SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor'da Bir Oldu-Bitti Daha mı?!

0
Güncellendi - 2021-04-04 02:45:09
Yeni Malatyaspor'da Bir Oldu-Bitti Daha mı?!
A- A+ PAYLAŞ

Bazı yerel yönetici ve siyasilerin, "düşük profilli isim" tercihleri bunları yaşatıyor..

İsmet YALVAÇ     

Geçtiğimiz 2 sezon sponsorluk için anlaştığı şirketin "Evkur" markasını adının önüne ekleyen Yeni Malatyaspor'un, yaptığı iş ve işlemleri bir türlü açık ve şeffaf olamayan, başkanından başkasının üyelerinin bütününü pek tanınmadığı yönetimi, bir mali kongre daha yapacak.

Geçen yıl "oldu-bittiye getirilerek" 30 milyon lira olduğu belirtilen 1. Lig şampiyonluk dönemi hesapları, kendilerinden başka kimsenin bilememesi için gösterilen yoğun çabayla yıllık olağan mali kongresini yapan Yeni Malatyaspor'un yönetimi, bu yıl da hesaplarının pek konuşulmasını, duyulmasını istemiyor olacak ki, işe ilginç bir kongre tarihi belirleyerek başladı.

9 Haziran'da başlayan transfer dönemi öncesinde yapılması, bir sonraki sezonu doğru düzgün planlama- transfer politikası tespiti için gerekli olan kongre için, ilk tarih 27 Mayıs Pazar günü, yer olarak da Orduzu Pınarbaşı'ndaki Nurettin Soykan Tesisleri gösterildi. İlk toplantıda, çoğunluk sağlanamaması halinde -ki sağlanamayacağı çok açıktı- çoğunluğun aranmayacağı ikinci toplantı için bir hafta sonrası yerine, 20 gün ileriye atılarak, hem de Ramazan Bayramı'nın 3'üncü günü olan 17 Haziran tarihi belirlendi. Yani 24 Haziran seçimlerinden de 1 hafta önceki bir tarih uygun görüldü. Sanki, bayram günü telaşesinin içerisinde konuyu gündem dışı tutmanın yanı sıra seçim gününe bu kadar yaklaşılarak, mali kongre ve hesapların daha yoğunlaşacak seçim gündeminin arasında "gargaraya getirilmesi" hedefleniyor, gibi.

Süper Lige yükselen kulübün, 2017 Haziran'ındaki mali kongresinde, 2017- 2018 bütçesi 90 milyon TL (90 trilyon lira) olarak öngörülmüştü. Kulübün süper lig tahmini bütçesi, "tamamen kapalı yönetilen" bir önceki dönemden tam 3 kat daha fazla olmasına karşın, bu hesap verme durumu yine benzer bir tavırla geçiştirilmek isteniyor sanki.

Malatya Belediyespor'un kaynağını oluşturduğu Yeni Malatyaspor'un Adil Gevrek başkanlığındaki yönetiminin göreve getirilmesi ve devam etmesinin, kulüple ilgili tüm inisiyatifi elde tutan Büyükşehir Belediyesi'nin o dönemdeki başkanı Ahmet Çakır tarafından "düşük profilli, yönetilebilecek, söz dinleyecek" bir yönetim tercihinden kaynaklandığı biliniyor.

Kendisiyle hiç karşılaşmadığımız,  hakkındaki bazı bilgileri kendisini çok yakından tanıyan İstanbul'daki eski Malatyaspor taraftar derneğinin bazı yöneticilerinden öğrendiğimiz  bir isim Adil Gevrek. Malatyaspor Süper Ligde iken İstanbul'da önemli bir güce erişen taraftar derneği yönetimine girme çabaları, verdiği bir belgenin niteliği ile o dönemde yaptığı iş ve işlemlere dair bilgilerle sınırlıydı bildiklerimiz.. O bilgiler ışığında merakla izledik, Yeni Malatyaspor macerasını.. Kulübe katkısının ne olduğu hakkında bir bilgimiz yok. Ancak, geçen yıl yapılan mali kongrede onaylanan 30 milyonluk bütçede, tüm yöneticilerin kulübe parasal katkısının, bütçenin 30'da 1'inin de altında, ancak 900 bin TL civarında olduğunu bilgisine göre, bir parasal katkı verdiğini söylemek de mümkün değil.

Neyse.

Gevrek başkanlığındaki ilk yönetimde yeralan, ancak son yönetime girmeyen, ancak kulüple de çok yakından ilgili olan, İstanbul'da ikametli Çakır'ın çok önemsediği bir ismin de, daha önceki dönemlerde tüm eleştirilere rağmen, Gevrek tercihinin sürdürülmesinde rol oynadığı bir gerçek. Yeni Malatyaspor'un, 2. Lig'den 1. Lige yükseldiği dönemde, Malatyaspor'da yaşadıkları ve verdiği söz nedeniyle yeniden görev almak isteyen Hikmet Tanrıverdi'ye sıcak bakılmamasının arkasında da bu yatıyordu. 2. Ligdeki "süper şansın" 1. Ligde de aynen devam etmesi, her iki sezonda, her iki ligdeki tüm takımların öne ittiği Yeni Malatyaspor'a peş peşe iki şampiyonluk kazandırınca, Gevrek bu sonuçlarla yerini pekiştirdi. Öyle ki, 1. Lige yükseldiği yıl takıma yeniden talip olacağı konuşulan, ancak "yüksek profili" nedeniyle Malatya'daki karar vericiler tarafından sıcak bakılmayan Tanrıverdi, peş peşe gelen bir üst lige yükselme başarılarının ardından, yönetime talip olmayı dahi düşünmedi.

90 milyon TL'lik bütçenin, daha göz önünde olan 2017- 2018 sezonu Süper Lig macerasında, daha açık, şeffaf bir yönetim anlayışına yolaçacağını düşünenler bir kez daha yanıldıklarını gördüler. Önemli gelir kaynaklarına kavuşan Yeni Malatyaspor'da, ne sponsor anlaşmalarının mali boyutu ve koşulları, ne transfer politikası, ne hangi futbolcunun hangi bedelle transfer edildiği, bu transferlere kim ya da kimlerin aracı olduğu, hangi menajerin hangi nedenle seçildiği, ne kadar para harcandığı, hangi futbolcunun ne kadar maaş aldığı, hasılat, prim vs. konularında yönetim açık olmadı, hesap ve bilgi vermedi. Bu konudaki eleştirilere de kulak tıkadı.

Mesela, Malatya kamuoyunun bilmediği bir sponsor konusu var. Yeni Malatyaspor Süper Lige yükseldikten sonra, sahibi Malatya- Hekimhanlı Hamit Yıldırım olan Teleset Mobilya Şirketi, kulübe sponsor olma teklifini iletiyor. Bunu Gevrek yönetimine bildiriyor. Yıllık isim sponsorluğu için düşündüğü rakam 5 milyon TL, ama Malatya için 6 milyon TL'ye de çıkabileceği hesabını yapıyor. Ancak, tüm çabalarına rağmen, kendisine geri dönüş olmuyor, kimse arayıp sormuyor. 1-1.5 ay haber bekliyor Yeni Malatyaspor yönetiminden, kimse aramıyor. İş bağlantılarının olduğu Akhisarspor yöneticileri, bu sponsorluk konusunu öğreniyor ve Yıldırım'la hemen irtibata geçiyorlar. Yıldırım, yıllık 5 milyon TL karşılığında Akhisarspor'a sponsor oluyor ve "Teleset Mobilya Akhisarspor" ismi böyle ortaya çıkıyor.

Gevrek yönetiminin uzak durduğu Malatyalı işadamı, kendi memleketinin takımı yerine bir başka takıma sponsor oluyor.

Ha, Yeni Malatyaspor'un mevcut isim sponsoruyla yapılan anlaşmanın koşullarını, mali boyutunu bilen var mı? Yok tabi. O da Gevrek'in sırrı. Ama rakamın, Hamit Yıldırım'ın Yeni Malatyaspor'a vermeyi düşündüğünün çok altında olduğu konuşuluyor.

Bir önceki sezon, Malatya'daki bir maçtan sonra alacakları ödenmediği için saha ortasında seyircinin gözü önünde futbolcuların sergilediği tavırlar "doğru olmayan" açıklamalarla kapatılmaya çalışılırken, geçtiğimiz sezon da Beşiktaş maçı öncesi, alacakları ödenmeyen futbolcuların maça gitmeyecekleri haberiyle Yeni Malatyaspor bir kez daha gündeme geldi. Kulüp Başkanı, bu konuyla ilgili olarak kendisini arayan arkadaşımız Ferdi Durdu'yu, "biraz sonra arayacağı"nı söyleyerek "ekmeyi" tercih etti (ve tabi aramadı), doğru olan bu iddialar ve yaşandığı aşikar olan bir sorun yine uyutuldu.

Yeni Malatyaspor Kulübü'nün iyi yönetilmediğine ilişkin önceki sezon takım 1. Ligde iken belirginleşen, ancak sahadan gelen "umulmadık" başarının yarattığı hava ve ikinci plana attığı sorunlar, açıkça gözlenirken, Süper Lige yükselmiş kulübü üstlenecek çok önemli isimler de ortaya çıktı. Bunlardan en ciddisi, İstanbul'da sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir Malatyalı gruptu (bu isim Mehmet Ali Aydınlar değil). Bu grubun Yeni Malatyaspor'u almaya sıcak bakarken, Yeni Malatyaspor'un karar vericilerinden dönemin Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile milletvekili Öznur Çalık'ın, Gevrek yönetiminin devam etmesinden yana tavırları nedeniyle bu girişimin başlamadan bittiği biliniyor. Hatta bu konuda Bakan Bülent Tüfenkci'nin, köklü bir ticari ve mali yapısı olan grup ya da gruplarla gelecek "değişim"i destekleyen tavrına rağmen, ikilinin ısrarını kıramadığı da konuşuldu.

Süper ligde, rakiplerine göre çok da güçlü bir kadrosu olmamasına rağmen ilk yılında, "ligde kalarak" başarılı olan Yeni Malatyaspor'un bu durumu, "düşük profilli yönetim" yanlısı yerel yönetici ve siyasiler için Gevrek tercihini makul bir zorunluluk haline getiriyor. O da, hesap vermeyerek, mali tabloları kamuoyunun gözünün önünden uzak tutarak (2017 Haziran mali kongresinde Gazeteci Burhan Karaduman, hesapları yöneticilerden alamadı, ancak kamerayla kaydettiği görüntülerden rakamları tespit ederek kamuoyuna duyurdu), "alengirli" kongre tarihleri belirlemek gibi alışkanlıklarla işini sürdürme gayretinde.

Deyim yerindeyse, kulübü keyfine göre yönetiyor. Basınla diyalogu, sadece kendi tercih ettiği kanallar üzerinden. Önceki transfer sezonunda yaşananlar, "imza attığı" fotoğrafları dahi basına verilen bir teknik direktörle (Bayram Bektaş) aslında anlaşma yapmadığı, fotoğraf çekimi için imza pozu verdirdiği Bektaş'ın kendisine verilen sözler yerine getirilmeyip kulübü bırakmasıyla ortaya çıktığı gözönüne alındığında, transferlerinin ne kadarının gerçek olduğu bilinmiyor. Biz kendi açımızdan, fotoğraflara rağmen transferlerin ne kadarının gerçek olduğu konusunda tam emin olamıyoruz, futbolcu sahaya çıktığında göreceğiz artık!

Bu dönem tam da transfer dönemi, futbol kamuoyu doğru- düzgün haber bekliyor, ama peşin söyleyelim, bu dönemde hepimiz hayli yanıltıcı haberlerle yine karşı karşıya kalacağız gibi. Doğru ve düzgün bilgi verilmediği, habercilerin doğru olmayacak- yanıltıcı haber kaynaklarına (menajerler, adını duyurmak isteyen kimi yöneticiler vs.) yönelmek zorunda bırakıldığı bir dönemin daha içindeyiz. Malatya futbol kamuoyu bunu bilmeli, okuduğu haberleri değerlendirirken. Kulüp başkanının, tercih ettiği kanalları da ne kadar doğru bilgilendirdiği konusunda kuşkuların olduğunu söylemek durumundayız. Bir örnek: Ligin sona ermesinin ardından Erol Bulut'la yapılması planlanan görüşmenin yapıldığı haberi de, Gevrek'in tercih ettiği kanaldan geldiğinde, "doğrudur" diye yayına koymuştuk. Ancak, daha sonra Gevrek'in telefonlarına çıkmadığı- dönmediği muhabir arkadaşımız Ferdi Durdu'nun "görüşme olmadı" haberi ve onu teyiden Erol Bulut'un açıklaması, "görüşme yapıldı" diye yanıltıcı haberi veren arkadaşlarımızla da doğru bir iletişiminin olmadığını ortaya koydu.

Bir süredir, Adil Gevrek'in kaynak olduğu ajans haberlerinin, "daha düşük profilli" haberlere yer verdiğimiz sütunlarda olmasının sebebi de bu.

Söyleyeceğimiz o ki, ülkenin kaderini belirleyecek yorumları yapılan 24 Haziran seçimlerinin bir hafta öncesine, bir bayram gününe denk getirilen, yerel yöneticiler ve siyasilerin, seçim gündemlerinin Yeni Malatyaspor'un çok önüne geçmesi nedeniyle ilgilenemeyeceği bir dönemde Gevrek'in elini çok daha güçlendiren olağan mali kongreyi sorgulayın ve olanları- olacakları dikkatle izleyin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • MEHMET (4 yıl önce)
    Sayın Yalvaç Malatyaspor kulübünün mevcut konumunu bilmezmiş gibi beyanat vermişsin takım amatörde bile maçlara yayan gidiyor ancak senin Tanrıverdi dediğin (yüksek profilli)zat değilmi Malatyaspor u bu hallere getiren.Haklılık payın var ama yanlı tutumunda çok yanlış.yeni bitirdi sonra Haşim beyi kuyuya itip onu da bitirmedi mi
    0
    0
    Yanıtla
  • kaya (5 yıl önce)
    Fazlasıyla artniyetli bir yazı . Doğrulardan uzak bilgi alamak istiyorsan gidersin gerekli kişilerle iletişim kurarsın . kimse medyaya al bu benim muhasebem demez. üstelik başarılarla dolu bi takımımız var. Malatya bu seviyeleri rüyasında bile göremez, emeği olan herkezden Allahrazı olsun belkide şampyonluk göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet GÜLER (5 yıl önce)
    Bu yazıya katılmadığımı belirteyim. Sayın kalemşör sen Yeni Malatyaspor'a kaç kuruş yardımda bulundun neyin hesabını soruyorsun. Varsa yardımın koy belgeleri ortaya ben gelip özür dileyeyim senden. 2017-2018 futbol sezonunda küme düşer gözüyle baktığımız takım ligde kalmış 2018-2019 sezonunu ilk devresini 3 büyüklerin önünde ligi 3. sırada tamamlamış. Burdan bu abuk-sabuk yazıya olumlu anlamda cevap yazanları da kınıyorum. Siz daha ne istiyorsunuz ya. Sıkıntı ne biliyor musunuz Malatyasporumuz ne zaman bir başarı yakalasa şehrimizde birileri rahatsız oluyor;bu yazı onun sıkıntısı bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • kara44 (5 yıl önce)
    Şeffaf Olunca Neyin Nerey Harcandığı Blli Olacak O Yüzden Ne Gerek Var Şeffaf Olmaya..
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (5 yıl önce)
    Şeffaf olmayan, neyin nereye harcandığı belli olmadığı gibi ,geçen yıl başlarken basın sözcüsü gelirin 60 milyon tl olacağını TV lerde açıkladı.Gelir iki misliymiş saklandı, buna rağmen 17 milyon EURO ( 100 MLN TL) borç var.
    0
    0
    Yanıtla
  • MS mehmet (5 yıl önce)
    Çok yerinde bir yazı, Malatyasporda şeffaflık yok ve bu durum GERÇEK taraftarı rahatsız ediyor. Evet Adil Gevrek başarılı sayılabilecek bir başkanlık yapıyor ve başarı olunca mutlu oluyoruz fakat başkanın görevlerinden biri de klubün çıkarlarını korumak ve hesap verebilir olmak. Unutmayın Dursun Özbek'inde GS ile şampiyonluğu, yıldız transferleri var fakat florya ve rivayı sattığı için GS'ın geleceği tehlikede ve şuan hiç iyi anılmıyor. Gaziantep gibi süperligte demirbaş olmuş birçok şehir takımı mali tablodan ötürü alt liglerde şuan. Kısaca yönetim hesap verebilir olsun herkes bu durumdan memnun olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Adil gevrekle bu iş olmaz diyorsunuz.Haklı da olabilirsiniz.Ancak öyle yada böyle bu adam gelmiş,klübü süper lige taşımış,en önemlisi bu zor ligde takımı 10.sırada tutmuş.Şimdi bu takımı Türkiye tanıdı.Birileri bu adam da vizyon yok diyecek,klübü kötü yönetiyor diyerek,hazıra konacak öylemi.Varmı?böyle bir dünya.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet aydın (5 yıl önce)
    admin benim msj neden yayınlamıyosun bayram tatilindemisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (5 yıl önce)
    Beyler herkes 200 er bin tl koysun 30 kişiden 6 milyon tl toplayalım takımın başına biz gelelim. Yönetim para vermeden yöneticilik yapıyor. Çevre yapıyor. Adil gevrek iki kelimeyi bi araya getirip türkçe cümle kuramıyor nesi başkan bu adamın. Harcamaların hesabını veremiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (5 yıl önce)
    ismet yalvaç sen bu malatyaspora ne faydan var bugune kadar haşim baskan mağara adamı dıyodu sana gercekten oylesın hangı gun maca geldın hangı gun ıdmana geldın satlık kalem olmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen katılıyorum yazıda ard niyet kokuyor. hangi yönetim bu kadar kısa zamanda merdiven basamaklarını çıkartır . birazda tebrik etmeyi öğrenin sayın yazar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan 34 (5 yıl önce)
    Hikmet tanriverdi dediginiz şahsiyet benim gözümde şovmen tamamen cikarlari icin reklam yapmak icin yonetimin basina gecti sonr da takımı batırdıktan sonra kaçıp gitti yalansa yalan deyin mehmet ali aydınlar dediginiz kişi buyuk denizde yüzen sözde hemşeri adami zorla başkan mi yaptiracaksın bu yönetimi savunduğum falan yok elbette her şeyin sefaf olması lazım ama mevcut yönetimi de karalamak doğru değil takimin nerden nreye geldigini yapılanları yok saymak nankörlük olur Diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (5 yıl önce)
    Şeffaflık konusunda haklısınız ancak başarıları tesadüf görmek biraz komik olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    1630 sayılı Dernekler Kanununa muhalefet ediliyor.Hesapların bir an verilmesi gerekiyor.Savcıların harekete geçmesi lazım.Okullarımızda Okul Aile Birlikleri nasıl denetleniyorsa buranında denetlenmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (5 yıl önce)
    Müthiş tespit,Müthiş yazı !! Deyim yerindeyse tercüman olmuşsunuz taraftara.! Evet maalesef yeni malatyaspor iyi yönetilemiyor, kabul edelim süper lige çıktık şans eseri ve ya değil ama geçen sezon süper ligde ilk sezonumuzda şans eseri ligde kalındı bu sezon için ise yine bir belirsizlik ve sonrasında zor da olsa bir çözüm !! Gelelim konuya yanlış okumadıysam geçenlerde malatyaspor'un borcunun 20 milyon tl olduğu söylendi , geçen sezon süper lig'e hatırı sayılır ayak bastı parası almasına rağmen ayrıca maliyet olarak düşük transferler yapılmasına rağmen nasıl olur da 20 milyon tl bu takımın borcu oluyoRr biraz manidar sanki !! Bu takımın bu ligde kalıcı olması için adil gevrek başkanın bırakıp,daha vizyon sahibi ve biraz daha profosyonel bir yönetimin olması şart !! Herkese iyi bayramlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    İYİKİ VARSIN,MALATYA HABER SİZ DE OLMASANIZ,BU DÖNEN DOLABTAN KİMİN HABERİ OLACAK,EROL HOCANIN BULDUĞU FUTBOLCULARI DEĞİLDE KENDİ MENECERLERİNİN BULDUKLARINI ALIYORLAR BU NE İŞ..................
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Yazı çok önemli. Sadece şeffaf bir yönetim isteniyor. Bundan daha doğal ne olabilir. Olması gereken de budur. Eğer hesapları görmezsek nereden bileceğiz hangi sponsorun daha fazla destek verdiğini. Ayrıca kamuoyundan bu hesaplar kamuoyundan gizleniyorsa orada kötü kokular var demektir. Kulübü doğru ve düzgün yönetmiyorsanız o zaman bu hesapları neden gizleme ihtiyacı duyacaksınız. Başarının yolu kulübün açık şeffaf ve profesyonelce yönetilmesidir. Aksi takdirde bu ligde çok fazla kalamaz. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Sayin,mehmet,ali,,aydin,bey,malatyaspora,baskan, Olmanizi,arzu,ediyoruz,cunku,maddi,acidan, Ihtiyac,var,malatyada,gormek,istiyoruz,sizleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil sönmez (5 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Herşey maddiyat değil gelse güzel olur iş bilen başarılı bir işadamı geleceğini sanmıyorum ancak acil bir şekilde şeffaf olmayan yaptıklarını kendileri dahi bilmeyen başkan değil bostan korkuluğu olan kulübü siyasiler in güdümünden çıkaracak onurlu başarılı iş bilen Malatyayı rezil etmeyen büyük Malatya taraftarını Fenerbahçe maçına koymamazlık yapmayan adam gibi adam birine ihtiyacımız varrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Kulübün üst kurulları yok mu Naci şavata nın da olduğu bir denetleme mekanizması olduğunu yanlış değilse hatırlıyorum.belkide yalvaç bey bunlara bir göndermede bulunuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kodalmm (5 yıl önce)
    Yazıdaki iddiaların doğru veya yanlış olduğunu bilmiyorum,ancak " doğruları belgeleri ile kamuoyuna yansıttı" ibaresini yazıda hangi belgeden çıkardınız, çünkü yazıda bir belge yok. Yazarın duyumlara dayalı tespitleri var...
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)
    İSMET YALVAÇ SEN NEYİN PEŞİNDESİN NEYİN? YALVAÇ AİLESİ OLARAK ALLAH İÇİN BİRİNİZDEN BİRİSİ DE ÇIKIP ŞU MEMLEKETİN TEK TAKIMINA DESTEK VERİN YAHU? VERMİYORSANIZ DA NANKÖRLÜK ETMEYİN SUSUN BARİ GÖLGE ETMEYİN YETER ARTIK!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden biride çıksın cevap versin dening transferinde 300 bin euro nereye gitti dendi ses seda yok yönetimden yetmedi bir Malatya buyuksehir e 30 trilyon aktarıldığını söyledi çıt yok bu yönetimin hiç basın sözcüsü ya da başkanı çıkıp cevap veremiyor sustukca ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali o zanda kalırsınız doğrular acıdır vaizoğlu senin ne kadar destek vermiş açıkla bilelim
    0
    0
    Yanıtla
  • SEN NE İŞSİN VAİZOĞLU ADİL İLE ORTAK MISIN HATA VAR İSE MUHALEFET NORMAL.GEÇMİŞTE ELEŞTİRİ YAPANLARA DA SEN BU SÜTUNLARDA SALLADIN.KİM OLDUĞUN MEŞRU GRİSİNİ ANLAYAN ANLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demirhan (5 yıl önce)
    parasal durumu iyi olanlar. Dişinden tırnağından arttırdığını kulübe bağışlasa. her sezon ilk 5 e oynarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (5 yıl önce)
    derebeyleride sessiz..böyle olmaz çakır seçimlerde Tayyipden iyi fırça yiyecek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmat (5 yıl önce)
    İSMET BEY SENDE DÜŞMAN SAFINA GEÇTİN.ÇÜNKÜ DOĞRULARI BELGELERİ İLE KAMUYOYUNA YANSITTIN DİYE
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle doğrular acıdır yakın tarihte ders alınması gereken Malatyaspor var ama nedense ne valisi ne vekilleri hiçbir şekilde kulübün gelir gider dengesini kontrol etmiyor şeffaf bir yönetim istiyoruzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kodalmm (5 yıl önce)Ahmat isimli kullanıcı yorumuna
    Yazıdaki iddiaların doğru veya yanlış olduğunu bilmiyorum,ancak " doğruları belgeleri ile kamuoyuna yansıttı" ibaresini yazıda hangi belgeden çıkardınız, çünkü yazıda bir belge yok. Yazarın duyumlara dayalı tespitleri var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (5 yıl önce)
    Güzel bir yazı. Ama bunu yazmak için niye bunca zaman beklediniz? Ben de bir İzollulu olarak bu adamın hiçbir zaman doğru konuşmadığını kendi çevresinde bile saygı ve güven konusunda sıkıntı yasattigini, verdiği hiçbir sözü tutmadığını ve en önemlisi de bu adamın başkanlığa layık olmadığını her platformda dile getirdim. Maalesef Malatya nin başına gelen en büyük dert olan A. Çakır ve O. Çalık sırf kendi emelleri için bu adamı destekledilr. Malatya önce bu siyasilerden sonra da bu adamdan kurulmadıkça hiçbir alanda yükselemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakki (5 yıl önce)
    Bu elestitileti dogru bulmuyorum . Ozellikle de "dusuk profil" yakistirmasina. Hikmet tantiverdi malatyasporu batirip gitti. Cabuk unutulmus bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Güzel eleştiriler gibi görünse de; yazdıklarınız 24 Haziran seçim öncesi Ak parti adayları Öznur Çalık ve Ahmet Çakır 'ı hedef alan lakırdılardan ibaret. Teleset Mobilyanın vereceği rakamdan daha az olduğu varsayım sadece. Madem rakam veriyorsunuz o zaman Ev-Kur un rakamlarını açıklayın da kıyaslamayı biz okurlar yapalım. Yüksek profilli yöneticiler diye bahsettiğiniz kişilerin takıma ne kadar faydalı olduklarını tüm Malatya biliyor. Başkanlıklarını bırakıp giderken "Benim Malatyaspordan alacağım 2,5 Milyon TL yi bağışlıyorum" deyip gidenler, İstanbul'daki Malatyaspora para desteği için hazırlanan etkinliklerde 20 bin, 30 bin, 50 bin sözü verip de; 500 TL dahi vermeyenleri çok iyi biliyoruz. Daha neler var neler...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZTÜRK (5 yıl önce)
    Yeni Malatyaspor'un kötü yönetildiğini, profesyonelce yönetilmediğini herkes biliyor. Eğer öyle olsaydı başındaki "Yeni" saçmalığı bu zamana kadar kalır mıydı? Düşük profilli yönetim düşük profilli sponsor, futbolcu, anlayış vs. getiriyor. Anlaşılan o ki belediye ve siyasiler düşük profilli bir başarıya razılar yeter ki gelecek yönetim ve başkan kendilerini gölgelemesin. Aynı filmi efsane Malatyasporda da izlememiş miydik? Malatyaspor'un mezara konulması da aynı mantalitenin eseri. Federasyondan gelen cezalar bile güçsüz bir yönetime sahip olduğumuzu gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Süper bir yazı bir zamanların paralel yapılanmasıyla içli dışlı olan kişiler ve kulüp hiçbir şeyi şeffaf olmayan bir kulüp
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarafsız Adam (5 yıl önce)
    Yazar arkadaş karalama yapmaktaki yeteneklerini cümle kurmakta da gösterebilseydi keşke...
    0
    0
    Yanıtla
  • gökhan (5 yıl önce)
    bu para malatyanın parası. yok euro arttı 14 milyon euro zarardayız. lig bitmiş oyuncuların alacakları kalmamış sen kalkmışın euro artı diyorsun. yapılan harcamalar ibra edilsin kuruşu kuruşuna. bu para malatyalıların parası. işte futbol klüpleri böle. harcarlar harcadım şöyle zarar ettim böle zarar ettim der geçerler. mutlaka hesabı sorulsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Yönetim yok.Takım jant üstü gidiyor. kim ne verdi kimler e ne verildi.Hıç kimse bilmiyor. Aslında takım da yönetim değişmeli.M Ali Aydınlara vwrilmeli.takım hem güvenli ellerde profosyonel ce yönetilir. yol yakınken siyasiler, bakan önayak olup takımı M.Ali Aydınlar a teslim etmeliler.yoksa gelecek meçhul hatta karanlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalvaç ve Malatya da kendine sözde basın diyen zavallıların derdi,Malatyaspor da istedikleri gibi at koşturamamaları..Yanlış yapsa bu takım 5 yılda buralara gelmezdi demek ki doğru işler yapıyor yönetim.Siz içinizdeki pisliği kusmadan sadece destek olmayı deneseniz takıma nasıl olur acaba Yalvaç bey hazretleri?Başkanlık için ismi geçen adaylara bakıyoruz da sürüye çoban yapılmayacak adamlar..Neyse bu takımı sizin gibi ayak takımına bırakmayacak Malatya sevdalısı devlet büyüklerimiz var.Bu yazıyı yazanda ona yorumlarıyla katkı verenlerde hepiniz zavallısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam44 (5 yıl önce)
    adil gevrekle bu iş bu yıl olmayacak gibi görünüyor
    0
    0
    Yanıtla