SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeni Malatya Stadı'ndaki İlk Maça Kaç Kişi Geldi?

0
Güncellendi - 2017-09-16 20:24:35
Yeni Malatya Stadı'ndaki İlk Maça Kaç Kişi Geldi?
A- A+ PAYLAŞ

Yapımı ve tamamlanması yılan hikayesine dönen ve nihayet hizmete girebilen 'Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan ilk maça, ancak tribün kapasitesinin 3'te 1'i kadar taraftar geldi.

Evkur Yeni Malatyaspor- Bursaspor Süper Lig maçıyla futbol dünyasına 'merhaba' diyen 27 bin 044 seyirci kapasiteli Yeni Malatya Stadı'ndaki bu maçı 9 bin 420 Malatyalı, 260 da Bursalı taraftar biletli olarak izlediler.

Karşılaşmayı protokol tribününde; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile il yöneticileri izlediler.

17.00'de başlayan, ikinci yarısından itibaren aydınlatma lambaları eşliğinde oynanan karşılaşmada, Bursaspor'un 4-0 öne geçmesinden sonra önemli sayıda taraftar, Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetim aleyhinde tezahürat yapıp istifaya çağırdı, daha sonra da stadyumu terkettiler. Ancak, son 20 dakikada toparlanır gibi olan ve 2 gol bulmasının yanı sıra, 3-4 önemli gol pozisyonundan da yararlanamayan Evkur Yeni Malatyaspor, yeni stadındaki ilk maçında taraftarlarının yüzünü güldüremedi ve sahadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Başefendi (6 yıl önce)
    İlk dört maçını alan ÇAYKUR Rizespor bile kendi evinde, hem de bu sene lige yeni çıkmış olan Ankaragücünden 4 tane yiyor. Olumsuz yorum yapmak için sırf maç gününü iple çeken ve Malatyalı olduğu zanneden kişiler var bu memlekette. Adil başkan istifa edince siz yönetecekseniz koyun adaylığınızı. Öyle boş boş atıp tutmakla olmuyor bu işler. Yönetim istifa edince bu takım ilk 5'e oynayacaksa bugün istifa eder Adil başkan kimse merak etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal. AKGÜL (6 yıl önce)
    2016-2017 DE TAKIM PTT 1. LİGDE ŞAMPİYONLUĞA OYNARKEN BOŞ TÜRBÜNLERE OYNADI HALENDE BOŞ TÜRBÜNLERE OYNUYOR BURDAKİ LAF SALATASI TARAFTAR 1986 DEKİ 2001 DEKİ SÜPERLİGİN EN ÇOK SEYİRCİLİ 5. TARAFTARI OLAN SÜPERLİGİ DARMADAĞIN EDEN MALATYASPOR TARAFTARLARININ ELİNE SU DÖKEMEZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    TARİHE GEÇEN MAÇTA , Stadın ilk açılış maçını canımızı dişimize takarak yenmemiz gerekirdi. Bunuda futbolculara yansıtacak olan kişi Başkan dır.Teknik Direktördür. YAZIK oldu . Efsane olsaydı başka olurdu hem stadın ambiyansı hem taraftar sayısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Stat kapasitesi düşük olsun diyenler, bu stat en az 2050 yılına kadar kullanılacağını da düşünmeli. Bu sene dolmaz ama sen 10 sene sonra sığmazsın. 20 sene çile çekersin. 30 sene her türlü organizasyon ve milli maçtan mahrum kalırsın. Gelen taraftarlar gerçek taraftarlardır. Bir kısım bazı sebeplerden gelemeyen gerçek taraftarımız olduğunu da biliyorum. Düğün vardır, hastası vardır, vb. sebepler vardır ondan gelemediler. Bunun dışında kalanlar ve geçmişte tribünleri dolduranlar bedavacılardı. Kargaşalar vb. olaylardan faydalanıp stada girerlerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (6 yıl önce)
    Maça gidelim dedik stada bilet satılmıyor internetten alacaksın dediler internetim yok kullanmasına bilmiyorum orda bi dükkanda satıyorlarmıiş oda ayrten,para alıyor orda sıraya girdik tekrar maç başladı sıranın geleceği yok tekrar eve dönmek zorunda kaldık
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (6 yıl önce)
    Stadta begenmedigim neden alt Katla üst katı eşit yapmamislar ve daha dik olabilirdi çünkü üst kat sahaya uzak kalmış daha sahaya yakın bir şekilde olabilirdi ve gereksiz yere bir sürü kapı yapılıyor çirkin bir görüntü taraftar grubuda tek bir blokta çok sırıttı ya birleşip merdiven boşluğu birakmadan parça parça durmadan daha kalabalık bir şekilde tezahürat yapacak yada kale arkasına geçecek bu şekilde bir grubun ayakta diğerlerinin oturması olmuyor eski maratonda ki gibi saflarlar sık boşluksuz daha kalabalık olmalı lütfen tezahürat bilmeyen alkış çalsın bayrak sallasın ıslık çalsın protesto etsin ama Sus Pus Oturmasın!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (6 yıl önce)
    Bu rakam doğru olmayabilir maraton ve kapalı dolu olmasına rağmen nasıl oluyor kale arkası ve misafir tribün toplam 13 bin 1000 kişilikte diğer yerlerdeki boşluk olsa 12-13 bin taraftar vardı Mademki herkes bu konuda muzdarip elini taşın altına koysunlar stada gelip desteğini versinler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    böyle önemli bir maçtan sadece 1 gün önce biletler satışa sunulursa olacağı ancak budur...! sorun yönetimde,taraftarda değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (6 yıl önce)
    Koltukları kırıp stadı yağmalayanlar bir daha maça alınmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (6 yıl önce)
    Bu stadın havalandırması yok mu?İçeride hava yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Arkadaşlar öncelikle bizler taraftar olarak 12. Gücü göstermemiz gerekiyor. Dün gerçekten çok utanç duydum. Taraftarların bir klüp başkanına İSTENMEYEN tezahüratlarda bulunması MALATYAMIZA yapılmış bir saygısızlıktır.Skor ve sonuç ne olursa olsun kimsenin kimseye gerek şahsını hedef alacak,gerekse klube zarar verecek itamlarda bulunmaması gerekiyor. Futbol 3 neticeli oyundur.her neticede TAKIMIMIZI desteklememiz gerekiyor. Öyle 1 MAÇA gelecek orada yönetimi ve başkanı belirleme yönünde protesto yapacaksınız. Olmaz arkadaşlar bir futbol takımına saygı duymuyosanız,o ilin hakkına saygı duyacaksınız. Eğer taraftar gurubu bu tutumuna devam ederse Şahsen ben bile MAÇA gitmemeyi düşünüyorum. Bu klüp bir grubun TAKIMI Değil ve O grup BAŞKANI VE yönetimi belirleyemez,kimse kusura bakmasın...
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    Bir gün önceden bilet satışı başlarsa olacağı buydu.Yine de fena sayılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (6 yıl önce)
    hakem yine pebalti vermedi 3 sifir olana kadar hakem bursaliydi
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (6 yıl önce)
    stad cok guzel amma taraftar cok amatorce yonetim istkfa dedi son dadiks giden taraftar ayip etti ulusal kanallar dogu tribunun gosterdi mwlatya bumaci son 20 dakika cevirebilirfi cissoko yedek soyunmali osman firat bile ondsn dzha calisksndi baraziteyi kesmemeli adem buyuk ilk maciydi begendim mura akca azubuke ile oynar aytac yedek
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin fatih (6 yıl önce)
    Yeni stad,ilk maç, tribünlerde 9 bin kişi.Malatyanın kapasitesi bu kadar işte,yazıklar olsun.bu şehire bırakın süper ligi 3. lig bile fazla en kısa zamanda bölgesel amatör lig hazırlıkları başlasın bu seyirci ve şehirle orası yakışır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferid (6 yıl önce)
    Statda taraftarlarinda super lige cikmasi gerekir organize etkili tezahürrat yapmak icin organize olmak gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • sarı kırmızı (6 yıl önce)
    bu takımın koltuksuz stad da 25-30 bin kişiye oynadığı zamanlar oldu. ama o zamanlar adam gibi oynayan takım vardı,ağırlığı olan takım vardı,karizması olan takım vardı,mücadele eden takım vardı. hiç kimse taraftara bahane aramasın. futbol zevkini bitirdiniz,hedefiniz kalmadı,zevk vermiyorsunuz,icraat yok ortada. eskilere biraz göz gezdirin,takım nasıl olur diye bakın,o zaman taraftar geliyor mu gelmiyor mu görürsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    Stad güzel bir stad ancak hala çok eksiği var..stadın içinde lavabolarda su akmiyordu..elektrik yoktu..stadın otoparkı çook ama çoook yetersiz..nerdeyse hastaneye kadar araçlar park etmek zorunda kaldi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    İlk maç 9 bin kişi, bunun yarısı yeni stadı merak edenlerdir.Büyük takımların maçlarında 15 bin gelirse, rekor olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    yok kapaste azmız yok 40 bin olmalıymış 27 bin dolmuyor ..bu stad cok fazla 15 bin olmalıydı
    0
    0
    Yanıtla