SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıkılan Binalara İlişkin Tutuklu Sayısı 39'a Yükseldi

Yıkılan Binalara İlişkin Tutuklu Sayısı 39'a Yükseldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar kapsamında gözaltına alınanların sayısı 102'ye, tutuklananların sayısı 39'a yükseldi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 111 şüpheliden 102'si gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 39'u çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken 47'si adli kontrol şartıyla, 16'sı ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar kapsamında 96 şüpheli gözaltına alınmış, 36 zanlı tutuklanmıştı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 yıl önce)
    Bu tarım arazisilerine 15 kat ranta acan imar veren belediye başkanlarına ımar komisyonunda sorumluğu var
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Tutuklular arasında arsasını yüzde 50 -55 ile mütahite veren arsa sahipleri de var mı? Çünkü arsasını imara açtırmak için imar planında kat yüksekliğini arttırmak için mütahitlerden çok yırtınanlar onlardı. böylelikle yattıkları yerden onlarca daire sahibi oldukları gibi mütahitleri de kar edebilmek için inşaattan çalmaya yönelttiler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Tamam 39 kişi tutukladınız ama bunların projelerine imza atan belediye çalışanları neden dışarı da. Ulusal basın bile Yahya akın ve Cemal Akın malatyayı beton yığını haline getirdi diyor. Yaş hiç mi Allah korkunuz yok O kadar insan öldü. Şimdi Malatya'da rant kavgası var. Galiba malatya bunları hak ediyor. 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış sehirin vekillerine bak ne dediğimi anlarsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bostanbaşı 94 yılında belediye olduğunda oraya 2 katlı bahçeli evlere imar izni verilmişti, karakavak bölgesinde ise cadde üzerlerine 7 diğer yerlere 4 olan kat izinlerinin aniden 20 kata kadar. çıktığı günleri gördük inşaat ra ntı ile birlikte betonlaşma başlamış düşük faizli kredilerle çok pahalı dışı süslü yuksek katlı binalar yok satıyordu bugün gezdiğim bölgede Binaların çoğunluğu oturulmaz durumda işin acı tarafı Ortada sorumlular var ama maalesef yoklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Tutuklular arasında tarım arazilerini imara açanlardan, yuksek kata izin verenlerden mış gibi denetim yapanlardan ve inşaatların beton kalitesinin inşaatlardan alınacak ve incelenecek örneklerden Sonra kusurlu çıkarsa hazır beton üreten firmalarından bir kişi varmı. Mütahid mahkemede diyecek imar iznim, kat iznim var, inşaatımın her aşamasını denetim firması denetlemiş, betonu ise hazır beton üreten firmadan aldım işte belgeler bunu derken Mütahid suçsuz demiyorum elbette bu dönen çarkta onunda sorumlulukları vardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adıyamanlılar (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Merak etme üst kademeye bişi olmaz
    %75
    %25
    Yanıtla