SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yerli Mobil Hız Sistemi Malatya'da da Kullanılmaya Başladı

Yerli Mobil Hız Sistemi Malatya'da da Kullanılmaya Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen lazer tabanlı Medar Mobil Hız Tespit Sistemi'nin (MTS) Malatya'da kullanılmasına başlandı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, MTS cihazları Malatya İl Jandarma Komutanlığında Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş trafik timleriyle montaj ve personel eğitimleri tamamlanarak trafik hizmetine sunuldu.

Trafik uygulama noktalarında hem araca monteli, hem seyyar kullanımı yapılan radar cihazı, her aracın hızını, sınıfını, şeridini, lokasyonunu, plaka ve araç görseli ile önemli birçok veri tespitini yapabilme kabiliyetine sahip.

Yağmurlu, karlı ve sisli hava şartlarında gece gündüz kullanılabilen, şerit ve araç sınıfı bazlı hız limiti ayarlanabilme imkanı sağlayan cihazla aynı anda 4 şeritli yollarda eş zamanlı birden çok aracın ihlal takibi yapılabiliyor.

Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, uygulamalı eğitim noktasında radar cihazının kabiliyetlerini yerinde inceleyerek, şunları kaydetti:

"Yerli ve milli radarımızı diğer radarlardan ayıran özelliği, birden fazla 4 şeritli yollarda birden fazla aracın aynı anda hız ihlallerini tespit edebilmesi, araçtan ayrı olarak seyyar montajının yapılabilmesi, gece görüşü ile bütünleşip yağmurlu, karlı ve sisli havalarda kullanılabilmesidir. Jandarma olarak bu cihaz ile amacımız ceza yazmak değil, trafik güvenliğini en üst düzeye çıkarmaktır. Hızdan kaynaklı kazalar ile can ve mal kayıplarını en aza indirmektir.

Yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla bu radar cihazlarının kullanımına jandarma sorumluluk alanında başlanılmıştır."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • buraksp (2 yıl önce)
    kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor hükümetimiz, el alem eğitime bilime yatırıyor parayı bizimkiler daha fazla tahsilat yapabilecekleri şeylere..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    En düşük trafik hız cezası 427 TL olmuş. Allah şoförlere yardım etsin diyecem ama Allah bu adamlar varken ne yapsın. Kendi insanını tuzağa düşüren, acımasızca radarcilik oyunu oynayıp , zaten kıt kanaat geçinen insanların kursagina giren lokmaya da talip olmuş bir yönetim anlayışından kimseye hayır gelmez. Malatya'nın merkezi trafikten geçilmiyor, ama ortada trafiğin hızlanması için çalışan polis yok... Binlerce plakasız , çatma derme Suriyelilerin kullandığı ne olduğu belirsiz araç var trafikte, hiçbirinin sigortası ve ehliyeti yok. Onları denetleyen poliste yok ortada. Ama mahalle arasında radar atanları unutmadık. Unutamıyoruz. Bu ülkede hicbirsey düzgün olmadığı gibi, kurallar ve yönetmeliklerde hesap soracak gücü olmayana işliyor. Aynı sorunu polis veya asker yaşasın , sicil numarasıyla sildiriyor. Diğeri dayısını arıyor sildiriyor. Bu cezalar torpili olmayanlar için mi? Yoksa halkın sağlığı için mi? Trafigin huzuru için mi? Huzur için bu kadar ceza bedellerini agirlastirmaya gerek yok. Artık 1 TL bile dokunuyor kanımıza.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Atilla (2 yıl önce)
    Ceza yazmaya gelince teknoloji seferber ediliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malkoçoğlu (2 yıl önce)
    Hayırlısıyla tohumculukta, tarımda,ilaçlama ve ilaçta hayvancılıktada millileşirsek trafikteki yazılan ceza kazzıkları zorumuza gitmez.köprülerden geçmedigimiz halde bizden alınan kazzıklar gibi vs. Genelde hayırlı olsun en azından Milli
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    İnşallah YERLİ ve MİLLİ dir. O zaman canımız belki acımaz ! Bakın bu cihazlardan kesilecek cezaların en az %50 si evine ekmek götüremeyenlerin, gece çocuklarını aç yatıranların kursağından geçmeyecekse, haram-zıkkım olsun. Boş boş millet bahçesi, kıraathane, yol kaldırımlar yapmayla milletin aç karnını doyuramazsınız. Daha bu sabah tofaşla 17 yaşındaki çocuk kaza yapıp rahmetli oldu. Gidin Siz 17 yaşında ehliyeti olmayan çocukları denetleyin. Trafikte gezen tofaş marka tabutları trafikten men edip hurdaya ayırın. İnsana yatırım yapın İNSANA !!!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Y. ASLAN (2 yıl önce)
    Nasıl daha fazla ceza yazarız dıye derdine düştüler. Tarımsal üretim yok ama Milli ve yerli radar cihazı üretimimiz var. Önce Çevreyolunda hız limiti değişen yerlerin tabelalarını değiştirin. Veya köstebek gibi olmuş çevreyoluna bi asfalt dökün. bi kar yağdı her yer köstebek yuvasına döndü.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Morris (2 yıl önce)
    Üretim ekonomisi olmayan yerde devlet ekonomisi ile yönetilir. (ceza, vergi, harçlara zamlar) Ayçiçek Yağı,Buğday,Mısır,Pirinç,Saman'ı vb. da Ukranya da savaş bitsin diye beklersin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Aman ne iyi ne kadar hayırlı bir hizmet, Memlekette öncelik üretimin derdine d üșmek lazım.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Radar 44 (2 yıl önce)
    Ülkemizde Gıda üretimi yerine radar üretimi yapalım daha çok ekin biçeriz buğday şeker mercimek vs Bırakın ya cezayla ülke ekonomisi düzelmez halen hertaraf fırsatçı olmuş bütün Gıda fiyatları uçuk hiçbiryerde fiyatlar birbirini tutmuyorrrrr keşke marketlere fiyat radarı koysalar!!!!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • hacı ersin (2 yıl önce)
    anca nasıl daha çok ceza yazarım bunun derdindeler. onun yerine trafikten men edilmesi gereken bir sürü araç var. onların peşine düşmelisiniz.
    %89
    %11
    Yanıtla