SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılda 45 Milyon Metreküp Atıksu Arıtıyor

0
Güncellendi - 2016-12-15 02:38:36
Yılda 45 Milyon Metreküp Atıksu Arıtıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Tesisi’nde 2016 yılında 45 milyon 143 bin metreküp atıksu arıtıldı. Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, MASKİ Atıksu Arıtma Tesisi’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyük ve modern tesislerinden biri olduğunu belirterek, Malatya’nın kanalizasyon sularının yanı sıra yağmur suları ile endüstri atıklarının da arıtımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Dr. Özdemir: Tesisimiz Tam Kapasite İle Çalışıyor

Canlıların yaşamı için oldukça değerli ve yaşamsal öneme sahip olan suyun, tek bir damlasını bile ziyan etmeden değerlendiklerini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Atıksu Arıtma Tesisi’nde aylık ortalama 4 milyon metreküp atıksuyun arıtıldığını kaydederek, “Şehrimizin atıksuları kanal sistemiyle toplanarak tesise taşınıyor. Gelen atıksu kaba ve ince ızgaralardan geçtikten sonra yüzen ve askıdaki katı maddeleri bertaraf etmek için kum ve yağ tutucu ünitesine geçmektedir. Daha sonra aktif çamur esasına dayalı biyolojik arıtımın yapıldığı havalandırma tanklarına alınan atıksuyun organik kirlendiricilerinden arındırılması sağlanıyor. Son olarak, biyolojik olarak arıtılmış olan su, son çökeltme tanklarına sevk edilerek aktif çamurdan ayrıştırılıp temizlenmiş olarak Karakaya Barajı’na veriliyor. Tesisimizde günlük ortalama 126 bin metreküp atıksu giriş yapıyor. Giriş yapan tüm atıksu arıtılarak tekrar doğaya kazandırılıyor. Aylık ortalama 4 milyon metreküp yıllık ise ortalama 45 milyon metreküp atıksuyu arıtıyoruz” dedi.

ARŞİV FOTO: Malatya Atıksu Arıtma Tesisi

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

aritma2

aritmatesisi1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MEHMET (7 yıl önce)
    ne zaman malatya hakkında bi haber yapılsa doğu güneydoğuyla yarışılıyor bide iç anadolu marmarayla yarışılsın yada türkiyede bir ilk yaşansın malatyada çok gerideyiz il olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • Alrdm44 (7 yıl önce)
    İyiymiş ama Malatya ülke de ki en pahalı suyu içiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Münir Başkanın Hediyesidir Bu Tesis Malatyaya. . .
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (7 yıl önce)
    Bu habere göre, Malatya'da o halde hiç su kaybı yok. Oysa http://malatyahaber.com/haber/bu-nasil-bir-hoyratliktir-israftir/ haberinde kayıp kaçak oranı yüzde 70 idi. Birileri yalan söylüyor Ama kim?
    0
    0
    Yanıtla