SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerel Yöneticilerin Vizyonsuz Uygulamaları Zarar Veriyor"

A- A+ PAYLAŞ

Hal binası, galericiler sitesi, fidancılar sitesi, yeni şire pazarı ve nakliyeciler sitesinin olduğu bölgeye yakın bir alanın moloz döküm sahası olarak kullanılmasına tepki gösteren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şehir merkezinden, ticarethanelerden ve en önemlisi de vatandaştan uzak bir konumda döküm sahası oluşturamayan, moloz ıslahını koordine edemeyen yerel yöneticilerin vizyonsuz uygulamaları Malatya'ya ve esnafımıza zarar vermeyi sürdürüyor” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Fidancılar Sitesi’ni ziyaret ederek Malatya Fidancılar Kooperatifi Başkanı Abuzer Yumrutepe ve fidan üreticileri ile bir araya geldi.

Fidancılar sitesinin hemen yanında bulunan moloz döküm sahasının bölgede ciddi çevre ve hava kirliliği ile sağlık sorunlarına neden olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Malatya Fidancılar Sitesi esnafımızın daveti üzerine ziyarette bulunduk. Ağır hasarlı binaların yıkımı sonrasında kamyonlara yüklenen molozlar, fidancılar sitesinin hemen yanı başına dökülüyor. Dağ gibi yığılan molozların oluşturduğu toz ve duman ciddi çevre ve sağlık sorunlarını doğurmuş durumda. Sadece fidancılarımız değil, bu bölgede bulunan hal binası, galericiler sitesi, yeni şire pazarı ve nakliyeciler sitesi esnafları da aynı durumdan şikâyetçi. Yaşam ve ticaret alanlarının olduğu bir alana yapılan döküme anlam vermek mümkün değil. Oluşan tozdan dolayı esnafımız dükkanını dahi açamaz hale geldiğini söylüyor. Şehir merkezinden, ticarethanelerden ve en önemlisi de vatandaştan uzak bir konumda döküm sahası oluşturamayan, moloz ıslahını koordine edemeyen yerel yöneticilerin vizyonsuz uygulamaları Malatya'ya ve esnafımıza zarar vermeyi sürdürüyor” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • mtn (5 ay önce)
    el ve ayaklara kuvvet güzel haber. var ve yok gibi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (5 ay önce)
    Yıkımlar bir an önce bitmeli ve enkaz kısa sürede kaldırılmalı. Enkaz taşıyan kamyonların daha fazla sefer yapması için hafriyat sahası merkeze yakın olmalı. En uygun yerler askeri alanlar fakat buralara da izin verilmez. Böyle kuru kuruya eleştirmek de olmaz. Daha iyi bir alan biliyorsan söyle de oraya döküm yapılsın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Depremzede (5 ay önce)
    Deprem enkazlarınin döküldüğü bu alan şehir merkezine ve köylere çok yakın bir noktada. İnsanlarımızın yoğun olarak yaşadığı ve ayrıca tarımın, hayvancılığın hakim olduğu bu bölgede bu atıklar uzun yıllar boyunca ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Gelecekte bu atiklardaki kimyasallar yeraltı sularına inebilir ve havaya uzun yıllar karışır. Çevredeki köylerde başta kayısı olmak üzere meyve, sebze, buğday ve et - süt üretimi büyük miktarlarda yapılmaktadır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İSMAİL (5 ay önce)
    Çok doğru bir tespit. O Bölge tarım sanayi,ticaret ve yerleşim alanı Uzak yerler dururken buraya getiriyorlar.Orada oturanlar tedirgin ve şikayetçi ama nafile En kısa zamanda burada enkaz doldurma işleminin durdurulması gerekiyor. Yoksa o bölge yaşanamaz hali gelecek. İlgililerin duyarsız kalmaması lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Döküm sahasında da sulama yapılmalı. Bari onu belediye yapsın da doğru düzgün yapılsın. Kamyon damlerlemeden önce sulama yapılmalı. Moloz sahası sulanmalı. Elazığ’ın gelişmesinde kafasını duvarlara vuran arkadaş, Malatya’da ülkemizin bir şehri, Elazığ’da Adıyaman’da. Şehir planı ve ekonomik açıdan gelişmişlik örneği istersen Gaziantep ve Kayseri örnek alınabilir. Elazığ ve Adıyaman’a karşı Rekabet vari söylemler Malatya’nın geri kalmasına yol açıyor. Malatya Adıyaman Elazığ, bu üç şehir kültürel yaşamsal ve nüfus olarak malatya da harmanlanmış durumda. Bunu zenginlik ve iyi bir örnek olarak kabul etmemiz lazım. Misal Volkan sende sadikoglunu eleştiriyorsun. Demek eleştiri bir hak. Saygı çerçeveleri içinde insanlar eksikleri eleştirmeni. Aksi takdirde ego nelere Kadir görüyoruz. Kendisi hakkında bir negatif haber yaptırmayalar böyle eleştirileri görünce çalışmaya ya da çalışmış gibi göstermeye başlıyor kendini. Artık eleştirilenle ilgili boy boy resimli 5 yeni haber okuruz bir kaç gün içinde. Vatandaş gidip ciğerlerimi kontrol ettirsin. 3-5 yıl sonra hasta olursak aspest ve inşaat tozuna karşı olduğunu belgeleyip mahkemeye vermek lazım yetkilileri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (5 ay önce)
    Aklı sıra belediye başkanı çapsız kabul da senin çapında birşey varmı Sadıkoğlu Sen koskoca sanayiden sorumlusunun ama fidancilarq gidiyorsun. Çapin vizyonun bu kadar.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Adam TSO yani ticaret ve sanayi odası başkanı. Fidancı da ticaret ile uğraşıyor,galericide,orada bulunan hal esnafıda. Senin ufkunda bu kadar dar.adam tüccarın da sanayicinin de sıkıntısı olduğunda yanında.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı candan dost (5 ay önce)
    elazıg köy gibiydi malatyayı geçti. resmen geçen gün gittim resmen kafamı duvarlara vurasım geldi daha düne kadar köy dedigimiz elazıg koca malatyayı geçti işte buda vizyonsuz başkanlarımız bize son hediyesi .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kafanı neden duvarlara vuruyorsun, Tel aviv değil Elazığ'dan bahsediyorsun. Bizim geri kalmamız kötü ama onların gelişmesi güzel bir şey
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    İyi diyorsunuz da! 36.000 binanın enkazı için bir yer öneriniz varmı? Bu zor süreçte hem yıkım bölgelerinde hemde harfiyat döküm bölgesinte TOZ gerçeği var ve taraflar canla başla bu enkazdan kurtulmaya çalışıyor. Mağdur olduğunu söyleyen esnaf kardeşlerimiz de biraz kendi tedbirlerini alarak birazcık sabrederek bu günleri geçirmek gayretinde olmalı. Sabredelim Ailesinde canlar kaybedenler var biraz empati lütfen.
    %40
    %60
    Yanıtla