SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi'nde Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçildi

Yeşilyurt Meclisi'nde Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart Yerel Seçimleri sonucu oluşan 37 üyeli Yeşilyurt Belediye Meclisinde, 4’ü Belediye Başkanı kontenjanı 20’si de seçimle olmak üzere AKP'den 24 üye, CHP'den 12 üye ve Yeniden Refah Partisi (YRP)1 üye görev yapacak. İlk toplantıda, meclis başkan vekilleri, katip üyeler, İhtisas Komisyonları ve Encümen üyelikleri için seçim yapıldı.

MECLİSİN ÜYELERİ..
Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin 37 üyesinden 1’i ilkokul, 10'u orta- lise ve 26’sı da ön lisans, lisans ve yüksekokul mezunu.

Meclisin yeni üyeleri şunlar:

Sıra No Adı ve Soyadı Öğrenim Durumu Mesleği

Kontenjan 1 Mulla Hasan Kaplan Ön Lisans Öğretmen AKP
Kontenjan 2 Hasan Atay Lisans Mimar AKP
Kontenjan 3 Erkan Özgür Lisans Jeoloji Mühendisi AKP
Kontenjan 4 Sabri Akın Lisans Ziraat Mühendisi AKP
1 Eyüp Kutlubay Lisans Avukat AKP
2 Esin Tanrıverdi Lisans Sosyolog AKP
3 Yusuf Kocaman Lisans Harita Mühendisi AKP
4 Ahmet Gülmez Lisans İnşaat Mühendisi AKP
5 Zuhal Özer Lisans Şehir Plancısı AKP
6 Menderes İnci Lise Esnaf AKP
7 İbrahim Aydoğan Lisans Ekonomist AKP
8 Veysel Karaçay Lise Esnaf AKP
9 Şerafettin Durak Orta Okul Kafe İşletmecisi AKP
10 Halil Durak Lise Yönetici-Elektrik AKP
11 Hakan Tuncal Lise Hemşire AKP
12 Nazim Yıldız Lise Esnaf AKP
13 Ramazan Yakıcı Lisans Y. Mali Müşavir AKP
14 Orhan Arslan Lisans Şehir Plancısı AKP
15 Gönül Özfındık Lisans Sosyal Hizmet Uzmanı AKP
16 Halil Mutlu Lise Emekli AKP
17 Mustafa Güler Lisans Yönetici AKP
18 Ali Palancı Lise Emlakçı AKP
19 Esra Nur Filinte Lisans Esnaf AKP
20 Abdurrahman Baydemir Lise Fabrika Müdürü AKP

1 Günnur Tabel Yüksek Mımar CHP
2 Hurşıt Kuşçu Yüksek Inşaat Mühendısı CHP
3 Osman Akyol Yüksek Avukat CHP
4 Onur Tümer Ülger Yüksek Malı Müşavır CHP
5 Erol Erdal Yüksek Inşaat Mühendısı CHP
6 Cemal Gürsel Akgün Yuksek Şehır Plancısı CHP
7 Mahır Karakaya Orta Esnaf CHP
8 Zekı Akdağ Yüksek Emeklı CHP
9 Gûven Korkmaz Yuksek Inşaat Mühendısı CHP
10 Ismaıl Yiğit Orta Emeklı CHP
11 Ecem Akbulut Yüksek Mımar CHP
12 Alı Ercan Ilk Esnaf CHP

1 Süleyman Bayram Yüksek Şehır Plancısı YRP

SEÇİMLER VE GÖREVLER..
Meclisin ilk toplantısında Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit’in konuşmasından sonra 1. ve 2. Meclis Başkan Vekili Seçimi, 2 asıl 2 yedek Kâtip Üyeleri, İhtisas Komisyonu Üyeleri ile Encümen Üyeleri seçimi yapıldı.

Meclis Başkanvekilleri, iki asıl, iki yedek Meclis Kâtip üyesinin seçimi Belediye Kanununun 19.maddesi uyarınca gizli oylama ile yapılırken, ihtisas komisyonlarının üye seçimleri ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca açık oylama ile belirlendi.

Yapılan gizli oylama sonucunda Meclis 1.Başkan Vekilliğine Ramazan Yakıcı (AKP), Meclis 2.Başkan Vekilliğine Esin Tanrıverdi  (AKP) seçildi. 2 asıl, 2 Yedek Meclis Katip Üyeliğini belirleyen gizli oylama neticesinde asıl üyeliğe İbrahim Aydoğan  (AKP) ile Ahmet Gülmez  (AKP) seçilirken, yedek üyeliğe ise Veysel Karaçay  (AKP) ile Yusuf Kocaman  (AKP) seçildi.

2024 yılında görev yapacak olan Encümen Üyeliğine ise yapılan gizli oylama neticesinde Hasan Atay  (AKP), Ramazan Yakıcı  (AKP) ve Hakan Tuncal  (AKP) seçilirken daha sonra açık oylama usulüyle Komisyon Üyeleri belirlendi.

Açık oylama usulüyle yapılan İhtisas Komisyon Üyelikleri de şu isimlerden oluştu;

Plan ve Bütçe Komisyonu: Ramazan Yakıcı  (AKP), Sabri Akın  (AKP), İbrahim Aydoğan  (AKP), Nazım Yıldız  (AKP) ve Onur Tümer Ülger (CHP)

İmar Komisyonu: Zühal Özer (Şehir Plancısı- AKP), Orhan Arslan (Şehir Plancısı- AKP), Eyüp Kutlubay (Avukat- AKP), Cemal Gürsel Akgün (Şehir Plancısı- CHP), Abdurrahman Baydemir (Lise mezunu- AKP)

Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonu: Erkan Özgür  (AKP), Ahmet Gülmez  (AKP), Mustafa Güler  (AKP), Zühal Özer  (AKP),  Erol Erdal (CHP)

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu: Orhan Arslan  (AKP), Halil Durak  (AKP),  Ali Palancı  (AKP) , Şerafettin Durak  (AKP), Erol Erdal (CHP)

Kadın ve Aile Komisyonu: Esin Tanrıverdi  (AKP), Gönül Özfındık  (AKP), Ali Ercan (CHP), Hakan Tuncal  (AKP), Esra Nur Filinte (AKP)

Eğitim Komisyonu: Mulla Hasan Kaplan  (AKP), Gönül Özfındık  (AKP), Sabri Akın  (AKP), Menderes İnci  (AKP), Zeki Akdağ (CHP)

Gençlik ve Spor Komisyonu: Mustafa Güler  (AKP), Halil Durak  (AKP), Halil Mutlu  (AKP), İsmail Yiğit CHP), Mahir Karakaya (CHP),

Hukuk İhtisas Komisyonu: Eyüp Kutlubay  (AKP), Osman Akyol  (AKP), Sabri Akın  (AKP), Esin Tanrıverdi  (AKP), Ramazan Yakıcı  (AKP)

Encümen Üyeliği ve Komisyon Üyeliklerinin belirlenmesinden sonra Malatya Belediyeler Birliğine Zühal Özer (Asil- AKP)), Günnur Tabel (Yedek- CHP), Tarihi Kentler Birliğine Hasan Atay (Asil- AKP), Ecem Akbulut (Yedek- CHP), Karakaya Baraj Gölü Kültür ve  Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİP) Üyeliğine Orhan Arslan  (AKP) ve Ahmet Gülmez (Asil- AKP), Ali Palancı (AKP) ve Güven Korkmaz  (Yedek CHP), Yeşilyurt Belediyesinin doğal üye olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliğine Nazım Yıldız (Asil- AKP), Halil Mutlu (Yedek- AKP), Sağlıklı Kentler Birliğine Ahmet Gülmez ( Asil- AKP) Günnur Tabel (Yedek- CHP),  Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine ise Sabri Akın  (AKP) ve Yusuf Kocaman (Asil- AKP), Osman Akyol (Yedek- CHP) seçildiler.

Bu arada, AKP'nin imar komisyonuna, grubunda mimar ve mühendisler varken  lise mezunu Abdurrahman Baydemir'i seçtirmesi de tepkilere yol açtı. 

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 hafta önce)
    İmar komisyonuna mühendis mimar varken bir lise mezununun secilmesi sn profosur.blir.ameliyata güvenlik görevlisinin alinmsai gibi olur.resmen abesle istgaldir.aman başkanım bu işler su götürmez 6 Şubat'ı hemen unutmusa benziyorsun.eger imar planındaki işbölümü doğru ise.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ali (2 hafta önce)
    oturma ruhsatı olmayan orta hasarlı binalara güçlendirme ruhsatı vermiyor yeşilyurt belediyesi söz verdiniz sayın başkan bizi rezil etti belediye,cumhurbşaknımız bizlere yapılan eziyeti bilmiyor bilse zaten bizi çaresiz bırakmazdı.lütfes bu işi çözün şu oratmda böyle bi talepte bulunmanız vatandaşa eziyettir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Windows (2 hafta önce)
    Önce Windows'u etkinleştirin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Furkan (2 hafta önce)
    İlhan geçit meclis üyelerini seçerken namık gören e diş geçirrmediği için ne verdiyse partisi listeye yazdı o sebeple eğitimleri konusunda akp ile chp yi kıyaslamayın. Chp eğitim ve meslek konusunda tabiki üstün durumda. Ama şu var parti karışmasaydı da ilhan geçit yine pasif kalır meclis üyelerini bu kez Sabri akın la hasan atayın belirlenmesini beklerdi zaten. Anlayacağınız değişen bir şey olmayacaktı. Kaldı ki ha ali ha veli ak partinin seçmenleri içinde zaten kendilerini yönetecek adamların ve meclis üyelerinin vasfı önemli olmadığı için hangi yemeği versen önlerine yiyorlar bu sebeple seçmene bir değer verip seçkin adam yazmaya da gerek duymamıştır ak parti Allah var haklı da adamlar. Seçmenin düzeyine göre meclis üyesi kriteri belirlemişlerse haklılar sonuna kadar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Volkan (2 hafta önce)
    Bu takım kravatlilar yüzünden Malatya bu halde ya. olmaz bunlardan.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kemal (2 hafta önce)
    Sayın Yeşilyurt belediye başkanı yönetici başkan yardımcısı daire müdürü şirket müdürü eğer bunlar başarılı olsalardı Çınar devem ederdi lütfen ekibinizi yenileyin bir çoğu şirketlerden nemalanıyor aylıkları 70,80 ne geliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reis (2 hafta önce)
    MHP kontenjanından Meclis üyesi seçilen V.K neden hiç bir komisyonda yer almıyor?
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Çünkü şehirde o kadar bilgili ve deneyimli insan varken bunun orada Meclis Üyesi olması bile MHP nin Liyakata önem vermediğinin bir göstergesidir. Abi ne iş yapıyorsun cep telefoncuyum, telefon kullanmasını biliyormusun evet ozaman geç Sen çok iyi anlarsın her işten Başkan vekili ol, yukarıya bu yorumu yazan yada yaptıran adam ciddi ciddi bir makam beklemiş .Ah ah Malatya sen kendine dayatılan adamı seçersen , cep telefoncuda İmar işleri müdür olmak ister. Adamlardaki cesarete bak..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • tahsil (2 hafta önce)
    üniversite okuyamayanlar hangi vasıflarıyla şehir yönetimindeler
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vasıfa gerek yok her parti seçmen kitlesine uygun bir liste belirlemiş durumda a sınıf seçmene a sınıf üye e sınıf olan seçmene e sınıf üye. Herkes herkese kendi sınıfında hakkı olanı vermiş anlayacağınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (2 hafta önce)
    Ürolog dan başkan olursa imar komisyonundada mühendis yerine lise mezunu olması normaldir. Vah malatyam vah daha düzelemiyecen ona yanarım
    %69
    %31
    Yanıtla
  • listeci (3 hafta önce)
    bi akp sunulan 24 kişi icindeki kalifiye eleman listesine bak bide chp yrp listesine bak..haklısın adıyaman ne diyeyim...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Benimde dikkatimi çekti hatta aynı yorumu yazmak istedim :) Eğitim, seviye özellikle akıl başka şey
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Aydin44 (2 hafta önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Hoca imar komisyonun hemde bu ortamda 5 üzerinden 1/2 yıldız.
    %75
    %25
    Yanıtla