SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Kaymakamının Eşi YİKOB Müdürlüğü Görevinden Alındı

Yeşilyurt Kaymakamının Eşi YİKOB Müdürlüğü Görevinden Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Müdürünün  6 Şubat depreminden  sonra üçüncü defa görevden alındı ve usülsüzlük iddialarının odağındaki kuruma dördüncü müdür atanacak. YİKOB’a son olarak Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baydak’ın eşi Erhan Baytak atanmıştı.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Müdürlüğünde 1 yıl içinde görev yapan üçüncü isim de gitti.

YİKOB’ta deprem sürecinde görev yapan Nurettin Aladaş 8 Ağustos’ta görevden alınmış, yerine Süleyman Düşünceli getirilmişti. 15 Şubat 2024 tarihinde görevden alınan Süleyman Düşünceli’nin yerine aynı zaman da Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak’ın eşi olan ve daha önce Eskişehir YİKOB Müdür Vekili olarak görev yapan Erhan Baytak atanmıştı.

Erhan Baytak’ın da yaklaşık 25 gün görev yaptıktan sonra görevden alındığı ve yerine henüz bir atama yapılmadığı öğrenildi.

Erhan Baytak’ın usüle uygun olmayan bazı iş ve işlemlere rıza göstermemesi üzerine hedef yapıldığı öne sürülüyor.

Bu arada, enkaz ihaleleri ile ilgili olarak Şubat ayında yapılan ve kamuoyuna bilgisi verilmeyen  10 kişinin gözaltına alınması ile başlayan operasyonun soruşturmasının sürdüğü öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Bülent Yaşar (1 ay önce)
    Malatyalı maalesef dürüst adamları sevmiyor artık. Deprem bile insanları doğru yola getirmediği gibi hırsızlık arsızlık diz boyu . Malatya'da bir kesim devleti soymaya devam ediyor ve bunların karşısına cikanlarda görevden alınıyor ya da başka yerlere sürülüyor. Bir bürokratı görevden ancak siyasiler aldırabilir. Halkın benimsediği birileri görevden alınıyor ise ortada pis kokular vardır. Malatya'da maşallah her taraftan pis kokular geliyor ama herkes başını kuma gömmüş.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kemalettin (1 ay önce)
    İlk geldiğinde torpil dediniz Kaymakam eşi dediniz eleştirdiniz ama adamda mangal gibi yürek varmış. Adam inşaat mühendisiydi ve aynı zamanda tecrübeli bir müdürdü Yikob tarihinin en kalifiye ataması olmuştu Tüm geçmiş müdürlere bakın görürsünüz. Adam çatır çatır Tüm usulsüzlükleri yüzlerine vura vura bir ayda rezil etti hepsini. Allah şahit depremde vefat eden vatandaşların hakkını hepimizden daha çok korudu ve bunu Dilinden de düşürmedi Allah ayağına taş değdirmesin ne yaptıysa Malatya için yaptı. Allah razı olsun. Daha güzel makamlarda görürüz inşallah.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kiltepe Mahallesi (1 ay önce)
    Bu adamın hakkını ödeyemeyeceksiniz. Allah bin kere razı olsun. Gece gündüz çalışıp vatandaşların tek tek sıkıntısını dinledi. Herkesle ayrı ayrı görüştü. Kapıdan kimseyi geri çevirmedi. Yıkım müteahhitleri yamyam gibi üşüştü. Malatya’nın Malatyalının hakkını korudu. Enkazdan çıkan hurdaları bu yamyamlara yem etmedi. Ve sonunda görevden alındı. Zaten Malatya’ya bu adam fazlaydı. Paralı işlerde namuslu adamı yerler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Bazen bir kadın,1000 erkeğin yapamadığını yapar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Bakın ne oldu. Siz Yeşilyurt Kaymakamı bayan nasıl yönetecek dediniz. Eşit Malatya'ya ataninca torpil felan dediniz. Adam ne yaptı !!! Peşkeş çekilmesi ben yokum, garibanın hakkını koruyup zengine dur dedigi için görevden alındı. Demekki işinin ehli insanlar varmış. Ama ablamiz ve aveneleri her şeye bir takoz koyuyor. Malatyadan adam olmazzzzz. Liyakatli kişilerde böyle başa gelince birileri dur diyor. Yazık çok yazik
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Bu kamu kurumlarındaki tuzun kokusu artık herkesi rahatsız etmeli işini yapanı bırakmazlar yapsın yapmayanı ödüllendirirler nereye bu gidiş
    %85
    %15
    Yanıtla
  • baba (1 ay önce)
    Her yer böyle...
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Dediğiniz sebebten dolayı görevden alınmış ise çok üzücü bir durum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyalı (1 ay önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen o sebepten ben Yikob’da çalışıyorum Adam gecenin bir vaktine kadar çalıştı herkes şahit hiç bir vatandaşı kapıdan geri çevirmedi herkesi tek tek dinledi Sorunları tek tek çözmek için çabaladı emek verdi Ama yıkım müteahhitlerinin parasını beklettiği ve çalınan hurdaların hesabını sorduğu için görevden alındı. Konu bu kadar net…
    %70
    %30
    Yanıtla