SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme TIR'ı Malatya'da

'Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme TIR'ı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Genel Sekreter Latif Okyay ile birlikte Malatya Park (AVM) önünde bulunan Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme Tırında incelemelerde bulundu. 

6 Şubat 2023 tarihinde vuku bulan depremler sonrasında depremden etkilenen vatandaşlara Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında bilgilendirme ve tanıtım yapmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından görevlendirilen "Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme Tırı” Malatya Park (AVM) önünde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

‘Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme Tırı’nda görevli personelleri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız gerek Malatya’da gerekse de depremden etkilenen diğer illerde bir taraftan kalıcı iş yerleri ve kalıcı konutlar yaparken bir taraftan da vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyor. Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Bilgilendirme TIR’ı Malatya’mıza geldi ve Malatya’mızdaki hak sahipliği konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Bilgilendirme TIR’ına baktığımız zaman 750 bin TL hibe 750 bin TL kredi konutların yerinde dönüşümünün yapılması için uygulanan miktar. Yine iş yerlerinde yapılacak yerinde dönüşüm için 400 bin TL hibe 400 bin TL kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin TL hibe 1 Milyon TL kredi şeklinde uygulamalar var. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak ve yerinde dönüşümü temin etmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Bizde bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak Yerinde Dönüşüm Dairesi Başkanlığını kurduk. Yerinde Dönüşüm Dairesi Başkanlığımız 3 şube müdürlüğü ile vatandaşlarımıza hizmet verecektir. İnşallah hızlı bir şekilde şehrimizi el birliğiyle ayağa kaldıracağız. Bu anlamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve ilgili görevli arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Devletimiz dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımız 11 ilimizi tekrara ayağa kaldıracak. Malatya’mızı da mazisine layık istikbaline hazırlayacağız” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sadettin (5 ay önce)
    Yerinde dönüşüm diye diye vatandaşını kandıran başka kurumlar duymadım.1,5 milyona hangi mütahit daireyi yapıyor söylermisiniz.Bu paraya hangi mütahit yapıyorsa söylesinler yaptıralım.Vatandaşını mücahitlerin kucağına atacağına bakanlık olarak siz anlaşın biz 750 bini size ödeyelim.Evimizi yaptırmak için 1,5 milyonun üzerini (artık ne kadara mal edilirse)kredi çekmek gerekecek.Hem devletin verdiği 750 bini hemde mütahitin isteyeceği geri kalan krediyi bu vatandaş nasıl ödeyecek sorarım size aklı yatan varsa söylesin ancak zenginler öder.onun için tv lere çıkıpta biz vatandaşın yanındayız diye ahkam kesmesin,kandırmasın.yine yerinde dönüşüme müracaat eden 70 bine yakın kişi herhalde asgari ücretle çalışan kişiler değildir.saygılarımla
    %100
    %0
    Yanıtla