ne zaman yabancı plaka araç görsem kırmızı yanan göbekten devam edip gidiyorlar çünkü böyle göbek ortasında bekletme durumu muhtemelen memleketin hiçbir noktasında olmadığı için doğal olarak ışığa bakmayıp yeşil yandığını düşünüp devam ediyorlar. Işıklandırma, sinyalizyasyon konularında malatya kesinlikle geride bir şehir ve trafiği artırmada ciddi bir payı var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Trafik ışıkları kara düzen çalışıyor bencede çok kötü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vedat (1 yıl önce)
    Dünyada ilk Türkiyede ilk büyükşehir belediye başkanı Selahattin bey hani ulaşımı çözmüştü. Hani ulaşım dairesi, UKOME dünyada ilkleri yapıyordu. Pes. Pes.Pes. Geçen dönemim iş bilen adamlarına yazık ettik. Ben pişmanım.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 yıl önce)vedat isimli kullanıcı yorumuna
    Vedat bey eğer mezuniyetinizi merak ettim gerçekten ?
    %19
    %81
    Yanıtla
  • En fazla ilkokul
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Halil (1 yıl önce)
    Malatyanin kaderi bu trafik çilesini çözen yok yazık 3 saatte çarşı merkeze gittim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sinan (1 yıl önce)
    Vizyonsuzluk başka bir şey değil, siz bütün kurumları getirip bir aks (çevre yolu) üzerinde konumlandırırsanız netice budur. Şehir sadece siyas ihtirasları ile yönetenler tarafından bu hale getirildi. Erkal( ilk dönmemi), Çerçi (Parklar) ve beğenmeyenler olsada Çakır şehre önemli hizmetlerde bulunmuştur. Yanlış analaşılmasın burada Çakır güzellemesi yapmıyorum, bu bir hakkın teslim edlmesidir. Çakır döneminde şehrin heryerinde belediyenin şantiyesi vardı. Sadece Trambüs bile önemli bir hizmettir. Şimdi birde Yeşilyurt belediyesi de açılınca mesai çıkışında trafik keşmekeşini siz tahayyül edin. Acilen Yeşiltepe ve kiltepe de kentsel dönüşüm yapılmalı ve çevre yoluna parelle akslar oluşturularak alternatif güzergahlar ile çevreyolu üzerindeki araç yükü azaltılabilsin. 5 yıllık planda hava alanı-çiftlik ekesenini referans alan metro hattı inşa edilmeli şehir başka türlü bu problemi çözemez. Burada ki sıkışıklığın bir diğer nedenide şehrin kalbine saplanmış 5. bölge TCDD işletmesidir. Bu artık şehre büyük problem olmaktadır. Yöneticeler daha fazla bu problemi görmezden gelemezler.Şehrin büyük problemidir ve acilen çözülmesi şehrin bu parçalanmış yapısı ortadan kaldıracakktır.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    iyi ki yöneticiler geçen toplantı yapmışlar Allah korusun toplantı yapmasalar ne olacaktı. Çevre yolunda kaç kavşakta polis vardı? benim gördüğüm sadece hava lojmanları kavşağındaydı diğer kavşaklarda polis yoktu. Çevre yolu açık olmasına rağmen gidecekleri yönlerde trafik durmasına rağmen sağ-sol yollardan gelenlerin kavşağa giremeden çevre yolunun ortasında durmasından dolayı trafiği kilitlemelerinden kaynaklanan yoğunluk ve kavşaklarda polisin olmaması. Hiç mi trafik polisi yok Malatya da anlamıyorum, toplasan 10-15 tane kavşakta polisin durması lazım. Ama yok maalesef.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)
    yarın bu trafik kalmaz çünkü bugün herkes kendi götürmek zorunda kaldı.Yarın servisler alacak çocukları
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)çavuşoğlu isimli kullanıcı yorumuna
    Araya giren torpiller yüzünden sınıflar son gün netleşti. Servis kayıtları bu gün yapıldı. Seneye aynı manşetle görüşmek üzere.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Can (1 yıl önce)
    Yetkililer okulların açılmasına muhteşem bir hazırlık yapmış maşallah. Yüzakı - tecde- güngör cadelerinde doğru düzgün tek bir önlem alınmamış.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Atilla (1 yıl önce)
    Böyle olacağı belli her yıl aynı sahneler yaşanıyor .
    %88
    %12
    Yanıtla