SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeni Stadın Zemininde Çökme!

0
Güncellendi - 2017-06-23 22:22:32
Yeni Stadın Zemininde Çökme!
A- A+ PAYLAŞ

Yüklenici firması tarafından Gençlik Spor Bakanlığı’na devri gerçekleşen Malatya stadyumunda kuzey kale arkasındaki çim zeminin bir bölümünde yaşanan çökmeye dolgu yapılarak müdahale edildi.

Ceza sahası yan çizgisi ile taç çizgisi arasında kalan yaklaşık 30 metre karelik bir alanda alt zeminin hafif çukurlaşması üzerine çim zemin söküldü. Sökülen zeminin altına kum ve toprak karışımlı bir dolgu serilerek, rulo halinde sökülen çim yeniden monte edildi. Çalışmayı yürüten çim bakım ekibi, o bölgedeki lokal işlemin 3 hafta içinde diğer zeminle aynı duruma geleceği bilgisini verdi.

Yeni statlarda bu tür sıkıntılar yaşanabileceğini belirten çim bakım ekibi, zeminin oturması için üzerinde en az 4-5 maç oynanması gerektiğini belirtti.

Bakanlığa devredildikten sonra Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün kontrolüne giren yeni stadın zemini için makine parkı kurulacağı ifade edildi.

Yeni stadın inşa edileceği arazide zemin etüdü yapılmadan, inşaat ihalesi gerçekleştirilmiş, daha sonra zeminde sorunlar belirlenince, fore kazıklarla stad alanında zemin güçlendirmesi yapılmış, bu da inşaata ek işler ile ihale bedelinin çok üzerinde maliyet çıkarmış, yapım süreci bu nedenle de uzamıştı.

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    Sayın belediye başkanı ne iş yapar. Devlet o kadar yatırım yapacak ala yolu yok. Yazıklar olsun belediye baskanına. Ya vizyon kardesim vizyonnnnn. Misyonu ne ki vizyonu ne olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    yapılan yorumlar ne yazık ki hemşerilerimin sosyo-kültür seviyesinin dipte olduğunu gösteriyor. yeni yapılan stadda olur böle şeyler biraz öğrenelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (6 yıl önce)
    gayet normal şeyler.büyütülecek bir durum değil...ilgili arkadaşlar gerekeni yapıyolardır.3 -4 maç oynanmasına gerekte yok,zemine ağır silindirler gezdirdinmi hallolur biter
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (6 yıl önce)
    Bu stadın ortasından su da çıkabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • sulhi (6 yıl önce)
    Dünyada,Stadyum inşa edilirken yolları sonradan mı? yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (6 yıl önce)
    Eski stad,her ihtimale karşın yıkılmamalı.Şaka gibi bu stadla ilgili her daim bir sorun ortaya çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MİKAİL (6 yıl önce)
    Türkiyede yapılan en sorunlu,en sıkıntılı stat olarak tarihe geçti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Zemin etúdu yok demekti daha büyük faciadan olmaz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Allah, akıl fikir versin. Yeni stat bu halde olmamalıydı. DENİZ44 arkadaşa aynen katılıyorum. Ayrıca stat yer seçimi vb. birçok konuda istişare-analiz yapılmadan acele yapıldığı bu yüzden de birçok kere yapımının sekteye uğradığını herkes bilmektedir. İşi bilmiyorsanız gider örnek bir stada bakar kopyala yapıştır ile işi çözesin. Bunu niçin size bir örnek Kocaeli yeni stadı. Özellikle araç park , giriş çıkış ve bağlantı yolları ne kadar da güzel olmuş…
    0
    0
    Yanıtla
  • samet (6 yıl önce)
    yanı stadı bize kakaladılarmı demekki yapan firma biran önce teslim etmesindeki aceleciği bu tur sorunlara işaretmiş YAZIK MALATYA YAZIK
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (6 yıl önce)
    Bu stadın Koltuklarında neden Malatya Yazmıyor.Yeni Yapılan statların hepsinde yazıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    deveye sormuşlar misali. neyimiz doğru ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Şehir batıya doğru kayarken, biz stadı doğunun en uç noktasına konumlandırdık. Ulaşım en büyük problem olacak. Geçen iki hafta üniversite sınavı öncesi ve sonrasında bu bölgede yaşanan trafiği gördük.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Malatya ya yapılan problemsiz bir yatırım var mı? Bu ne anlama geliyor? Demek ki hakeden müteahide verilmiyor. İşi bilmeyen ancak yandaş olana veriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazinin torunu (6 yıl önce)
    Bence yeni stad için yer baksınlar çünkü üç beş sene sonra lazım olabilir.Herkesin gördüğü bir yer olan zemin çöküyorsa görünmeyen yerler nasıldır kim bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Daha dün bakanlık yetkilileri maç oynamaya hazır hiç bir sorun yok demedi mi maç oynamadan zemin çöktüyse helal olsun yine malın kötüsünü itelediler!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz44 (6 yıl önce)
    YANLIŞ VAR KESİN, EMME NİREDE? çok sayıda benzer örneklerle karşılaşmak normal. Uzun yıllardır aynı şeyler yaşanıyor tüm yurtta. Hesap soran, işin kabulünü yapanlar aynı yolun yolcuları. Bu stadın zemin edütü yapılmadan inşaatına başlandığı ve yeni bir ihale ile zemin etüdü yapılıyıp yerin çürük olduğu tesbit edilmişti. Ardından yeni bir ihale ve sürekli bizmeti uzadı gitti. Malatyalılar yazmış. 25 bin kişinin bulunabileceği bir stada hangi yoldan gidilecek? Sonra nasıl evlerine dönecek bu insanlar? Aklı yok mu bu projeyi oraya oturtanların? Bir ülke ancak kendi kendini böyle bitirir. Zemin çökmesi normal. Stad komple çökrese kimse şaşırmasın. Beyler Deresi Köprüsü bu gibi yatırımlara bir örnek. O yol da bir gün çökerse şaşırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Galip K. (6 yıl önce)
    Stadın yeri yanlış. .. Batı tarafa lokomotif fabrika olacak yer bölgesinde veya. Şöför okulu olan bölge olabilirdi. Raylı taşıma sistem kurulmasıda kolay olur du.Velakin Mevcut Yeni yapılan stad a birden fazla ulaşım yolu yapılması lazım. Raylı taşımacılık da düşünülmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)Galip K. isimli kullanıcı yorumuna
    ALLAH İÇİN SÖYLÜYORUM, EĞER STAD BEYLERDERESİNE YAPILMIŞ OLSAYDI ADIM GİBİ EMİNİM YİNE ELEŞTİRİRDİNİZ, YİNE BAHANE BULURDUNUZ! HASÜD-ÜN MALATYA DİYE BOŞUNA DEMEMİŞLER!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent YAŞAR (6 yıl önce)
    Bunlar acizlik yazık Malatya halkına biz bunlara layık değiliz. Elde de vekil var bürokrat var bizdekilerden kat kat üstünler. Malatya'da iş yapan müteahhitlere bak işler hep yarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Eleştirince kızıyorlar ben anlamadım bu işi Malatya'nın kaderi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Orası en son stat yapılacak yerdi 25 bin kişiyi gece saat 22 de biten maçta sabah ezanina kadar ancak taşıriz acil hastası olup o gün tip merkezine goturene Allah yardım etsin ben bu konu ile ilgili stadın oraya yapılması söylenti halinde iken Ankara ile çok yazisma yaptım hep olumsuz cevaplar aldım zamanın beni haklı çıkarmasına üzülüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • cok dogru dusunmussunz
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)Ramazan dogan isimli kullanıcı yorumuna
    ZAMAN SENİ HAKLI ÇIKARMIŞ DA NE OLMUŞ? KİMİN ACİL HASTASI STAD YÜZÜNDEN YOLLARDA KALMIŞ? SIRF ELEŞTİRİ OLSUN DA NE OLURSA OLSUN MANTIĞIYLA DÜŞÜNMEDEN ÖLÇMEDEN BİÇMEDEN EZBERE YAZARSANIZ BÖYLE GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞERSİNİZ!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahu daha stadda maç oynanmadı, boş konuşma vaizoğlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Yaziklar olsun bu kadar gecikmeye ragmen hala cukuyor vay halimize vayyyyy.yorum yokkkkkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (6 yıl önce)
    vay be ,bız eskı inönüyü en iyisi bır 6 ay yıkmayalım, nolur nolmaz, mutaitt lerın hangı ısı duzgun ki
    0
    0
    Yanıtla