SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Yerinde Dönüşüm Ödeneklerinin Artırılması İçin Gayret Göstereceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesine bağlı Hıroğlu, Gündüzbey, Gedik, Hamidiye mahallerinin muhtarları, Yeşilyurt Şoförler Odası Başkanı Taner Kılıç ve Çırmıktılılar Derneği Başkanı Şerafettin Durak,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. 

Ziyaret kapsamında Yeşilyurt ilçesine bağlı mahallerinin yerinde dönüşüm taleplerini dinleyen Başkan Gürkan, Yeşilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Yakınca ve Konak’ın tarihi ve kültürel yapısını koruyarak, yerinde dönüşümünü gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade etti. 

Ayrıca yerinde dönüşüm ödemelerinin artırılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile temasta olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Yerinde dönüşüm projesi kapsamında hibe ve kredi ödemeleri noktasında rakamın artırılması için gayret göstereceğiz” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Hıroğlu Mahallesi Muhtarı Uğur Topaloğlu, “Başkanımız sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Varlığınız daim olsun bizler sizden razıyız, Rabbim de sizden razı olsun” diye konuştu.

Yerinde dönüşüm projesinin bir kez daha önemine değinen Başkan Gürkan, “6 Şubat’ta iki büyük deprem yaşadık. Yaşanan depremlerin ardından Malatya’mız da ciddi etkilendi. Binlerce iş yeri ve konutumuz ya ağır hasar aldı ya da yıkıldı. Özellikle şehrimizin merkezi ağır tahribata uğradı. Bizlerde bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile önemli, görüşmelerde bulunarak, yerinde dönüşüm için fikirlerimizi sunduk. Bu projemiz bakanlığımız ve hükümetimiz nezdinde kabul gördü ve bu minvalde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizin merkezinin dış çeperlere taşınması yerine,  yerinde dönüşümün hem ekonomik hem de şehrimizin kent belleği, demografik yapısı, kimliğinin muhafaza edilmesi anlamında önemli olduğunu söyledik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız da kararın doğru olduğunu ifade ettiler. Şu anda deprem bölgesinde bulunan 11 ilde yerinde dönüşüm talebinde bulunan vatandaşlarımızın talepleri alınıyor. Malatya’da da yerinde dönüşüm talebi 30 bine yaklaştı. Vatandaşlarımız yerinde dönüşüm kapsamında 150 metrekarelik evler için ödenen 500 bin TL hibe 800 bin TL kredi rakamının yükseltilmesini bizlerden talep ettiler. Bu rakamın artırılması noktasında gayret göstereceğiz. İnşallah bu konuda da netice alırsak, yerinde dönüşümün şehrimizin geleceği açısından önemli olduğuna inanıyorum. İnşallah Yeşilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Yakınca, Konak’ı bu çerçeve içerisinde bölgenin tarihi ve kültürel yapısını da koruyarak, yerinde dönüşümünü gerçekleştirmeye çalışacağız” kelimelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44 Gurbet (8 ay önce)
    Zamanında planlama yapmayan belediyeler gecekondu yapan beleşci hırsızlar 3 alıp 5 satan aclar mütahit olmadan bina yapan yüzsüzler seçimde o uğruna göz yuman siyasilef yüzünde bu gün bu sıkıntıları yaşıyoruz bir örnek bursa da samanlı semti o kadar dar yollarki tek araç zor geçiyor daha yeni 6 ve 7 yıllık bir proje yarini düşünen yok yarin orası ailemin mezarı olur diyen yok dereler bina doldu selde yıkıldımı ağlama demirde betonda çaldın başına yıkıldı ağlama acemi hiç eğtim almamış oğluna araba aldın kazada ağlama 12 tonluk kamyona 20 ton yükle freni patlar 3 . 5 ölü ağlama vijdan yap özür dile nedense Türkiye bedenle moderin beyin kör cahil giyimle alkole kopya kültürle olsa olsa karga gibi olunur
    0
    0
    Yanıtla
  • ata (8 ay önce)
    Adam gayret göstereceğiz diyor. Artıracağız demiyor. Yani artmaz ise şayet herkes başının çaresine bakar diyor. Yani bu durumda bir tek bina yapılmaz diyor. Diyor da diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cero (8 ay önce)
    Devletin vereceği hibe ve krediyi vatandaş devlete versin de TOKİ herkesin dönüşüm işini vatandaşın kendi yerinde yapıp teslim etsin bakalım oluyor mu o paralara. Şu yerel seçimlere kadar kafaları bulandıracak daha ne hikayeler duyacağız ve hemen seçimden sonra belediyeler yerinde dönüşüm yapamayanların yerlerini istimlak edecek beş kuruşa. Fırsat bu fırsat diyip belediyeler şuurlandırma zorbalığı adı altında kimlerin yerlerini dostları için yola sayacak ve peşkeş çekecek. Bunlara rağmen halkda bir türlü şuurlanma göremeyeceğiz maalesef . Asıl kıyımlar o zaman başlayacak bence.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    Aslanlarım benim bunlar kesin dönüşümü yapar...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalee (8 ay önce)
    Elazığ'da beton m3 fiyatı 1700-1900 TL arası Malatya'da 2500 TL oda Tokiler öncelikli arta kalırsa alabilirsin. Kaldı ki inşaat maliyeti ortalama 15-16 bin TL arsa payı hariç hiç bir müteahhit m2 sini 20 bin TLden aşağı yapmaz 120 m2 2.4 milyona mal olur 500 hibe 700 kredi ödeyecek vatandaş geri kalan 1.2 milyon TL yi nerden bulacak bu insanlar onuda açıklayın bizde bilelim .
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Gülüzar şekerci (8 ay önce)
    Sayın başkanım bostanbaşı için zemin +7ve sağlam bina istiyoruz orta hasarlılarında ağır sayılmasın bekliyoruz. Bizler bütün emeğimizi yemeden içmeden çocuklarımızın rıskından kesip aldık belki hayatımızda bir daha öyle evlere sahip olamayacağız o nedenle evlerimizi yeniden ve yerinde dönüşüm için devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bizim devletimiz güçlü bir devlet istenirse bu 11 il 2 yılda tekrar yapılır.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Bizler akıllanmayız hala 8 kat bina istiyoruz hemde bostanbaşına
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (8 ay önce)
    Sayın başkan devletin yüce şahsiyetleriyle birlikte vatandaşa aptal muamelesi yapıyorsunuz. Yerinde dönüşüme verilecek hibe miktarı( o da verilirse) konutun malzemesinin KDV sini bile karşılamıyor. Madem bir iyilik edeceksiniz o zaman KDV den muaf tutulsun
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Turgay (8 ay önce)
    Şu seçimler gelsede seni bir göndersek Sayın Gürkan.. deprem noktasında yerinde dönüşümü bırakta şehir merkezini nasıl ayağa kaldıracaksınız, plan ve projeler niye yayınlanmadı. Sen bunlarla ilgilen..
    %75
    %25
    Yanıtla