SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Yıl Sonuna Kadar Teslim Etmek İçin Çalışıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'taki Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar sürüyor.

Depremlerin en fazla yıkıma yol açtığı kentler arasında yer alan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde de etaplar halinde afet konutları yükseliyor.

Mahallede mart ayında temeli atılan 36 blok ve 736 daireden oluşan etapta 9 blokun da dış cephe işlemleri bitti.

Dairelere kapı, pencere ve mutfak dolabı takmaya hazırlanan ekipler, ardından binaların çevre düzenlemesini yapacak.

"Yıl sonuna kadar teslim etmek için çalışıyoruz"

Şantiye şefi inşaat mühendisi Suat Sezen, AA muhabirine, afet konutlarının yapımını hızla sürdürdüklerini söyledi.

Sorumluluk alanlarında, 3+1 özellikte 736 daire yapacaklarını anlatan Sezen, şöyle konuştu:

"Bu ayın sonuna doğru kaba inşaatlarımızın tamamı bitecek. Dış cephe imalatlarımız ise tüm hızıyla sürüyor. Şu an 9 blokta dış cephe çalışmalarımızı tamamladık ve iç imalatları ahşap kapı, mutfak dolaplarına geçeceğiz. Yakında parkelerimiz de gelecek. İmalatlarımızı çeşitlendirip, hızlandırıp yıl sonuna kadar teslim etmek için çalışıyoruz."

Sezen, şu an şantiyelerinde 400 kişilik bir ekibin çalışmasını sürdürdüğünü aktararak, "Konutları bir an önce teslim etmek için 7/24 çalışıyoruz." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Abdullah (7 ay önce)
    3+1 fazla bence. 2+1 ve 1+1 olmalı. Annemin evi ağır hasarlı. Tek başına yaşıyor. 1+1 yeter. Onun gibi niceleri var.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Abdullah'ın annesine 1+1 de fazla bence. Tek göz yeter
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gece (7 ay önce)
    Bunlar akıllanmaz fay hattına konut yapılır mı yazık ne insanlar öldü hâlen ders çıkarılmamış her konuda olduğu gibi bu deprem konusunda yine sınıfta kaldı memleketim yazık
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Sayın yetkililer İkizce Fay hattı hakkında tatmin edici bir açıklama yapılmadı.İnşaatlar devam ediyor ama ?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Huzur (7 ay önce)
    Editör valla artık yorulmuşsunuz habercilikten. Haber açık değil başlığa bakan tüm dairelerin teslimi sanacak,içeriğini okuyan sadece 736 dairenin yıl sonunda teslim edileceğini anlayacak. Biraz daha açıklık getirici haber yapmanızı rica ediyoruz.
    %84
    %16
    Yanıtla