SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeni İtfaiye Merkezi'nin Temeli Atıldı

0
Güncellendi - 2018-09-05 05:55:05
Yeni İtfaiye Merkezi'nin Temeli Atıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski SSK Hastanesi'nin karşısında bulunan Alpaslan Türkeş Bulvarı girişinde yapılacak olan ‘İtfaiye Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene  AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yanı sıra, AKP İl Başkanı İhsan Koca, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Satıkoğlu, ESOB Başkanı Şevket Keskin, MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şirket Genel Müdürleri, Şube Müdürleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

AKP İl Başkanı İhsan Koca yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın “Acil Eylem Planı” kapsamında uygulamaya koyduğu projelerinden birinin daha temelini atıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde,taahhüt edilen hizmetlerin birer birer gerçekleştiğini hep birlikte görmekteyiz. Kazanan Malatyamız olacak. Temelini atacağımız İtfaiye Merkezi ile oluşabilecek olumsuzluklara itfaiyemiz daha hızlı bir şekilde müdahale edebilecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bu projelerin yürürlüğe girmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Merkezimizin Malatyamıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 180 günlük Acil Eylem Planımızı hazırlarken bu planlardan 112’sini Malatyalı hemşehrilerimiz ile paylaştık. Bu projelerimiz içerisinde, altyapı ve üstyapı çalışmaları, meydan düzenlemeleri, temel atma ve tamamlanan projelerin açılışlarının yapılması vardı. Batı bölgesi İtfaiye Merkezinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Şehri ikiye bölmüş durumdayız. Doğuda Çöşnük bölgesinde bir merkez, batıda da bu bölgemizde bir merkez oluşturacağız. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. Ama olası bir afete de hızlı bir şekilde müdahale edilmesi çok önemlidir. Daha hızlı hareket etmek için itfaiyemizi iki temel merkeze ayırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar birçok projenin temeli atarken bazı projelerimizin de açılışlarını gerçekleştirdik. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Malatya’nın dört bir tarafında hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. 2018 Ocak ayı itibariyle bugüne kadar 320 milyonluk bir yatırım gerçekleştirildi. Yıl sonu itibariyle bu yatırım miktarının 400 milyona bulacağına inanıyorum. Malatya için hep birlikte yürüyeceğiz ve Malatyamızı birlikte büyüteceğiz. Temel atma törenimize katılan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, yeni itfaiye merkezinin Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulunup Malatya’nın gelişimine katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, “Temelini attığımız İtfaiye Merkezi, itfaiyemizin olası yangınlara ve afetlere daha hızlı bir şekilde müdahalesine olanak sağlayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ekibini bu projeden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise “Malatya kamuoyunun ve bizlerin yakından takip ettiği Acil Eylem Planlarından bugün 8.’sinin temelini atıyoruz. Olası afetlere ve yangınlara bu merkez sayesinde itfaiyemiz daha hızlı bir şekilde müdahale imkânına kavuşmuş olacak. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

2019 yılındaki yerel seçimlerin yaklaştığına değinen Tüfenkci,  “Bu yerel seçimlerde uyumlu kadrolar ve hizmetlerle Malatya’mızı ve 81 ilimizi hep beraber kalkındırmak zorundayız. Çünkü iller; sosyal, gelişmişlik ve yatırım çekmek anlamında diğer ilerle rekabet edemiyorsa burada bir eksiklik var demektir” dedi.

Tüfenkci, Malatya’nın 6. Bölge teşviklerinden faydalanmasının, bu dinamizmin yatırıma dönüştürülmesinin herkesin sorumluluğu altında olduğunu vurgulayarak, “Bu bilinçle hareket ederek Malatya’ya daha yapacak ve söyleyecek çok şeyimiz var” diye konuştu.

Tüfenkci, doğu ve batı olarak ayrılarak daha hızlı bir şekilde yangınlara ve afetlere müdahale edecek, ekiplerin hızına hız katacak İtfaiye Merkezi’nin memlekete ve Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından, okunan dualar eşliğinde itfaiye merkezinin temeli atıldı.

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • ali saygın (5 yıl önce)
    görende zannerderki Battalgazi devlet hastanesi temeli atılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Ne yazık ki bir kısır döngü devam ediyor. Alt yapısı hazırlanmadan boş yatırımlar bunlar. Bölgenin trafik sorununu çözmeden yeni sorunlar ekleniyor. İstasyon, SSK, lojman kavsaklarindaki kesmekeslik çözülmeden yeni sorunlar eklenecek bütün yatırım bu bence. Kaynarca dan şehir mezarlığına açılan yol mükemmel ama hiçbir düzenleme yok. Neden yolu açmadan kavşak ve alt, üst gecitler yapılmadı yarın çalışan yolda yapmak daha mı kolay bakın her gün kaza oluyor. Belediyemizin yüz akı projeleri devam ediyor maalesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (5 yıl önce)
    şow yapın durun seçim yakin nadil vatandaşın gözünü boyuyacaksiniz noldu hani Battalgazi devlet hastanesi yalanlarla kos koca 5 yilli yediniz yok pilan değişikliği felan malatya haber brlgeyi kamauya gösterdi hukumetin tasaruf tedbirine takilmis ama sağlık da tasaruf olurmu oda bir faciaa sanki itfaiye binası degil de koskoca fabrika temeli atyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetçi (5 yıl önce)
    Görende boğaz İstanbul un temelini atıyonuz sanacak. Eee başka iş olmayınca ne yapsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Şova devam o merkezin daha batıda bir yerde olması gerekiyor,itfaiyenin trafik yoğunluğunda olan bir bölgede olmaması gerekiyor bir afette yangında dakikaların önemi çok büyük.Birde bu törenlerde neden yetkililer baret takar sadece ,diğer insanların can güvenliği önemli değilmi.Yaptıkları iş sadece gelecek beş yılı kurtarmak nedense daha uzun yılları düşünmeden plan proğram yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Şow başka bişey değil. Trafik o kavşak ta rezil.iyice berbat olacak.işin orasını düşünen yok.herşeyi o bölgeye yığdınız.Ama siz trafik i falan düşünmeyin şow larınıza devam edin.Seçim yaklaşıyo bu hesapsız ve savurganlıgınzın hesabı nı bu Malatya halkı soracak sizlerden siz şow a devam edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    yine trafiğin en yoğun olduğu yeri seçmişler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (5 yıl önce)
    Battalgazi Devlet hastanesi noldu ,o tamam sıra bunda
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Yapılan işler planlı değil. Boş arsa buldular mı hemen bir şey inşa ediyorlar. Yarın burayı da yıkıp başka bir yere başka inşaat yaparlar. Malatya büyükşehir olduktan sonra malesef yapılaşma oldukça hızlı ve plansız yürümeye başladı.
    0
    0
    Yanıtla